Душко Дугоушко Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 4. 1. 2013. at 9:56, draganzzz рече Ne bi me cudilo da Aleksandar Vucic izadje na RTS sa slikama hapsenja "popovsko-isceliteljske" mafije! .smesko. Па било би далеко боље по цркву да се сама прочисти, али ако се овако настави са гурањем проблема под тепих, у будућности ће бити много више скандала од случаја Пахомије... Миљан Крстић and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joca Mitrovic Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 4. 1. 2013. at 10:07, Александар Богдановић рече Па било би далеко боље по цркву да се сама прочисти, али ако се овако настави са гурањем проблема под тепих, у будућности ће бити много више скандала од случаја Пахомије... pa to je brate poenta, ali ako sta kazes odma vele da udaras po Crkvi i nemas prava nista da prigovaras jer se to izmslilo da bi se ukaljao ugled Crkve, kao da mi nismo crkva. prljavstina ispod tepiha je i pticama na grani vidljiva i ocigledna samo ovo pomaze DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PetarP Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Својевремоно је овај архимандрит био сабрат ман.Рајиновац код Гроцке, ако се не варам. Патријарх Павле је добио притужбе на њега и послао је протојереја Милована Миловановића да испита ствар. Прота (иначе Патријархов школски друг и исповедник) се вратио из манастира врло брзо и рекао Патријарху да га одмах удаљи, након чега је и уследио премештај. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 4. 1. 2013. at 10:28, PetarP рече Својевремоно је овај архимандрит био сабрат ман.Рајиновац код Гроцке, ако се не варам. Патријарх Павле је добио притужбе на њега и послао је протојереја Милована Миловановића да испита ствар. Прота (иначе Патријархов школски друг и исповедник) се вратио из манастира врло брзо и рекао Патријарху да га одмах удаљи, након чега је и уследио премештај. Interesantna je ta crkvena "kazna" poznatija kao premestaj. Zna li neko dokle tako neki prestupnik moze da se premesta levo desno? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joca Mitrovic Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 ovaj dugo opstaje, dok su sveti kamenovi, sveta burad, isterivaci duhova bili kratkog veka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 4. 1. 2013. at 10:47, Joca Mitrovic рече ovaj dugo opstaje lik je profi, zato i opstaje....čuo sam da se zamerio zemuncima, možda mu oni reše status munza konza Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 3. 1. 2013. at 21:48, Дијана. рече Znam od ljudi koji su tamo isli da uzima grdnu lovu od nevoljnika; ali nekima je i dzabe rekao nesto sto vidi, a prozorljiv je (bio, tada)... Sestro moja na našem prostoru je ovo jedan period(a možda i sada) bilo "moderno"pogotovo kod imućnijih koji su spremni da plate za sve i svašta samo da bi umirili sebe .....Lično sam zbog ovoga imala neprijatnosti sa meni dragim osobama koje su me "u povjerenju pitale razne nebuloze" povezujući me sa tim.....Naime zamjenjen je otac Gavrilo iz manastira Lepavina čiji sam veliki poštovalac i od koga sam dosta naučila po pitanju Vjere i duhovnosti sa ovim nesretnikom iz Pribine Glave.Na moj savjet da se obrate lokalnom svešteniku sa tim pitanjima i da ja o tome ne znam ništa zbunjeno bi me gledali ne vjerujući niti meni niti mom savjetu....Žao mi je tih osoba jer pogrešno shvataju i vjeru i Crkvu .....kako im pomoći a da se ne uđe u prelest.....Nije moje da predlažem bilo šta po ovom pitanju ali sam svjedok lošeg uticaja ovakvih primjera među ljudima što mi je opet ponavljam, mnogo mnogo žao....i nije mi jasno zašto se to toleriše.... Teofanija and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 4. 1. 2013. at 10:07, Александар Богдановић рече Па било би далеко боље по цркву да се сама прочисти Mislim da je to samopročišćavawe jedini način. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 On 4. 1. 2013. at 9:56, Srdjan рече Онда екипа од десетак владика заједно са владиком сремским да дође у манастир и на лицу места да реше ствар. Šteta što ovaj o.Gavrilo nije bio negde u blizini vladike Atanasija jevtića,dok je ovaj bio mladji i u snazi,letelo bi perje... Milan Nikolic, Silence , Јадранка-Дервента and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 On 3. 1. 2013. at 23:14, ZvonkoM рече Тешко то иде, треба бити мноооого упоран да се нешто изгура код нас... Ma kod nas sve ide jako tesko i uzasno sporo, ali moramo da delamo i u tim uslovima Dakle, mozemo li mi kao obicni vernici i gradjani da uradimo nesto konkretno? Znam, ja sam sada ovo procitala i ako mi bilo ko spomene da je bio ili namerava da ide u ovaj manastir, reci cu sve sto sad znam o o. Gavrilu i pokusacu da ga/je ubedim da ne ide. Medjutim, zanima me da li moze nesto vise da se uradi u smislu da napisemo neko pismo patrijarhu ili kome vec treba, iznesemo sve ono sto smo i ovde na forumu i zatrazimo da se nesto preduzme. Verujem da bi dobili bar neki odgovor, obrazlozenje a mozda bi i resili problem. Kako sve ovo funkcionise po pitanju crkvenih pravila. Bilo bi lepo da nam se javi neki teolog i objasni ako zna koji su to pristojni i primereni nacini reagovanja u ovakvim situacijama.. Takodje, to bi mislim bio lep primer i dokaz obicnim ljudima da mogu da menjaju stvari koje nisu dobre i koje ih bole, a "promasenim" manipulantima jasna poruka da nisu "nedodirljivi". Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Па можемо да напишемо писмо, али немој да очекујеш превише. Можда ако имамо неког новинара овде па да се притисне и преко медија... Dirty business ... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 On 5. 1. 2013. at 2:57, florenntina рече a "promasenim" manipulantima jasna poruka da nisu "nedodirljivi". Али јесу. Једини начин да неки ”недодирљиви” оде је да се директно замери другом јачем ”недодирљивом”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Sve razumem i slazem se, ali me i dalje interesuje da li Crkva ima neke ustaljene "mehanizme" u okviru crkvenih pravila za reagovanje vernika protiv ovakvih pojava. Ako ima, zanima me koji su to "mehanizmi" ili je i u Crkvi sistem kao sto Rebetis kaze "Jедини начин да неки ”недодирљиви” оде је да се директно замери другом јачем ”недодирљивом". https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Могу да разумем слабости од којих сви патимо. Али да се од Цркве прави турбо фолк, никако. Очигледно је да неки људи носе огроман терет на себи. Једино нам остаје да дочекамо расплет како само Бог може приредити (тачније допустити, као што је било са Перановићем). lorica је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 On 5. 1. 2013. at 10:44, Milan Nikolic рече Могу да разумем слабости од којих сви патимо. Али да се од Цркве прави турбо фолк, никако. Очигледно је да неки људи носе огроман терет на себи. Једино нам остаје да дочекамо расплет како само Бог може приредити (тачније допустити, као што је било са Перановићем). E pa mozda sam idealista ali ja ocekujem mnogo vise! Necemo valjda dopustiti da opet neko strada pa da onda reagujemo kao sto je bilo u slucaju Peranovica. Ja ocekujem da nam se javi neki teolog ili svestenik i lepo nas nauci kako mozemo pristojno i crkveno da reagujemo i NA VREME sprecimo ovakve pojave koje nanose stetu i Crkvi i narodu. Mamica Forumska, uros and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука