Mиљан Танић Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Opet mešaš babe i žabe. Po toj tvojoj mogu popovi onda da uzmu da budu i hirurzi za siromašne koji nemaju para da plate pravo lečenje... Usput, kako je ovo moguće: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:391864-Lopata-iz-Crne-Reke-jos-bez-presude Dakle, sudski postupak protiv njega još nije završen, a dato mu je da upravlja drugim centrom? Ратко :(, DYNABLASTER and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Када се овако нешто деси сви постану најпаметнији на свијету! Ма дај, сада Ви треба да кажете ко није требао да носи мантију, а ко јесте. Сада Свети Архијерејски синод вама лично да шалје предлоге и кандидате за свештенике, на процјену!Свашта!И свештеник је човјек! Људи су несавршени! Не подржавам насиље!Али, медији су чудо!Ко зна шта се све ту одиграло! Успут, кажу да ако наркомаку опалиш шамар може бити на мјесту мртав, излије му се крв на мозак....Тако да...Можда је и намјештено. пошто видим да се у држави спрема неки удар на Цркву. Глупо је што је Црква као дио друштва дошла у такву позицију да буде на мети такве критике.И није само кривица Цркве у овом случају него и државе.Није ми јасно како неко може да држи такав центар а да над њиме нема нико котроле и Црква и државни органи,просто невјероватно.Нико ништа није прдузео од задњег проблема изнешеног у медије.Да је Црква било шта озбиљно урадила ко би имао шта да им данас каже овако сам пао,сам се убио. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ceca87 Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Глупо је што је Црква као дио друштва дошла у такву позицију да буде на мети такве критике.И није само кривица Цркве у овом случају него и државе.Није ми јасно како неко може да држи такав центар а да над њиме нема нико котроле и Црква и државни органи,просто невјероватно.Нико ништа није прдузео од задњег проблема изнешеног у медије.Да је Црква било шта озбиљно урадила ко би имао шта да им данас каже овако сам пао,сам се убио. Осим слике ништа од овога нема везе са мојим постом...Иначе, са овим болидираним се слажем!Кукоља ће свуда и увијек бити! Само када погријеши љекар суди се њему лично! Када погријеши свештеник суди се Цркви, свим свештеницима и вјерницима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2012 nishizawa, RYLAH, Млађони and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Pa zašto se onda nisu javili stručniji za taj poduhvat? Gladan je zadovoljan i kriškom hleba koji mu dadneš, a drugi stoji sa strane i veli: Gle, daje mu samo hleb da jede. Izvoli, neka dadne više, neka mu zgotovi večeru, niko mu ne brani! A ne, ovo neće, a neće ni da ti daješ hleb, jer ovo je kao bruka za svaku pomoć pa je bolje da se i ne pomaže, a onaj neka crkne od gladi.. Ja koliko znam, o. Branislav bio je prvi koji je nešto pokrenuo u tom pravcu sa narkomanima, i na tome bi trebali da nastavimo i naravno da učinimo bolje. U redu, imamo trenutno lečilište u manastiru Kovilju, ali ne bi trebalo jedino na tome da ostane. Sa obzirom da sva lečilišta zajedno nisu dovoljna da prime ni deset posto narkomana... Premalo ih ima i nisu u stanju da svakome pruže pomoć. To bi bilo kao kad bi zatvorili sve bolnice u Srbiji i ostavili jedino VMA u Beogradu. I sad u takvoj situaciji trebam da krivim nekog samoprozvanog lekara koji je mislio da pomaže bolesnima? Аман, људи, докле ћете више понављати ко папагаји овакве небулозе?! Одакле вам то да се нису јавили стручнији, и одакле вам то да се у Србији само Перановић бавио тим послом?! Престаните више да лупетате о стварима о којима немате појма. У Србији постоји неколико центара за одвикавање, што државних, што црквених, што приватних, и у њима има сасвим довољно места да се збрину сви они који им се за помоћ обрате. Нигде у нормалном и цивилизованом свету не постоје центри за одвикавање у којима се лечење наркомана спроводи физичком тортуром. Evgenik, Милан Меденица :), RYLAH and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Vladika Lavrentije je lepo i fino (molim..) trazio da ide u (vi$e nego zasluzhenu) penziju... Za$to mu to Sabor nije omogucio ..i to je jedan od problema .. e a sada imamo ovo... I ko zna koliko toga jo$... Видиш, то сам потпуно сметнуо с ума. У том случају одговорност дијелом лежи и на онима који му нису изашли у сусрет молби за пензионисање, и овај примјер показује колико је исправна и резонска одлука в.Атанасија да се повуче у манастир а да Епархију препусти на управу неком ко је физички издржљивији и млађи. Mиљан Танић, JESSY, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Осим слике ништа од овога нема везе са мојим постом...Иначе, са овим болидираним се слажем!Кукоља ће свуда и увијек бити! Само када погријеши љекар суди се њему лично! Када погријеши свештеник суди се Цркви, свим свештеницима и вјерницима! Опрости, али Црква је сама крива због тога. Ако имаш лекара који бије пацијента, ти ћеш га искључити из Лекарске коморе, па онда ако хоће даље да ради нешто недолично, то је већ искључиво његова ствар. Овај није искључен из Цркве. Чак је отворио нови центар за рехабилитацију, то је било и у медијима, а да није било нити једног акта Цркве који би му налагао да центар затвори, макар да му се каже да благослова за то нема. Чак је постао и професор на "факултету" који је отворио црквомрзац и секташ који јавно пљује по Цркви и њеним учењима (Мирољуб Петровић), а да опет нико није реаговао ни поводом тога. А сад, кад је убио човека (намерно или не, не желим икога унапред да осуђујем, али нека је несрећа само чекала да се догоди у таквим околностима), сад би сви да перу руке. Ја први не могу себе да оперем јер сам онда када је избила та прва афера подржавао овог човека, несвестан шта је он заправо радио тим јадним људима, и дубоко сам се замислио поводом свега када сам видео ову страшну вест. nishizawa and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Нигде у нормалном и цивилизованом свету не постоје центри за одвикавање у којима се лечење наркомана спроводи физичком тортуром. Колико се сећам, можда је то неистина али мислим да није, људи који су га знали, њега и породицу, кажу да је попадији умело да поплави око. А и један брат који је тамо био 6 месеци, кога лично познајем и с ким сам својевремено био близак, рекао ми је да о. Бранислав има проблема са насиљем, да је веома склон насиљу. Вероватно отуда и идеје за такве "методе". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Je si li ti svestan da to sto govoris je nista drugo do kleveta.Imas li ti ikakve dokaze za takve tvrdnje?Ne branim coveka niti njegove postupke ali bacati drvlje i kamenje na palog je sve samo ne hriscanski.Na nama je da se molimo za oca Branislava,preminulog mladica(mada je daleko od mladica imao je blizu 40 godina) i njihove porodice.Fraze rekla kazala,nisu prihvatljive. Da li si ti svestan kolko to utice na zivot svestenika.Kolko jedna budala svojim lazima ume da te oblati pred svetom da te ni 3 Dunava ne mogu oprati.Ne osudjuj i ne ogovaraj.Nista ti dobro ne moze doneti. Samo gnev i greh ce se useliti u tvoje srce. Otac ovim poslom posle Crne Reke nije ni smeo da se bavi, nije smeo biti ni svestenik, ali u tome nije samo on kriv.Krivi su i nadlezni episkop i Sinod I Crkveni sudovi. zuti car, RYLAH, Walter and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Владика порфирије на РТС-у ... http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1153038/Владика+Порфирије%3A+Сви+смо+одговорни.html JESSY, Александрида and Млађони је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Evo vec crni humor na fejsu, Bane ga ubi -Vaistinuu ga ubi! Znaci, sami sebi pravimo probleme, ne trebaju nam nikakvi ateisti, masoni, iluminati itd? Млађони and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Jedini pacijent kojeg bih ja poverio Peranoviću na lečenje je Čeda Jovanović. Štagod da uradi sa njim, dobro je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Je si li ti svestan da to sto govoris je nista drugo do kleveta.Imas li ti ikakve dokaze za takve tvrdnje?Ne branim coveka niti njegove postupke ali bacati drvlje i kamenje na palog je sve samo ne hriscanski.Na nama je da se molimo za oca Branislava,preminulog mladica(mada je daleko od mladica imao je blizu 40 godina) i njihove porodice.Fraze rekla kazala,nisu prihvatljive. Da li si ti svestan kolko to utice na zivot svestenika.Kolko jedna budala svojim lazima ume da te oblati pred svetom da te ni 3 Dunava ne mogu oprati.Ne osudjuj i ne ogovaraj.Nista ti dobro ne moze doneti. Samo gnev i greh ce se useliti u tvoje srce. Otac ovim poslom posle Crne Reke nije ni smeo da se bavi, nije smeo biti ni svestenik, ali u tome nije samo on kriv.Krivi su i nadlezni episkop i Sinod I Crkveni sudovi. Не, није клевета, човек је склон насиљу. И шта, треба да се покривамо ушима, да се правимо да то није тако? Људи склони насиљу не треба да се афирмишу у стварима које им омогућавају да спроводе ту своју слабост, страст, шта ли је већ. DYNABLASTER and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2012 http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2012/08/08/2424486/Nasilje%20nije%20lek%20%20080812.flv Млађони and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 ................................................. А сад, кад је убио човека (намерно или не, не желим икога унапред да осуђујем, али нека је несрећа само чекала да се догоди у таквим околностима), сад би сви да перу руке. Ја први не могу себе да оперем јер сам онда када је избила та прва афера подржавао овог човека, несвестан шта је он заправо радио тим јадним људима, и дубоко сам се замислио поводом свега када сам видео ову страшну вест. Istina je, u ovome potpuno delim tvoje misljenje. Od juce, kad sam procitao vest, neprestano razmisljam o svemu ovom. I jedino sto mi, posle svega, dolazi na um jeste kolika je neizmerna odgovornost drzave i drustva u celini, i u ovom i u mnogo drugih slucajeva, manje ili vise slicnih ili razlicitih. Posle ovoga, svi oni najnajtezi slucajevi narkomana bice opet jedino sebi prepusteni, tj. izgubice i onu jednu slamcicu za koju su se neki od njih hvatali. Setimo se samo, da je posle afere sa Crnom Rekom 6 ljudi, nakon povratka na ulice, vrlo brzo umrlo. O njima niko i nikad, do dana danasnjeg, nije nista ni rekao narocito, a kamoli postavio to kao goruce pitanje drustva. Kao da oni nisu ljudi. Kasnije je, kao sto je o. Ivan vec pomenuo, jedan u Jagodini obezglavio rodjenu majku (!). Ni o toj mucenoj zeni nije bilo nista vise od obicne dnevne senzacije u novinama. ... O. Branislav ce da primi zasluzenu kaznu po zakonu, tome se nadam, ne kao da sam zlurad, nego jer znam da je to jedino sto i on sam zeli ovog trenutka, i sto bi jedino i bilo pravo. Citav slucaj Branislav Peranovic ce da prodje, ali ce problem svakako da ostane neresen. I to ko zna jos koliko dugo. Koliko li ce jos narkomana da umre, a da necemo ni da znamo za njih? Koliko njih ce da ucini neki zlocin, a da ce sve to da se zavrsi na nekoj naslovnoj strani dnevnog lista, a mozda i bez toga? Zato moram da kazem, sto se tice cele ove teme, da sam veoma razocaran mnogim ljudima odavde: jedan covek je nastradao - Bog da ga prosti i da mu Carstvo Nebesko - i toliko uke i buke, tema od preko 20 strana za manje od 24h? A svi oni, mnogo brojniji, koji su umrli i umiru od droge, i oni koji su nastradali na razne najbrutalnije nacine od ruke narkomana, kao gore pomenuta majka (!) - sta sa njima? Jesu li i to ljudi ili ne? Kad smo se ovako oglasili da o tome svemu pricamo na preko 20 strana za manje od jednog celog dana? Kad smo ovoliko energije i snage uneli u pricu o tome zasto se ljudi u ovom drustvu uopste drogiraju u tolikoj meri, a niko ne preduzima skoro nista po tom pitanju? U pravu je Dragi - jedan je pokusao, kako god traljavo i nepotpuno, ali je za te ljude, koji su prakticno hodajuci mrtvaci, bar nesto malo (a mozda i mnogo, Bog zna) uradio. Makar za jednu leptu. ... Zaista, duboko smo potonuli u licemerje i obmanu, i za mene je to saznanje najbrutalnije od svega u ovoj celoj prici... Александрида, Boba, Orthophill and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука