Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ти Милосављевићу немаш никакво морално право да причаш и делиш савете ни о атеизму нити о теизму, поготово не о православљу.Зато што си незрео као лубеница и потпуно нестабилна личност.И назови прелазак у православље дај Боже да те држи.Само трујеш младе са твојим празним ставовима и пре као Јуриспрудента и сада као квази неофит.Лажеш и себе и друге који ти овде верују.Боље настави да свираш гитару па бар то да чујемо. Иначе оче Александре само да те подсетим по правилима форума ово се рачуна као вређање саговорника и подлеже неким казнама ... тако да покушај други пут да будеш мало суптилнији или лукавији као ја рецимо ( није сад да се хвалим , ал... ) постоје и другачији начини. Можеш то рећи рецимо вако : Господин Милосављевић још увек неутврђен у вери није неко мерило исте , те је његов резон по питању овијех ствари раван бесмислици. Стога се надам да читаоци овог цењеног портала неће убудуће узимати здраво за готово резоне овог нашег љубљеног брата Милосављевића неофите и претходног атеисте који рационализмом покушава да прокљуви свете тајне... и све тако и томе слично... Ајд сад лепо да се ижљубите и помирите ... пост је, ваља се ! -Владимир-, Ел Нињо, nedeljko and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Па управо то што тако на прву лопту доносиш закључке о човеку кога никад у животу ниси видео на основу неких његових речи изговорених у афекту или од лоше процене говори да си незрео и да неимаш искуства трпљења и страдања. А можда ти је овај попић само то казао , ал жешћим речима. Па како би се ти сине провео са + Атанасијем ти би најке ми дошао у искушеније да се потучеш са владиком ... Ако неко има оштар језик не значи да је лош човек. Или да је никакав попић. Ма бре људи па 99% попова истина користи интернет али играју игрице , а ко овде од њих дође на форум тај није зао попић. То мислим и на оног нашег зебедеа иако се са њим вазда гложим. Ало бре људи ! Sve to isto i on radi a njemu herca nemas rec da kazes. Ivica ima herca da mu kaze koju rec za njegovo ocigledno agresivno ponasanje prema meni. Za onaj tvoj koemntar Aleksandru. Mozes da kazes nekom "gospodine, molim vas sklonite se da prodjem" ako vam neko smeta pa iamte da zatrazite neku potrebu od njega.... ali ako ti neko smeta a osecas negativnu emociju prema njemu kazes mu "BEZI MI BRE MAJMUNE SA PUTA" Iz komunikacije i nacina na koji Aleksandar komunicira samnom prisustvo negativnih emocija je ocigledno. Ja ga lepo pitam, sto me mrzish? Odgovori mi da popricamo o problemu koji imas samnom, da vidimo da li mozemo naci neko razumevanje. Jel biti iskren toliko teska stvar? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ја сам сигуран да отац Александар није имао лоше намере, али мислим да није требало овако бурно да реагује. То може јако лоше да утиче на човека који се налази у позицији као Младен. Ваља прихватити свачије мишљење, јер, Боже мој, свако размишља на неки начин и није смак света ако греши. Жељко, КРАЉ си, свака ти је ка' Његошева 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Sve to isto i on radi a njemu herca nemas rec da kazes. Ivica ima herca da mu kaze koju rec za njegovo ocigledno agresivno ponasanje prema meni. Iskreno da ti kazem kada me neko prvo proganja kada sam ateista i prica mi svasta i sada me proganja kada sam vernik i prica mi svasta ... ocigledno me mrzi. Jer agresivno prema ljudima samo iz mrznje mozes da postupas. Za onaj tvoj koemntar Aleksandru. Mozes da kazes nekom "gospodine, molim vas sklonite se da prodjem" ako vam neko smeta pa iamte da zatrazite neku potrebu od njega.... ali ako ti neko smeta a osecas negativnu emociju prema njemu kazes mu "BEZI MI BRE MAJMUNE SA PUTA" Iz komunikacije i nacina na koji Aleksandar komunicira samnom prisustvo negativnih emocija je ocigledno. Не јури брате, сад си се ти нашао у позицији судије. Полако, праштај. Апсолутно разумем како ти је, био сам у безброј ситуација као ти сад. Мораш да будеш као камен, не дај да те сломи било шта Ти растеш у вери и не дај да те нешто спречи у томе, буди јак Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ја сам сигуран да отац Александар није имао лоше намере, али мислим да није требало овако бурно да реагује. То може јако лоше да утиче на човека који се налази у позицији као Младен. Ваља прихватити свачије мишљење, јер, Боже мој, свако размишља на неки начин и није смак света ако греши. Ja sam siguran da jeste jer ovo nije prvi put da se otac Aleksandar ophodi ovako prema meni. A ne samo prema meni, imao je on josh ispada. Samo sto neki nemaju herca ovde da mu kazu nista jer je svesteink. Не јури брате, сад си се ти нашао у позицији судије. Полако, праштај. Апсолутно разумем како ти је, био сам у безброј ситуација као ти сад. Мораш да будеш као камен, не дај да те сломи било шта Ти растеш у вери и не дај да те нешто спречи у томе, буди јак Ne sudim ja njemu nista, samo ga pitam da ako zeli iskaze zasto ima te emocije prema meni i da se javi da ih resimo kao ljudi. Ako sam mu nesto nazao ucinio. A ako ima neke emocije prema meni zbog neceg sto mu je neko drugi nazao ucinio pa ih projektuje na mene da popricamo da resimo problem ako moze. A ako ne moze, jednostavno necu da mu odgovaram i kraj. Eto ja prema njemu osecam jaku ljutnju jer ocigledno zeli da me isprovocira i da me dovede u stanje da se osecam lose. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Па ничији став није мерило вере, сви ми узрастамо и на различитом смо "нивоу" (ако се ту може уопште говорити о некаквим нивоима). Неко је почетник у вери и лупи по нешто, али се труди и учи на томе, прихвати када га неко искуснији исправи... Све је то живот. За Господа Христа сви ми лупамо глупости невиђено па нас трпи и прашта. Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Problem kod cike Dokinsa i istomisljenika je ako dobro i lose ne postoji,onda je sve dozvoljeno i niko nema prava da se zali. Zivot nema smisao,mi smo samo malo razvijenije zivotinje i samim tim nema nista lose da se ponasamo ko zivotinje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ja sam siguran da jeste jer ovo nije prvi put da se otac Aleksandar ophodi ovako prema meni. A ne samo prema meni, imao je on josh ispada. Samo sto neki nemaju herca ovde da mu kazu nista jer je svesteink. Ne sudim ja njemu nista, samo ga pitam da ako zeli iskaze zasto ima te emocije prema meni i da se javi da ih resimo kao ljudi. Ako sam mu nesto nazao ucinio. A ako ima neke emocije prema meni zbog neceg sto mu je neko drugi nazao ucinio pa ih projektuje na mene da popricamo da resimo problem ako moze. A ako ne moze, jednostavno necu da mu odgovaram i kraj. Eto ja prema njemu osecam jaku ljutnju jer ocigledno zeli da me isprovocira i da me dovede u stanje da se osecam lose. Па шта ти је бре и мени је реко нешто у фазону да сам комуниста јер свештенике на форуму ословљавам са попови. Па шта сад? Бзвз. Ја знам да нисам комуниста па ме то невређа, ал знаш како кажу бабе - ти врхунски теолози = Свако се чеше тамо где га сврби ! А,ха,ха... Но сем тога вас двојица сте потпуно различтог карактера и тешко да ћете се сложити на форуму игде. Што се тиче овога што рече Звонко , шта рећи то ко да читам неке поуке светих отаца, нако уопштено ришћански речено. Ал ја сам чоек циник и јако јогунаст па волем да терам контру светим оцима, те ћу ипак нешто овој поуци Звонетовој придодати. Види о преподобни наш Звоно вечитофорумски, искуство је то које човека научи да разликује искусног од неискусног човека .Ко нема то искуство не вреди му ни објашњавати. Ко не зна шта је благодат рецимо , ко је није осетио ( на својој кожи) не вреди му објашњавати. Ја верујем и знам Звонко да ти знаш шта је мисионарење и шта је мисионарско стрпљење, али буди сигуран да то они који нису искусили мисију на прави начин немају појма, а некима просто није дато. Тако и онај који је прошао муку у животу лако препозна себи сличног мученика и као што жали себе жали и њега и саосећа се са њим па зна да тај мученик и ако има бритак језик ипак је можда + Атанасије а не неки дебели задригли возач најновијег аудија коме је занат да венчава и крштава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Што се тиче овога што рече Звонко , шта рећи то ко да читам неке поуке светих отаца, нако уопштено ришћански речено. Ал ја сам чоек циник и јако јогунаст па волем да терам контру светим оцима, те ћу ипак нешто овој поуци Звонетовој придодати. Види о преподобни наш Звоно вечитофорумски, искуство је то које човека научи да разликује искусног од неискусног човека .Ко нема то искуство не вреди му ни објашњавати. Ко не зна шта је благодат рецимо, ко је није осетио (на својој кожи) не вреди му објашњавати. Ја верујем и знам Звонко да ти знаш шта је мисионарење и шта је мисионарско стрпљење, али буди сигуран да то они који нису искусили мисију на прави начин немају појма, а некима просто није дато. Тако и онај који је прошао муку у животу лако препозна себи сличног мученика и као што жали себе жали и њега и саосећа се са њим па зна да тај мученик и ако има бритак језик ипак је можда + Атанасије а не неки дебели задригли возач најновијег аудија коме је занат да венчава и крштава. Или народски речено, "Звонко ај` не ****"... Христос посреди нас, па да се истрпимо до краја. Искусни и неискусни, смирени и брзоплети и сви остали. Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 лалалала.... Ај сад враћајте се на тему... Баба and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 лалалала.... Ај сад враћајте се на тему... Али, али, али ...тема је бесмислена ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=gcg4gNlmT8Y Млађони је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Vratia se Shime?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=gcg4gNlmT8Y Upravo je tu ono sto ja kaze, koji je ateisticki odgovor ovoga? Nas razum jednostavno ne dozvoljava da verujem da je uragana katarina isto sto i Adolf Hitler. Bar moj. A to ateisticka filozofiaj implicira. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ja samo mogu da se ne slozim sa tom konstatacijom. Jer slaganje sa tom konstatacijom znaci sloziti se da je zlo iluzija. Ja sada uzmem motku i izlupam te posteno po glavi, toliko da te bacim u komu. Ti nemas pravo da me krivis, jer ne verujes u postojanje zla. Ja u sustini nisam znao ako sam to uradio po onome sto se ti slazes. Medjutim i ja i ti znamo da sam ja Zao ako to uradim. Da imam osobinu zla, da sam tebi nacinio zlo. Zato mislim da ima nesto i te kako falichno u ideji da ne postoji svrha, dobro i zlo. Druga stvar, mi o ovom univerzumu jako malo znamo da bi smo mogli da donosimo takve zakljucke. Malo smo produbili poznavanje fizickih zakona i to je sve. Nisi dobro razumeo Dokinsa a iz nekog razloga ni mene iako sam ti bar ja napisao na maternjem jeziku: "nikakve nevidljive sile dobra i zla"... ne misli on tu da ne postoje dobri i zli postupci ljudi, već da ne postoje Dobro i Zlo kao metafizički fenomeni nezavisni od ljudskih postupaka, kao neki entiteti koji se bore oko naših duša i slično... Ili da upotrebim tvoj primer: kad me izlupaš motkom po glavi kriviću tebe i tvoj zao postupak a ne zlu sudbinu, satanu, zle duhove i nečastive sile koje su te obuzele ili privolele na svoju stranu.... I trece pitanje, kako dawkins tachno zna kakav bi bio univerzum sa svrhom a kakav van svrhe? Ja niasm citao knjigu ali nisam primetio nijedan argument sto je ovaj univerzum bez svrhe. Kada sam gledao debatu o "svrsi" univerzuma, Dawkins i Shermer su se okretali na to da smo mi SVRHODAVCI.Ako smo mi jedini svrhodavci, a svest je produkt atoma i molekula i hemije u mozgu - nasa svest je iluzija te je i nasa svrha iluzija. Te bi pozivanje na tu svrhu kao nesto sto postoji bilo pozivanje na iluziju i slaganje da je nas zivot i nasa svrha za zivoti iluziaj koja samo u nasim glavama im znacaj. Sad ti meni reci... sta ti je razumnije od ta dva? I nemoj da se vadis na Strawmena, ti i dawkins istina nigde niste rekli da je svest iluzija, ali ja vas pitam sta je? Stvarna je koliko i boje ukoliko uzmemo materijalisticki pogled. Zaista ne znam šta pokušavaš da kažeš... ali da pojednostavim... ja ne vidim nikakvu svrhu univerzuma i mislim da je samo pitanje besmisleno... a ako ti vidiš u univerzumu nešto što ukazuje na to da je svrha univerzuma to da se na jednoj tačkici u njemu utvrdi koje jedinke su sposobne da slede neka pravila, kako bi se znalo ko je zaslužio da dobije neku nagradu a ko nije, slobodan si da ukažeš šta ti to u univerzumu ukazuje na tu svrhu... (ili neku drugu svrhu)... Da se vratimo na cinjenicu, ti mislis da ti tako izgleda. Setimo se mi o univerzumu znamo jako malo. Tačno, ali me to ni na koji način ne sprečava da kažem da ono što znam o univerzumu ne ukazuje ni da nekakav svemoćni, predobri, inteligentni entitet stoji iza čitave priče... a ono što ne znam - ne znam. drvce је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука