Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Човек се толико погорди да својим умом хоће да схвати настанак света. А као што је Бог рекао Јову: "Где си Ти био када ја стварах свет?", тако Бог исто може да пита све еволуционисте који се ослањају на човека и његову науку, и на релативне "доказе". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Nauka se ne bavi Bogom. Па, бави се Божијим створењима и Божијом творевином, а то је опет повезано са Богом. Ја уопште не капирам, која је сврха те приче о еволуцији. Уместо да се бавимо неким битнијим темама у вези нашег спасења, цитирамо неке стране научнике, неке глупости. У реду је ако се човеку свиђа да то проучава, али што приморава друге на то, и отварају се десетине тема на ту тему? Моје виђење еволуције Bez znanja o evoluciji polovina danasnjeg covencanstva ne bi bila rodjena, polovina od rodjenih bi umrla pre nego sto bi napunila 30 godina. Bez evolucije nestaju : sva virologija, sva bakteriologija, sva savremena agrikultura, molekularna biolgija. Pa ti razmisli da li bi se baskario pred kompjuterom ili bi se zlopatio negde da nadjes hranu i pitku vodu da se ne razbolis ako vec nisi bolestan. Koliko mi ljudi skoro nista ne cenimo. A zasto? Zbog velikog neznanja za koje jos smatramo da time Bogu sluzbu cinimo. Sramota!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Човек се толико погорди да својим умом хоће да схвати настанак света. А као што је Бог рекао Јову: "Где си Ти био када ја стварах свет?", тако Бог исто може да пита све еволуционисте који се ослањају на човека и његову науку, и на релативне "доказе". Nisu "relativni" u tom smislu covece nemoj da pricas kojestarije. Sta mislis odakle nam sav ovaj napredak tehnolgije ako su rezultati do kojih nauka dolazi "relativna" u tom smislu. Ceo inzenjering se oslanja na naucne teorije i da je to tacno sto ti pricas nista pa ni ovaj racunar ne bi mogao da radi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Мене брине Твоја слика, око Ти је пожутело. facenew22222222 Мени је црвено, јер ја нисам на компу кад ми сестра је на компу (немам сестру), и кад учим (не учим) и кад играм фудбал (не играм од кад је ту ФИФА), шалим се, лупетам глупости, не морате баш све да читате, читајте г-дина aquilio-ја, он се разуме у све ово, и било би лепо да мало прича на српском, а не само на енглеском. Имају неки изрази који су нама креационистима неразмуљиви. Једно питање, јел си људи имали реп? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Шта тачно? Мојсијево сведочење онога што је директно од Бога примио или део беседе Светог Василија Великог у Шестодневу? То су речи Духа Истине у кога ти ионако не верујеш (јер си атеиста) а појединци су чак гордељиво умислили да су својом палом плоти изнад Њега. Е то је страшно акуилио брате!!! "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Nauka se ne bavi Bogom. Па, бави се Божијим створењима и Божијом творевином, а то је опет повезано са Богом. Ја уопште не капирам, која је сврха те приче о еволуцији. Уместо да се бавимо неким битнијим темама у вези нашег спасења, цитирамо неке стране научнике, неке глупости. У реду је ако се човеку свиђа да то проучава, али што приморава друге на то, и отварају се десетине тема на ту тему? Моје виђење еволуције To nije direktno povezano sa Bogom.Bog je po svojoj suštini iznad prirodnih zakona. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Мене брине Твоја слика, око Ти је пожутело. facenew22222222 Мени је црвено, јер ја нисам на компу кад ми сестра је на компу (немам сестру), и кад учим (не учим) и кад играм фудбал (не играм од кад је ту ФИФА), шалим се, лупетам глупости, не морате баш све да читате, читајте г-дина aquilio-ја, он се разуме у све ово, и било би лепо да мало прича на српском, а не само на енглеском. Имају неки изрази који су нама креационистима неразмуљиви. Ј Једно питање, јел си људи имали реп? Ti si kreacionista stvarno? Kloni se ateističkih foruma, diskusija o evolucionizmu i slično. Kao da imaš metu nacrtanu na čelu. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Bez evolucije nestaju : sva virologija, sva bakteriologija, sva savremena agrikultura, molekularna biolgija. Pa ti razmisli da li bi se baskario pred kompjuterom ili bi se zlopatio negde da nadjes hranu i pitku vodu da se ne razbolis ako vec nisi bolestan. Koliko mi ljudi skoro nista ne cenimo. A zasto? Zbog velikog neznanja za koje jos smatramo da time Bogu sluzbu cinimo. Sramota!!!!! facenew22222222 4chsmu1 greengrin Ценим ово што си написао и стидим се што лупам којештарије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ""...Познајем правила алегорије, иако их нисам ја пронашао, већ сам на њих наилазио читајући оно што су други писали. Они који не прихватају општа и уобичајена значења штива, веле да вода није вода, већ неко друго суштаство, па растиње и рибе тумаче по сопственом нахођењу, а постанак гмазова и звериња објашњавају окрећући се властитом домишљању, као што тумачи снова, оно што је неко у сну видео, објашњавају према властитом науму. Кад ја чујем реч трава, имам на уму траву; или кад чујем растиње или риба или звер или стока, све то како је речено, тако и примам. Јер се не стидим јеванђеља…Jер, оно што за нас нема никаквога значаја, то је изоставио као нешто што нам није од користи. Зар због тога, дакле, да речи Светога Духа сматрам мање значајним од људске мудрости која се зачас премеће у лудост? Или ћу радије прославити Онога Који нашему уму није наметнуо испразне ствари, већ се постарао да све што се о стварању напише, буде корисно за изграђивање и усавршавање наших душа? Чини ми се да има неких који то нису схватили, те су, вођени властитом памећу, узели на себе да ономе што је у Писму речено придодају некакву тобожњу озбиљност, наводећи низ извештачених доказа и алегоријских тумачења. Али то би значило чинити себе мудријим од речи Светога Духа, и под видом тумачења, уводити властита схватања. Према томе, схватаћемо штиво онако како је написано…" Из IX беседе Светог Василија Великог у Шестодневу или "Онај Мојсије, дакле, који се удостојио да својим очима, исто као и анђели, Бога угледа, он нам беседи о ономе што је од Бога чуо. Послушајмо, дакле речи истине, које се не ослањају на доказе човечанске мудрости, већ на проповеди Духа. То су речи којима није циљ похвала слушалаца, већ спасење оних који овај наук примају." из прве беседе Светог Василија Великог у Шестодневу Шта вама еволуционистима овде није јасно? Јесте ли себи узели за право да мислите да сте мудрији од самог Духа Истине. Схватите на време ваше заблуде и верујте Мојсију и не срљајте властитом гордошћу (мислећи да знате нешто више) у пропаст. И не мојте друге учити томе. Нико од свештеника још ништа није написао на овој теми. Забрињавајуће. Svi oci ukljucujuci i sv Vasilija Velikog su bili ubedjeni geocentristi. The Consensus of Church Fathers on Geocentrism Jel to znaci da odbacimo Galileja i Koperniak jer su se oni pravili pametnijim od Svetog Duha ili to da sv Vasilije Veliki i ostali oci nisu znali skoro nista o nauci i da o tim pitanjima ne treba njih konsultovati. Pitanje zaista nije tesko. Ko ima um da misli neka misli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Шта тачно? Мојсијево сведочење онога што је директно од Бога примио или део беседе Светог Василија Великог у Шестодневу? То су речи Духа Истине у кога ти ионако не верујеш (јер си атеиста) а појединци су чак гордељиво умислили да су својом палом плоти изнад Њега. Е то је страшно акуилио брате!!! Hoce da kaze da je heliocentrizam protivan Svetom Duhu????? Strasno je to na koji nacin ti rezonujes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Шта тачно? Мојсијево сведочење онога што је директно од Бога примио или део беседе Светог Василија Великог у Шестодневу? То су речи Духа Истине у кога ти ионако не верујеш (јер си атеиста) а појединци су чак гордељиво умислили да су својом палом плоти изнад Њега. Е то је страшно акуилио брате!!! A kako znaš da je on primio to od Boga? To je deja-vu inače. Prorok prima zakone od boga na planini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Мене брине Твоја слика, око Ти је пожутело. 4chsmu1 Мени је црвено, јер ја нисам на компу кад ми сестра је на компу (немам сестру), и кад учим (не учим) и кад играм фудбал (не играм од кад је ту ФИФА), шалим се, лупетам глупости, не морате баш све да читате, читајте г-дина aquilio-ја, он се разуме у све ово, и било би лепо да мало прича на српском, а не само на енглеском. Имају неки изрази који су нама креационистима неразмуљиви. Ј Једно питање, јел си људи имали реп? Ti si kreacionista stvarno? Kloni se ateističkih foruma, diskusija o evolucionizmu i slično. Kao da imaš metu nacrtanu na čelu. greengrin Па, јес' луд, да одем тамо да својим знањем срамотим своју веру. Па да ме питају, како је Адам знао да је Ева настала од њега, кад је он спавао и сл. Нисам креациноста, већ православни кршћанин, што би рекао брат Ениз. facenew22222222 Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 @Milan Nikolic Sve sto si ovde izneo je pogresno na toliko nivoa da ne znam odakle prvo da pocnem. Све што сам изнео нема ни једне једине грешке, барем у овоме што си ти навео. Замолио бих те да обратиш пажњу на теолошки ниво овога форума. -Ovaj epistemioloski nihilizam koji si izneo, da nauka nikad nece potvrditi da je svet stvoren u smrti, je produkt postmodernog relativizma najgore moguce vrste. Ја не знам шта си ти разумео да сам рекао, али изгледа да много брзаш док читаш. Наука управо потврђује да је свет створен у смрти. О чему заправо хоћеш да говориш? Стварно не знам зашто се појављује толика острашћеност и тоталнио погрешно разумевање супротних аргумената. Схвати да твоја теологија нема места у православној теологији, ако ће ти бити лакше да разумеш директно. То је наравно што се тиче стварања. Адам и Ева су постојали, пре целокупне творевине коју сада опажамо и која постоји у смри, а то постојање које је било пре уласка смрти у творевину је оно када је постојао Адам. Какве везе има постојање диносауруса и других бића са овим проблемима о којима говорим. Па рекао сам да и ја сматрам еволуцију као исправну теорију. Чак ја апсолутно знам да је еволуција стварност и да је протекло милијарде година од настанка овакве творевине. Не смештам ја Адама и Еву у неке мета-историје, него напросто кажем да су ови постојали пре уласка смри у творевину. Ако ти то толико штипа очи, извини молим те. Владика Игњатије говори о могућности коју Адам има на располагању, и да је смртност у природи творевине јер је ушла у постојање из небића. Нигде не каже да су Адам и Ева еволуирали, него оправдава еволуцију баш како треба. Веротавно треба још много боље да се протумачи, јер су оно били аргументи за теологе а не за научнике. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 A kako znaš da je on primio to od Boga? To je deja-vu inače. Prorok prima zakone od boga na planini. Оче Иване поведите мало рачуна о томе ко и шта пише на овоме форуму молим Вас. Прво крените од мене и зажмурите на то што вам ова молба долази баш од мене (који често изађем ван граница пристојног). Заиста ми постаје зло какви све људи дају себи за право да безобразно истрајавају у својим хулама и још називају незналицама Свете Оце Цркве и отворено хуле да је Библија књига бајки препуна лажи. И све то лепо упаковано за наивне који могу и да прихвате оваква безбожна учења и упадну у прелест као што упадоше и сами пропагатори ТЕ (о. Горан је на то акуилиу већ једном пастирски идобронамерно скренуо пажњу - очигледно без резултата). Стичем утисак да се због оваквих људи и измењене политике на форуму о.Горан сам удаљио и не долази више како би нас својим конкретним и јасним (и надасве православним) деловањем духовно и на сваки други начин руководио путем спасења. Док буде овакво хаотично и палим плотским умом појединаца исконструисано стање форум тешко да може оправдати свој назив Живе Речи Утехе. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 @Nikolic Bas je to ta meta istorija koju sam pomenuo. Ono sto si razlozio kao tvoj scenario na verujem forumu Adam i Eva pre smrtnosti komosa, crvotocine, teleportacije etc. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука