Срђан Ранђеловић Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Усисавајући кућу, добио сам једну идеју! idea Често овде пишемо и позивамо на хуманост према људима којима је потребна помоћ, па сам замислио нешто. Приметио сам да има доста чланова који имају таленат за писање поезије, а и сам пискарам, па би можда то могло да се обједини у једну књигу, од чије продаје би се скупљала сретства за угрожене породице, помоћ црквама и манастирима или одржавање овог сајта. Ја не знам како то све иде око штампања и издавања, али сам уверен да неко од присутних зна. Добровољно прилажем све моје текстове (можете их наћи на мом профилу, постављен је линк ка мом блогу), а знам да ће још многи приложити и своје текстове и песме. Од мене може бар пола да се искористи, што и није тако мало. Не знам колико људи купују књиге са поезијом, а да су аутори анонимни, али сам приметио по посећености мог блога да има доста заинтересованих, а и ја бих купио неколико књига које бих поклонио пријатељима. Да не дужим, ако неко има некакав предлог, било би лепо када бисмо направили овако нешто. nana, Ромејац, Milan Nikolic and 15 осталих је реаговао/ла на ово 18 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ideja je zaista lepa ali ne znam koliko ostvariva. Ovom sajtu svakako da nedostaje humanitarni rad ali to bi moralo da se radi sa blagoslovom episkopa i preko eparhije. Биљана and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Верујем да би добили благослов, али кад ја не знам око штампе и издавања како иде, предпостављам да и за то треба пара, а не губимо ништа ако питамо .smesko. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Срђане, настави да усисаваш, доћи ће идеја и око издавача Шалим се мало, лепа идеја, можда би могло нешто да се уради по том питању. Пробаћу да се распитам... п.с. свака би те мајка пожелела за зета t5504 Биљана, Драшко, Ромејац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Хвала брате! Неке мајке јесу, али су им ћерке мало... Као ове са гранда :0104cheesy: Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Џаба вам новци, моји синовци... :DDD Пре пар недеља, између Славије и ЈДП-а. http://i83.photobucket.com/albums/j298/gavrosaurus/P1000585-c-_zps5cc183e5.jpg Срђан Шијакињић, Баба, Биљана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Значи, мораћемо и да се нашминкамо ради маркетига :0104cheesy: Она има спонзоре. Не би било лоше када би неко спонзорисао и ову идеју .smesko. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silence Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ukucaj u pretraživač izdavačke kuće u Srbiji izaći će ti sve .smesko. inače Knjjževna omladina Srbije uzima oko 1500 evra za izdavanje ali sav prihod od prodaje ide tebi i organizuje promocije po celoj Srbiji ,recenzija takođe mora da se plati , Laguna ne uzima za izdavanje to jest za štampu ništa, ali uzima procenat od prodaje i ne organizuje promocije, i u tom smislu svi rade. Moraš da im prvo pošalješ rukopis na mejl, posle nekoliko dana dobiješ odgovor da li su zainteresovani da ga štampaju i da za lagunu znam da ne objavljuje poeziju. Oglo and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Усисавајући кућу, добио сам једну идеју! idea Често овде пишемо и позивамо на хуманост према људима којима је потребна помоћ, па сам замислио нешто. Приметио сам да има доста чланова који имају таленат за писање поезије, а и сам пискарам, па би можда то могло да се обједини у једну књигу, од чије продаје би се скупљала сретства за угрожене породице, помоћ црквама и манастирима или одржавање овог сајта. Ја не знам како то све иде око штампања и издавања, али сам уверен да неко од присутних зна. Добровољно прилажем све моје текстове (можете их наћи на мом профилу, постављен је линк ка мом блогу), а знам да ће још многи приложити и своје текстове и песме. Од мене може бар пола да се искористи, што и није тако мало. Не знам колико људи купују књиге са поезијом, а да су аутори анонимни, али сам приметио по посећености мог блога да има доста заинтересованих, а и ја бих купио неколико књига које бих поклонио пријатељима. Да не дужим, ако неко има некакав предлог, било би лепо када бисмо направили овако нешто. Видјећу да и ја псотавим своје пјесме на блогу, или можеш покренути посебну тему ради тога ( или се једноставно могу узети пјесме са теме гдје је иначе преко стотину пјесама ). Добра идеја, заиста Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Лагуна има јако лош повез :0104cheesy: Видећемо још да ли ће ова идеја да буде прихваћена. Како је брат Дејан написао, треба благослов, а и да иде преко Епархије, што бих и ја волео .smesko. Доста је било писања на форуму о хуманитарним акцијама, али је то велика одговорност. Нека моја замисао је била, ако буде могуће, да новац иде на рачун Епархије крушевачке или на рачун ЖРУ-а, па бисмо онда лако .smesko. У Епархији свакако има породица којима је помоћ потребна, али и сајту треба прилога за одржавање. Видећемо како ће бити и да ли ће бити .smesko. Биљана, Silence and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Не би било лоше када би неко спонзорисао и ову идеју Црква? Не би било лоше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ideja ti je odlična i vrijedi se zamisliti nad njom, ali, kako Dejan reče, teško ostvariva! No dobro! Što se tiče izdavanja knjige, moj kolega sa fakulteta je skoro imao promociju svoje knjige (takođe je u pitanju poezija) i razgovarali smo na tu temu koliko ga je to sve koštalo! Otprilike oko 1300 KM ili 650-700 eura! Naravno cijena bi bila nešto viša ukoliko bi bilo nekih ilustracija u knjizi! Tiraž je 400 komada! U cijenu su uključene i dvije recenzije, bez promocija, tačnije, sam sebi mora organizovati promocije, ali prihod od prodaje ide njemu! Knjiga u prodaji košta 10KM, ili 5 eura, pa ti vidi! Nije loše, ali nije ni Bog zna šta! S tim, da lično smatram da ukoliko bi došlo do realizacije tvoje ideje, da bi svaki forumaš kupio tu knjigu! Kad ti je već ta ideja pala na um (pod meni jako nezgodnim uslovima ) mogao bi se i aktivirati da je i pokreneš, a mi bi pripomogli! Лидија Миленковић and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Видјећу да и ја псотавим своје пјесме на блогу, или можеш покренути посебну тему ради тога ( или се једноставно могу узети пјесме са теме гдје је иначе преко стотину пјесама ). Добра идеја, заиста Ја сам читао текстове на теми: "Ће и ја песму напишем" :0104cheesy: Тамо је кренуло као шала, али стварно има пуно лепих текстова :smile: Могли би, ако буде прихваћено, да оданде одаберемо и да направимо нешто као конкурс за одабир текстова :smile: Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ја сам читао текстове на теми: "Ће и ја песму напишем" :0104cheesy: Тамо је кренуло као шала, али стварно има пуно лепих текстова :smile: Могли би, ако буде прихваћено, да оданде одаберемо и да направимо нешто као конкурс за одабир текстова :smile: Прво треба саставити комисију онда. Онда је питање да ли да се од сваког члана узме по неки минимум пјесми ( како би сви учествовали ), или да се све пјесме гледају без обзира ко их је писао ( постигао би се већи квалитет књиге )? Колико пјесми узети? Да ли издати само једну књижицу, или више њих? Ко ће све оно прегледати и оцијенити? Приједлози? Срђан Ранђеловић and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Да ли издати само једну књигицу, или више њих? Ко ће све оно прегледати и оцијенити? Приједлози? Sve se to da napraviti, samo treba novca i jako dobra organizacija! Onaj ko se prihvati tog posla, mora se boriti kao lav za to Срђан Ранђеловић, Лидија Миленковић and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука