vinston Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 nemam potrebu da osnujem. kada bih imao zelju da manipulishem ljudima i uzimam ljudima kesha zbog blagoslova onda bih tako i postupio. vec uradjeno, zove se sajentologija eh samo sajentolozi. a shta bi sa nashom crkvom ?trazi mi 5000 dinara za krshtenje, svaki put po 500 dinara da mi osveti stan, za svecu po 50 dinara, pa odakle meni bre para za sve to? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 nemam potrebu da osnujem. kada bih imao zelju da manipulishem ljudima i uzimam ljudima kesha zbog blagoslova onda bih tako i postupio. vec uradjeno, zove se sajentologija eh samo sajentolozi. a shta bi sa nashom crkvom ?trazi mi 5000 dinara za krshtenje, svaki put po 500 dinara da mi osveti stan, za svecu po 50 dinara, pa odakle meni bre para za sve to??? ???????? ?? ???? ??????.???????? ?? ?????? ? ?????? ?? ???? ?? ????.?? ?? ???????? ????? ?? ??????? ? ??????? ?? ?? ???? ???????? ???? ?????? , ? ??? ?????? ?? ?????? ?? ???? ???????...(????? ?? ?????? ?? ???????? ???????)????? ?? ????? ?? 10 ?? 20 ?????? ??????? ???? ?? ??????? ??? ?? ????? ???? 50 , ??? ??? ?? ??? ???? ? ????? ????? ???? ?????? ?? ?? ?? ????? ?????? ?? ????? ?????.?? ??? ???? ?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 nemam potrebu da osnujem. kada bih imao zelju da manipulishem ljudima i uzimam ljudima kesha zbog blagoslova onda bih tako i postupio. vec uradjeno, zove se sajentologija eh samo sajentolozi. a shta bi sa nashom crkvom ?trazi mi 5000 dinara za krshtenje, svaki put po 500 dinara da mi osveti stan, za svecu po 50 dinara, pa odakle meni bre para za sve to? evo odgovora od oca Ivana na jednoj drugoj temi, ali vrlo upotrebljiv na ovaj primer:"?????, ???? ??????? ?? ??????? ? ?????? ????? ??? ?? ??????????? ?????????????? ..." http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,236.msg7655.html#msg7655 nadam se da ce ti pomoci da shvatis zasto postoji prilog za nesto sto je blagodat ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 nemam potrebu da osnujem. kada bih imao zelju da manipulishem ljudima i uzimam ljudima kesha zbog blagoslova onda bih tako i postupio. vec uradjeno, zove se sajentologija eh samo sajentolozi. a shta bi sa nashom crkvom ?trazi mi 5000 dinara za krshtenje, svaki put po 500 dinara da mi osveti stan, za svecu po 50 dinara, pa odakle meni bre para za sve to??? ???????? ?? ???? ??????.???????? ?? ?????? ? ?????? ?? ???? ?? ????.?? ?? ???????? ????? ?? ??????? ? ??????? ?? ?? ???? ???????? ???? ?????? , ? ??? ?????? ?? ?????? ?? ???? ???????...(????? ?? ?????? ?? ???????? ???????)????? ?? ????? ?? 10 ?? 20 ?????? ??????? ???? ?? ??????? ??? ?? ????? ???? 50 , ??? ??? ?? ??? ???? ? ????? ????? ???? ?????? ?? ?? ?? ????? ?????? ?? ????? ?????.?? ??? ???? ??????kako da ne kukam kada mi kradu pare krvavo zaradjene. Pa nisam ja socijalna ustanova? imaju svoje lokale, kafice, pa nek malo shteknu pare od svog biznisa. Mislim rade ljudi i zemlju i dobijaju kesh odatle, pa shto traziti od sirotinje koja je iovako bedna.Da, mislio sam na osvecenje vodice, slabo se razumem u te religiozne stvari. Upalim s vremena na vreme svecu, kazu takav obichaj. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 У епархији бачкој где живим , свештеник нема такву могућност-то да има свој приватни бизнис(кафиће и сл.), а ценовник за чинодејства не постоји. Углавном живи од парохије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 to je manjina... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 kako da ne kukam kada mi kradu pare krvavo zaradjene. Pa nisam ja socijalna ustanova? imaju svoje lokale, kafice, pa nek malo shteknu pare od svog biznisa. Mislim rade ljudi i zemlju i dobijaju kesh odatle, pa shto traziti od sirotinje koja je iovako bedna.Da, mislio sam na osvecenje vodice, slabo se razumem u te religiozne stvari. Upalim s vremena na vreme svecu, kazu takav obichaj.Јел прочиташ поруку пре него што је пошаљеш? Којим то аргументом називаш свештеника лоповом? О којим то локалима ти причаш? Зар, по теби, свештеници треба да се баве приватним бизнисом и да оставе цркве и парохије? Уосталом, ко тебе тера да ти свештеник освешта водицу за славу. Лепо кажеш човеку да ти не долази, и он ти више неће улазити у кућу. Шта хоћеш да кажеш са овим да ниси социјална установа? Јеси ли прочитао текст који сам написао, а који ти је оставио Меда? Да ли мислиш да ја као свештеник не треба да живим од моје службе? Чиме ја, по теби, треба да се бавим, да би ти био срећан и постао верник Цркве, па се не би саблажњавао? Да ли мислиш, да светеник и његова породица треба да имају здравствену књижицу и када се свештенику дете разболи може да га одведе код лекара? Или нека помру сви, не би ли се некако ова земља ослободила од вере, која је толико заглупила и уназадила овај народ? Вероватно и ти мислиш да свештеници треба да пасу траву да би народ био срећан и задовољан? Слушај, волим што си овде, и желим са тобом да разговарам, али нећу дозволити да вређаш било кога, нарочито не свештеника. Ако ти то не одговара, има других пљуваоница православља колико хоћеш. Не можемо градити разговор на узајамном непоштовању. Надам се да ћеш ово схватити добронамерно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Попе што си на крај срцета. Па видиш да винстон није черчил, јербо да јесте не би му представљало проблем да се једном крсти и једном освешта кућу. А ово за водице ми стварно није јасно , мислим човек неверује а поп му свети водицу кући, па то је отприлике као када бих ја звао оџу да клања намаз на гробу мога деде за рахметли му душу,или можда још боље као када би плаћао чланарину у удружењу атеиста које промовише атеизам по Србији. ? ? ? Не разумем ,мајке ми. Ајд винстоне леба ти објасни о чему се ради? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Попе што си на крај срцета.Па видиш да винстон није черчил, јербо да јесте не би му представљало проблем да се једном крсти и једном освешта кућу.Ма, волим ја нашег Винстона, какав је да је, наш је! Због тога му то и пишем. Даће Бог, кад се крсти наш брат, отвориће му се и схватиће да није све тако како се Црква представља. У сваком случају, не чита само Винстон, ти и ја ову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 utata,utata.....vinston pali svece....... :P :P Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 O kom uzajamnom poshtovanju ti meni prichash kada si mi otvoreno rekao da nemam pojma shta je smisao zivota? pa zar jedan sveshtenik moze nekom tako neshto da kaze? odakle tebi pravo da mi to kazesh, prvo i prvo me ne poznajesh. drugo ti si mene uvredio time shto si mi to rekao, samim tim ponizio me kao ljudsko bice. Vredjash moj intelekt! Zar sam ja ispod tebe shto ne verujem u postojanje boga i hrista kao njegovog sina (verujem da je postojao kao obichno ljudsko bice)? Sve to moze na drugachiji nachin da se kaze,a ne sa ovako sa visine. Da se vratimo na temu. Ja ne znam kako si ti protumachio moje prethodno izlaganje u kojem ja ni jednoj rechi (niti insinuaciji) nisam rekao da ste lopovi. Radi ti zemlju ili neshto tako, budi chak i zaposlen u nekom preduzecu, zaradjuj za zivot, sa zenom zajedno i sa ostalim popovima i sveshtenim licima zajedno odrzavajte parohiju. A ne da imash cenovnik za krshtenje, venchanje i ostalo. Zar ne mislish da je to licemerno chak i uvredljivo za ljude koji dolaze i koji veruju u boga, poshtuju vas, a treba da plate da bi dobili njegov blagoslov? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ???? ??? ?? ?? ???? ??????.?? ????? ?? ??????? ???? ??????, ????? ?? ????? ?? ?? ?? ???????????? ??????? ?? ?? ?????? ????? ? ?????? ??????? ????.? ??? ?? ?????? ?? ??????? ???? ????? , ?????? ????? ???????? ? ??? ?? ????? ?????? ????, ?? ?? ?? ????????? ??? ???? ??? ?? ???? ??? ?? ????? ????? ?? ????? ???? ???? ?? ???????? ?? ????,??? ????? ??? ???? ??? ???? ?? ?????? ????????? ? ???????? ??????? ???? ????????? ??????? ?? ??????.? ? ??? ??????? ,????? ??.??? ???????? ???? ?? ??????? ? ???? ?? ?????Daleko od Cherchila. Po izgledu i intelektu nisam ni blizu. Mozda jednog dana budem pametan kao on. Ima vremena...Meni u kucu ne dolazi pop. Da razjasnim stvari. Dolazi kod mojih roditelja. Cale ne voli shto mu dodje ali isposhtuje majku koja zeli njegovo prisustvo. tako da ja apsolutno nemam veze sa tim. Nadam se da je sad jasnije Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Помаже Бог браћо и сестре!Оци благословите! Добар дан г."Винстоне", Винстоне, суграђанину, опростите ми молим Вас, а и свима нама, који Вас не разумемо. Верујте ми суграђанине државе нам драге Србије, да је мојој Души тешко што не успевам да Вас разумем, не зато што не верујете у Бога, већ што гнев избија из Вас, иако за то не видим разлога. Надам се да се и остали учесници Овог Форума слично осећају. Ето, надам се да ће ми браће и сестре у Христу, као и свештена лица опростити, што их са ових пар реченица изједначих са собом, а Вас молим да нам опростите због неразумевања. Такође искрено ме радује што Ваша Мајка, другачије гледа од Вас на Веру у Бога, јер то је сигуран знак да је Ваша породица осветљена Божјом Светлошћу. Праштајте Г."Винстон" довиђења и свако добро желим Вама и Вама драгим И.Стојковић "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 utata,utata.....vinston pali svece....... :P :P????????!????, ????... ????? ????????? ?? ?????. :cheesy1: :cheesy1: :cheesy1: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Meni u kucu ne dolazi pop. Da razjasnim stvari. Dolazi kod mojih roditelja. Cale ne voli shto mu dodje ali isposhtuje majku koja zeli njegovo prisustvo. tako da ja apsolutno nemam veze sa tim. Nadam se da je sad jasnije ?? ??????? , ??? ?? ??? ????? ???? ?????.??? ???? ?? ?????? ??? , ???? ?????? ?????????? ?????? ???? ?? ????? ?? ?? ?????? ??????????? ?? ???? ??? ??????? ? ????? ???? ???? ????? : " Pa nisam ja socijalna ustanova"???? ?????? ??????? ???? ?????? ? ????, ??? ??? ???? ???? ????? ??? ?????? ?? ???? ????? ???? , ????? ?? ?? ????? ?? ???? ??? ????? ?????? ?? ?? ??? ? ???? ?? ??? ? ????? ????.??? ?? ???? ???? ??? ???? , ?? ?? ???? ????? ?????? ????? ???? ???? ????????? ????? ?? ???? , ? ?? ????.????? ???? ?? ?? ????? ?????? ????? ????????, ? ?? ???? ??????? ????? ????.??? ???? ???? ???? ?? ????? ?? ????? ????????? ?????? ? ??? ????? ???? ?? ????????????? .???. ?? ?? ????? , ????? ? ??? ?? ?? ?? ????? ?? ????????? ??????.?????? , ?? ??????? ????? ?? (??)?? ?? ?? !????? ?? ??? ??????? ???? ?? ??? ??????????? ? ??????? ??? ????? ????????? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука