Jump to content

Dvoboj- Evolucionisti vs Kreacionisti

Aquilius Cratus

Препоручена порука

jasno mi u koju kategoriju osoba pripadas, nije mi trebalo truda, sam si se odao..

nego cekam jos na to da objasnis sta je veliki prasak ako ne eksplozija

Širenje svemira iz početne tačke... nikakve veze nema sa eksplozijom.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Širenje svemira iz početne tačke... nikakve veze nema sa eksplozijom.

a jes u pravi su kod eksplozije nema sirenja iz pocetne tacke, neg skupljanje, ja se zaebo izvini

kako sam mogao bioti toliki idiot da sam nasao neku zajednicku crtu izmedju tog dvoga, necu si nikad oprostiti

Подели на овим сајтовима

a jes u pravi su kod eksplozije nema sirenja iz pocetne tacke, neg skupljanje, ja se zaebo izvini

kako sam mogao bioti toliki idiot da sam nasao neku zajednicku crtu izmedju tog dvoga, necu si nikad oprostiti

Eksplozija predstavlja hemijsku reakciju praćenu rapidnim oslobađanjem energije/toplote i eventualnim širenjem gasova (naravno sve unutar prostora) a ne širenje samog prostora... ne znam kako si mogao biti toliki idiot (pored toga što ti je par puta ukazano na to i što apsolutno svaki ozbiljan tekst na temu Velikog praska to objašnjava) ali oprošteno ti je (pod uslovom da ne smaraš dalje o tome).

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Eksplozija predstavlja rapidno oslobađanje energije i eventualno širenje gasova (naravno sve unutar prostora) a ne širenje samog prostora... ne znam kako si mogao biti toliki idiot ali oprošteno ti je.

aha, znaci sve je isto samo je razlika u tom sto nema sirenja prostora, daj mi onda reci kojim terminom se naziva ekspanzija sa sirenjem prostora, kako se to kaze na srpskom jeziku ?

inace moram da te ispravim, eksplozija je naglo oslobadjanje pritiska ili gustine, kako hoces u vidu sirenja cestica, to ne mora biti gas i moze biti cisto mehanicki ako hoces, ne mora biti nikakve hemijske reakcije

inace posto mi ti  neces na srpskom jeziku naci ime za tu pojavu onda bi bilo ljudski da kazes da se to moze nazvati jednom vrstom eksplozije i to najjacoj i najbrzoj (brza od svjetlosti), a ne da tu ljude spopadate svojim mudroloijama kojima nastojite nipodastavati sagovornike

Подели на овим сајтовима

Eksplozija predstavlja hemijsku reakciju praćenu rapidnim oslobađanjem energije/toplote i eventualnim širenjem gasova (naravno sve unutar prostora) a ne širenje samog prostora... ne znam kako si mogao biti toliki idiot (pored toga što ti je par puta ukazano na to i što apsolutno svaki ozbiljan tekst na temu Velikog praska to objašnjava) ali oprošteno ti je (pod uslovom da ne smaraš dalje o tome).

opa sad si uredjivao komentar pa si dodao i hemijsku reakciju ,  tacno sam znao da ces ici na vikipediju da obnovis pamet sa jos jednom nepromisljenoscu tamo napisanom....

eksplozije u hemiji su eksplozije u hemiji ali postoje i druge eksplozije nevezane za hemiju, npr stavi hermeticku metalnu posodu normalne jacine na kompresor od 2000 bara pa ces da vidis sta je eksplozija bez hemijske reakcije....

ja kad bi bio tako uskovidan objesio bi se na prvu banderu 

Подели на овим сајтовима

aha, znaci sve je isto samo je razlika u tom sto nema sirenja prostora, daj mi onda reci kojim terminom se naziva ekspanzija sa sirenjem prostora, kako se to kaze na srpskom jeziku ?

inace moram da te ispravim, eksplozija je naglo oslobadjanje pritiska ili gustine, kako hoces u vidu sirenja cestica, to ne mora biti gas i moze biti cisto mehanicki ako hoces, ne mora biti nikakve hemijske reakcije

inace posto mi ti  neces na srpskom jeziku naci ime za tu pojavu onda bi bilo ljudski da kazes da se to moze nazvati jednom vrstom eksplozije i to najjacoj i najbrzoj (brza od svjetlosti), a ne da tu ljude spopadate svojim mudroloijama kojima nastojite nipodastavati sagovornike

Ne, nije sve isto... SVE je RAZLIČITO...

Ovo što pišeš je kao da kažeš da su balet i boks isti, samo je jedina razlika što balerine igraju na prstima i ne udaraju jedna drugu u glavu...

Termin si napisao sam: širenje prostora.

Uz širenje prostora (koje i danas postoji), Veliki prasak karakteriše i to što je tada počelo vreme...

Подели на овим сајтовима

Ne, nije sve isto... SVE je različito...

Ovo što pišeš je kao da kažeš da su balet i boks isti, samo je jedina razlika što balerine igraju na prstima i ne udaraju jedna drugu u glavu...

Termin si napisao sam: širenje prostora.

Uz širenje prostora (koje i danas postoji), Veliki prasak karakteriše i to što je tada počelo vreme...

jesi nasao analogiju bokser i balerina, duboko ti se klanjam...

nego daj mi termin na srpskom za to, kako da ga zovem , tu pojavu koja nije eksplozija, sa kojom nema uopste slicnosti vec je sve razlicito, daj ime, nauci me

Подели на овим сајтовима

Eksplozija predstavlja hemijsku reakciju praćenu rapidnim oslobađanjem energije/toplote i eventualnim širenje gasova (naravno sve unutar prostora) a ne širenje samog prostora... ne znam kako si mogao biti toliki idiot (pored toga što ti je par puta ukazano na to i što apsolutno svaki ozbiljan tekst na temu Velikog praska to objašnjava) ali oprošteno ti je.

Ту и јесте проблем, са тим ширењем простора. узмимо да је јаје један простор, чисто да не буде тачка. као да јаје посматрамо са велике удаљености па видимо тачку. И долази до ширења простора: То значи да се сва материја у тој тачки шири јер простор прожима и сву материју.Ево рецимо кад црна рупа пресује материју, она то ради у неком простору, не пресује и сам простор иако га по теорији увија. Замислимо тачку око које не постоји простор, то чак није ни замисљиво а ипак јеуглављено у теорију. Како је неко могао да углави у теорију нешто што не може да замисли то је друга прича. И сада се та тачка нагло шири, где куда у који то простор се проширио простор. Колко ја видим у тој тачки није било места ни за простор а камоли за материју. Погледамо рецимо јаје, ако се прошири простор у коме је јаје порашће и само јаје. и опет ће остати само јаје. Колкогод да порате, макар и да буде велоко ко свемир. са довољне удаљености гледано оно је само тачка. Ако планета земља порасте и простор у коме се налази, порашћу  ја сразмерно толико и нећу моћи да приметим да је дошло до промене. Тако и космос ако је пррастао са свим његовим простором ништа се неби променило јер би односи у простору остали исти.

Подели на овим сајтовима

Ту и јесте проблем, са тим ширењем простора. узмимо да је јаје један простор, чисто да не буде тачка. као да јаје посматрамо са велике удаљености па видимо тачку. И долази до ширења простора: То значи да се сва материја у тој тачки шири јер простор прожима и сву материју.Ево рецимо кад црна рупа пресује материју, она то ради у неком простору, не пресује и сам простор иако га по теорији увија. Замислимо тачку око које не постоји простор, то чак није ни замисљиво а ипак јеуглављено у теорију. Како је неко могао да углави у теорију нешто што не може да замисли то је друга прича.

Zamislivo je.

И сада се та тачка нагло шири, где куда у који то простор се проширио простор. Колко ја видим у тој тачки није било места ни за простор а камоли за материју.

Što smatraš da prostor mora da se proširi u neki prostor? Ne razumem pitanje ni narednu tvrdnju.

Погледамо рецимо јаје, ако се прошири простор у коме је јаје порашће и само јаје. и опет ће остати само јаје. Колкогод да порате, макар и да буде велоко ко свемир. са довољне удаљености гледано оно је само тачка. Ако планета земља порасте и простор у коме се налази, порашћу  ја сразмерно толико и нећу моћи да приметим да је дошло до промене. Тако и космос ако је пррастао са свим његовим простором ништа се неби променило јер би односи у простору остали исти.

Ne razumem ovaj deo, odnosno izgleda da jaje nisi iskoristio kao analogiju. Povećanje prostora ne povećava materiju koja se nalazi u prostoru. Širenje svemira ne povećava ni Zemlju ni tebe.

Подели на овим сајтовима

jesi nasao analogiju bokser i balerina, duboko ti se klanjam...

Hvala.

nego daj mi termin na srpskom za to, kako da ga zovem , tu pojavu koja nije eksplozija, sa kojom nema uopste slicnosti vec je sve razlicito, daj ime, nauci me

Piše ti u poruci na koju odgovaraš... ne znam šta ti nije jasno

Подели на овим сајтовима

Ту и јесте проблем, са тим ширењем простора. узмимо да је јаје један простор, чисто да не буде тачка. као да јаје посматрамо са велике удаљености па видимо тачку. И долази до ширења простора: То значи да се сва материја у тој тачки шири јер простор прожима и сву материју.Ево рецимо кад црна рупа пресује материју, она то ради у неком простору, не пресује и сам простор иако га по теорији увија. Замислимо тачку око које не постоји простор, то чак није ни замисљиво а ипак јеуглављено у теорију. Како је неко могао да углави у теорију нешто што не може да замисли то је друга прича. И сада се та тачка нагло шири, где куда у који то простор се проширио простор. Колко ја видим у тој тачки није било места ни за простор а камоли за материју. Погледамо рецимо јаје, ако се прошири простор у коме је јаје порашће и само јаје. и опет ће остати само јаје. Колкогод да порате, макар и да буде велоко ко свемир. са довољне удаљености гледано оно је само тачка. Ако планета земља порасте и простор у коме се налази, порашћу  ја сразмерно толико и нећу моћи да приметим да је дошло до промене. Тако и космос ако је пррастао са свим његовим простором ништа се неби променило јер би односи у простору остали исти.

naravno da ne mogu da zamisle, naucnici predstavu nemaju sta je singularitet,al tu ih odvedu jednacine, koje ne mogu da objanse... oni matematicki ne mogu da opisu dim iz cigarete,a ovamo su otkrili singularitet, mozes misliti, sve je to u redu i ja nisam protiv toga, nego mi nisu jasni ljudi koji to zdravo za gotovo uzimaju bez imalo kritike, ja takve zovem konzumenti ili gutaci, gutaju sta im serviras

Подели на овим сајтовима

Zamislivo je.

Ето шта ти је интелектуалац, он може да замисли тачку без неког простора који је окружује. Браво браво, свака част, Ја сам прост човек и то је за мене незамисливо.

Подели на овим сајтовима

To i jeste najveći problem što čitaš knjige. Ali ozbiljno, i ja sam čitao knjige gomilu, ali dok nisam počeo da pišem i izvodim i ja sam mnoge stvari smatrao knfuznim, a i asda ako me pitaš većinu tih što sam smatrao konfuznim i dalje ne mogu da objasnim bez da uzmem i ispišem jednačine, ne samo ispišem nego ih izvedem. A inače veliki prazak je jednostavno nastanak prosto-vremna i njegovo širenje, tako da to ne može biti eksplozija, ako veliki prasak definišeš kao eksploziju, onda ta eksplozija i dalje traje jer se svemir i dalje širi. Sve što se do sada zna upućuje da se upravo tako desilo ,ako se otkrije nešto novo korigovaće se. Ono što se ne zna je zašto je do praska došlo, a ne da li se on dogodio, jer ako izneseš hipotezu i predvidiš stvari kojie još nisu otkrivene, a kasnije i budu otrkivene, vrlo mala verovatnoća je da ta hipoteza nije tačna. MOžda niej tačna u potpunosti poput Njutnovske vizike, ali to se rešava korekcijama, a ne uništavanjem cele teorije i pisanjem nove.

ljudi, ni ne moram citati knjige da bi znao sta znaci eksplozija u srpskom jeziku, svako zna sta je eksplozija sta implozija, mozes izvoditi kakve oces jednacine ne mozete osporavati da je big bang ili veliki prasak kako mu ime kaze vrsta eksplozije, kad singularnost zbog necega eksplodira, ja pitam lijepo ako niej eksplozija sta je, dajte mi na srpskom sta je, kako se zove, ajmo reci da ce sutra da eksplodira neka masivna crna rupa koja u sebi ima tacku singularnosti, kako bi se to zvalo mini bang ? ne znam jel moguce, al samo hipoteticki kazem, sta je to bang, bang je asocijacija na sta na kozmetiku???

daj nemojte praviti idiota od mene

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...