Млађони Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=-obXTg18dBo Бојан Сарачевић, Иринеј and drvce је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 koja je poenta ovog klipa i ove teme? Баба је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Klip pokazuje koliko je Dawkinsov pristup problemu postojanja zla u svetu - nihilisticki. Da se jasno vidi da drzi stav da zapravo ne postoji zlo, ne postoji dobro, ne postoji pravda, ne postoji nista od toga vec je sve vodjeno slepim fizickim zakonima. Posto sam skoro imao diskusije sa Stevom o tome u sta zapravo pojedini ateisti veruju. A poenta teme je da malo prodiskutujemo o problemu zla. Jer naprimer neki ateisti problem zla sa ateisticke strane. Eto naprimer mogao bi ti da nam kazes, kako ti odgovaras na problem postojanja zla? Imas li koju ideju itd... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Klip pokazuje koliko je Dawkinsov pristup problemu postojanja zla u svetu - nihilisticki. Da se jasno vidi da drzi stav da zapravo ne postoji zlo, ne postoji dobro, ne postoji pravda, ne postoji nista od toga vec je sve vodjeno slepim fizickim zakonima. Posto sam skoro imao diskusije sa Stevom o tome u sta zapravo pojedini ateisti veruju. A poenta teme je da malo prodiskutujemo o problemu zla. Jer naprimer neki ateisti problem zla sa ateisticke strane. Eto naprimer mogao bi ti da nam kazes, kako ti odgovaras na problem postojanja zla? Imas li koju ideju itd... Pa sa ateističke strane ne postoji "problem" zla i to ti je upravo i objašnjeno u Dokinskovoj rečenici koja se citira u klipu. Teisti imaju to kao temu, budući da je potrebno objasniti kako se pored svemogućeg i svedobrog entiteta dešavaju zle stvari... mi nemamo... Klip samo pokazuje da prethodno navedenu okolnost autor klipa nije razumeo, kao i da pristupa navedenom problemu sa pozicije argumenta zasnovanog na emocijama, kao i da pravi pogrešno poređenje ateizma i teizma, poznato kao "i vi ste religija"... "Problem zla" može da ima uticaj na emocije ali je pre svega pitanje istine a ne emocija. Okolnost da ti neka hipoteza pruža utehu ne govori ama baš ništa o tačnosti te hipoteze... a budući da ateizam nije religija, Dokins i ostali ateisti nemaju nikakvu potrebu da daju odgovore čiji je cilj da uteše nekog. cloudking је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ти Милосављевићу немаш никакво морално право да причаш и делиш савете ни о атеизму нити о теизму, поготово не о православљу.Зато што си незрео као лубеница и потпуно нестабилна личност.И назови прелазак у православље дај Боже да те држи.Само трујеш младе са твојим празним ставовима и пре као Јуриспрудента и сада као квази неофит.Лажеш и себе и друге који ти овде верују.Боље настави да свираш гитару па бар то да чујемо. Hvala ti na dobronamernoj kritici. Lepo je da jedan svestenik ovako docekuje bracu u liturgijski zivot, da postuje njihov trud, izbor i duhovno rastanje. zuti car, Natasa., Ел Нињо and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ти Милосављевићу немаш никакво морално право да причаш и делиш савете ни о атеизму нити о теизму, поготово не о православљу.Зато што си незрео као лубеница и потпуно нестабилна личност.И назови прелазак у православље дај Боже да те држи.Само трујеш младе са твојим празним ставовима и пре као Јуриспрудента и сада као квази неофит.Лажеш и себе и друге који ти овде верују.Боље настави да свираш гитару па бар то да чујемо. Свештеник за пример, нема шта... Grizzly Adams, zuti car, GeniusAtWork and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ti, svestenice Aleksandre mene ocigledno mrzish, a zlo ti nikakvo naneo nisam. Prvo u ovom postu si me jako duboko i namerno izvradjao totalno bez razloga. Drugo optuzujes me da je moja vera lazna, u redu, ali to ce Bog da presudi, ti neces. Ustvari ti to ni ne mozes da presudis, ti nemas kontakta samnom, ne znash sta ja i kako radim, nemas nikakvu ozbiljnu lichnu diskusiju samnom oci u oci. Trece optuzujes me da sam mentalni bolesnik (nestabilna lichnost), sto cak i da jesam nije u redu da vrsish takav adhominem napad. Ustvari jako je nisko da mislis za nekog da ima psihickih problema i da ga vredjas po osnovu tih problema. Fala Bogu ja tih problema nemam, ali ekstremno je uvredljivo prema ljudima koji imaju te probleme da se na takav nacin zloupotrebljavaju. I cetvrto ja se iskreno pitam sto li ti mene toliko mrzish? Sta sam ti nazao ucinio? Sto sam bio ateista? Sto imam stavove i sto ih branim? Iskreno se nadam da si samo prema meni ovakav, jer ako si prema svima takav jadan ateista koji razmatra pravoslavlje i obrati se tebi. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 "Problem zla" može da ima uticaj na emocije ali je pre svega pitanje istine a ne emocija. Okolnost da ti neka hipoteza pruža utehu ne govori ama baš ništa o tačnosti te hipoteze... a budući da ateizam nije religija, Dokins i ostali ateisti nemaju nikakvu potrebu da daju odgovore čiji je cilj da uteše nekog. Oni ne da ne daju odgovore koji utesuju, oni daju odgovore koji ubijaju svaku nadu. I nazivaju te odgovore istinom. Poenta je da oni ne znaju da li je to istina ili nije. I to je poenta ovog klipa. Kada vidis coveka u blatu, kome je ucinjeno veliko zlo, ti mu kazi da nema problema jer zlo ne postoji. Takva je tvoja implikacija. Meni je izvini to - suprotno razumu. A to je realnost Dawkinsonove istine. Dakle ne opste istine, necega sto je utvrdjeno kao istina nekim metodom vec istine ateisticke filozofije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Oni ne da ne daju odgovore koji utesuju, oni daju odgovore koji ubijaju svaku nadu. I nazivaju te odgovore istinom. Poenta je da oni ne znaju da li je to istina ili nije.I to je poenta ovog klipa. Kada vidis coveka u blatu, kome je ucinjeno veliko zlo, ti mu kazi da nema problema jer zlo ne postoji. Takva je tvoja implikacija. Meni je izvini to - suprotno razumu. A to je realnost Dawkinsonove istine. Dakle ne opste istine, necega sto je utvrdjeno kao istina nekim metodom vec istine ateisticke filozofije. Hajde da se vratimo na sam citat... u njemu piše: “The universe we observe has precisely the properties we should expect if there is, at bottom, no design, no purpose, no evil and no good, nothing but blind pitiless indifference.” Ja mogu samo da se složim sa tom konstatacijom... i meni deluje da ovaj univerzum ima upravo one karakteristike koje bismo očekivali da ne postoji nikakav dizajn, nikakva svrha, nikakve nevidljive sile dobra i zla... i to mi ni najmanje ne ubija nadu... to je univerzum u kojem živim, drugi nemam i on tako izgleda... bilo bi lepše da su stvari drugačije, ali nisu... mislim da sam negde oko 3e ili 4e godine shvatio da svet nije onakav kakav bi ja voleo da bude, nego onakav kakav jeste. To ne znači da ne postoji predobri i svemoćni Bog... ali ako postoji, stvorio je univerzum koji ga ne otkriva ni najmanje... i nemoj da zaboraviš to da isti taj univerzum koji Dokins opisuje je po tvojoj veri stvorio Bog... on je navodno stvorio univerzum u kojem život postoji na jednom malom zrncu peska u neuglednoj galaksiji a ogromna većina živih bića na tom zrncu bivaju uništena od strane bolesti, predatora i gladi, pre nego što odrastu... nije Dokins stvorio taj univerzum, on ga je samo opisao... ako ti se ne dopada, krivi nekog drugog. drvce је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Hajde da se vratimo na sam citat... u njemu piše: “The universe we observe has precisely the properties we should expect if there is, at bottom, no design, no purpose, no evil and no good, nothing but blind pitiless indifference.” Ja mogu samo da se složim sa tom konstatacijom... Ja samo mogu da se ne slozim sa tom konstatacijom. Jer slaganje sa tom konstatacijom znaci sloziti se da je zlo iluzija. Ja sada uzmem motku i izlupam te posteno po glavi, toliko da te bacim u komu. Ti nemas pravo da me krivis, jer ne verujes u postojanje zla. Ja u sustini nisam znao ako sam to uradio po onome sto se ti slazes. Medjutim i ja i ti znamo da sam ja Zao ako to uradim. Da imam osobinu zla, da sam tebi nacinio zlo. Zato mislim da ima nesto i te kako falichno u ideji da ne postoji svrha, dobro i zlo. Druga stvar, mi o ovom univerzumu jako malo znamo da bi smo mogli da donosimo takve zakljucke. Malo smo produbili poznavanje fizickih zakona i to je sve. i meni deluje da ovaj univerzum ima upravo one karakteristike koje bismo očekivali da ne postoji nikakav dizajn, nikakva svrha, nikakve nevidljive sile dobra i zla... Kada pogledam ljude meni deluje upravo suprotno. U njima vidim i svrhu vidim i dobro vidim i zlo. Te mi se sama tvorevina i postojanje svesti ne slazu sa tom idejom da nista nema svrhu. Drugim recima vidim postojanje svrhe i dobra i zla. I trece pitanje, kako dawkins tachno zna kakav bi bio univerzum sa svrhom a kakav van svrhe? Ja niasm citao knjigu ali nisam primetio nijedan argument sto je ovaj univerzum bez svrhe. Kada sam gledao debatu o "svrsi" univerzuma, Dawkins i Shermer su se okretali na to da smo mi SVRHODAVCI. Ako smo mi jedini svrhodavci, a svest je produkt atoma i molekula i hemije u mozgu - nasa svest je iluzija te je i nasa svrha iluzija. Te bi pozivanje na tu svrhu kao nesto sto postoji bilo pozivanje na iluziju i slaganje da je nas zivot i nasa svrha za zivoti iluziaj koja samo u nasim glavama im znacaj. Sad ti meni reci... sta ti je razumnije od ta dva? I nemoj da se vadis na Strawmena, ti i dawkins istina nigde niste rekli da je svest iluzija, ali ja vas pitam sta je? Stvarna je koliko i boje ukoliko uzmemo materijalisticki pogled. i to mi ni najmanje ne ubija nadu... to je univerzum u kojem živim, drugi nemam i on tako izgleda... bilo bi lepše da su stvari drugačije, ali nisu... mislim da sam negde oko 3e ili 4e godine shvatio da svet nije onakav kakav bi ja voleo da bude, nego onakav kakav jeste. Da se vratimo na cinjenicu, ti mislis da ti tako izgleda. Setimo se mi o univerzumu znamo jako malo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Свештеник за пример, нема шта... Па ти си Ивице пример савршенства тамо ме исправљаш по питању речи "грингос" на неколико постова, мајке ми да тебе нисам видео овде на интернату ја не бих знао шта је то савршен чоек. Ајде де леба ти отвори неку тему па казуј своју савршеност нама несавршенима, можда се нечему и научимо ! Иначе што рече поп Алесандро Милосављевићу нека сам Милосављевић одговори ... уосталом то о незрелости зар је нека увреда за његове године ? Па јес бре незрео ко пролећни бостан. Није лош момак ал није брате ни зрео за старчество. nedeljko and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Па јес бре незрео ко пролећни бостан. Није лош момак ал није брате ни зрео за старчество. Al zato sirim zle reci i mentalno sam poremecen. Jel si ti corav pa ne vidis koliku mrznju rasipa jedan svestenik? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ма не мрзи те ђес одма запо ... не мрзи он тебе , него друге мало више воли. Ti, svestenice Aleksandre mene ocigledno mrzish, a zlo ti nikakvo naneo nisam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Al zato sirim zle reci i mentalno sam poremecen. Jel si ti corav pa ne vidis koliku mrznju rasipa jedan svestenik? Па управо то што тако на прву лопту доносиш закључке о човеку кога никад у животу ниси видео на основу неких његових речи изговорених у афекту или од лоше процене говори да си незрео и да неимаш искуства трпљења и страдања. А можда ти је овај попић само то казао , ал жешћим речима. Па како би се ти сине провео са + Атанасијем ти би најке ми дошао у искушеније да се потучеш са владиком ... Ако неко има оштар језик не значи да је лош човек. Или да је никакав попић. Ма бре људи па 99% попова истина користи интернет али играју игрице , а ко овде од њих дође на форум тај није зао попић. То мислим и на оног нашег зебедеа иако се са њим вазда гложим. Ало бре људи ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 И на крају тема је : Richard Dawkins and the problem of evil. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука