Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Не сумњам да су скоро сви одгледали овај филм. Али питам се да ли су сви имали довољно стрпљења да га поледају више пута и обрате пажњу на неке одређене детаље. Наиме, на крају филма главни глумац одлази некуда, а то место је потпуно одређено. То место где јунак филма коначно налази смисао и циљ својих необичних доживљаја, приказано је на самом почетку филма. Укратко, Том Хенкс у овом филму представља особу која је загризла брзи живот, нездрав живот, итд. Али на крају филма, проналази уточиште на месту које му је било предодређено, и на које треба да дође после свих животних ломова и животне школе. Да ли сте ради да откријете о чему се ради? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Daj link originala da vidim koji je to film... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Cast Away (2000) online sa prevodom http://filmovi.infopult.net/online-film/sa-prevodom/13-988/Cast-Away-2000 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 ja nisam obratio pažnju mogao bi da nam kažeš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Прва сцена и последња сцена филма све говоре. Треба пратити детаље у тим моментима и биће нам све јасно. Реч је о жени која живи сама на ранчу, која је послала пакет свом мужу (чак у Москву) од кога ће се касније развести због прељубе. Том Хенкс у завршници филма говори пријатељу како му је на пустом острву једино остала нада да ће се некада вратити кући, као и да мора веровати да ће сада некако преболети губитак до тада вољене веренице (која се удала за другога док је он био на острву). Он потом долази код жене која живи на ранчу и закључује да је то оно што му сада ,,плима доноси''. Ако вас интересују јаснији детаљи тражите да вам још појасним. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Гледао сам филм једном приликом док сам путовао аутобусом. Одличан је али не схватам шта си ти у њему видео. Чини се да си хтео да неке догађаје из филма повежеш са теологијом Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ма и она лопта је православац. Иначе, има једна песма на коју ме подсети овај филм увек кад га неко поене The Castaways or Vote for Caliban!!!The Pacific OceanA blue demi-globeIslands like punctuation marksA cruising airlinerPassenger unwrapping pats of butterA hurricane arisesTosses the plane into the seaFive of them, flung on to an island beachSurvivedTom the reporterSusan the botanistJim the high-jump championBill the carpenterMary the eccentric widow.Tom the reporter sniffed out a stream of drinkable water.Susan the botanist identified a banana tree.Jim the high-jump champion jumped up and down and gave them each a bunch.Bill the carpenter knocked up a table for their banana supper.Mary the eccentric widow buried the banana skins,But only after they had asked her twice.They all gathered sticks and lit a fire.There was an incredible sunset.Next morning they held a committee meeting.Tom, Susan, Jim and BillVoted to make the best of things.Mary, the eccentric widow, abstained.Tom the reporter killed several dozen pigs.He tanned their skins into parchmentAnd printed the Island News with the ink of squids.Susan the botanist developed new strains of bananaWhich tasted of chocolate, beefsteak, peanut, butter,Chicken and boot polishJim the high-jump champion organised gamesWhich he always won easily.Bill the carpenter constructed a wooden water wheelAnd converted the water's energy into electricityUsing iron ore from the hills, he constructed lamppostsThey all worried about Mary, the eccentric widow.Her lack of confidence and her...But there wasn't time to coddle herThe volcano erupted, but they dug a trenchAnd diverted the lava into the seaWhere it formed a spectacular pier.They were attacked by pirates but defeated themWith bammboo bazookas firingSea-urchins packed with home-made nitroglycerineThey gave the cannibals a dose of their own medicineAnd survived an earthquake thanks to their skill in jumpingTom had been a court reporterSo he became the magistrate and solved disputesSusan the botanist establishedA university which also served as a museum.Jim the high-jump championWas put in charge of law enforcement -Jump on them when they were bad.Bill the carpenter built himself a church,Preached there every SundayBut Mary the eccentric widow ...Each evening she wandered down the island's main street,Past the Stock Exchange, the Houses of Parliament,The prison and the arsenal.Past the Prospero Souvenir Shop,Past the Robert Louis Stevenson Movie Studios,Past the Daniel Defoe MotelShe nervously wandered and sat on the end of the pier of lava,Breathing heavilyAs if at a loss,As if at a lover,She opened her eyes wideTo the usual incredible sunset.by Adrian Mitchell Avocado је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ма и она лопта је православац. I ostrvo je pravoslavno... Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Хехе,има смисла што прича Милан, филм сам гледао бар 4-5 пута, и тај крај стварно улива неку наду,да губитак уствари може бити почетак нечег још бољег... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Гледао сам филм једном приликом док сам путовао аутобусом. Одличан је али не схватам шта си ти у њему видео. Чини се да си хтео да неке догађаје из филма повежеш са теологијом Možda si čitao ovu temu dok si jednom putovao autobusom. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Прва сцена и последња сцена филма све говоре. Треба пратити детаље у тим моментима и биће нам све јасно. Реч је о жени која живи сама на ранчу, која је послала пакет свом мужу (чак у Москву) од кога ће се касније развести због прељубе. Том Хенкс у завршници филма говори пријатељу како му је на пустом острву једино остала нада да ће се некада вратити кући, као и да мора веровати да ће сада некако преболети губитак до тада вољене веренице (која се удала за другога док је он био на острву). Он потом долази код жене која живи на ранчу и закључује да је то оно што му сада ,,плима доноси''. Ако вас интересују јаснији детаљи тражите да вам још појасним. Hah koji sinhronicitet. Posto sam gledao "Back to the future" (cista ezoterija) pokusavao sam da pronadjem neko ezoterijsko znacenje u filmu "Izgnanik". Jednostavno mi se cinilo da tu ima necega a i isti je reziser - Robert Zemekis koji je rezirao i "Forest Gampa" (opet ezoterija i isto glumi Tom Henks). Bilo kako bilo... nisam uspeo nista da nadjem a ne kapiram sta si ti hteo ovim da kazes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Hah koji sinhronicitet. Posto sam gledao "Back to the future" (cista ezoterija) pokusavao sam da pronadjem neko ezoterijsko znacenje u filmu "Izgnanik". Jednostavno mi se cinilo da tu ima necega a i isti je reziser - Robert Zemekis koji je rezirao i "Forest Gampa" (opet ezoterija i isto glumi Tom Henks). Bilo kako bilo... nisam uspeo nista da nadjem a ne kapiram sta si ti hteo ovim da kazes Sinhronicitet koji ipak nisi našao. Prvo to dešifruj. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Sinhronicitet koji ipak nisi našao. Prvo to dešifruj. Pa cekaj rekao si ako nesto nije jasno da te pitamo da nam pojasnis? Pojasni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ne objašnjavam kome ništa nije jasno. Konkretno može. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ne objašnjavam kome ništa nije jasno. Konkretno može. Pa kakva je veza izmedju ove dve zene osim sto zive na rancu? Jedna se razvela zbog preljube druga se udala za drugog coveka jer je mislila da je Tom Henks mrtav jer ga nije bilo godinama... :/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука