obi-wan Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Posto mi je prethodni post obrisan, probacu da preformulisem pitanje. Ovo sto si napisao nije tacno, jer postoje delovi biblije koji se bukvalno i konkretno citaju. Postoje dogadjaji opisani u bibliji koji se uzimaju zdravo za gotovo a ne posmatraju metaforicno, hiperbolicno ili kakogod drugacije... Zato je netacno ovo sto si napisao, a to inace cesto pominjete ne forumu, pa ispadate sami sebi protivurecni... eto cisto da primetim, kolko da znate A ko je to poricao uopste? Svakako da ima mesta koja se razumeju i doslovce kako su napisana, ali ne cela Biblija, ni blizu toga, a takodje je vazno da se uzme u obzir i da sve napisano stoji u nekoj celini kojoj pripada, pa se tumaci i objasnjava/razume u okviru te celine. Ima kad je to-i-to napisano samo lokalne vaznosti, bilo prostorno bilo vremenski gledano, a ima kad je sasvim univerzalno, tj. odnosi se na sva pokolenja ljudi koliko god ih bude. Inace, svakako znas da je svojstvo sektasa da cupaju reci iz konteksta i daju im svakakva znecenja. ... I ne znam ko ti je obrisao kakav post, ja nisam... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Samo malo ispratis sta Oci Crkve govore o tome, i nema da te boli glava... ne znam odakle ti ideja da me boli glava? moglo bi se prestati malo sa neukusnim insinuacijama... gledam sta pise u Bibliji i o cemu su ljudi svedocili i opisivali, ako tu treba nesto da se razume metaforicno onda je to stvarno vec nauka rezervisana samo za mali broj ljudi- sto je apsurdno, nebeske kocije su materijalne, sta ce Bogu nebeske kocije? pa eto trebaju mu jer mu se tako svidja... na primer Jezekilja tumaciti metaforicno moze samo onaj ko ne zeli da to bude tako i onda moze stvarno svasta da izmisli po tom pitanju, a ustvari je sve prosto, samo eto ljudima je najteze da prihvate ono sto je najprostije, mozda u to vreme nije bilo logicno, ali danas itekako jeste... inace vrlo je moguce da je paganski simbol kolovrata upravo ta kola sto je heruvim furao snjima Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Дина, да не скрећемо тему. Као што каже Оби, то је јасно из предања Цркве. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 nista tu nije jasno, heruvimovo spustanje nije metafora, ko veruje da je to nekakva metafora(samo ne znam na sta bi licilo objasnjenje) onda nek veruje u to, ja tvrdim da se to desilo tako kako je opisano i gde vidis da skrecem temu? pogledaj naslov i ne moze iskljucivo duhovno bice da ostavlja trag u materiji, a ociglednih stvari ima na megatone Noje je napravio barku od drveta, ali je andjeo sisao da zapecati vrata, citaj da je tjunira da bude neunistiva Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука