bosanac Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Prije nekoliko dana gledao sam tv emisiju Zabranjeni forum koju emituje tv kuća Pink na temu koliko Bosna šerijata može podnijeti. Vidio sam nakon izlaganja sugovornika da šerijatskih rješenja u određenim oblastima može puno da se primjeni. Naravno primjena tih odredbi i rješenja ne bi ugrožavala nemuslimane Bosne, naprotiv mislim da bi i oni se složili sa tim rješenjima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Онолико колико Република Српска допусти, значи николико! kron, Иван 123, Sudija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Онолико колико Република Српска допусти, значи николико! 1)Bračno pravo Tj donošenje zakonskih propisa kojima se brak sklopljen pred hodžom(šerijatkim kadijom)smatra i državno priznatim sklopljenim brakom. Isto tako i brak hriščana koji se sklopi u crkvi da se smatra državno priznatim brakom. To se nekad tako radilo na ovim prostorima i takvo nešto nikoga ne ugrožava. A ti Dražene molim te odrasti i ako želiš diskutovati , čini to na ozbiljan način. Neću da nasjedam na tvoje muhalice nego kupit ću muhomlat i na svaki ovakav tvoj pristup razgovoru muhomlatom ću označiti tvoj tekst na ignore. gago.m је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Има ли још шта што би уводили од шеријатског права? gago.m је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 [...]A ti Dražene molim te odrasti i ako želiš diskutovati , čini to na ozbiljan način. Ја ти лијепо казах. Neću da nasjedam na tvoje muhalice nego kupit ću muhomlat i na svaki ovakav tvoj pristup razgovoru muhomlatom ću označiti tvoj tekst na ignore. У реду, друже поручниче! gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Nasljedno pravo. Uvođenjem ovog prava među muslimanima niko od nemuslimana nebi bio "ugrožen". I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Ја имам некако утисак да су мухамеданци темпирана бомба у свакој држави, само чекај и ако постану већина онда тешко свима* (па и самима мухамеданцима у тој држави)... * - Опште је познато да и мухамеданци који живе на Западу, имају већа права него у својој матичној држави (нпр. авганистанац у Немачкој него у Авганистану)... Ignjatije, Иван 123, gago.m and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Islamsko bankarstvo. Otvaranje banaka koje bi poslovale po islamskim principima.Od ovoga bi imali svi korist.U Bosnu bi došao ogroman kapital. I nemuslimani bi imali ogromnu korist od ovoga. To bi pomoglo oporavku ekonomije BiH. Neke evropske države su dozvolile otvaranje banaka koje posluju po islamskim principima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Islamsko bankarstvo.Otvaranje banaka koje bi poslovale po islamskim principima.Od ovoga bi imali svi korist.U Bosnu bi došao ogroman kapital. I nemuslimani bi imali ogromnu korist od ovoga. To bi pomoglo oporavku ekonomije BiH. Neke evropske države su dozvolile otvaranje banaka koje posluju po islamskim principima. Ух, то би нам донијело велику корист, нема шта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Што се тиче исламског банкарства, Бангладеш је препун исламских банака и то ништа не помаже што се тиче прилива инвестиција и улагања капитала. Један примјер да исламске банке немају никакве везе са економским прогресом. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Није провокативан, то је оно што заиста сматрам. Ти се овде правиш политички коректан, међутим нека твоја сабраћа то што ја кажем ни не крију (мада је очигледно да би и ти завео [потпуни] Шеријат, само да можеш)... Optužujuće nema šta. Ja sam prijatelju korektan i ne glumim. Pišem ono što znam i ono što mi leži na srcu. Ne bojim se nikoga osim Onoga što me je stvorio. Ja smatram da je šerijat najbolji i i najsavršeniji zakon. Međutim svjestan sam da ti i nemuslimani to ne smatrate. Ali ako ja želim i muslimani u Bosni da uredimo svoj život po šerijatu, ili ti i hriščani po hriščanskim učenjima u čemu je problem sprečavati to i buniti se zbog toga? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Optužujuće nema šta. Ali ako ja želim i muslimani u Bosni da uredimo svoj život po šerijatu, ili ti i hriščani po hriščanskim učenjima u čemu je problem sprečavati to i buniti se zbog toga? Није никакав проблем, осим када се исламски закони или хришћански канони желе пренијети на државу. Због специфичних историјских околности, болне прошлости, затупљених глава и потенцијално сталног будућег конфликта заснованог на етничко-вјерској мржњи, опасно је на државу преносити било какве надлежности по питању вјерских питања. Свака вјерска заједница унутар свог круга дјеловања-интерно треба да се руководи тим законима ако хоће, то је максимум. uros and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Ja smatram da je šerijat najbolji i i najsavršeniji zakon.Дакле као што рекох, очигледно.Ali ako ja želim i muslimani u Bosni da uredimo svoj život po šerijatu, ili ti i hriščani po hriščanskim učenjima u čemu je problem sprečavati to i buniti se zbog toga?Зато што ми можемо да живимо хришћански без проблема са тековинама цивилизације, док ви по шеријату не можете (нпр. у хришћанству не постоји казна за апостасију зато што је по канонима највећа могућа казна екскомуникација=анатема, одлучење из заједнице, а апостата је сам напустио хришћанску заједницу па се нема чиме казнити, док по шеријату одвећ позната казна за апостасију би прекршила државне законе). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 [...]Ali ako ja želim i muslimani u Bosni da uredimo svoj život po šerijatu, ili ti i hriščani po hriščanskim učenjima u čemu je problem sprečavati to i buniti se zbog toga? Чекајте док имате своју државу, па ви мухамеданци уређујте себи шта хоћете, тј. кад се Република Српска одвоји. maki32 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Дакле као што рекох, очигледно.Зато што ми можемо да живимо хришћански без проблема са тековинама цивилизације, док ви по шеријату не можете (нпр. у хришћанству не постоји казна за апостасију зато што је по канонима највећа могућа казна екскомуникација=анатема, одлучење из заједнице, а апостата је сам напустио хришћанску заједницу па се нема чиме казнити, док по шеријату одвећ позната казна за апостасију би прекршила државне законе). Nisi u pravu. Historiloški ti ta ne stoji, realno, niti u bilo kojem pogledu. Чекајте док имате своју државу, па ви мухамеданци уређујте себи шта хоћете, тј. кад се Република Српска одвоји. Muhomalat: Ignore I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука