Дејан Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Оригинал је оригинал,копија оже да послужи али није то то Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Чула сам да жене које доје своју децу ређе обољевају од рака дојки... I ja sam to cula od zene iz laktarijuma koja nas je ucila u porodilistu o dojenju. Mozda je vazno reci zenama koje bi da izbegnu dojenje iz nekih razloga koji nisu zdravstvene prirode. Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Децембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2015 Grudi jedne žene su i predviđene za dojenje beba. Ne postoji ništa zdravije za bebu od majčinog mleka.. Žena koja doji ima mogućnost da se informiše koju hranu treba da unosi u organizam koja bi bila najpogodnija za dete. Pušenje ni u kakvom slučaju ne dolazi u obzir.. Ni u trudnoći.. ni u toku dojenja... to je opšte poznato.. Majčino mleko je pristupačno u svako doba.. sveže.. zdravo i ima pravu temperaturu.. Ne postoji ništa lepše od dojenja jednog malog bića.. koje nam se je potpuno prepustilo i koje nam veruje da ćemo mu pružiti najbolje što možemo.. -Владимир-, Војвода7, Ronald and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2015 Postoje i banke humanog mleka , ako se ne varam ... Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Децембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2015 Ronald, Dijasporka and aliluja је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Skoro cuh od jednog vrsnog strucnjaka, zene psihijatra i psihoterapeuta da su recimo povezali rastuci broj zavisnickog ponasanja odnosno obolelih od bolesti zavisnosti sa uticajem feminizma. Tacnije sa onim delom koji je protiv dojenja, koji govori da zena odlucuje o svom telu i da je dojenje prevazidjena stvar i slicno. Taj odnos izmedju majke i deteta, bliskost i toplina koja se razmenjuje je kljucna za kasnije formiranje zrele licnosti koja nece "glad za bliskoscu" da utoli tako sto ce se okrenuti raznim supstancama. Bliskost izmedju majke i bebe je kljucna u procesu ucenja, da dete dobije toplinu ineznost, da nauci da je dovoljno vredno i slicno, ali i da moze da podnese "frustraciju" kada mame nema tu tj da nauci da to ne povezuje sa sopstvenom neadekvatnoscu. To se uci vremenom i to nije ono jednokratan proces. S tim se potpuno slazem. Doduse, ne bih to ogranicila samo na dojenje, nego na uopste brigu o detetu, negu i uspostavljanje negujuceg odnosa. Neko ima problem sa laktacijom, neko ima neki drugi problem, ali gde postoji volje nacice se nacin. Ne bih ostro pravila ili-ili situaciju pa otpisala majke tek tako. Ako majka ima problem sa dojenjem, sa mlekom i slicno, bliskost moze uspostaviti i vestackim mlekom. Sanja Т. and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Skoro cuh od jednog vrsnog strucnjaka, zene psihijatra i psihoterapeuta da su recimo povezali rastuci broj zavisnickog ponasanja odnosno obolelih od bolesti zavisnosti sa uticajem feminizma. El vidiš.I to još zbori jedna žena.Zato feminizam treba da bude kaput.I ti da ga batališ.Mi muškarci znamo bolje šta vama ženama treba,kao Bog. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 To bre zbori neko ko ima mozak, ba! Tebi je tesko da nas ne stavljas sve u isti kos, po principu crno belo. Sivo je, zivot je nekad siv nekad zut. Stvari nisu jednostavne, van konteksta je nemoguce protumaciti... Da vi muskarci znate sta nam treba ne bi bilo toliko razvoda i ne bi bilo toliko nesrecnih i zena i muskaraca. Doduse, cek kad razmislim, mozda znate sta nama treba al ne znate sta treba vama samima, a necete nas da slusate Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 To bre zbori neko ko ima mozak, ba! Tebi je tesko da nas ne stavljas sve u isti kos, po principu crno belo. Sivo je, zivot je nekad siv nekad zut. Stvari nisu jednostavne, van konteksta je nemoguce protumaciti... Da vi muskarci znate sta nam treba ne bi bilo toliko razvoda i ne bi bilo toliko nesrecnih i zena i muskaraca. Doduse, cek kad razmislim, mozda znate sta nama treba al ne znate sta treba vama samima, a necete nas da slusate Razvodi su posledica feminizma,dok je bio patrijarhat toga nije bilo. Preemancipovale ste se,nepokorne ste postale,neposlušne i Bogu i muškarcima i otud sve te nesreće. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Grudi jedne žene su i predviđene za dojenje beba. Ne postoji ništa zdravije za bebu od majčinog mleka.. Žena koja doji ima mogućnost da se informiše koju hranu treba da unosi u organizam koja bi bila najpogodnija za dete. Pušenje ni u kakvom slučaju ne dolazi u obzir.. Ni u trudnoći.. ni u toku dojenja... to je opšte poznato.. Majčino mleko je pristupačno u svako doba.. sveže.. zdravo i ima pravu temperaturu.. Ne postoji ništa lepše od dojenja jednog malog bića.. koje nam se je potpuno prepustilo i koje nam veruje da ćemo mu pružiti najbolje što možemo.. Ovo da se stavi kao najbolji odgovor. Војвода7, Sanja Т. and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Jesmo, jesmo potpuno se slazem. Skroz je bilo lakse vama machoistima da samo toljagom munete neku zenu i odvedete je u svoju pecinu. Sad em sto vas zene odbijaju, em sto ni vi ne znate da li biste zensko musko ili neodredjeno. Ako znate da zelite zensko, bilo bi lepo da je slepa i nema, a pomogucstvu i gluva. Najbolje je da je lepa, dugonoga, dugokosa i da samo trepce. I da radja decu, i da kuva i cisti za vama i da eto najvise sto moze zakoluta ocima. Ali...da, vremena se menjaju, a cak ni takve nece ako nemate dovoljno novaca kojim bi zena naprasno od zvocave postala poslusna... Obrni okreni, Bog je rekao muskarcu - nije dobro da si sam tj nece to ici druskane nisi ti bas toliko samostalan koliko si umislio. i samo muskarcu je to rekao. i samo muskarcu je rekao - ostavice muz oca i majku i prilepice se zeni svojoj, nije rekao to zenama. To moze da prodje tamo negde u praistoriji, sad jok Danijela and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 A ženi je rekao da bude poslušna i da svoju volju pokorava muškarcu a ovo da bude slepa i gluva,da čisti su vaše feminističke predrasude. To Jeco prolazi i dan danas samo u različitoj formi.Nekad je bila toljaga u vugla danas je pare u vugla.I jedno i drugo je moć u datom vremenu.Toljaga je nekad bila statusni simbol. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Rekoh ti jednom, sve "feministkinje" koje znam su srecno udate majke, puno muskaraca koji samo pricaju i dalje nalaze manu svakoj redom... Ja nisam iskljuciva, ovo gore je samo bila "pokazna vezba" kako glasi kad je ta iskljucivost s druge strane. Ti stavljas sve u isti kos, ja ne. Ja ne volim krajnosti, od coveka do coveka zavisi, od konkretnih ljudi koji ostvaruju neki odnos il jok. Ja na kineskom to ne znam da ti kazem, izgleda da je problem u srpskom. A priori posmatranje jednog "pokreta" kroz njegove najbucnije predstavnike i odredjivanje da je ceo pokret los, je kao kad bi neko posmatrao SPC samo gledajuci Kacavendu, Pahomija i Branislava Peranovica i spram samo njih trojice sudio svima nama. Ja nisam feministkinja ono da mi je to istetovirano na celu, ja mogu da kazem da su mi NEKE ideje feminizma bliske, ali sve je to od ideje do ideje i nacelno gledano. To sto je to tebi nerazumljivo je tvoj problem tj nacin na koji posmatras stvari. Rekoh ti, pokusaj da nadjes cin vencanja, tekst cina vencanja, onda ce ti biti sasvim jasno za sta se molimo pri stupanju braka i kako je to moguce da neko kom je blizak feminizam ne znaci da ce da ide i otkida redom muske glave. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Na ovaj deo posebno mislim, mada je sve izuzetno poucno da se procita i pre samog vencanja, da ne bude posle nisam znao mame mi Daklem, meni iako je citavo vencanje ako se pazljivo pogleda tekst neverovatno divno, ovaj deo kad svestenik skida vence mi je posebno drag i dirljiv. Dakle samo napred u ispunjavanju onoga sta treba zenik da radi i ne brinite se da ce doci i neka nevesta koja ce ciniti isto. Dok god samo mislimo sta treba ona druga strana da radi, u problemu smo. Mi radimo sto je nas posao a ostalo prepustimo nadu u Gospoda. Bez sve sale. Mozemo da se zezamo do sutra, ali bez molitve i vere nema dalje. Dakle muskarci treba da uzrastaju u onome sto je njihovo, da oni budu zaista glava kao sto je Hristos glava Crkvi, a valjda ako verujemo u Boga verovacemo i Bogu da ce nam poslati nevestu odgovarajucu iako nece sigurno biti bas onakva kakvom smo je zamislili. Zato sluzi poverenje Bogu. Za detalje samih molitvi, konsultovati mali trebnik ima i divna crkvenoslovenska varijanta. Nije na odmet i znati molitve, dakle da ne bude vencanje pro forme i jer se valja, nego ziveti celokupnim liturgijskim krugom, ne preskakati molitve ni vecernje ni jutrenje... aliluja and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Skoro cuh od jednog vrsnog strucnjaka, zene psihijatra i psihoterapeuta da su recimo povezali rastuci broj zavisnickog ponasanja odnosno obolelih od bolesti zavisnosti sa uticajem feminizma. Tacnije sa onim delom koji je protiv dojenja, koji govori da zena odlucuje o svom telu i da je dojenje prevazidjena stvar i slicno. Nemam pojma, moja struja feminizma podrzava dojenje na javnom mestu U svakom slucaju, ako zena moze da doji, to je fenomenalno. Do 6.-og meseca svakako postoje imunoloski razlozi, pa ako je moguce, treba dojiti tih nekoliko meseci. Ali ako ne moze, sta da se radi. Najgore je, ustvari, svoditi komplet majcinstvo samo na dojenje. Secam se da mi je majka pricala kako su neke zene bile beskrajno nesrecne sto nisu mogle da doje decu. A to je bilo na odeljenju za prevremeno rodjenu decu, i zene su jednostavno od stresa gubile mleko. I stalno su krisom donosile decu na podoj mojoj mami, posto je ona dojila i mog starijeg brata, i tu decu, i jos regularno izdavala mleko za prevremeno rodjenu decu. Ali se seca koliko je stresno za druge zene bilo sto nisu dojile decu, vec im davale vestacku hranu. I dan-danas ona misli kako je to mnogo surovo, to samookrivljavanje zena i "dobronamerni" saveti. A iskreno, mislim da nisam upoznala nijednu zenu, slovima i brojem, da je iz estetskih, modnih, ili ideoloskih razloga odbila da doji; iskljucivo iz zdravstvenih. ВИЛМА and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука