Иван Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Islamsko bankarstvo.Otvaranje banaka koje bi poslovale po islamskim principima.Od ovoga bi imali svi korist.U Bosnu bi došao ogroman kapital. I nemuslimani bi imali ogromnu korist od ovoga. To bi pomoglo oporavku ekonomije BiH. Neke evropske države su dozvolile otvaranje banaka koje posluju po islamskim principima. Kao sto rece Justo, islamsko bankarstvo nije nista posebno. Nesto je izmedju banke i investicionog fonda... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Muslimane nazivajte muslimanima a ne muhamedancima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Muslimane nazivajte muslimanima a ne muhamedancima.Ако смо ми следбеници Христови хришћани, нису ли онда следбеници Мухамедови мухамеданци? antics and Иван 123 је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Izjasnili su se da ne vole tako da budu nazivani,ne zanima me ni razlog ni objašnjenje,nećemo ih zvati muhamedancima već muslimanima. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Izjasnili su se da ne vole tako da budu nazivani,ne zanima me ni razlog ni objašnjenje,nećemo ih zvati muhamedancima već muslimanima. Хочеш и Св. Николају и Св. Јустину забранити да их називају тако ( у њиховим списима) , и осталим Свецима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Postoje projekti koji mogu biti izvedeni na islamsko hriščanskim principima poput osnivanja bolnica, javnih ustanova, humanitarnih organizacija koje bi radile za dobrobit svih u BiH I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Kao sto rece Justo, islamsko bankarstvo nije nista posebno. Nesto je izmedju banke i investicionog fonda... Velika je razlika brate. Nema lihvarenja. Ali islamsko bankarstvo danas posjeduje ogromna finansijska sredstva i šta fali da se ubaci na naše tržište.Postojalo bi islamsko bankarstvo i bankarstvo koje danas posluje na ovim područjima. Ponuda i jednih i drugih bi diktirala koji bi mali uspjeha a koji nebi. Samim time bi se stvorila jača tržišna konkurencija i obični čovjek bi profitirao. Mono је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Velika je razlika brate. Nema lihvarenja.Ali islamsko bankarstvo danas posjeduje ogromna finansijska sredstva i šta fali da se ubaci na naše tržište.Postojalo bi islamsko bankarstvo i bankarstvo koje danas posluje na ovim područjima. Ponuda i jednih i drugih bi diktirala koji bi mali uspjeha a koji nebi. Samim time bi se stvorila jača tržišna konkurencija i obični čovjek bi profitirao. Па ако нема зеленашења, то је онда прихватљиво за хришћане (за разлику од регуларног банкарства које је засновано на каишарењу). Mono је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Evo ovde snimak emisije Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Velika je razlika brate. Nema lihvarenja.Ali islamsko bankarstvo danas posjeduje ogromna finansijska sredstva i šta fali da se ubaci na naše tržište.Postojalo bi islamsko bankarstvo i bankarstvo koje danas posluje na ovim područjima. Ponuda i jednih i drugih bi diktirala koji bi mali uspjeha a koji nebi. Samim time bi se stvorila jača tržišna konkurencija i obični čovjek bi profitirao. Разлика између конвенционалног и исламског банкарства је у томе што се код првог камата зове камата и јасно је свима да она постоји и наплаћује се. Код другог, трошак позајмљивања је мало терминолошки и временски сакривен, али је суштински исти. У оба случаја кориснику се наплаћује услуга трошења туђег новца. Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Onog trenutka kad se u Bosnu i Hercegovinu počne zavodit bilo kakav oblik šerijata, pa i taj vrlo ograničeni ili ne znam kako redukovani, BiH si potpisuje smrtnu presudu, stavlja si omču oko vrata a bude momentalno raskomadana da od nje ne ostanu ni slovo B ni slovo H ni kakvog drugog pomena kao da nikada nije u istoriji ni postojala! bosanac - ne igrajte se s vatrom! Pitanje je trebalo glasiti: da li je BiH sposobna preživjeti zavođenje šerijata? Neće ga se ni dočekati jer je više neće ni biti! Neće biti u šta da se zavodi, ni koga da ga zavodi a ni zbog koga da se zavodi. Gandalf Sivi, Grizzly Adams, maki32 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 @bosanac Vi hodže, imami i vjeroučitelji ste tamo ipak inteligencija neka u toj BiH i nije mi jasno da neko od vas može uopšte razmišljati na takav način o tome. Jeste li vi svjesni da ste ostavljeni na milost tu u BiH, dok se ne vidi kako će te se ponašat i šta s vama dalje. Srbija je dobila za mnogo, mnogo manje po glavi nego što bi to moglo biti vaše hipotetičko zavođenje šerijata u Evropi. Ja se pitam jeste li se vi tamo kolektivno scvokli ili šta? Je li vama jasno da ćete za to odgovarat, biti odgovorno za to što se desi? Zato što ste uništili BiH, dokrajčili je, zadali joj posljednji udarac, posljednji ekser do lijesa. A to će biti vrlo loše po BiH, neće je više biti. Nadam se da je običan svijet mudriji od vas ntelektualaca, imama, hodža i vjeroučitelja bosanskih, a izgleda da jeste. Ako se oni sami ne scvoknu ili ih ne scvoknete vi biće sve OK. Ali ako to uspijete, napravićete veliku nepopravljivu grešku, gledaćete ime BiH samo na istorijskim kartama i na razglednicama! I biće vam krivo. Tako će to biti! Ozbiljno to mislim! A evo šta kaže raja bosanska, pametnija od vas. Ako ostane pri tom, ostaće sve kako je dosad bilo : Ovako to ide kod nas : Alkohol ? Može.Cigare? Može.Droga? Može.Djevojke? Može.Party? Može.Svinjetina? Ne, hvala, ja sam musliman! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Evo mišljenje mojeg prijatelja, inače rođenog u BiH i koji ima također isto pravo o BiH pisati i govoroti kao i ja i kao naš član "bosanac" koji je otvorio ovu temu. On je hrišćanin i protestant, kako rekoh Bosanac je isto kao "bosanac" pa čak i vršnjak sa "bosancom" otprilike, ja sam nešto stariji a evo što si on o tom misli: "Od nastanka Bosne pa do ovamo vidimo stećke, a na mnogima je znak sv. križa.Šerijat u Bosni? Kao protestant dajem svoje mišljenje.Vjera i država moraju biti odvojene. Dok je šerijat vlado Osmanskim carstvom nije bio neki napredak, a za ukidanja šerijata u Turskoj vidimo nagli napredak.Bosna zbog svoje multietničnosti ne može primijeniti zakon koji isključuje ili ugnjetava druge.Koliko sam puta vrijeđan na nacionalnoj osnovi kada su se sa predavanja "mladih muslimana" vraćale moje kloege. A prije toga su bili tolerantni mladi ljudi...Takav zakon i da dođe na vlast održao bi se kratko, jer bosanski čovjek, barem većina njih od postojanja Bosne bili su protiv tiranije i ugnjetavanja drugog i drugačijeg." On se za sada neće registrovat na Forumu niti dalje šta na ovu temu polemisati a ovo je samo njegopva poruka našem članu "bosancu", Uvidimo da li promjeni mišljenje kasnije pa se zaregistruje kasnije. On kaže da bi rado ali je je zaposlen pa na to ne bi našao baš lako vremena. Navodnici su tu kod "bosanac" kako bi bilo jasno da mislim na člana Foruma koji ima taj takav nick, nikakvo drugo neko značenje ti navodnici nemaju! Znamo većina starih orumaša ko je "bosanac" i šta radi u realnom životu, čim se profesionalno bavi ali svejedno, ovo je Forumski našin oslovljavanja prema nicku pa ga se pridržavam. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Malo intermeco muzički udarimo, šta kažeš "bosanac"? Pomaci se ne prodaju nikome, a ni svoje čorne oči! Torbeše vidim viklaju islamisti i dosta su ih već zviklali al s Pomacima to bude problem, OMG! Ne brini "bosanac", monitorujemo mi sve šta se dešava kroz srčali pendžer a ništa nam ne promakne. Ochi chorni ochi - Pomak Traditional Song http://youtu.be/X7U5Wy_30tc "Dear dark eyes", Traditional Pomak Song. "Karanlık gözleri sevgili", Geleneksel Pomak şarkı. "Αγαπητέ σκούρα μάτια", Πομακικής τραγούδι. "Очи чорни óчи", Традиционна Помашка песен. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Evo jedna izvorna bosanska, ponekud "izvornija" od tih vaših "izvornih", a vala i dosta vakta starija. Al nema veze, izvor je izvor. Kako koji a za koga! Nábožná píseň křesťanská (boseňská) http://youtu.be/TAWv9U1m7tc Píseň z Portalů Církve Boseňské http://www.crkvabosanska.org/ O ZAPALI PLAMEN text as singing in videoO zapali plamen sad u srcu momNeka jasno gori Tebi spasu momŽelim da Ti predam cijeli život svojGospode Bože Ti uz mene stojIzvor života izvor radostiNeka moj život sasvim ispuniČuj moju molbu moje hvale glasGospode Bože uvijek svaki časDaj da i ja budem svuda svijetli sjaj Drugi da po meni nalaze svoj spasTužbe da umuknu i da slavim teJer spasenje ide naš OtkupiteljIzvor života izvor radostiNeka moj život sasvim ispuniČuj moju molbu moje hvale glasGospode Bože uvijek svaki časO ZAPALI PLAMEN full textO zapali plamen sad u srcu momNeka jasno gori Tebi spasu momŽelim da Ti predam cijeli život svojGospode Bože Ti uz mene stojIzvor života izvor radostiNeka moj život sasvim ispuniČuj moju molbu moje hvale glasGospode Bože uvijek svaki časČuvaj me u kušnji u opasnostiTi si moćni Gospod izvor snage siTvoje jasno svijetlo svijetli u moj mrak Neću stog zalutat jer si oslon jak Daj da i ja budem svuda svijetli sjaj Drugi da po meni nalaze svoj spasTužbe da umuknu i da slavim teJer spasenje ide naš Otkupitelj.Text i akordi: http://www.scribd.com/doc/50119719/65/O-ZAPALI-PLAMEN Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука