karadjordje Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 ?? ???? ?? ???? ???????? ?? ????? ?? ??? ?? ??????? ??????....?? ???? ???????? ?? ????????? ??? ???? ?? ?????? ? ???? ??????? ??????, ????? ?? ??????? ?? ???????? ??? ?? ?????:??????? ?? ??? ?????? ????? ??? ???????? ?????? ?? ?? ????????? ?? ??????? ? ?? ??? ???????....????,?? ??? ???? ???? ????? ???? ??,?? ?? ??????? ?? ??? ???????? ?????? ??????????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Јун 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Rekoh da ne znam sve....sto sam rekla da se dete sahranjuje kao nekrst....pa znam primer gde je dete umrlo u bolnici...nekrsteno od krstenih roditelja....svestenik nije prisustvovao sahrani i grobnica je van ograde gde je groblje za krstene....sad da li je ovo jedinstven slucaj stvarno ne znam...mislim da nam treba odgovor nekog svestenog lica...ja laik ne mogu to teoloski da obrazlozim.... Sto navodite citat iz poslanice Sv. apostola Pavla....opet treba tumacenje teolosko bar meni...ja kad samo ovo procitam onda mi se namece pitanje zasto se uopste krstava dete rodjeno u braku krstenih roditelja ako je ono samim rodjenjem sveto... Prastajte braco i sestre.... :P ?? ?????? ?? ?? ?????? ????? ?? ?????? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ???????? ??? ??? ?????. ? ?? ?????? ???????? ?? ?? ???? ?????????. ?? ?????? ??? ???????? ? ??????? ???? ( ????????? ???????? ? ???????? ? ?????), ? ???????? ???????? ????? ?? ?????? ??????? ???? ?????? ? ????? ???????? ????????. ??? ????? ?? ?? ????? ??????. ????? ?? ????????? ??????? ???? ?????? ? ?????? ?? ????? ( ??? ??? ?????? o???????: ''??????, ???????? ??????, ''??????'' ? ??????'' ) ? ?? ??? ? ????????? ????????? ??. ???????? ????? ?? ''???? ???? ???? ?? ???????, ? ??? ?? ?????''. ?? ? ??????? ???? ??? ?????? ??? ?????? ????? ??? ??????? ?? ?? ?? ???????? ???????, ? ?? ??? ??? ?????? ( ??? ??? ?????? o???????: ????? ?? ? ???? ??????? ??????? ?? ?? ???????? ??????????) ?????, ???? ?? ???? ???????? ? ''?????????'' ? ??? ???? ???? ?????? ?? ''?????''. ? ??? ???????? ?????? ???????? ??? ?????? ? ?????? ?? ?????????, ??????? ?? ??????? ?? ????????? ? ?? ?????? ? ???? ?????? ?? ????? ?????????? ?? ???? ???? ????? ?????? ???? ???? ??? ??? ????????? ?? ???? ??????. ? ????, ????? ????? ?? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 koliko samokrstenih ne veruje u Boga. nisi u pravu to se ne radi tako grubo kako je otac postupio, a da li mu je dao pouku o osnovama vere pre krstenja?????????? ?????????? ?? ????? ?? ?? ???? ?? ??????? ?? ??? ?????? ?? ?????? ??????????.??????? ???? ???? ??????.svakako da krstenje ima efekta, i stvarno mislim da ne treba ljude odvracati od krstenja. krstenjem su nam sprani praroditeljski gresi, da imamo sansu da pocnemo od sebe, kako sam ja to shvatio :(a i nikad se ne zna kuda put vodi, i da li ce nekome jednom kliknuti u glavi ili gde god vec, i da krene putem Pravoslavlja mislim da ne mozemo na taj nacin ispitivati, ako i uopste, Bozju promisao ...sta je samokrsten? jel to taj koji se svojom voljom krstio? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Draga u Hristu braco i sestre, Neko se krstio ubrzo posle rodjenja neko kao tinejdzer a neko u tridesetim kao nas Isus Hristos. Nikad nije kasno a ni rano za krstenje....zasto to kazem.... Pa prvo kad je dete rodjeno recimo pre vremena i u slucaju da se sumnja da mozda nedaj Boze nece preziveti...moze se krstiti odmah i to bez prisustva svestenika, ako neko zna da izgovori osnovne molitve potrebne da bi dete bilo krsteno i da ne ode Bogu na istinu kao nekrst...u tom slucaju ne moze biti sahranjeno po nasem pravoslavnom obicaju.... ?????? ?? ?? ? ???? ??????? ????? ?? ???????? ??????? ? (??? ??? ??? ????????) ??? ??????? ???? ''?? ?? ??? ???? ?? ?????? ??? ??????''... ??????, ???? ??????????? ?? ?? ???? ''??????'' ??? ? K????????? ????????? ???? ?????? ???????? ????? ???? ?? ?? ?? ?????. ??????, ???????? ??????, ''??????'' ? ?????? ????? ?? ? ???? ??????? ??????? ?? ?? ???????? ?????????? ?????? ???? ???? ???????? ?? ??? ? ????? ?? ''?? ???? ???? ????????? ?? ????? ???????????? ''???????''''. ???? ?? ?? ??????? ?????? ???? ???? ?? ?? ''??????''? M???? ??? ??????? ?? ????? ??????????? ????? ??? ?????? ???? ???? ??????????? ?? ?????? ?????? ? ???? ??????? ????????? ?????? ?????? ???? ?????? ?? ???? ??? ? ?????? ''??????''? ????? ?? ?? ???? ????? ?? ?? ???? ?????? ? ??????? ??????????????? ????????? ???? ??????? ???????? ?????. 14. ??? ?? ??????? ??? ???????? ????? ????????, ? ??????? ?? ???? ????????? ?? ???? ?????????; ??? ????? ????? ???? ???? ?? ???????, ? ??? ?? ?????. nekrst=praroditeljski greh? deca jesu bezgresna do nekih godinica, zar ne, pa zbog toga ih sveti Pavle naziva svetima, odnosno blagoslovenima zbog svete Tajne vencanja izmedju supruznika, spajanjem u jedno telo, a jedan od supruznika se spaja sa Gospodom svetom Tajni pricesca, pa se tako oboje osvecuju ? ili sam totalno ispromasivao na groblju postoji odeljak za nekrstene i krstene ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Па ако смо били блудници и пијанице прије крштења и то остали онда крштење нема ефекта.Само нам је још горе из неколико разлога:од себе смо направили будале јер смо полагали некакву заклетву да са ђаволом нећемо да садимо тикве,да се окрећемо БОГУ а све то газимо..... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Medo kod nas na groblju ne postoji, postoji samo odvojeni deo za samobice Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Jeste posebno za saoubice i koji nisu krsteni, izvan ograde gde je groblje...ja sam samo iznela cinjenicu...ne kazem da je to pravilno ili ne...ne znam zato i pitam...prastajte My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Medo kod nas na groblju ne postoji, postoji samo odvojeni deo za samobice na groblju postoji odeljak za nekrstene i krstene ?ni jedno mi nije bas najjasnije cemu? zar nije svejedno gde ce biti polozeno telo? mislim shvatam postojece stanje, ali ne kapiram zasto ... razumem da je samoubica pocinio najveci greh, ali takav je i dalje nekome rod ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 ?? ??? ??? ???? ???????? ? ???????? ????? ??????? ? ?? ?????? ???? ??????? ???? ??????.???? ??? ?? ??? ???? ?? ???????? ???????:?? ???? ??? ????????? ?????? ??? ??? ???????? ??????? ???????? ?? ?? ??????? ?????? ?? ?????? ?????,?? ?? ???????? ???? ? ??? ?? ??????.....ma naravno da je tako, shvatam to, ali sam isto i dalje misljenja da ne treba odvracati coveka od krstenja ... mislim ne znam do koje daljine je dozvoljeno Crkvi da snishodi i da li je uopste prihvatljivo za svete Tajne ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 Medo kod nas na groblju ne postoji, postoji samo odvojeni deo za samobice na groblju postoji odeljak za nekrstene i krstene ?ni jedno mi nije bas najjasnije cemu? zar nije svejedno gde ce biti polozeno telo? mislim shvatam postojece stanje, ali ne kapiram zasto ... razumem da je samoubica pocinio najveci greh, ali takav je i dalje nekome rod ... medo ne ynam yašto, ali sam sigurna da nije po crkvenim kanonima, to je verovatno obi?aj ostao ko zna od kada ili pomodarstvo..kod nas..mislila sam u MOM GRADU..ne znam za druga mesta...?ak i kod nas samo na starom groblju...valjda su tada samoubistva bila re?anaravno da i samoubica treba nekom , naravno da i za njim neko žali, za njegovu dušu se treba više moliti jer on nije imao vremena za pokajanje.. crkva ima kanone kome može vršiti opelu ali ne odre?uje gde ?e se ko sahraniti ispravite me ako grešim Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 dostojevski kaze"molite se za samoubice,posebno za njih.njima je to potrebno a Gospod se zbog ljubavi nece naljutiti" Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 ali mi opet nije jasno zasto nije dozvoljeno pominjanje njihovih imena na zajednickoj molitvi ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 medo,ti krisom sapuci imena-eto kompromisa....... 8) 8) 8) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 znam, i svece i tako na druge nacine ... ali ipak, znam da ne moze da se daje ime za proskomidiju ili kad se pominje rodbina ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 ma bog nije toliki formalista,samo ti imaj ljubav........ i pazi da te ne cuju inace si nagrabusio -a ija ako ovo procuri Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука