gavrosaurus Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Дефинитивно ако је побожна није радила свој посао и за то треба да одговара. Ваљао човек гудру ал има оправдање свештеник је.,.. еј!!! неће то што се објављује јавно да отерра људе од цркве већ што покушава да се сакрије и заташка Извини друже, написао си пар занимљивих ствари, са некима се слажем али бојим се да ти измиче суштина. Овај несрећник се ничим није издигао изнад Српске Православне Цркве да би његова судбина била од ње и важнија и судбоноснија, "разобличавање" једног мученог грешника па био и свештеник. Он мора да буде сачуван јер одбацивањем њега, кога Црква грли? Ако одбаци своју заблуделу овчицу, хоће ли милији бити крвави горски вук? Српска Православна Црква је оно што је овде битно, уз њу и судбина овог несрећника јер су неодвојиви, разуми; она не може и не сме да одбаци овог човека јер...Па шта би то било, на шта би то личило? Не, она овим покушава да опстане и још једно "разобличавање" пред крвожедним и безбожним медијима у пилатовској истини не помаже да она у след свих ових демонских атака заиста се и одржи а мора да опстане; наслеђе, историја и право су јој такви, мора да издржи. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Ово знамо ми који смо у цркви и можемо то да прихватимо. Неки ће се саблазнити, већина неће. Али је проблем што ово читају и људи који не воле цркву, па ће да се наслађују. А остали ће само да остану у шоку, јер мисле да у цркву иду само свети, па кад виде овакве примере зато ће се мало теже одлучити да нам се придруже, моје мишљење. Зато не треба баш све јавно износити ако се не мора. Ја имам потпуно другачији поглед на ситуацију, а мислим и они који су благословили да се о Угрин појави у поменутој емисији. Одлична шанса да се разбију све те заблуде о цркви, и код једних, и код других. А то је прилика и да се привуку нови људи који због предрасуда не могу да приђу цркви. А прилика да се покаже и однос цркве према грешнику, тј да се покаже права љубав, и подршка да грешник дође на прави пут. Мислим да би одлично било да и људи који имају проблем са својом сексуалном орјентацијом, а сада се налазе у монаштву, изађу и јавно проговоре о свом проблему. То би запушило уста свима онима који због става према греху, оптужују цркву да нема љубави и да одбацује грешника. Кажеш, постоји вероватноћа да се многи умишљени светитељи саблазне и напусте цркву. Ако они у цркви бораве као светитељи, немајући разумевања за грешнике, онда сигурно мисле да им црква не треба, него да су у вези са некаквом "духовном црквом". И ти треба да сагледају своју болест прелести, да крену на време да се лече од своје умишљености. Сетите се речи владике Николаја, да непријатељи не постоје, него само сурови пријатељи. Тако и ти умишљени непријатељи цркве су само сурови пријатељи цркве. И могу да се покажу много кориснијим од оних који воле цркву, а у ствари јој често наносе штету из најбољих намера. Evdokija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 I našeg Acu čteca su tamo strpali, desetak slika njegovih. I njemu tamo otvorili cijeli album s nazivom: Beogradski Jezuita. Otkud im pravo da kače tamo tuđe slike s tuđih FB stranica? http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151162178196606&set=a.10151162171936606.444875.93589526605&type=1&permPage=1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Кажеш, постоји вероватноћа да се многи умишљени светитељи саблазне и напусте цркву. Ако они у цркви бораве као светитељи, немајући разумевања за грешнике, онда сигурно мисле да им црква не треба, него да су у вези са некаквом "духовном црквом". И ти треба да сагледају своју болест прелести, да крену на време да се лече од своје умишљености. Сетите се речи владике Николаја, да непријатељи не постоје, него само сурови пријатељи. Тако и ти умишљени непријатељи цркве су само сурови пријатељи цркве. И могу да се покажу много кориснијим од оних који воле цркву, а у ствари јој често наносе штету из најбољих намера. Нисам то рекао, него мислим да људи који нису у цркви не очекују да ми који смо у цркви правимо преступе, поготово овог типа и поготово свештеници. Мишљења сам да је нама који смо у цркви лакше да сваримо овакве појаве, јер и сами знамо какви смо и да нас се Бог неће одрећи ако се покајемо. Али док се то људима који нису у цркви објасни, прође воз. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Дефинитивно ако је побожна није радила свој посао и за то треба да одговара. Ваљао човек гудру ал има оправдање свештеник је.,.. еј!!! неће то што се објављује јавно да отерра људе од цркве већ што покушава да се сакрије и заташка Ugrin se pojavio na Rtv Vojvodine sa blagoslovom i vladike i oca Branka..o kom zataškavanju pričaš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Хаха, после колико се појавио, 6 месеци? А зашто, можда да би рекламирао центар... где си бре зоксе нема те 100 година, смао вређај доћи ће и твоје на наплату Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 I našeg Acu čteca su tamo strpali, desetak slika njegovih.I njemu tamo otvorili cijeli album s nazivom: Beogradski Jezuita. Otkud im pravo da kače tamo tuđe slike s tuđih FB stranica? http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151162178196606&set=a.10151162171936606.444875.93589526605&type=1&permPage=1 очигледно да не познајеш правила интернета а поготово фба. Кад окачиш нешто на нет то је сласништво сајта. А о том Александру све најгоре, дечко је ометерн изгледа, покатоличио се и узео себи за заштитара највећег ватиканског кољача.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Važi Petre,sad ću da te banujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 По ком то кршењу правила? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Sa artemitima smo obustavili komunikaciju,po tom osnovu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Нисам то рекао, него мислим да људи који нису у цркви не очекују да ми који смо у цркви правимо преступе, поготово овог типа и поготово свештеници. Мишљења сам да је нама који смо у цркви лакше да сваримо овакве појаве, јер и сами знамо какви смо и да нас се Бог неће одрећи ако се покајемо. Али док се то људима који нису у цркви објасни, прође воз. Па они неће да дођу у цркву ако мисле да ми у цркви немамо преступа. Рећи ће, лепо је то све, ал ја не могу да дођем у цркву јер сам грешник, јер имам овај проблем, а црква то не толерише и не прашта. А ако мисле да немају никакав проблем, што је чешћа ситуација, треба да увиде да имају проблем, и да покушају да га решавају. Разумем ја о чему ти причаш, и то је разлог зашто се многе ствари заташкавају, што је по мени лоше. То је оно што мислим да су грешке из најбоље намере, не схватајући коме је Христос дошао. То мени, поједностављено, делује као да зовемо људе лажући их и ласкајући им, да су без преступа, праведни, (одржавајући лажну слику о томе у јавности) и да само треба да дођу у цркву, да се крсте, причесте, и да ће у Рај. А онда када их задеси проблем, јер нису научени на борбу са собом, када схвате да нису спасени од старог човека тиме што су присутни на литургији, има да буду накаутирани, и неће знати шта их је снашло. Живот је борба до краја, ход по жици, ал увек можеш да се попењеш на жицу и да корачаш њоме, ал није лако, и увек има падова, мањих и већих. Мислим да је најбоље да ми покренемо ову причу, и алармирамо јавност, укажемо кандидатима за свештенике које их опасности вребају. А исто да покажемо да није страшно суочити се са проблемом, и на време кренути га решавати, па макар био и свештеник. Evdokija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 очигледно да не познајеш правила интернета а поготово фба. Кад окачиш нешто на нет то је сласништво сајта. Mislio sam na moralno pravo a ne na krivično, no, izgleda to bude za vas sasvim nepoznat pojam: etika ili nedaj Bože, hrišćanska etika. Hrišćanima ne mora biti sve prihvatljivo i normalno što je zakonima dozvoljeno. Uzeti tuđu sliku bez pitanja i saglasnosti te osobe i još pod nju potpisati nekakve opskurne i zlonamjerne komentare možda jeste dozvoljeno pravilima FB ali nije hrišćanski. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Мени лично је жао сваког ко се наслађује туђим болом, јер свако од нас ће плату добити, одакле следи да православци искреног срца треба да се моле Богу за сваког човека који се може означити написаним, без обзира да ли је хришћанин или не. Такође, православни носи са собом неописиву одговорност, јер и Он Који нас Оснажује Светум причешћем Је Неописиво Милосрдан према нама увек и у свему. Шта то Христос једино тражи од нас, наговестио нам је већ Свети Јован пророк и претеча Господњи- "Покајте се"....и ништа више осим тога...покајмо се, преумимо се и осетићемо већ овде Царство небеско...Не у звању, не у материјалном богатству, већ у души сопственој. Вируси који су око тела не могу нашкодити нимало телу, па тако ни они злуради ван тела Цркве, не могу нас никако повредити. Међутим вируси који јесу у телу, разарају тело, а ако их не откријемо и кажемо лекару, итекако могу повредити тело. Црква као Савршено Васељенско Тело, коме Је нико други до Сам Христос Глава, нема се чега нити кога бојати, све док сваки и најмањи вирушчић у себи благовремено препознаје и лечи. И то се показало, доказало, показује и доказује већ 2012 година, и сигуран сам до краја времена да ће тако и остати... Тако, кад већина овде присутних православних истреса којекаква размишљања о преосвећенима, па ево и о високопреосвећенима, зашто је проблем разговарати и о овом случају...не да би се ико наслађивао, истраживао и осуђивао, већа да нам се слично не понавља...и због тих младих свештеника, али и због свих оних који су идолизовањем човека, Христа поставили у други план, а затим са огромним боловима сопственом вољом покајали, и Богу хвала вратили Цркви. Дијана., Evdokija and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Sa artemitima smo obustavili komunikaciju,po tom osnovu Мора петар да се изјасни да ли је артемијев следбеник. Није ОК да се људи због својих ставова проглашавају расколницима. А мислим и да припада расколницима, само због припадања другој вероисповести не треба да му се одузима реч. По мени би у том случаји требало да стави у свој опис припадност другој вероисповести (тј расколничкој групи). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 tendeciozno napadanje episkopa bez dokaza nije dozvoljeno,a on može da se izjasni kako hoće,šta izjašnjavanje može da znači? Može i da ne kaže istinu da bi nastavio da optužuje,neosnovano! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука