Jump to content

Да ли користите легалан Windows и зашто?

Оцени ову тему

Srdjan

Да ли користите легалан Windows и зашто?  

28 члановâ је гласало

1. 1. Да ли користите легалан Windows?

• Да.
      12
    • Не.
      9
    • Користим Linux.
      4
    • Користим Mac OS.
      2
    • Не знам.
      2

Препоручена порука

:)

Ма јок, не видео игрице. Али све оперативне системе, сервере, програмерске алате и те "озбиљне" апликације које могу да ти затребају за развој или тестирање.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја имам MSDN који укључује скоро све што је MS икада направио. Исто ми се чини да је стабилнији, видим да се људи пуно жале на блокирање и багове код пирата. Имам неколико рачунара које скоро никада не гасим, само "успављујем" - осим ако се не инсталира нешто па мора да се ресетује - и скоро се никада не заглављују. А то може да буде месецима. Истина је и да су новије верзије пуно стабилније.
Ma за то су заслужне две ствари, малициозни софтвер и чињеница да људи не апдејтују. Нема никакве разлике између легалног и нелегалног, као што већ рекох и један и други инсталираш са истог диска, само је разлика у начињу отклањања временског ограничења након инсталације... Дакле ти на рачунар инсталираш исту ствар, можеш чак ISO да бесплатно скинеш са MSDN, за то само направиш налог на сајту...

Твој је конкретан папир и мастило, али није твој садржај. Ти умножаваш садржај и тиме наносиш штету аутору. Има ту доста проблематичних детаља (по мени) у томе како се заштита ауторских права данас у пракси спроводи, али још ми је проблематичније то дефинисање својине искључиво преко оскудности ресурса. Типа, ако ресурс није оскудан (као што није бинарна датотека, на пример), онда нема ни својине. То је превише уско гледиште.

Ја морам признати да не верујем у интелектуалну својину, те да ми је и сам концепт апсурдан. Колико је онда штете досад нането нпр. Шекспиру и Платону?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Imam 32-bitnu ultmate sedmicu sa hakovanim boot loaderom (Hazarovim), tako da misli da je fabrički instalirana na mašinu
Зашто кад имаш MSDNAA?

P.S. За крековање по мени WPA remover боље решење...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Кад смо већ код виндовса, када ће нам средити фонт за српску писану Ћирилицу...без ових руских слова, да то изгледа исправно. У ворд итд. имам већ тако нешто, али како на примјер користити тако нешто овдје на форуму, а да ти не пребаци на руска слова ?

Подели на овим сајтовима

Што се тиче интелектуалне својине, фирме које се потписују и носе права су обично њени узурпатори.

А ако неко преко нелеганлог Виндовса оде на Мајкрософтов сајт и купи лиценцу, да ли је сам чин куповине извршен на нелегалан начин? :)

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Колико је онда штете досад нането нпр. Шекспиру и Платону?

То је било мало другачије време. Код Платона су у питању чисте идеје, Шекспир је бољи пример. Данас је јасно као дан да пиратерија уништава приватну својину. Барем кад је софтвер у питању. Један скорији пример, а има их брдо.

http://www.macrumors.com/2012/12/03/piracy-cripples-ios-game-in-less-than-a-week/

А ако ти се не свиђа како неко лиценцира софтвер, слободан си да не платиш и не користиш, да позовеш друге да исто раде, да понудиш алтернативу итд. Немаш право никоме да наносиш штету.

Подели на овим сајтовима

ali nekako mi je slađe piratsko

0102_laugh

iako je Windows uvreda za dobar hardver i binarno smeće koje se nekim čudom provuklo kroz kompajler.

Брате, вређаш ми верска осећања... `оћеш сад да изађем да протестујем и спалим неког пингвина!?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Uzeo sam osmicu preko MSDNA za komp prijatelja, ali nekako mi je slađe piratsko, iako je Windows uvreda za dobar hardver i binarno smeće koje se nekim čudom provuklo kroz kompajler. Imam ga samo zbog Wolfram Mathematice i nekih igara koje nisam baš sasvim zaboravio.
Па имаш Волфрамову Математику и за лин (као и Матлаб), мада би као зилот за слободан софтвер требало да вежбаш са алтернативама као што су Maxima, SciLAB итд. Могао би да питаш професора Пеjовића да те пусти да пратиш факултативно овај практикум...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Кад смо већ код виндовса, када ће нам средити фонт за српску писану Ћирилицу...без ових руских слова, да то изгледа исправно. У ворд итд. имам већ тако нешто, али како на примјер користити тако нешто овдје на форуму, а да ти не пребаци на руска слова ?

http://www.tipometar.org/aktuelno/akcija!/ResavskaBG/Index.html

http://www.tipometar.org/aktuelno/akcija!/ResavskaBGSans/Index.html

http://www.tipometar.org/aktuelno/akcija!/LovelyBG/Index.html

http://www.tipometar.org/aktuelno/akcija!/NiokiBG/Index.html

http://www.tipometar.org/aktuelno/akcija!/NeoplantaBG/Index.html

Едит: Сад видех да питаш за форум. Па то нема везе са Windows-ом, то мора админ Ристић да убаци. 

Подели на овим сајтовима

Хвала брата, то сам скинуо и користим у програму Word на примјер; и ако та писана слова са Word-a пребацим овдје на форум, опет ми онако показује неисправно. Значи како овдје на форуму користити.

Подели на овим сајтовима

А ако ти се не свиђа како неко лиценцира софтвер, слободан си да не платиш и не користиш, да позовеш друге да исто раде, да понудиш алтернативу итд. Немаш право никоме да наносиш штету.
Схватам шта ми говориш, али једноставно не видим срж проблема на исти начин као ти - док се за практичне проблеме слажем...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Znam, radim i sa scilabom i sa octaveom i sa sympy, ali najviše sam naviknut na Mathematicu.

Bio sam kod Antonija na POET-u i tada sam se navikao na Spice, ali meni je teorija kola potpuno sporedna, samo da se provučem. Za ostalo mi je dovoljan Sympy.

Па код Пеје се раде и друге ствари поред Пајтона и Максиме (нпр. врло корисни LaTeX). SPICE се уопште ни не ради ту, за то постоји други практикум...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

ma ko ga zna, valjda je legalan, platio sam 1500 dinara u nekom kompjuter centru da mi instaliraju windows 7. Kako da znam da li je legalan ili ne?

Знаш да није легалан зато што си га платио 1500 динара... :)

Али чувај рачун ако су ти дали. Ако имаш рачун они су криви што су ти продали нелегалну верзију, ти си чист.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...