Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

Никад овакве фотографије нису утицале на мене да и помислим да оставим цигаре!  4chsmu1 Ладно сам их заобилазила, тј. нисам обраћала много пажње на њих!  4chsmu1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ко хоће да остави, треба да једе прва три дана само јабуке и завршио је посао. После тога остаје тежи део посла, деконтаминација сећања и ослобађање од заблуде да је цигарета пријатна. И наравно остати непушач...тако што више никад не повучеш ниједан дим.

Подели на овим сајтовима

Такве фотографије стимулишу пушење код пушача јер проузрокују стрес који пушачи затим "лече" никотином. Мени је долазило да запалим две одједном када видим овако нешто.

Бесмислене су као превентива јер сви већ знају да није здраво, неће то никога спречити да пуши.

Подели на овим сајтовима

Ја понекад запалим, па престанем и тако сам себе малтретирам. Запазио сам поред јабука да ми и зелени чај смањује жељу за цигаретом.

Подели на овим сајтовима

Колико пушачи воле цигарете сведочи и следећа анегдота:

Некако у време кад су почели да штампају оне умрлице на паклицама (оно: ће умреш одма' и томе слично) долази човек на трафику, тражи две пакле тих-и-тих цигара. Цура му пружа две пакле, он даје крупну новчаницу и док чека да му она врати кусур чита умрлицу: Пушење изазива импотенцију. Пружа оне две паклице назад радници у трафици и каже: "Извини, дај ми две с канцером..."

Ја их волим. Али их и мрзим. Мислим... Не да их баш оно волим, али ми недостају. Морам да признам истину... И ништа не може да (ми) умањи то недостајање, никакви чајеви, јабуке или калкамони. Али Богу слава, издржавам некако...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Такве фотографије стимулишу пушење код пушача јер проузрокују стрес који пушачи затим "лече" никотином. Мени је долазило да запалим две одједном када видим овако нешто.

Бесмислене су као превентива јер сви већ знају да није здраво, неће то никога спречити да пуши.

Vidis ti to ja se sad smejem svako svoju kolevku ima :) vidis koliko sam beznadezan slucaj:)

Inace i ja sam ostavio i izdrzao 6 meseci...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Јабуке, зелени чај, вода, валеријана све то брзо реши физичку зависност. Е, а психичка, то је друга прича. Ту је права борба са демонима који суфлирају"запали само једну" и "твоја љубав припада цигарети".

Решавање психичке кризе и чишчење ума од демонских превара је прави полигон за примењено православље, да се тако духовито изразим...

Подели на овим сајтовима

Tamo gde se sve vise i vise gradi anti pusaci imidz kao kontra onom imidzu koji je "zarazio" ljude kako su cigarete nesto kul - sve je manje i manje pusaca. U srbiji se pusachki imidz kao u josh nekim zemljama i dalje fura. Mogu ti dati kompletan dokumentarac o tome.

Cigarete su stvarno radile jako na izgradnji njihovog proizvoda. Sami fizicki aspekti zavisnosti nisu toliki teski za prevazilazinje koliko su neke pogresne ideje. Najuspesnije "skidanje" sa cigareta se radi tako sto razbijes te ideje. O tome vise http://www.theeasywaytostopsmoking.com/

Sigurno mogu da kazem da bi mnogi probali heroin iz radoznalosti isto kao sto sam ja probao kokain iz radoznolosti ali zavisnost ne radi tako. 

Ja posle tog probanja nisam imao celo telo koje mi vristi daj mi jos kokaina. A veruj mi probao sam mnoge droge, danas ne konzumiram skoro nijednu. A i da uzmem neku - ne bih postao zavisnik.

Zavisnost je jedna opsesivno kompulsivna navika koja se gradi. Ti razvijes neka pozitivna uverenja povodom tog objekata (narkotika) koji konzumiras.

Ljudi danas dobijaju heroin u odredjenim drzavama kao lek (protiv bolova) pa nisu posle toga na igli. Uglavnom ga ne rpobaju vise nikad u zivotu.

Da, mogu zasigurno. Opet ti kazem, cigarete su razvijale jedan jako kvalitetan marktneski program u vreme kog su SVI pusili. I dugo je taj program imao snagu, danas u tim zemljama sve vise i vise taj imidz gubi na snazi. http://www.mentalfloss.com/sites/default/legacy/blogs/wp-content/uploads/2010/03/TIPALET-225x300.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_loe1vkN20Q1qc0pn9o1_500.jpg http://www.pophistorydig.com/wp-content/uploads/2010/03/1962-f-gifford-lucky-320.jpg

Neki ljudi bi sigurno koristili heroin legalno kao i cigarete. Mislim da je taj broj ne preterano veci od onog koji koriste heroin danas kada nije legalan.

Mogu zbog danasnje edukacije da heroin ne resava ni stres ni zadovoljstvo. Opet ti kazme, ne postajes zavistan tako sto probas nesto. Znam gomilu ljudi koji probaju sve i svasta ( ija sam medju njima ) pa ne postanemo zavisni.

Ali zato znam zavisnike, njima je to sto konzumiraju objekat sa nekim znacenjem. Zavisnost je opsesivno-kompulsivna navika koja se gradi. 

Zato sto su alkohol i cigarete po "stetnosti" i po "zavisnisto" mnogo opasnije od njih, a te lakse droge stvarju milione i milione profita kriminalcima, i odrzavaju jedan kriminalni segment drustva u zivotu. 

Skloni kazen sa laksih droga autoamtski ces da dobijes manje ubistva, pljacki, otmica.. ustedeces gomilu para - a sa zabranom tih laksih droga nista ne menjas, neces da imas vise konzumanata, konzumati ce da budu bezbedniji itd....

Ja cak i mislim da ce broj "konuzmanata" da se smanji.

Ja vec godinama nisam video reklamu za cigare na nasoj televiziji.

Na kutiji cigara pise da je pusenje stetno.

Sve znaju da je stetno

Nikad nisam rekao da ce jedno probanje da te pretvore u ovisnika,ali se tako krece.

Problem je u tebi,jer ti si dosao do toga da probas droge cak i ako si znao da je protivzakonito jer si nesto ocekivao od njih i shvatao si ih kao neku vrstu zabave,bar kako ja to vidim,

Ja nikad i nisam probao,a imao sam mnogo prilika jer nisam ocekivao nista od toga i nisam ih smatrao dobrim niti vrednim.

Cak i pre se razviju pozitivna uverenja.

Zar nema legalnih lekova koji su specializovani za te bolove nego mora da se usmrkava ili da se bode?

Ovde vec nisi realan jer mnogi se menjaju zbog pritiska prihvatanja u neko drustvo.

Dokle god ima nesto sto drustvo radi a neko oce da bude deo tog drustva,bice i pritiska.

Bilo to odeca,verovanje,muzika,stav,druga...

To jeste i problem. Ljudi koji koriste heroin danas dok nije legalan znaju sta zele i zasto to zele.

A dok bi heroin koji "stoji u izlogu" mogao bilo ko opusteno da kupi,kao da je cokolada.

Edukacija ne resava apsolutno nista,vec sam pomenuo a i oboje znamo da danas svi znaju da je pusenje stetno na vise nacina pa opet ljudi puse.

Ti i ti ljudi koje ti znas su savrseni primer za to,droga vam ne treba da budete srecni niti da ubijte tugu,niti ce vam poboljsati zivote (i tako dalje) ali vi opet probavate "sve i svasta" . Vi vec imate stav da je probavanje svega toga vama potrebno,jer da ti nije potrebno ne bi ni probao uopste.

Mnogi ljudi se daju alkoholu i cigarama u stresu i nevoljama u zivotu,moj brat od tetke je primer za to.

Zivot ga nije mazio niti ga mazi sada pa se napija kad moze i pusi kokiko god moze.

Nisi realan uopste.

Da li ce da bude manje zlocina? Vec sam ti rekao da ce opet morati da se regulise zakonima.

I cim ima zakona ima i prekrsaja. To su psihoaktivne supstance koje menjaju precepciju konzumera i mora da se regulise odredjenim zakonima.

Dacu ti jedan primer,imao sam diskusiju za jednim pametnjakovicem konzumerom marihuana...koji kako on kaze nije ovistan o tome,a par poruka kasnije kaze da konzumira marihuanu vec 10 godina,svaki dan po dzojint...ironija, zar ne?

I pricam ja njemu isto sto i tebi,pomenem saobracaj i da ne bi smelo da se vozi uduvan,na to on meni kaze kako to nema nikakve veze,on je vec vozio uduvan mnogo puta i ne vidi u cemu je problem.

Ja nisam mogao da verujem da taj tip nije imao toliko savesti da se ne uduva kada treba da vozi i onda ce on meni da prica kako marihuanu treba legalizovati.

Подели на овим сајтовима

Да ли пушите дуван?

Bogu hvala, rešio sam posle 30 godina pušenja cigareta, da sa tim prekinem, a razlozi su mnogobrojni. Nisam se mnogo mučio, (tek nekoliko dana), čak sam je i u snu bacao sa čuđenjem otkud mi u ruci ! Suština je zaposliti ruke nečim drugim, a o zavisnosti od nikotina je smešno da se priča !  Eto već skoro 5 godina i ne privlači me ! Nadam se da neću doći u iskušenje, nek mi Bog pomogne ! Amin
Подели на овим сајтовима

Ja sam prestao da pušim,ali kad pijem alkohol ili kafu pućkam,prija mi aroma dima tada ali mi ne pada napamet da ga uvlačim u pluća.

Sto ne kupis one elektronske? Ima aromu - nema nikotin.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Пушио сам док нисам постао свештеник. Када сам се рукоположио баталио сам их и никада више нисам запалио, нити ме привлачи. То је било пре 8 година.

Дакле, свако може да батали цигарете ако хоће и има воље. 

Чаробна мантија све решава...( некад да, некад не) 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...