bosanac Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 (измењено) Ovdje možete postavljati pitanja iz ove tematike. Nastojat ćemo da vam odgovorimo i nadamo se međusobnom uvažavanju i respektu. Svako dobro. Измењено Децембар 12, 2012 од Дејан I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Martyr Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Ovdje možete postavljati pitanja iz ove tematike. Nastojat ćemo da vam odgovorimo i nadamo se međusobnom uvažavanju i respektu. Svako dobro. Контрадикторности у Курану? Где Куран сам себе демантује да ли знаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Контрадикторности у Курану? Где Куран сам себе демантује да ли знаш? Не може да одговори. Члан bosanac је банован. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Контрадикторности у Курану? Где Куран сам себе демантује да ли знаш? На више места. Само тиме се ништа не постиже. Контрадикције као контрадикције нису толики проблем, имају они објашњења за то. Проблем је оно што Куран и хадиси уче о Хришћанству и Хришћанима, а што везе са реалношћу нема и само прави проблеме у међурелигијском дијалогу. Они не смеју тога да се одрекну због вечне ватре... и због тога је дијалог са њима готово мртав. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 На више места. Само тиме се ништа не постиже. Контрадикције као контрадикције нису толики проблем, имају они објашњења за то. Проблем је оно што Куран и хадиси уче о Хришћанству и Хришћанима, а што везе са реалношћу нема и само прави проблеме у међурелигијском дијалогу. Они не смеју тога да се одрекну због вечне ватре... и зато је дијалог са њима готово мртав. Interesantno je sto kuran razlikuje pravoslavce od ostalih hriscana, kod muslimana sada tu postoji podjela u tumacenju. ines је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Interesantno je sto kuran razlikuje pravoslavce od ostalih hriscana, kod muslimana sada tu postoji podjela u tumacenju. Koji su to drugi hriscani postojali u vreme nastanka Kurana? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Koji su to drugi hriscani postojali u vreme nastanka Kurana? Nisu, ja sam mislio na prorocanstva u kuranu koja ukazuju na vise hriscana u buducnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Koji su to drugi hriscani postojali u vreme nastanka Kurana? Разни секташи од којих је Мухамед и покупио информације. prorocanstva u kuranu koja ukazuju na vise hriscana u buducnosti. Која пророчанства? Постави да прочитамо. Колико знам Мухамед није предвидео поделе ни у Исламу. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Контрадикторности у Курану? Где Куран сам себе демантује да ли знаш? „Догађаји који су описани у Корану реално веома често противрече Светом Писму. На пример, главно дело Соломона је са исламске тачке гледишта био разговор са џиновима и животињама.[22] Такође се тврди да је на пример, Дјева Марија Мојсејева сестра, а Аман из књиге Јестире фараонов војвода из времена Јосифа. Тамо таквих реалних грешака има веома много. У Корану постоји 225 противречности које налазе сами муслимани.[23] Они то објашњавају тиме да постоје укинути и замењени ајати.“ Свештеномученик Данил Сисојев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Колико знам Мухамед није предвидео поделе ни у Исламу. Imas u kuranu citavo poglavlje o ''Vizantiji'' - Sura ar rum. Ja bi da cujem misljenje muslimana na ovu temu, a ne da mi sad tumacimo njihovo. Onda imas poglavlje : Surat Al-Mā'idah 5:82 Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. E sad, tu postoji podjela u tumacenju kod muslimana, jedni tumace da je ovo zapadno hriscanstvo a drugi da je to danasnja Rusija. To je jedan od razloga zasto je Saudijska arabija bliska sa zapadom a Iran i Sirija sa Rusijom, nisu to samo politicki razlozi, to je mnogo dublje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Interesantno je sto kuran razlikuje pravoslavce od ostalih hriscana, kod muslimana sada tu postoji podjela u tumacenju. Jeste, rekli su mi da kada je naš Vaskrs, to jutro dolaze po jaje koje smatraju čuvarem kuće, koje čuvaju celu godinu...takođe, u kuranu jako puno puta spominje se ime isusa, marije,josipa kao i anđela, arhanđela...oni imaju nešto slično brojanici i svaki je čvorić ime jednog anđela ili meleka kako ga oni zovu...eto možda ono što se smatra različito baš i nije toliko različito...kuran je nastao tako što ga je arhanđel gavril diktirao muhamedu, arhanđel gavril se spominje kao džibril, a arhanđel mihajlo kao mikel... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 [...]kuran je nastao tako što ga je arhanđel gavril diktirao muhamedu, arhanđel gavril se spominje kao džibril, a arhanđel mihajlo kao mikel... Је л' ти вјерујеш у то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Jeste, rekli su mi da kada je naš Vaskrs, to jutro dolaze po jaje koje smatraju čuvarem kuće, koje čuvaju celu godinu...takođe, u kuranu jako puno puta spominje se ime isusa, marije,josipa kao i anđela, arhanđela...oni imaju nešto slično brojanici i svaki je čvorić ime jednog anđela ili meleka kako ga oni zovu...eto možda ono što se smatra različito baš i nije toliko različito...kuran je nastao tako što ga je arhanđel gavril diktirao muhamedu, arhanđel gavril se spominje kao džibril, a arhanđel mihajlo kao mikel... Muslimani vjeruju u djevicu mariju, vjeruju da je Isus rodjen od djevice. Muslimani i hriscani vjeruju u Hristov drugi dolazak, i jedni i drugi vjerujemo u dolazak anti-Hrista(laznog hrista) cak se slazemo u tome gdje ce on doci na vlast od prilike....Tu imamo mnogo toga u cemu se slazemo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Imas u kuranu citavo poglavlje o ''Vizantiji'' - Sura ar rum. Имам. Сада сам га прочитао и не видех где пише да ће се Хришћанство поделити. Onda imas poglavlje : Surat Al-Mā'idah 5:82 Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. E sad, tu postoji podjela u tumacenju kod muslimana, jedni tumace da je ovo zapadno hriscanstvo a drugi da je to danasnja Rusija. To je jedan od razloga zasto je Saudijska arabija bliska sa zapadom a Iran i Sirija sa Rusijom, nisu to samo politicki razlozi, to je mnogo dublje. Нека се држе Русије. Амери су већ показали колики су им пријатељи... када је отимање нафте у питању. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 „Зато Црква сматра Коран Мухамедовом измишљотином, у многоме инспирисаном злим силама. Зашто? Зато што смо убеђени да је начин на који му се предавало откровење... А откровење је било! То ми такође треба да знамо - Мухамед је добио реално откровење, имао је реалне знаке. Како је говорила Ајша, Мухамедова омиљена жена, Мухамед би почињао да се тресе, или би побледео, или поцрвенео, облио знојем када би долазило откровење. Често је падао у несвест добијајући откровење. Понекада му је избијала пена на уста. Мухамед је говорио да би понекада у тим тренуцима добијао главобољу или би чуо звук звона у глави који се појачавао, наносећи му страшан бол након кога је памтио то што му је предано.[24] Ове знаке наравно можемо признати као чињеницу постојања одређеног откровења. Неког духовног мешања је било, без сумње, али то мешање није било божанског порекла. За хришћане се опис који дају Мухамедови следбеници поклапа са описом поседнутости. Ево примера: случај са дететом кога је Господ исцелио након Преображења на Тавору,[25] знаци његовог обољења очигледно се поклапају са оним што је било са Мухамедом. Штавише, то је тачка гледишта самог Мухамеда. Сам Мухамед је на почетку сматрао да га је напао зли дух, јер је био призван уз помоћ гушења. Арханђел Џибрил који му се тобож јавио почео је да га гуши и тражи да прочита неразумљиви текст који није могао да схвати. Мухамед је дуго сматрао да зли дух делује на њега и штавише, неколико пута је хтео да се убије. Њега су јако мучиле мисли о самоубиству након првог откровења, што за нас представља јасно сведочанство о прелести[26] која обмањује човека. Њега је у супротно убедила тек Хадиџа, његова старија, прва жена. Нажалост, касније се Мухамед убедио у сопствену изабраност и решио да он заиста и јесте Божији посланик. Зато Црква одбацује Коран, не сматра га речју Божијом и не види никакву могућност да помири Коран са истинском речју Божијом.“ Свештеномученик Данил Сисојев DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука