Number15648 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 „[...] Максимова душа беше небом сита,Григор'је Синаит једном га запита:— Праведни Максиме, кажи откуд знадеш,Да визије добра a не зла имадеш?И да све то нису ђаволска маштањаИ прелести лажне, сатанска варања?— Отуд, рече, знадем, да то нису лаже,Што ми те визије дух и тело блаже,Што за њима увек душа моја чезнеШто од крсног знака то неће д' ишчезне,По радости слаткој знам да прелест није,По радости благој што ме свега грије.“ Охридски пролог, 13. Јанурар, Преподобни Максим Капсокалива Мухамедова реакција на његово "откровење" (цитирам опет из текста): „Мухамед би почињао да се тресе, или би побледео, или поцрвенео, облио знојем када би долазило откровење. Често је падао у несвест добијајући откровење. Понекада му је избијала пена на уста. Мухамед је говорио да би понекада у тим тренуцима добијао главобољу или би чуо звук звона у глави који се појачавао, наносећи му страшан бол након кога је памтио то што му је предано...Арханђел Џибрил који му се тобож јавио почео је да га гуши и тражи да прочита неразумљиви текст који није могао да схвати. Мухамед је дуго сматрао да зли дух делује на њега и штавише, неколико пута је хтео да се убије. Њега су јако мучиле мисли о самоубиству након првог откровења, што за нас представља јасно сведочанство о прелести[26] која обмањује човека.“ DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 @Number15648 Sve sto nije pravoslavno je krivoslavno i demonsko, jer nasa vjera je Hristova i nepogresiva, nadam se da nisam nikoga uvrijedio ali moramo da zborimo istinu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Muslimani vjeruju u djevicu mariju, vjeruju da je Isus rodjen od djevice. Muslimani i hriscani vjeruju u Hristov drugi dolazak, i jedni i drugi vjerujemo u dolazak anti-Hrista (laznog hrista) cak se slazemo u tome gdje ce on doci na vlast od prilike....Tu imamo mnogo toga u cemu se slazemo... Gluposti. To kako, toboze, muslimani "veruju" u Hrista je cisto svetogrdje i hula. Nista drugo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Gluposti. To kako, toboze, muslimani "veruju" u Hrista je cisto svetogrdje i hula. Nista drugo. Jeste, ali to kazi njima, ja sam ovdje samo izneo njihove stavove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука