Jump to content

Да ли сте уочили поенту филма ,,Изгнаник'' са Том Хенксом?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не сумњам да су скоро сви одгледали овај филм. Али питам се да ли су сви имали довољно стрпљења да га поледају више пута и обрате пажњу на неке одређене детаље.

Наиме, на крају филма главни глумац одлази некуда, а то место је потпуно одређено. То место где јунак филма коначно налази смисао и циљ својих необичних доживљаја, приказано је на самом почетку филма.

Укратко, Том Хенкс у овом филму представља особу која је загризла брзи живот, нездрав живот, итд. Али на крају филма, проналази уточиште на месту које му је било предодређено, и на које треба да дође после свих животних ломова и животне школе.

Да ли сте ради да откријете о чему се ради? :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Daj link originala da vidim koji je to film...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Прва сцена и последња сцена филма све говоре. Треба пратити детаље у тим моментима и биће нам све јасно.

Реч је о жени која живи сама на ранчу, која је послала пакет свом мужу (чак у Москву) од кога ће се касније развести због прељубе. Том Хенкс у завршници филма говори пријатељу како му је на пустом острву једино остала нада да ће се некада вратити кући, као и да мора веровати да ће сада некако преболети губитак до тада вољене веренице (која се удала за другога док је он био на острву).

Он потом долази код жене која живи на ранчу и закључује да је то оно што му сада ,,плима доноси''. Ако вас интересују јаснији детаљи тражите да вам још појасним.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Гледао сам филм једном приликом док сам путовао аутобусом. Одличан је али не схватам шта си ти у њему видео. Чини се да си хтео да неке догађаје из филма повежеш са теологијом

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма и она лопта је православац. Иначе, има једна песма на коју ме подсети овај филм увек кад га неко поене

The Castaways or Vote for Caliban!!!

The Pacific Ocean
A blue demi-globe
Islands like punctuation marks

A cruising airliner
Passenger unwrapping pats of butter
A hurricane arises
Tosses the plane into the sea

Five of them, flung o­n to an island beach
Survived

Tom the reporter
Susan the botanist
Jim the high-jump champion
Bill the carpenter
Mary the eccentric widow.

Tom the reporter sniffed out a stream of drinkable water.
Susan the botanist identified a banana tree.
Jim the high-jump champion jumped up and down and gave them each a bunch.
Bill the carpenter knocked up a table for their banana supper.
Mary the eccentric widow buried the banana skins,
But o­nly after they had asked her twice.
They all gathered sticks and lit a fire.
There was an incredible sunset.

Next morning they held a committee meeting.
Tom, Susan, Jim and Bill
Voted to make the best of things.
Mary, the eccentric widow, abstained.

Tom the reporter killed several dozen pigs.
He tanned their skins into parchment
And printed the Island News with the ink of squids.

Susan the botanist developed new strains of banana
Which tasted of chocolate, beefsteak, peanut, butter,
Chicken and boot polish

Jim the high-jump champion organised games
Which he always won easily.

Bill the carpenter constructed a wooden water wheel
And converted the water's energy into electricity
Using iron ore from the hills, he constructed lampposts

They all worried about Mary, the eccentric widow.
Her lack of confidence and her...
But there wasn't time to coddle her
The volcano erupted, but they dug a trench
And diverted the lava into the sea
Where it formed a spectacular pier.
They were attacked by pirates but defeated them
With bammboo bazookas firing
Sea-urchins packed with home-made nitroglycerine
They gave the cannibals a dose of their own medicine
And survived an earthquake thanks to their skill in jumping

Tom had been a court reporter
So he became the magistrate and solved disputes
Susan the botanist established
A university which also served as a museum.
Jim the high-jump champion
Was put in charge of law enforcement -
Jump o­n them when they were bad.
Bill the carpenter built himself a church,
Preached there every Sunday

But Mary the eccentric widow ...
Each evening she wandered down the island's main street,
Past the Stock Exchange, the Houses of Parliament,
The prison and the arsenal.
Past the Prospero Souvenir Shop,
Past the Robert Louis Stevenson Movie Studios,
Past the Daniel Defoe Motel
She nervously wandered and sat o­n the end of the pier of lava,

Breathing heavily
As if at a loss,
As if at a lover,
She opened her eyes wide
To the usual incredible sunset.

by Adrian Mitchell

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма и она лопта је православац.

I ostrvo je pravoslavno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Хехе,има смисла што прича Милан, филм сам гледао бар 4-5 пута, и тај крај стварно улива неку наду,да губитак уствари може бити почетак нечег још бољег...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Гледао сам филм једном приликом док сам путовао аутобусом. Одличан је али не схватам шта си ти у њему видео. Чини се да си хтео да неке догађаје из филма повежеш са теологијом

Možda si čitao ovu temu dok si jednom putovao autobusom. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Прва сцена и последња сцена филма све говоре. Треба пратити детаље у тим моментима и биће нам све јасно.

Реч је о жени која живи сама на ранчу, која је послала пакет свом мужу (чак у Москву) од кога ће се касније развести због прељубе. Том Хенкс у завршници филма говори пријатељу како му је на пустом острву једино остала нада да ће се некада вратити кући, као и да мора веровати да ће сада некако преболети губитак до тада вољене веренице (која се удала за другога док је он био на острву).

Он потом долази код жене која живи на ранчу и закључује да је то оно што му сада ,,плима доноси''. Ако вас интересују јаснији детаљи тражите да вам још појасним.

Hah koji sinhronicitet. Posto sam gledao "Back to the future" (cista ezoterija) pokusavao sam da pronadjem neko ezoterijsko znacenje u filmu "Izgnanik". Jednostavno mi se cinilo da tu ima necega a i isti je reziser - Robert Zemekis koji je rezirao i "Forest Gampa" (opet ezoterija i isto glumi Tom Henks).

Bilo kako bilo... nisam uspeo nista da nadjem a ne kapiram sta si ti hteo ovim da kazes :(

Подели на овим сајтовима

Hah koji sinhronicitet. Posto sam gledao "Back to the future" (cista ezoterija) pokusavao sam da pronadjem neko ezoterijsko znacenje u filmu "Izgnanik". Jednostavno mi se cinilo da tu ima necega a i isti je reziser - Robert Zemekis koji je rezirao i "Forest Gampa" (opet ezoterija i isto glumi Tom Henks).

Bilo kako bilo... nisam uspeo nista da nadjem a ne kapiram sta si ti hteo ovim da kazes :(

Sinhronicitet koji ipak nisi našao. Prvo to dešifruj. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...