Zayron Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Izgleda to kao kulise za nekakve holividske trećerazredne filmske žvatlanine, hahahaha! Kakav kičeraj. Zanimljivo je da su svi fašizmi ovako kičerasti i nacifrani cingrlatkama i cvočkama, odmah se daju prepoznati po prekomjernoj količini i sveprisutnosti kiča svuda. A USA kraljuje u takvim stvarima, globalna velesila kičeraja, tamo je to velekičeraj, hahahaha! Рилски је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Мислим да су Грци у праву. Македонска братија су склона жешћим фалсификатима и конструкцијама (верујем несвесно, из незнања). Скоро сам својим ушима слушао две-три интелектуалке из Македоније које су тврдиле да су Кирило и Методије Македонци (ови наши, словенски Македонци) а не Грци. Ставили су у Скопљу кип Александра Македонског. Какве, бре, они везе имају са њим? Македонија је грчка тековина, грчко име и идентитет. Мислим да би Македонци требало да мењају назив и државе и народа. Не морају да бришу да су Македонци, али би морали да тај појам јасно одвоје од старијег, грчког појма Македонија. Нпр. да се зову Словенска Македонија и да избију из главе да имају било какве везе са Александром Македонским, аман бре људи!? Иначе, диван су народ. Веома су ми драги и желим им све најбоље. Да поменемо да на свом теолошком факултету расколничеке ''мпц'' у Скопљу ..а како је онда на катедрама за историју ..археологију и слично можете само да претпоставите... Отворено уче да је Свети Лука македонац Апостол Павле - такође, ..А ако у то неко и сумња онда за Свету Лидију нема Дилеме она је прва Европљанка која прима Хришћанство од ап. Павла и тако први крштени европљанине јесте заправо Македонац.. Ломе се копља македонских умова да ли је и Света Дева Марија била македоинка или само делимично... Илустрације ради погледајте и послушајте видео у наставку .. а они који не поврате и остану здрави и живи... имају са стране на истој страни ју тјуба, и емисију ''Македонија мајка остатка Света'' ... па нека се људи мало образују... Узгред, никако се несме изоставити да је аутор овог шизофреног видеа изнад, СРБИН..Македонски србин уредник и новинар на Македонској државној ТВ, г. Томић الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Jel to oni ozbiljno misle da je i sv. Nikola Miriklijski Makedonec? Tamo u videu se to kaže, mole sv. Nikolu da se priglasi svom makedonstvu, siđe s neba i kaže: I ja sam Makedonac. Na kojeg to sv. Nikolu misle, valjda ne na Miriklijskog? Sveti Nikola je makedonski ko i što je sveti Ante bosanski. bliss jeeee Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Како тачно православце погађа да ли ће се македонска држава звати Македонија или некако другачије? Као и то шта и зашто уче у школама? Сваки народ има жељу да истакне оно чиме мисли да може да се поноси и што га одређује као нацију. За тридесет година ће цео свет да учи како су Срби направили покоље по околним земљама и бићемо смешни кад будемо тврдили другачије, нашој деци ће се смејати деца света кад буду причали како они уче да су Срби били жртве. Мислим да је битније да се о свом јаду забавимо и да проналазимо начине да се наша истина чује бар колико и истина свих других. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 а како је онда на катедрама за историју ..археологију и слично можете само да претпоставите... Отворено уче да је Свети Лука македонац Апостол Павле - такође, .. Господе Боже!? Middle-earth and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Jel to oni ozbiljno misle da je i sv. Nikola Miriklijski Makedonec? Tamo u videu se to kaže, mole sv. Nikolu da se priglasi svom makedonstvu, siđe s neba i kaže: I ja sam Makedonac. Na kojeg to sv. Nikolu misle, valjda ne na Miriklijskog? Sveti Nikola je makedonski ko i što je sveti Ante bosanski. bliss jeeee Да и Св. Никола је један од Македонаца.. наравно Мирликијски.. и не само он.. Ради се о читавој плејади .. светих да не помињемо Балканске светитеље и историјске личности ..као и истакнуте савременике.. све су то сами Македонци... А коментар је једини могући ... : Господе Боже!? الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Како тачно православце погађа да ли ће се македонска држава звати Македонија или некако другачије? Као и то шта и зашто уче у школама? Сваки народ има жељу да истакне оно чиме мисли да може да се поноси и што га одређује као нацију. За тридесет година ће цео свет да учи како су Срби направили покоље по околним земљама и бићемо смешни кад будемо тврдили другачије, нашој деци ће се смејати деца света кад буду причали како они уче да су Срби били жртве. Мислим да је битније да се о свом јаду забавимо и да проналазимо начине да се наша истина чује бар колико и истина свих других. Ово болдовани је то.. само.. ''Наш јад''... почиње управо мало пре пшочетка македонског питања ..и саставни је и неизоставни део слагалице, српске пропасти... малте ен слово ''А'' исте... Без тога не би било ни једног јада касније... О томе треба бар нас тренутак размислити.. на прави начин..на правом месту од правих људи.. Али тога нема ..нити ће га бити у скорије време.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Да поменемо да на свом теолошком факултету расколничеке ''мпц'' у Скопљу ..а како је онда на катедрама за историју ..археологију и слично можете само да претпоставите... Отворено уче да је Свети Лука македонац Апостол Павле - такође, ..А ако у то неко и сумња онда за Свету Лидију нема Дилеме она је прва Европљанка која прима Хришћанство од ап. Павла и тако први крштени европљанине јесте заправо Македонац.. Ломе се копља македонских умова да ли је и Света Дева Марија била македоинка или само делимично... Илустрације ради погледајте и послушајте видео у наставку .. а они који не поврате и остану здрави и живи... имају са стране на истој страни ју тјуба, и емисију ''Македонија мајка остатка Света'' ... па нека се људи мало образују... Узгред, никако се несме изоставити да је аутор овог шизофреног видеа изнад, СРБИН..Македонски србин уредник и новинар на Македонској државној ТВ, г. Томић Томиќ није више у МТВ. Протерали су га мада је бил веран “пастиру“. Да разграничимо, до свети Лука и света Лидија се учи на Теолошком факултету у Скопљу да су Македонци (протоѓакон Ратомир Гроздановски), све друго је измишљотина од стране македонских лудака, тзв. алтернативни историчара. Мада ово није све, постоје још лудије теорије, прва и старија каже да Јерусалим је у Охриду, да су цар Давид и цар Соломон неки охридски племиќи итд. Лудији су тезе Влада Павлов који тврди да је Јерусалим у Кочани, да је открио баш у ову паланку храма Соломоновог, али и да је Давид=Филип, а Соломон=Александар=(Господи прости ми) Христос. Све је било у Кочани, али масони су све то преместили. А о проналаску гроба Александровог неќу ни да пишем, написала (у иронији) је једна професорка са института историје, каже, неќе ми бити чудно да пронаѓу гроба и на „Партизанска“ (највеќи булевар у Скопљу). И није би било проблем да су ови научници затворени у неки санаториум, али не, они велиќају г. Премира (за кога је Томиќ тврдио да је месија), па према томе добијају и подршку од стране владе у Р. Македонији. Ова лудост је почела од 2006 године када се променила власт и на чело државе је дошао премијер Никола Груевски. Мада први који су тврдил да су Македонци наследници Александра Великог и да су Словени нас словенизирале, били су фанариотске владике. Најистакнутији меѓу њима био је митр. Германос Каравангелис. Најинересантније је да деда Николе Груевског је андартски војвода Никос Груос (Грција чак му је и споменик подгила). Најистакнатији меѓу псевдоисторичаре су: Александар Донски(који у Америци је урадио интервју са Александром Македонски и нашао је све везе светских владара са Македонијом), Ниче Димовски(аутор македонске молитве и македоноидске расе) и Владо Павлов (који тврди да центар света је Кочани). Има их још, али њихова дела су занмарујуќа у однос на ову тројку. Рилски and Middle-earth је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Томиќ није више у МТВ. Протерали су га мада је бил веран “пастиру“. Да разграничимо, до свети Лука и света Лидија се учи на Теолошком факултету у Скопљу да су Македонци (протоѓакон Ратомир Гроздановски), све друго је измишљотина од стране македонских лудака, тзв. алтернативни историчара. Мада ово није све, постоје још лудије теорије, прва и старија каже да Јерусалим је у Охриду, да су цар Давид и цар Соломон неки охридски племиќи итд. Лудији су тезе Влада Павлов који тврди да је Јерусалим у Кочани, да је открио баш у ову паланку храма Соломоновог, али и да је Давид=Филип, а Соломон=Александар=(Господи прости ми) Христос. Све је било у Кочани, али масони су све то преместили. А о проналаску гроба Александровог неќу ни да пишем, написала (у иронији) је једна професорка са института историје, каже, неќе ми бити чудно да пронаѓу гроба и на „Партизанска“ (највеќи булевар у Скопљу). И није би било проблем да су ови научници затворени у неки санаториум, али не, они велиќају г. Премира (за кога је Томиќ тврдио да је месија), па према томе добијају и подршку од стране владе у Р. Македонији. Ова лудост је почела од 2006 године када се променила власт и на чело државе је дошао премијер Никола Груевски. Мада први који су тврдил да су Македонци наследници Александра Великог и да су Словени нас словенизирале, били су фанариотске владике. Најистакнутији меѓу њима био је митр. Германос Каравангелис. Најинересантније је да деда Николе Груевског је андартски војвода Никос Груос (Грција чак му је и споменик подгила). Најистакнатији меѓу псевдоисторичаре су: Александар Донски(који у Америци је урадио интервју са Александром Македонски и нашао је све везе светских владара са Македонијом), Ниче Димовски(аутор македонске молитве и македоноидске расе) и Владо Павлов (који тврди да центар света је Кочани). Има их још, али њихова дела су занмарујуќа у однос на ову тројку. Јел видиш како се прави држава. Историја се малко занемари(побрише), додаш у политику мало више нацијонал-социјализма, нађеш пар попова да се осамостале од мајке цркве , туриш споменик одређеном краљу,цару ,владару(у зависности са чега располаже земља) и онда чекаш да се све то испече на тихој ватри грађанског рата неких дваес година и s'il vous plaît. .smesko. А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Naravno da Makedonija pripada Grčkoj uvek je bila Grčka i ostaće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Naravno da Makedonija pripada Grčkoj uvek je bila Grčka i ostaće. Ne ne, makedonija je Grčko pleme, i nema pravo tamo neka država da je prisvaja bez prava. A Makedonija kao ova sad država što postoji ili ti FYROY je: 1/3 naša 1/3 Grčka i 1/3 Bugarska Barem mi se čini da smo se tako dobovarali kad smo oslobađali balkan od Turaka, ali onda je Bugarska bila mnogo halapljiva pa ostadosmo samo mi i Grci znači 50-50. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Ne ne, makedonija je Grčko pleme, i nema pravo tamo neka država da je prisvaja bez prava. A Makedonija kao ova sad država što postoji ili ti FYROY je: 1/3 naša 1/3 Grčka i 1/3 Bugarska Barem mi se čini da smo se tako dobovarali kad smo oslobađali balkan od Turaka, ali onda je Bugarska bila mnogo halapljiva pa ostadosmo samo mi i Grci znači 50-50. Nisi me shvatio rekao sam da Makedonija pripada Grčkoj. Naravno da je Tito izmislio makedonsku naciju i još neke na ex yu. Današnji Makedonci su mešavina Srba i Bugara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Предлажем да покренете тему: "Национал-романтизам као једини прави научно засновани историјски одговор национал-романтизма"...Нисам дошао да учествујем у овој дискусији, само да се мало чудим и смејем.Све најљепше... Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 E ali kada pogledaš ove Jugoslavije obe. Hrvati u oba rata bili na strani poraženih, bili pred uništenjem, pogotovu prvi, Hrvatska trebala da se podeli među saveznicima. I onda uskačemo mi koji smo na strani pobednika i uzimamo ih pod naše okrilje, onda oni polako jačaju i odvajaju se ondnosno teže da se ocepe, dolazi drugi svetski rat i oni opet protiv nas. Završava se i opet u grug oni na strani poraženih mi ih spašavamo, zabijaju nam nož u leća. Samo mi nije jasno zašto je tito delio SFRJ, ustvari nije mi jasno ni zašto je uopšte i pravio. Ali pre podele na republike Srbija je bila podosta veća. I takoće nije mi jasno zašto su nas u WW I saveznici sputavali kada smo mi krenuli u oslobađanje (čitaj osvajanje) Bugarske skoro smo stigli do sofije a to je sve moralo da se vrati, njima. A što se tiče WW II Bugari su ispali pametni na početku sa Nemcima i kada videli da gube rat, narod kao zbacio naciste sa vlasti i promenili stranu. Sve u svemu Hrvati su u novijoj istroriji (ako za njih može i da se kaže da su postojali u "starijoj") veoma su lukavi i pametni i što je najvažnije imaju dobre i sposobne političare. Dok nas vode uglavnom neko blago retardirani i usput ponavljaju greške iz prošlosti. Što bi rekao BS "Ko te j**o godinama, je**će te opet". PS. Stavio sam zvezdice ovde, ali mislim da ne treba da stoje pošto predstavlja stih iz jedne pesme, ali sad neka ih. Бартендаз је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Nisi me shvatio rekao sam da Makedonija pripada Grčkoj. Naravno da je Tito izmislio makedonsku naciju i još neke na ex yu. Današnji Makedonci su mešavina Srba i Bugara. Не заборави Грке македонце, који живе у јужној Македонији, која се данас налази на северу Грчке. У двадестом веку, територија Македоније је подељена на два дела, један је припао Србији, касније Југославији (БЈРМ), а други Грчкој (не знам какав статус у Грчкој има Македонија, тј северни део Грчке, Јужна Македонија). Македонија припада македонцима, као и шумадија шумадинцима. А становници Македоније су Албанци, Грци, Срби, Бугари. Неки од њих су прихватили да се зову Македонци (углавном Срби и Бугари из БЈРМ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука