Jump to content

Једно питање

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 376
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

????,??????? ?? ??????? ??? ?? ????????-???? ?? ??????? ??? ???? ? ????????? ?? ?? ??????????? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ???? ?? ..... :cheesy3:

uf ne znas ti koja je to blagodat od rodjenja biti krsten i imati andjela cuvara, ja bi dao pola leve ruke da su me krstili od rodjenja da nisam morao sve ono da prodjem  :P
?????? ??,??? ???? ? ?? ?????:???? ????? ?? ?? ?? ??????????? ? ??????????? ????? ? ???????????? ?????????,?????? ????? ????????????????.???? ?? ??, ????, ???? ????.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

uf ne znas ti koja je to blagodat od rodjenja biti krsten i imati andjela cuvara, ja bi dao pola leve ruke da su me krstili od rodjenja da nisam morao sve ono da prodjem  :P

Слажем се,

али имам и да додам:

камо среће да су ме васпитавали у хришћанском духу

и у Литургијској заједници,

уместо чисте патријархалности.

Мада ни то, ипак, није лоше.

mora i psihijatri od neceg da zive  :cheesy3: :P :P

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Medo

kod nas na groblju ne postoji, postoji samo odvojeni  deo za samobice  :cheesy3:

na groblju postoji odeljak za nekrstene i krstene ?

ni jedno mi nije bas najjasnije cemu? zar nije svejedno gde ce biti polozeno telo? mislim shvatam postojece stanje, ali ne kapiram zasto ...

razumem da je samoubica pocinio najveci greh, ali takav je i dalje nekome rod ...

medo ne ynam yašto, ali sam sigurna da nije po crkvenim kanonima, to je verovatno obi?aj ostao ko zna od kada ili pomodarstvo..kod nas..mislila sam u MOM GRADU..ne znam za druga mesta...?ak i kod nas samo na starom groblju...valjda su tada samoubistva bila re?a

naravno da i samoubica treba nekom , naravno da i za njim neko žali, za njegovu dušu se treba više moliti jer on nije imao vremena za pokajanje..

crkva ima kanone kome može vršiti opelu ali ne odre?uje gde ?e se ko sahraniti

ispravite me ako grešim

?????? ?? ? ???? ???? ???? ?? ?? ???????? ?? ??????,

???? ???? ??? ????? ????? ?? ?? ????????

?? ?? ? "????????? ?????" ??? ?? ????????.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

немо` да се наљутим  8)

Него шта би са тим једним питањем...

мени ово постављено питање није никако од почетка ни било јасно  :cheesy3:

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

kako da ne kukam kada mi kradu pare krvavo zaradjene. Pa nisam ja socijalna ustanova? imaju svoje lokale, kafice, pa nek malo shteknu pare od svog biznisa. Mislim rade ljudi i zemlju i dobijaju kesh odatle, pa shto traziti od sirotinje koja je iovako bedna.

Upalim s vremena na vreme svecu, kazu takav obichaj.

dobro bre vinstone covece  :D

ko ti bre krade, pa zar ti sam ne das, pa zar se nimalo ne pobunis da nemas, a kad vec pitas sto se ne dogovoris, ti nas ovde optuzujes da smo ovce ...

cak i u ovom dusegubnom i nastranom Beogradu nemaju svestenici kafice i prostitutke da im igraju u krilu, stvarno brate, upljuva nas do ociju :D

nadam se i da se prekrstis kad palis svecu, da odu malo djavo i nesreca da prosetaju ruku pod ruku hitrim koracima  ;)

Prvo Beograd grad nije ni jedno ni drugo od toga shto si napisao, samo da razjasnimo na pochetku.

jes vala napisah to. Htedoh drugachije da se izrazim pa ispalo ono shto nije bash trebalo da ispadne. Govorio sam u smislu da treba sve da se placa, a ljudi nemaju, a jarko zele da se krte iz svojih razloga.

Nemoj sad da mi kachish razne atribute da sam vam davao.

Naravno da se ne krstim kada palim svecu, zashto bih to radio? pa nisam ja vernik da to radim, udjem u manastir, crkvu kao turista i razgledam enterijer, jer me fasciniraju predivne slike na plafonima. Inache palim svecu onako, hajde da gori, shto da ne. To mi je isto, kao kada prospem malo alkohola za pokoj dushe.

šta ?emo sa lekarima koji uzimaju pare...a pla?eni su za to..sveštenici nemaju platu...da njih pošaljemo u preduze?a da bi mogli da hrane porodice a mi ?emo da držimo liturgiju i svetimo vodicu??!!

nemoj Lazarice da meshash babe i zabe. Hocesh li ti pre otici kod doktora ako si bolesna ili kod sveshtenika?

Ili se ljudi mole jedino kada su na samrti, a vreme pre toga provedu kod doce verovajuci njemu?

a smatram da filozofi i sveshtenici imaju iste profesije. ni jedni ni drugi sem predavanja ili pisanja knjiga ne mogu da zaradjuju od svog zanata.

Tako da bi i oni na isti nachin mogli da osnuju neke svoje zadruge ili shat god, pa da lepo propovedaju o zivotu i ostalim stvarima koje im padnu na pamet pa da zaradjuju. Meni je to sve jedno te isto. Samo shto vi verujete da ce te biti blize bogu, ako odete u crkvu, na liturgije, krstite se i ostalo...

Bio bih strashno :cheesy3: na roditelje da su me krstili. Sreca otac bio razuman pa nije dao da se krstimo, jer je to stvar izbora. Razmishlajo sam jedno vreme da se krstim iz nekih svojih razloga, ali sam onda u potpunosti odustao od te sulude ideje. Reko nije to za mene> neko reche da je to licemerno, mozda i jeste, ali ipak mislim da nije, jer ode ti najbol;ja drugarica ili drugar u crkvu da se zeni/uda i ima strashnu zelju da im ti budesh kum/a, a jedini nachin je da odesh da se krstish. Tada nema druge, jedini je to nachin da me odem da se krstim. Ni jedan drugi.

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Naravno da se ne krstim kada palim svecu, zashto bih to radio? pa nisam ja vernik da to radim, udjem u manastir, crkvu kao turista i razgledam enterijer, jer me fasciniraju predivne slike na plafonima. Inache palim svecu onako, hajde da gori, shto da ne. To mi je isto, kao kada prospem malo alkohola za pokoj dushe.

а да нисмо ипак мало сујеверни :cheesy3:

за сваки сличај :D

и немој да дајеш идеје свештеницима пошто нам овде држе предавања за джабе могу да почну и да наплаћују улаз ;)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Уморна сам да извлачим цитат, какве има везе код кога ћу прво ад одем

твоја теорија ако лекар  ТРАЖИ новац то еј ок, ако свештеник тражи новац- није ок ?

да ли би ми појаснио :cheesy3:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ?? ???????? ?????, ????? ??? ???? ??? ???? ?? ???? ?? ????

????? ??????? ??? ?????  ????? ????? ?? ?? ??, ??? ????????? ????? ?????- ???? ?? ?

?? ?? ?? ?? ???????? :cheesy3:

joj...

Ima itekako veze, sa tvojom konstatacijom. Prebaci se na 15 ili 16 stramnu mislim daje tamo...

to shto ti lekar trazi pare znachi da ga treba prijaviti jer on dobija platu, a trazi mito.

Naravno da nije u redu.

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ?? ???????? ?????, ????? ??? ???? ??? ???? ?? ???? ?? ????

????? ??????? ??? ?????  ????? ????? ?? ?? ??, ??? ????????? ????? ?????- ???? ?? ?

?? ?? ?? ?? ???????? :cheesy3:

joj...

Ima itekako veze, sa tvojom konstatacijom. Prebaci se na 15 ili 16 stramnu mislim daje tamo...

to shto ti lekar trazi pare znachi da ga treba prijaviti jer on dobija platu, a trazi mito.

Naravno da nije u redu.

dobro to sam pro?itala

sveštenik nema platu, ti tražiš od njega da do?e da ti osvešta stan, on naplati; šta je sad to, mito nije, korupcija nije ;)

Подели на овим сајтовима

vinstone ,smesta da si prestao da palis svece-  "piromanu" jedan  :cheesy3:;):D

btw ne znam da li si obavesten,to ti je cist paganizam,psiholoski primitivizam i sujeverni nihilizam-kao i lazno-morbidni za svaki-slucajevizam....to sto lozis te svece po crkvi....

evo da ti recem jednu anegdotu:

dosla zena u hram i pali svecu(u donjem delu za svece)....prolazi druga zena i kaze "za koga to palis?a ova ce:za muza,za zdravlje...a ova druga ce,u shoku:ju,ju mene grdne.za zive se pali gore". na te reci ti ova sto je palila uze svece i pope se uz stepenice na mesto gde peva hor..."

vinstone,nisi mi odgovorio na pitanje o abortusu,sto smatram uvredom za moju grandioznu licnost koja se granici sa lesotom...dakle.... :D :P :P

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...