Jump to content

Koliko Bosna može šerijata podnijeti

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo vi hoćete upropastit tim šerijatom? Ovu zermlju?

Za koju su ginuli čak i Moravani da je oslobode od Turaka!

Pjesma je iz 17. vijeka a iz doba proboja Eugena Savojskog u Bosnu.

U toj vojsci je bilo mnogo mladih Čeha, Moravana,, Slezana, Slovaka, Poljaka i Rusina 

koji se kući i svojima nikada više nisu vratili a ta pjesma je o njima svima! 

Teško da će vam biti dozvoljeno u tome, bolje se zabavite nečim konstruktivnijim:

Dušan Holý - Bosňa

http://youtu.be/JpXXl6oZPXQ

Dušan Holý - Bosňa

Stara moravska vojnička pjesma, tačnije igra - verbuňk. 

slična čardašu koja je nastala prilikom pohoda ptotiv Turaka, 
za vrijeme pohoda austrougarske vojske princa Eugena Savojskog. 
Inače iz te dobe potiče i češka uzrečica "maglajs", kad Čeh kaže 
da je negdje bio grozan, strašan maglajs hoće tim reći da je negdje 
bila strašno velika frka i gužva, tu riječ su donijeli češki i moravski 
vojnici koji su tada oslobadjali BiH od Turaka a kod Maglaja naletili 
na vrlo velik oružani otpor turske vojske koja je tada bila u povlačenju. 
A dan danas se zato maglajs kaže za situaciji u kojoj se ne zna ko pije a 
ko plaća, dakle nekakvu strašno veliku zbrku i pometnju, metež i jurnjavu. 

Byl to strašný, hrozný maglajs...

Ali ove riječi su istinite nažalost ostale do danas: 

Bosňa, Bosňa, co si taká bolavá, Bosňa, Bosňa, co si taká bolavá,
ked do tebja teče voda krvavá.
Jaká bysem, já bolavá nebyla, jaká bysem, já bolavá nebyla,
ked sem všeckých frajen našich zklamala. 

Bosna, Bosna, što si takva bolava, što si takva bolava, 
kad do tebe teče voda krvava, 
kako bi ja takva bolava nebila, kako bi ja takva bolava nebila, 
kad sam sve gospođe naše razočarala. 
(misli se djevojke i žene tih vojnika) 

pixel-vfl3z5WfW.gif
Подели на овим сајтовима

Evo zbog čega sve se ne bude moći zavesti šerijat

u Bosni, prvo ona to ne bi dozvolila a ni ne dozvoli: 

Tomb of Blessed Catherine Kosača - Last Queen of Bosnia in Ara Coeli, Rome

http://youtu.be/D0ZZK95vous

http://gloria.tv/?media=339297

Blažena Katarina Vukčić Kosača-Kotromanić kraljiica Bosne.

Ona je přibuznou svaté Jadwige Polske ktera je pochovaná na Wawelu. Ta byla původem Kotromaničová.http://en.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_of_Poland Povijest ženskim rukopisom Katarina Kosača
More info: http://goo.gl/Mn9vdhttp://goo.gl/Mn9vdhttp://en.wikipedia.org/wiki/Catherine_of_BosniaTomb of Blessed Catherine Kosača - Last Queen of Bosnia in Ara Coeli, Rome, Blahoslavenná Katarina Kosača, poslední Královna Bosny. Proclaim Solemnly Blessed Katarina Kosača As Bosnian Queen Forever Times! Honor to her bright Slavic memory! SLAVA KRALJICI! SLAVA BOSNI! Čast njenoj svijetloj slavenskoj uspomeni! Čest jeji světlé slovanské památce!

Links:

534.godišnjica od smrti Kraljice Katarine
navršava se 25.oktobra 2012.g.
http://goo.gl/JQctb

Cyrilometodějské jubileum:
http://goo.gl/whPUu

Biografie

Katarina Velika Kosača - penultimate Queen Of Bosnia

Katarina Kosaca was born in 1424 in Blagaj, Bosnia and Herzegovina. The ancient town, once the Roman city of Bona, was one of the wealthiest settlements east of Vienna and its inhabitants were the most nobel members of Bosnian aristocracy. Even today it remains famous as it boasts one of the most recognized Sufi shrines in the world.

Little Katarina was no exception to this well-to-do culture. Her father, Stjepan Vukčić, had close ties with royal households throughout Europe and her mother, Jelena Balsic, was famous for her beauty and intelligence.

It was clear from the start that Katarina's life would be legendary and no one in the sleepy town of Blagaj (whose name means 'mild' in Bosnian) was at all surprised when the Prince of Bosnia, Stejpan Tomaš Kotromanić, announced his intention of marrying her.

When her husband was killed during the Ottoman conquest of Bosnia and Herzegovina in 1463, Katarina fled to Jajce where the legend of her strength and defiance was born. The legend goes she managed to defend the capital of Bosnia and Herzegovina for so long that, when it finally fell, much of the Balkans was already on it's third generation of Ottoman occupation.

Although she was eventually exiled (most historians agree it was self-imposed) and died in Rome, her battle cry: This is Bosnia, and I am her Queen! can still be heard in plays, operas, and folk music in Bosnia and Herzegovina today.

She was beatified for her role by the Roman Catholic church and although this means she should be called "The Blessed Katarina", she is usually called "Saint Katarina".

She was the before last Queen of Bosnia and Herzegovina, one of only four in total. Her name, Katarina Velika, literally means "Catherine the Great" and although she's not as famous as her Russian counterpart, as Marko Vusovic said: "Put our little Katarina in that lesser Queen's place, and we'd all be sending our zakat to Moscow".

Vusovic described Katarina Velika as the ideal woman:

"Beautiful but intelligent, delicate but courageous, powerful but stubborn she was. Her physical and personal traits and the balance between them were an ideal still viewed with appreciation - and not a little lust and jealousy - by Bosnians of both sexes today."

Подели на овим сајтовима

Zbog ovog također: 

Povijest ženskim rukopisom: Katarina Kosača

http://youtu.be/9IbigcIXfE0

Katarina Kosača bila je kći bosanskog bana Stipana (Stjepana) Kotromanića. Kotromanićke su, kažu povjesničari, bile lijepe, oštroumne i kulturne žene koje su bile primane gotovo na sve europske dvorove i ondje često ostajale kao nevjeste. Izvori svjedoče da je Katarina za života podigla nekoliko kapela i crkava. Svetu Katarinu u Jajcu, Presveto Trojstvo u Vrilima kod Kupresa, franjevački samostan i crkvu Svete Kate u Kreševu i Kapelu u Kozogradu kod Fojnice. Poslije smrti muža živi povučeno u Kozogradu sa svojom djecom Katarinom i Sigismundom. Legenda kaže da je grad branila od Turaka. Bježeći iz Bosne, dolazi u Rim i postaje franjevačka trećerednica, jer su joj Turci oteli djecu koju više nikad nije vidjela. Umrla je 25. listopada 1478. Oporukom je svoje blago ostavila narodu i vjernim prijateljima. Ovo je tek dio priče o blaženoj Katarini Kosači.

Подели на овим сајтовима

Zbog ovog pogotovu ne bude moguće zavodit šerijat, gdje vam

je pravo i kontinuitet na tako nešto. Diskontuitet se plaća a skupo! 

Vlatko Vuković Kosača - Hero of Bosnia!

http://youtu.be/pStV01mGAC0

Подели на овим сајтовима

Bolje bi bilo da se zabavite tim svojim problemima

identiteta ličnog i kolektivnog a nije ih baš malo.

Ništa se na tom nije radilo već pet-šest stotina godina 

pa se posla nakupilo preko glave, prašine svuda:

Bošnjani

http://youtu.be/OKuw96BuDac

Подели на овим сајтовима

Sad malo pogledamo kako je izgledala Bosna po povlačenju Turske vlasti i vojske iz nje. Šta su oni tio nama tako vrijednoga i dragocjenoga ostavili osim kuluka, harača, evenrualno stipendija u Istambulu tj. janjičarenja i danka u krvi, da ne spominjem nabijanje na kolac i slične praktike i čim su nas to toliko obogatili..

Osim što je bila čista, prirodna, djevičanska, nedotaknuta civilizacijom u njoj nije bilo ničega: 

Boseňská lidová 

http://youtu.be/3TMMFhEO25s

V ruském provedení.

pixel-vfl3z5WfW.gif
Подели на овим сајтовима

Predstav su "bosanac" da u Bosni postoje i takvi bosanski fundamentalisti, 

ponekud nešto fundamentalniji od tih vaših, a kad kažu "fundament" misle

tim na šta: na stećke, na Radimlju, na crkvu Svetog Ante u Bihaću.

Na Bobovac, Vranduk i Sutisku, na Vrhbosnu, Jajce i Srebrenik itd. itd.

Befire the Ottoman - Bosnian Catholic Dominican Monastery and

Church of St. Anthony of Padua, Bihać - converted into a Mosque

16yo.jpg

Ovo bude taj vaš kontinuitet: istorisjki, nacionalni

i kulturni: džamija u romanskom stilu. Zanimljivo.

Pustim ti jednu češki pjesmicu. tamo se pjeva o Pragu: 

My Prahu nedáme, radši ji zbouráme, :/

radši ji zbouráme, zbouráme hned. 

Mi Praga nedamo, rađe ga srušimo, 

rađe ga srušimo, srušimo sad. 

MT - My jsme ti Pražáci

http://youtu.be/jTz2og5vZdE

Píseň všech Pražanů :D

Подели на овим сајтовима

Evo jednog pravog vlasteneckog, rodoljubnog ili

domoljubnog bosanskog videa, nije ni arapski ni turski. 

Bosanski je da izvineš. Hoće reći pradjedovski, materinski i otadžbinski...

Slava Bosni !

http://youtu.be/9fhjta1WW28

Подели на овим сајтовима

Onog trenutka kad se u Bosnu i Hercegovinu počne zavodit bilo kakav oblik šerijata, pa i taj vrlo ograničeni ili ne znam kako redukovani, BiH si potpisuje smrtnu presudu, stavlja si omču oko vrata a bude momentalno raskomadana da od nje ne ostanu ni slovo B ni slovo H ni kakvog drugog pomena kao da nikada nije u istoriji ni postojala!

bosanac - ne igrajte se s vatrom!

Pitanje je trebalo glasiti: da li je BiH sposobna preživjeti zavođenje šerijata?

Neće ga se ni dočekati jer je više neće ni biti!

Neće biti u šta da se zavodi, ni koga da ga zavodi a ni zbog koga da se zavodi.

Onog trenutka kad se u Bosnu i Hercegovinu počne zavodit bilo kakav oblik šerijata, pa i taj vrlo ograničeni ili ne znam kako redukovani, BiH si potpisuje smrtnu presudu, stavlja si omču oko vrata a bude momentalno raskomadana da od nje ne ostanu ni slovo B ni slovo H ni kakvog drugog pomena kao da nikada nije u istoriji ni postojala!

bosanac - ne igrajte se s vatrom!

Pitanje je trebalo glasiti: da li je BiH sposobna preživjeti zavođenje šerijata?

Neće ga se ni dočekati jer je više neće ni biti!

Neće biti u šta da se zavodi, ni koga da ga zavodi a ni zbog koga da se zavodi.

Vidiš ovo što pišeš i ovo što likuju oni koji su to likovali je krajnije bezobrazno i sciljem izvrtanja rečenog.

Kada smo govorili o šerijatu govorili smo o šerijatu koji bi se primjenjivao na nas a ne na Zayjrona i tipove poput njega.

Naše demokratsko pravo je da uređujemo svoj život onako kako mislimo da je za nas najbolje.Ne ugrožavamo time nikoga drugoga i odakle drugome pravo da nama zabranjuje da svoj privatni život uređujemo onako  kako mi želimo.

A drugo kod nas ustaše u Bosni su svugdje gdje je "njihova "teritorije ograničili je krstovima samim time govore svojim komšijama koliko je vole.Dođite srbi iz Srbije i vidite šta kako vaša braća po vjeri hrvati pozivaju u međuvjersko poštivanje.

A ova kvaziupozorenja da se ne igramo sa vatrom- su upozorenja koja iza sebe pretnju donose.Međutim iza te pretnje nema muškaraca koji će je ostvariti.

Zayron prošla su vremena kada je neko nama muslimanima diktirao šta smije i šta ne smije.A pogotovo takvi poput tebe to nemaju pravo.

Takvi poput tebe najjneiskreniji su u svojoj ljubavi prema Bosni. Uvijek je neko imao politiku, lijepe riječi ti pričam a otrov ti uz njih sipam.S toga mislim da tvoje prijetnje ni muha se ne boji.

A što se tiče svega ovoga što si napisao tvoj primjer je poput primjera onih koje Kur'an opisuje:

I oni žele da ustima svojim Allahovo svjetlo utrnu, a Allah će upotpuniti svoje svjetlo makar bilo krivo nevjernicima.

Bit će Bosne bit će bosanaca i islama i drugih vjera u njoj akobogda do Sudnjega dana.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Ne ugrožavamo time nikoga drugoga i odakle drugome pravo da nama zabranjuje da svoj privatni život uređujemo onako  kako mi želimo.

Pa ceo Islam se zasniva na uredjivanju tudjeg zivota zakljucno sa Shariah zakonom. Nema tu mesta za "odakle drugome pravo". Nema tu "drugi" nikakvo pravo osim onog odredjenog serijatom. "Drugi" je tu jasno definisan i tacno se zna kako se sa njim postupa. 

Подели на овим сајтовима

@bosanac

Vi hodže, imami i vjeroučitelji ste tamo ipak inteligencija neka u toj BiH i nije mi jasno da neko od vas može uopšte razmišljati na takav način o tome. Jeste li vi svjesni da ste ostavljeni na milost tu u BiH, dok se ne vidi kako će te se ponašat i šta s vama dalje. Srbija je dobila za mnogo, mnogo manje po glavi nego što bi to moglo biti vaše hipotetičko zavođenje šerijata u Evropi. Ja se pitam jeste li se vi tamo kolektivno scvokli ili šta? Je li vama jasno da ćete za to odgovarat, biti odgovorno za to što se desi?  Zato što ste uništili BiH, dokrajčili je, zadali joj posljednji udarac, posljednji ekser do lijesa.

Nemaš potrebe toliko pjeniti.Hajde što nemaš poštivanja prema muslimanima zašto nemaš poštivanja prema domačinima.Ali neću da budem potparol pravoslavnih i da ti u njihovo ime odgovorim.Imaju oni puno pametnih ljudi za to.

Ja ćiu ti odogovriti na ovu tvoju budaleštinu što si je napisao sljedećem:

Muslimani nisu opstali u Bosni da budu nečiji pokusni kunići, oni su ostali u Bosni zato što je ona njihova domovina i izborili su se za nju.

Pogotovo nismo ostali u Bosni zahvaljujući ljubavi sličnih tebi koju gajite prema nama.

Ovim si na indirektan način rekao da se čeka samo trenutak za ponovno obračunavanje sa nama. Kažem ti ko čovjek:Mi smo tu i mi neidemo.Nša domovina nije ni Turska niti Saudija , naša domovina je Bosna.Vidiš ti svoju domovinui gledaš Hrvatsku i ako bi neko trebao ići iz nje trebali bi tipovi poput tebe.

Prošla su vremena u kojima je neko muslimanu mogao diktirati put kojim će hodati. Zayron taj film nećeš više moći gledati.

A to će biti vrlo loše po BiH, neće je više biti.

Nadam se da je običan svijet mudriji od vas ntelektualaca,

imama, hodža i vjeroučitelja bosanskih, a izgleda da jeste.

Ako se oni sami ne scvoknu ili ih ne scvoknete vi biće sve OK.

Ali ako to uspijete, napravićete veliku nepopravljivu grešku, gledaćete ime

BiH samo na istorijskim kartama i na razglednicama! I biće vam krivo.

Tako će to biti!

Ozbiljno to mislim!

A evo šta kaže raja bosanska, pametnija od vas.

Ako ostane pri tom, ostaće sve kako je dosad bilo :

Vama su bošnjački intelektualci trn u oku jer su vas skontali i oni sada vode bošnjake.Znam ja da tebe boli to što bošnjo više nije budala.nije prijatelju bošnjo je danas obrazovan čovjek i spletke ljudi poput tebe lahko je skonto.

Ovako to ide kod nas :

Alkohol ? Može.

Cigare? Može.

Droga? Može.

Djevojke? Može.

Party? Može.

Svinjetina? Ne, hvala, ja sam musliman!

Vidi tebi odgovara balija.Ovo je balija.Bošnjak koji je slab vjernik.Tebi smeta što bošnjak je sve manje takav.Tebi to smeta. vidiš meni ne smeta vjernik hriščanin.Zato što sam ubjeđen da vjernik hriščanin zlo ne donosi ljudima. Bošnjak danas sve manje pije, sve manje se kurva drogira itd.Bošnjak polahko diže glavu i počinje hodati hodom ponosa.Nema potrebe da i pred kim glavu poginje osim pred bogom.Glavu pognuti trebaju oni koji su bošnjaku toliko boli zadali i opet su se obezobrazoili i diktirali bi bošnjaku  način života.To neće moći više prijatelju .

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Ja ću tebi reći Bosanac šta meni odgovara!

Meni plaho odgovara to da počnete zavoditi taj svoj šerijat u BiH!

A budemo imali po problemu, konačno skinemo s dnevnog reda

sve to zajedno najednom, i vas i  taj šerijat i tu takvu Bosnu!

Jel jasno?

Подели на овим сајтовима

Zaključajte ovu temu o šerijatu i njenom zavođenju bilo gdje u Evropu, BiH, Srbiju, Hrvatsku, na Balkan i bilo gdje drugdje u Evropu. To je moj prijateljski savjet! nemaju nam oni ništa reći o tom što ne znamo, samo razmekšavaju, sondiraju i ispituju javno mnijenje. Kako bi imali bolje pripravljen put za svoje planove. Ovakve teme nemaju nikakve demokratske motive ni svrhu a ni razloge već samo za ravnanje puta, ceste i uvođenje diktature koja Evropi ne treba. Nek si je uživaju u Saudijskoj Arabiji  i sličnim zemljama tamo ko hoće i gdje hoće, nek sjedne u avion i sretan put!. I u tome im još ovaj hrišćanski i pravoslavni Forum nehotice ili nehtjeno pomaže, što je već manipulacija s njihove strane. Ja to smatram propagandom totalitarističkih režima i sistema a počet ću se obraćat i na organe Republike Srbije i RS u BiH kako bi to spriječila i predložićemo zakonsku regulativu sličnu toj Češkoj ako kod vas takva još ne postoji, spojiću se sa našim srpskim prijateljima i simpatizerima u Pragu. Ovakva ta propaganda dalje ne bude moguća, uvijek kad trebaju prosadit šerijat pozivaju se na demokratiju koju naravno namjeravaju prvu zadavit čim dođu na vlast. Kao i Hitler. Treba ukončit s tim igrarijama! Radi se o agresivnoj propagandi još agresivnijih totalitarističkih zakona i sistema. Opasno po Srbiju i po Evropu! Srbija je već ko cjedilo za špagete, pušta na sve strane, od Kosova pa do Vojvodine, još samo nam ovo treba! Oni su još luđi jer ne znaju da si sjeku granu na kojoj sjede tamo u toj Bosni. Zaboravite na šerijat, to bude najbolje za vas! Šta ttamo za zakone imate u toj Srbiji da vam se može propagovar totalitarizam i šerijat? Biće tu izgleda posla preko glave! I sa zakonima i svim ostalim.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...