Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ????,??????? ?? ??????? ??? ?? ????????-???? ?? ??????? ??? ???? ? ????????? ?? ?? ??????????? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ???? ?? ..... uf ne znas ti koja je to blagodat od rodjenja biti krsten i imati andjela cuvara, ja bi dao pola leve ruke da su me krstili od rodjenja da nisam morao sve ono da prodjem :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 O kom uzajamnom poshtovanju ti meni prichash kada si mi otvoreno rekao da nemam pojma shta je smisao zivota? pa zar jedan sveshtenik moze nekom tako neshto da kaze? odakle tebi pravo da mi to kazesh, prvo i prvo me ne poznajesh. drugo ti si mene uvredio time shto si mi to rekao, samim tim ponizio me kao ljudsko bice. Vredjash moj intelekt! Zar sam ja ispod tebe shto ne verujem u postojanje boga i hrista kao njegovog sina (verujem da je postojao kao obichno ljudsko bice)? Sve to moze na drugachiji nachin da se kaze,a ne sa ovako sa visine. Da se vratimo na temu. Ja ne znam kako si ti protumachio moje prethodno izlaganje u kojem ja ni jednoj rechi (niti insinuaciji) nisam rekao da ste lopovi. Radi ti zemlju ili neshto tako, budi chak i zaposlen u nekom preduzecu, zaradjuj za zivot, sa zenom zajedno i sa ostalim popovima i sveshtenim licima zajedno odrzavajte parohiju. A ne da imash cenovnik za krshtenje, venchanje i ostalo. Zar ne mislish da je to licemerno chak i uvredljivo za ljude koji dolaze i koji veruju u boga, poshtuju vas, a treba da plate da bi dobili njegov blagoslov? ajde da krenemo ispocetka mocartjedina mana ocevog odgovora je sto nigde nije stavio nijedan emotikon, pa je ovako u tvojim ocima ispalo nakaradno, zbog prethodnog loseg iskustva sa njim ... opet moras biti malo siri u svojim pogledima ako hoces dijalog, i shvatiti da se na "smisao zivota" misli u hriscanskom smislu, sto je tebi moras priznati, dobra nepoznanica i verujemo da si izmedju ostalog zbog toga ovde, ako nei da bi shvatio zasto tvoja majka toliko polaze na sve to u krajnjem slucaju ... kada mi kradu pare ju, sta ovo bi? ako hoces pravo, ako ocevu sluzbu "prizemimo" on je psiholog, ako ne i psihijatar mocart i to dobar mogu ti reci, koliko ga poznajem odavde sa foruma, koliko i ti ... i mi, kao hriscani pristajemo da odlazimo na lecenje ljudima sa takvim pozivom. tako da njegova sluzba je gora od zemljoradnika, kakvi mu sve "pacijenti" dolaze :cheesy2: nije lako biti on, cak i ako ima neki ispad, ljudski je, pa nije od belog pozlacenog mermera mocart ti mozda kao zdrav, njegov poziv vidis kao lobotomiju, ja kao pacijent sam zahvalan sto me drzi dalje od bolesti ... veruj mi na rec, radim u maloprodaji, kad meni ljudi dolaze i shvate onaj sank ko ispovedaonicu ako im pruzis prst, imamo jednog kolegu koga zovemo "doktor", salimo se da je magnet i da cemo da mu kupimo beli mantil 8) inace, pokazi ljudskost i ti pa kreni odavde, mozda ce ti biti jasniji prilog za obavljanje svetih tajni i drugih sluzbi Bogu i coveku, jer cenovnik obavezuje i uskracuje a ovako je prilog primereniji izraz jer moze da izostane: evo odgovora od oca Ivana na jednoj drugoj temi, ali vrlo upotrebljiv na ovaj primer: "?????, ???? ??????? ?? ??????? ? ?????? ????? ??? ?? ??????????? ?????????????? ..." http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,236.msg7655.html#msg7655 nadam se da ce ti pomoci da shvatis zasto postoji prilog za nesto sto je blagodat ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ?????? ?? ??? ''????????'' ???? ?? ???????? ? ????????????, ? ?? ?? w.a.mozart ????????? ? ?????????? ??????. ?? ?? ????? ?? ?? ??? ???????, ? ???? ?? ?? ?? ??????? ??????????, ??? ????? ?? ??? ?? ?? ??? ?????? ????. ???? ? ???? ?? ?? ?? ????????? ?? ???????????, ? ? ????? ??, ?????? ?? ??????????? ??? ?????? ??????? ??.tako je nastasija,bravo-upravo to :cheesy2: mocart Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Колико је битно за човека то, колико минута, сати, дана, месеци, година, живи некрштен до часа Крштења и колико дуго траје Крштење (временски), мислим у чему је временска разлика од некрштен до Крштен? Родитељима је дата предност, да се тако изразим, да надгледају своју децу. А, осим тога не желим ни у једном тренутку причом одвраћати од крштења деце. Него, озбиљно, овде је реч желети сам служити Богу. Говори ли то брзо крштен да је боље и дуже служити Богу а дуго некрштен лошије и краће? Молим вас да узмете за љубав, имам много питања. ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ako me je Hristos naučio nečemu to su ljubav i sloboda Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ????,??????? ?? ??????? ??? ?? ????????-???? ?? ??????? ??? ???? ? ????????? ?? ?? ??????????? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ???? ?? ..... no, no ,ne zavidi nije hriš?anski 8)mudri ti bili roditelji :cheesy2:????? ?????? ?? ???? ???????????zavideti nije u skladu sa hriš?anstvome sada o slobodi izbora to je druga tema???? ?? w.a.mozart ????? ??????? ??? ?? ???? ????? ??????? ?? ????????, ??? ?? ?????? ????? ???????? ?? ????? ? ??????? ? ?? ?????? ??????? ( ??? ?? ?????? ???)?Nastasija ovo je više interna šala izme?u mene i amadeusa :cheesy1:nisam analizirala šta je hteo da kaže, a tebi sam odgovorila na pitanjeina?e ja volim da kažem nije meni žao što ti imaš nego što ja nemam Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ?????? ?? ????? ?? ?????? ??, ?????? ??????, ????, ????, ??????, ??????, ???? ???????? ?? ???? ??????? ? ?????? ???? ????? ??????? (?????????), ?????? ? ???? ?? ????????? ??????? ?? ???????? ?? ??????? ?????????? ?? ???? ????????, ?? ?? ???? ???????, ?? ?????????? ????? ????. ?, ???? ???? ?? ????? ?? ? ?????? ???????? ?????? ????????? ?? ??????? ????. ????, ???????, ???? ?? ??? ?????? ??? ??????? ????. ?????? ?? ?? ???? ?????? ?? ?? ???? ? ???? ??????? ???? ? ???? ???????? ?????? ? ?????? ????? ??? ?? ?????? ?? ?????, ???? ????? ??????. ???poznajem mnoge krštene koji ne žele da služe Bogu, i mnoge koji su bili nekršteni pa su se po svojoj volji i želji kasniej krstiliMogu govoriti u svoje ime, ?im se dete rodilo ja sam poslala po znamenje u crkvu svog devera, krstila sam svoje dete iz želje da bude kršteno bi?e, zato što je ro?en 5 nedelja pre vremena i zato što je ro?en sa 2500 gr. i 47 cm.Mrvica od deteta..U?ila ga koliko sam mogla o veri, išao ej na veronauku 4 godine, dalje ej an njemu izbor, ja mogu samo da se molim Bogu hvala, ro?enjem je dobio mnogo, zdravlje, lepotu, intelekt, zdrav razum i ja sam zahbvalna Bogu an tome a moje ej da ga nau?im da kome je puno dato od njega se puno i traži, da ga vaspitam da bude meni na posnos i Bogu na službu.. Šta ?e odlu?iti i u?initi sutra, za godinu, dve ili 10 više nije na meni. ?esto smo prinu?eni kao roditelji da donosimo odluke u ime svoje dece, nijedna odluka nije laka, najbolje bi bilo kada bi neko drugi mogao da donese odluku, ali odgovornost se mora prihvatiti naravno govorim iz svog uzgla Li?no ne pravim razliku izme?u onih koji su se krstili po ro?enju, u 5-oj ili 50-oj godini ...jer šta znaš, možda ?e prvi me?u nama biti poslednji i poslednji prvi.. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ????,??????? ?? ??????? ??? ?? ????????-???? ?? ??????? ??? ???? ? ????????? ?? ?? ??????????? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ???? ?? ..... no, no ,ne zavidi nije hriš?anski 8)mudri ti bili roditelji :cheesy2:????? ?????? ?? ???? ???????????zavideti nije u skladu sa hriš?anstvome sada o slobodi izbora to je druga tema???? ?? w.a.mozart ????? ??????? ??? ?? ???? ????? ??????? ?? ????????, ??? ?? ?????? ????? ???????? ?? ????? ? ??????? ? ?? ?????? ??????? ( ??? ?? ?????? ???)?Nastasija ovo je više interna šala izme?u mene i amadeusa :cheesy1:nisam analizirala šta je hteo da kaže, a tebi sam odgovorila na pitanjeina?e ja volim da kažem nije meni žao što ti imaš nego što ja nemamTo ?? ?????? ? ???? ??? ?? ? ?????? ???? ?????? ???. ????? ?? ??? ???????????, ???? ??? ???????? ???????? ????????, ??? ?????? ?? ? ????? ?? ??????? ????? ??????? ????, ? ????? ??? ? ???? ?? ??????? ??? ??? ???? ??? ??? ????? ????? ? ??? ????? ??????, ??? ???? ???, ???????? ?? ? ????? ?????, ??? ???? ?? ??????? ?? ????????? ??? ?? ??? ?????? ????,.. ? ??? ?? ?? ??????? ??? ??? ?? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ????,??????? ?? ??????? ??? ?? ????????-???? ?? ??????? ??? ???? ? ????????? ?? ?? ??????????? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ???? ?? ..... no, no ,ne zavidi nije hriš?anski 8)mudri ti bili roditelji mocart ????? ?????? ?? ???? ??????????? zavideti nije u skladu sa hriš?anstvom e sada o slobodi izbora to je druga tema ???? ?? w.a.mozart ????? ??????? ??? ?? ???? ????? ??????? ?? ????????, ??? ?? ?????? ????? ???????? ?? ????? ? ??????? ? ?? ?????? ??????? ( ??? ?? ?????? ???)? Nastasija ovo je više interna šala izme?u mene i amadeusa :cheesy1: nisam analizirala šta je hteo da kaže, a tebi sam odgovorila na pitanje ina?e ja volim da kažem nije meni žao što ti imaš nego što ja nemam To ?? ?????? ? ???? ??? ?? ? ?????? ???? ?????? ???. ????? ?? ??? ???????????, ???? ??? ???????? ???????? ????????, ??? ?????? ?? ? ????? ?? ??????? ????? ??????? ????, ? ????? ??? ? ???? ?? ??????? ??? ??? ???? ??? ??? ????? ????? ? ??? ????? ??????, ??? ???? ???, ???????? ?? ? ????? ?????, ??? ???? ?? ??????? ?? ????????? ??? ?? ??? ?????? ????,.. ? ??? ?? ?? ??????? ??? ??? ?? ????. Oh Nastasija nisam ja ništa loše mislila, ponekad jednostavo "spamujemo" na neku temu, nisam ni pomislial da ste naduvani od sopstvene važnosti, ne znam zašto bi se sklanjali u sopstvenu senkuja se nadam da ?e i vama biti lepo sa nama, jednostavno, ljudi smo, ponekad se našalimo, ali sve je bez ikakve zle namere nije meni žao što on ima nego što ja nemam ovo ?u svesti na obi?an razgovor gde npr. neko akže Zamisli on ima i ku?u i bazen i jahtu itd. ja kažem, neka ima nije meni žao što on ima, volela bih i ja da imam al nemam ne znam da li me razumete, ljudi ?esto ali bukvalno zavide drugima na svemu i sva?emo ( nisam ni pomislila da :cheesy2: misli na pravi zavist) eto nezgoda virtualne komunikacije je upravo što ?esto dolazi do nesporazuma ali nadam se da nema mesta povre?enosti i uvre?enosti bilo koje strane, a ako sam svojim re?ima vas ili nekoga uvredila ili povredila, nije mi bila namera i ja se izvinjavam Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 nastasija,bez obzira na šalu,ja sam tebi ozbiljno odgovorio Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Лазарице сестро, немате потребе да ми се извињавате, ничим ме нисте повредили. Таквог мишљења да се склоним у своју сенку ( лако ми је помислити да си ти помислила да сам надувана од сопствене важности, наравно да не би помислила да сте помислили, одакле ми да знам шта сте помислили) је зато што си написала ''између'' ''мене и амадеуса''. Форум не ради ''између'', да се тако изразим, oпростите ми што не обраћам пажњу ко је с ким водио разговор. Него, ви сте се шалили, ја сам прижељкивала озбиљне одговоре и Богу хвала добила сам их. Погледај горњи пост, имала сам још много питања, па ми тако кад имаш времена одговарај :-[ идемо си даље... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 forum nekad radi i "izmedju" ako se oni drugi okolo ne vredjaju Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 sto se posta i tvojih komentata tice,mislim da u krajnjoj liniji Gospod uvek dodje do onih koji su "u ruci Oca" tako da...... krsten pre ili kasnije....mada ja naginjem ranohriscanskoj ideji krstenja :-[ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 sto se posta i tvojih komentata tice,mislim da u krajnjoj liniji Gospod uvek dodje do onih koji su "u ruci Oca" tako da...... :P krsten pre ili kasnije....mada ja naginjem ranohriscanskoj ideji krstenja :cheesy2: w.a.mozart, o??? ?? ???????. ?????? ?????, ?????? ????. ???? ?? ??????? ??????????????? ????? ???????? ???? ?? ???????????. ??? ???? ?????? ?????????????? ??????, ???????, ?????? ???? ?? ??? ?? ???? ???????? ?? ?? ????? ?? ??????? ?? ???????? ??? ??????? ???????? ?? ?????? ?????? ??? ?? ?? ???????? ????? ?? ??????? ??? ??? ?? ???????? ???????? ???????, ???? ??? ??????? ??? ???????, ????? ?????, ??? ??? ???????? ???? ??? ????? ?? ??? ?????? ???? ???? ??????? ?? ?? ??????????????? ''????????'' ?? ????? ??? ???????? ???? ???? ???????? ??????????????? ????? ???????? ?? ?? ?? ???? ???? ????? ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ranohriscansko krstenje je bilo duboko osmisljeno i znalo se kako se vrsi i u kojim uslovima i tu je brat popuno u pravu radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука