Juan Valdez Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И док су ови демагози убеђени да Срби једино знају да копају и напасају говеда, дешава се да софтвер постаје главни извозни производ. Фала Богу да паразити не могу да уведу царине на софтвер. Данас софтвер контролише мужу крава, а ови штите привреду из прекамбријума. Наравно све је то за Јованово, пардон, за опште добро. Није у реду да терамо Јована да учи нешто ново. Он се човек једном давно пронашао и држава је дужна да га му љуља колевку. Aquilius Cratus, Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Не бре, мени одговара да ми Шпанци купују ствари. Добра идеја је да идемо на њихове форуме и убеђујемо их да су субвенције супер... Најбоље би било да субвенционишу и туризам па да добијемо летовања јефтиније. Problem je sto su spanci vec subvencionisani itekao. I nemci, i francuzi ... svi redom. pa danas imas situaciju da je prosecno evropsko seosko domacinstvo 40-50 ha a nase jedva 3. I sada bi trebalo da ukinemo carine? A ovi ovde, u Juznom Tirolu, salju helihoptere da donesu mleko sa planinskih vrleti gde zive neki od tirolaca. Sta mislis koliko kosta provinciju litar tog mleka i da li tu ima subvencija? Dragi, feeble, Manolis and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И док су ови демагози убеђени да Срби једино знају да копају и напасају говеда, дешава се да софтвер постаје главни извозни производ. Фала Богу да паразити не могу да уведу царине на софтвер. Данас софтвер контролише мужу крава, а ови штите привреду из прекамбријума. Наравно све је то за Јованово, пардон, за опште добро. Није у реду да терамо Јована да учи нешто ново. Он се човек једном давно пронашао и држава је дужна да га му љуља колевку. И зато ћемо Јовану да помогнемо да купи један тај погон, уз повољне кредите, или ћемо мерама пореске политике субвенционисати куповину тих погона, па ће бити конкурентнији, као што сам малопре рекао горе Ако желиш да нам откријеш епохалну ствар, потруди се више, или макар прати шта је писано до сада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Ето, кад се правимо невешти. То је та свест коју други имају, а ми идемо за модним трендовима у економској теорији. Модеран тренд?!?!?! LOOOOOL Е ово је стварно један од већих бисера изговорених на овом форуму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Модеран тренд?!?!?! LOOOOOL Е ово је стварно један од већих бисера изговорених на овом форуму. Може бити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И док су ови демагози убеђени да Срби једино знају да копају и напасају говеда, дешава се да софтвер постаје главни извозни производ. Фала Богу да паразити не могу да уведу царине на софтвер. Evo u USA koliko kosta Photoshop http://www.adobe.com/products/photoshopextended/buying-guide.html a evo u Italija http://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?store=OLS-IT&event=displayProduct&categoryPath=%2FApplications%2FPhotoshopExtended U SAD photoshop extended kosta 999$ odnosno oko 700 evra a u italiji 1390 evra .... pa ti saberi i oduzmi i zakljuci kako to funkcionise sa carinama za software ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Problem je sto su spanci vec subvencionisani itekao. I nemci, i francuzi ... svi redom. pa danas imas situaciju da je prosecno evropsko seosko domacinstvo 40-50 ha a nase jedva 3. I sada bi trebalo da ukinemo carine? A ovi ovde, u Juznom Tirolu, salju helihoptere da donesu mleko sa planinskih vrleti gde zive neki od tirolaca. Sta mislis koliko kosta provinciju litar tog mleka i da li tu ima subvencija? Па шта има везе? То нама одговара - добили смо јефтино млеко. Проблем је што неко напамет постави правило да ми треба да се бавимо пољопривредом и онда запну као блесави. Можда ми уопште не треба да се бавимо пољопривредом. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И зато ћемо Јовану да помогнемо да купи један тај погон, уз повољне кредите, или ћемо мерама пореске политике субвенционисати куповину тих погона, па ће бити конкурентнији, као што сам малопре рекао горе Ако желиш да нам откријеш епохалну ствар, потруди се више, или макар прати шта је писано до сада. Јован, пријатељу, не зна то да ради. Мрзи га да учи нове свари. А ти субвенционишеш чисту неспособност и наносиш штету свима, а Јована одржаваш у размажености. И ја управо да радим нешто за мене потпуно ново. Шта треба, да тражим од државе да ме вади из фекалија у које сам доспео, чак без трунке моје кривице? То је у САД потпуно нормално, да се стално учи и да се мењају занимања, а у Европи (у њеном псеудо-интелекруалном делу) се сматра да треба једном негде да се углавиш и завршио си ствар. Знаш ли колико тамо у САД људи заврши рецимо математику и хемију или чак права и физику? Сам академски систем стимулише студенте да слушају предмете из најразличитијих области. То је у Европи скоро немогућа мислија због бирократије образовног система, а све последица тог екстремно застарелог става кога заступаш. У 21. веку тако не може да се преживи. Данас је пољопривреда једно 80% биологија, хемија и информалтика, а тек 20% оно што је била некад. Тај Јован како окренеш мора да учи, а неће. Све и да му поклониш последњи динар пореских обвезника. Такав крах ће да задеси све оне који не буду желели да се прилагоде, да ће све да се пуши. А што више људи усвајају ту твоју философију, бие им све теже и теже да преживе. Aquilius Cratus and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Ако заштитиш пољопривредника, он ће у твојој земљи да купи домаћи бензин, ићи ће у продавницу у свом селу и купиће хлеб из суседног града/села, Домаћицу, Ноблице, Сунцокрет уље, Штарков смоки и Чипси за унучиће, даће хиљаду динара унуку да их потроши у кафићу у свом граду, и тако даље. Ако увезеш житарице и тај пољопривредник пропадне, добио си још једну социјалу на грбачи државе, и помажеш другој држави, и уз то узимаш по мало дохотка од сваког појединачно коме би овај наш пољопривредник оставио паре. Уз то, трошак за прву ситуацију је далеко мањи од трошка за другу ситуацију, и нећеш да једеш смрзнуту говедину из Бразила стару 20 година. Ето, кад се правимо невешти. То је та свест коју други имају, а ми идемо за модним трендовима у економској теорији. Jedno vreme ce kopuvati a onda kad ti porizvodi budu sve skuplji i skuplji jer inace posluju sa gubitcima ako koriste njegove zasticene proizvode loseg kvaliteta onda ce ih sve manje kupovati a na kraju ce i sam ici da strajkuje pred vladu zajedno sa onima koje je Stark otpustio jer ne moze da sustigne gubitke koje mu pravi losa roba tog "zasticenog" seljaka. Tako ti je to brajko moj kad ingorises matematiku osnovne skole sasvim dovolju da se razlucti zdravo od bolesnog poslovanja. Да, све је то лако у теорији, ал кад се са теорије пређе на праксу, стварност нас удари у лице. Далеко је лакше разрушити, али је далеко ефикасније сачувати нешто што имаш, уз минималне напоре. Da, zato treba subvencionisti lenstine i nesposobnjakovice zato sto je lakse i "efikasnije" narocito za politicare da efikasnoi napune dzepove i da prikupe politicke poene. Да, само је непоштен начин на који ту "заштиту" представљате. Нико овде не заступа протекционизам, сем можда код пољопривредних производа, него свест о заједничкој одговорности за опште благостање. Sve je to pogubno sto vi pricate. Obrni okreni ko god se vodi takvom politikom nadrlja licno i unisti sve oko sebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Evo u USA koliko kosta Photoshop http://www.adobe.com/products/photoshopextended/buying-guide.html a evo u Italija http://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?store=OLS-IT&event=displayProduct&categoryPath=%2FApplications%2FPhotoshopExtended U SAD photoshop extended kosta 999$ odnosno oko 700 evra a u italiji 1390 evra .... pa ti saberi i oduzmi i zakljuci kako to funkcionise sa carinama za software ... И онда се у САД појави Џобс који отвори App Store, па ја из Србије купим профи програм за обраду фотографије за мање од 100$. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И док су ови демагози убеђени да Срби једино знају да копају и напасају говеда, дешава се да софтвер постаје главни извозни производ. Фала Богу да паразити не могу да уведу царине на софтвер. Данас софтвер контролише мужу крава, а ови штите привреду из прекамбријума. Наравно све је то за Јованово, пардон, за опште добро. Није у реду да терамо Јована да учи нешто ново. Он се човек једном давно пронашао и држава је дужна да га му љуља колевку. I Jovan voli da se odmara kao Zeljko samo sto isto tako oce i telefon i kompjuter i sve da ima hitech ali da on ne uci nista novo i d se odmara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 A bez poreza kosta 1140 evrica ... ostatak je carina do 750 evra koliko kosta u SAD. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 I Jovan voli da se odmara kao Zeljko samo sto isto tako oce i telefon i kompjuter i sve da ima hitech ali da on ne uci nista novo i d se odmara. Пољопривредници раде од 5 ујутро до 9 увече. А још их горе поредиш са ленштинама... Crveni Baron, RYLAH and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И онда се у САД појави Џобс који отвори App Store, па ја из Србије купим профи програм за обраду фотографије за мање од 100$. Jeste ali u Italiji ces platiti carinu i na taj software... cena nije ista na italijanskom store i americkom tebra ... carina se placa i na software itekako.. u normalnim zemljama, kod nas mozda jos se mulja ali nece dugo ne brini se ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 И онда се у САД појави Џобс који отвори App Store, па ја из Србије купим профи програм за обраду фотографије за мање од 100$. A mozda i nemas srpski store upravo zbog toga ... ne znaju kako da nalplate carinu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука