Jump to content

Да ли користите легалан Windows и зашто?

Оцени ову тему

Srdjan

Да ли користите легалан Windows и зашто?  

28 члановâ је гласало

1. 1. Да ли користите легалан Windows?

• Да.
      12
    • Не.
      9
    • Користим Linux.
      4
    • Користим Mac OS.
      2
    • Не знам.
      2

Препоручена порука

Легалан. Имам неки лаптоп на коме је Виста, којег сам узео пре 5 година, још ме служи мада ми је Виста одвратан ОС, и седмица је много боља, а вјерујем и осмица још више мада је нисам још испробао.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Нема суштинске разлике у коду између легалног и пиратизованог windows-a. Потпуно исто функционишу.

Иначе користим легалну копију коју сам добио на поклон на једној МS конференцији. Да, и они понекад поклањају :-D

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Пиратски ради као и легалан. Разлика је што код пиратског немаш техничку подршку и не можеш апдјет радити. Уствари можеш радити апдејт, али ризикујеш да ти у систем доспије програм који ће ти препознати пиратску копију па ћеш добити црни бекграунд са поруком да је ово пиратска копија и то ћеш јако тешко уклонити код седмице и осмице. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ако сам се добро информисао .mislise. , пиратизација код 7 се базира на лажирању података о BIOS-у и инсталацији OEM верзије OS-а. То у ствари значи да постоји програмчић који подваљује податке о хардверу тако да их OS прихвата као валидан хардвер неког од произвођача који уз рачунар испоручује и оперативни систем. Тако да нема никаквих проблема са ажурирањем закрпа и нема бојазни од Genuine Check-a, барем за сада то тако функционише (причали ми о томе, нисам само ја то радио, има и других... greengrin ).

Подели на овим сајтовима

Може се десити џенуин чек на седмици, и кад се деси тешко ћеш га уклонити .

Подели на овим сајтовима

А јел те заболе за плату ових што раде у српском огранку Мајкрософта?

A sta rade ?

И да, Гејтс већ годинама није у компанији.

Dao otkaz  !? Gde sada radi ?

Подели на овим сајтовима

Za bilo šta što u životu radiš i privređuješ, imaš neku motivaciju. Prva motivacija je da staviš lebac na astal, tj. da imaš šta da jedeš i šta da obučeš. A onda imaš motivaciju i da dobiješ priznanje za svoj rad, i da stvoriš nešto samo zato što umeš. Ali, ako ovoga nema, ako u poslu koji radiš ,,nema leba" (kako narod lepo kaže), onda tražiš drugi način da zaradiš. Prema tome, ako nema plate - nema ni posla. Nema kupaca - nema softvera. Nema zarade - nema softvera. Besplatan softver, open-source softver i slobodan softver (inače tri različite stvari) uglavnom nastaje u slobodno vreme autora (u radno vreme ode ono što donosi hleb). I zato je često, ne uvek, lošeg kvaliteta, jer je u kvalitetan softver potrebno uložiti puno radno vreme. Linuks distributeri koji žive od opensource-a ipak imaju biznis plan, prodaju tehničku podršku i razni ugovori 

Ово сада како се продаје софтвер сматрам за превару! Јер, када ти продају софтвер без изворног кода то је као да ти продају мачку у џаку (а чак куповином не добијаш ни садржај којег су као интелектуални власници и у ствари који купујеш)...

Ili ako neko napravi fenomenalnu muziku, izda album, a onda svi to lepo poskidaju sa youtube-a, koja poenta? Što bi taj više traćio vreme na muziku? Odsvirao bi možda po nešto, tu i tamo, okačio na net i to je to.

Ako nema priznanje za svoj umetnički rad, zašto bi objavljivao svoj rad, da ga neki lupež prisvoji.

Voliš filmove? Ako filmovi ne ostvare zaradu - nema filmova. Ako autoprevoznik ne ostvari zaradu - nema prevoza. Ako krojač ne ostvari zaradu - nema odeće, pravi je sam sebi.

A ako zemljoradnik...

Па видиш, зарађиваће на концертима - а не овако једном нешто урадиш и хоћеш од тога да живиш цео живот и да ништа више не радиш... Шта ћу, ја сам тешки хардвераш и никако не могу да прихватим концепт интелектуалне својине, а камоли да изједначавам програмера са земљорадником...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

То је бесплатна реклама, а после можеш да зарадиш кроз концерте, свадбе или прављење музике по наруџбини, зависно којој врсти музичара припадаш.

I nije svaka muzika takva, npr. Enya koja je fenomen po tome što nikada nije držala koncerte ni turneje, a prodala je albume u milionskim tiražima ili fenomenalni e.s.posthumus. 

Krajnji proizvod nije popularnost niti ime, već upravo taj digitalni zapis koji se sluša upravo takav kakav je izašao iz studija, tu je ona stvorena vrednost u koju je uloženo najviše truda i vremena

U svakom slučaju, poenta je u tome da ako nemaš vajdu, nećeš se ni baviti određenim poslom.

Pitanje svojine informacija je malo nezgodno zbog činjenice da se lako kopira. Ljudi dele informacije i ne može se ići protiv toga. Zamisli da pitaš komšiju kakvo je vreme, a on: ,,neću da ti kažem - zašto? - raspričaćeš" :) Ili da komšija kupi časopis, a ti ga pitaš šta piše u tom i tom interesantnom članku, a on da ti kaže ,,nisam ja lopov, idi kupi pa pročitaj", toga ne može da bude.

Tako da šta će biti mogu samo da pretpostavljam, nove generacije su naviknute na laku dostupnost sadržaja i biznis modeli i propisi će se svakako menjati u tom pravcu. Verovatno će sve biti on-demand, odeš na sajt, platiš , dobiješ stream za muziku/film.

Подели на овим сајтовима

Pitanje svojine informacija je malo nezgodno zbog činjenice da se lako kopira. Ljudi dele informacije i ne može se ići protiv toga. Zamisli da pitaš komšiju kakvo je vreme, a on: ,,neću da ti kažem - zašto? - raspričaćeš" :) Ili da komšija kupi časopis, a ti ga pitaš šta piše u tom i tom interesantnom članku, a on da ti kaže ,,nisam ja lopov, idi kupi pa pročitaj", toga ne može da bude. Tako da šta će biti mogu samo da pretpostavljam, nove generacije su naviknute na laku dostupnost sadržaja i biznis modeli i propisi će se svakako menjati u tom pravcu. Verovatno će sve biti on-demand, odeš na sajt, platiš , dobiješ stream za muziku/film.

Да, то си одлично приметио! Време је за промену парадигме у многим људским дисциплинама...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

A sta rade ?

Dao otkaz  !? Gde sada radi ?

Имају стварно озбиљан развој у БГ канцеларији Мајкрософта, пуно младих и јако талентованих програмера. Каже да их има 112 запослених: http://www.microsoft.com/serbia/mdcs/about.aspx

Били је сада усредсређен на рад своје хуманитарне фондације, ако се добро сећам циљ му је да искорени болести које односе гомиле живота у африци и неразвијеним земљама а једноставно се лече. Ево нађох сајт: http://www.gatesfoundation.org/Pages/home.aspx

Подели на овим сајтовима

Verovatno ce slediti Apple i Apple Store "tehniku". Ono sto kupis mozes da instaliras na nekoliko compjutera, koji koriste isti Account, znaci cela familija moze da ga koristi. A plati se jednom. Kao i za iPhone, iPad itd, mozes da instaliras na sve aparate koji koriste jedasn account.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...