Jump to content

(Не)испуњена молитва - Бог није дух из „Аладинове лампе“ за наше себичне жеље

Препоручена порука

Кад се обратим Богу,а да то није нека већ формирана молитва, тј кад оћу својим речима, нако народски, ондаК Му кажем оно што Он већ зна, да ме води како Он мисли да ваља и требује. Ако и попусти мало нечастивог на мене, па шта, знам да ме ђаво не може убити...борим се колико могу, када паднем ,Бог ме подигне и фурам даље. Он нас је створио и конфигурисао, нема сумње да зна наше границе издржљивости и све остало много боље од нас самих. Без бриге, само молитва и  Причешће у континуитету и нема зиме staniiiiiii 0102_laugh

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Одговори 92
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Hriscani su pozvani da se mole za druge.Za zdravlje, mir, duhovna dobra itd. Desio se sledeci slucaj: Molim se za telesno zdravlje nekoga. Posle izvesnog perioda cujem da se ta osoba tesko razbolela. To je pokrenulo lavinu pitanja. Da li zbog moje nedostojnosti? Da li zbog njega samog? Ili po Promislu se dogodila bolest na korist?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Па, због твоје недостојности - није. Да си чак и недостојна да ти се молитве услише, сигурно то не би проузроковало погоршање нечијег здравственог стања. А остало је Господње.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Бог својом дубоком мудрошћу све човекољубиво уређује...ово је почетак једне црквене песме и она нам говори да је Господња мудрост заиста дубока тј. за нас несхватљива; Господ гледајући нас увек мери Царством својим и вечношћу и увек нам дарује оно што је потребно за спасење; некада је то болест, некада искушење, некоме незгодан игуман, незгодна жена или муж, тежак посао, незгодан шеф на послу итд. Ми треба да се молимо за спасење својих ближњих а коко ће то бити препустимо Господу

Подели на овим сајтовима

Драгана, намера је твоја била чиста и добронамерна.

Ниси клела но молила. Не осећај се лоше.

Није до тебе....

Мир нека се у твоје срце врати.

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

@, а и немој да превише преузимаш на себе - тиме се већ стављаш у битну улогу, нађи неку срединицу, учини своје (лагано), а остатак препусти Ономе коме треба.

Подели на овим сајтовима

За сваки случај сестро Драгана,немој да се молиш за нас овде ,а и шире... :nene:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Cesto se osecam lose kad se setim tog slucaja.

Види кад се каже да Бог и човек сарађују, то не значи да аутоматски сарађују као равноправни партнери , нити је то могуће.

Дакле када се ти молиш за некога и Бог те услиши и помогне том човеку то је сарадња.

Али што би реко Христос тамо у оној књизи Јеванђељу " ја би вако нако , ал ипак нека буде нако како ти оћеш" , те тако и у случају наших молитви . Ми можемо да дамо предлог, Бог може да нам учини па уради баш по том нашем предлогу , али чешће ће учинити по свом нахођењу.

Све у свему И да се ниси молила за ту особу њој би се исто десило.

То се зове промисао. А промисао Божја је изнад наше промисли и има приоритет.

Лош осећај који имаш је нашаптавање нечастивога који види твоју љубав за ближње и жели да те убеди да одустанеш од љубави и молитве.

Помени.

Подели на овим сајтовима

Само да појасним: када кажем "лагано" и "срединица" не мислим на незаинтересованост и млакост, мислим на крајњу усрдност у молитви, али без инсистирања, а касније и без резигнације или туге због неиспуњења.

Мени је много драгих остало ван домашаја мог молитвеног труда, не по телесном већ по духовном здрављу, али ја знам да је тако једино добро и за сад једино могуће. И не дам се збунити, трајем ја - траје борба :)

Помени.

Као што Жељко каже, помени и мене, у ствари - било би добро да се овако заврши сваки пост...

Подели на овим сајтовима

Све у свему И да се ниси молила за ту особу њој би се исто десило.

Sve ostalo je kao Njegoševo, ali sa ovim se ne slažem! Da li bi ili ne bi mi to ne možemo znati... Pitanje je vrlo kompleksno, ali ovako rečeno mi zvuči suviše kalvinistički i kao da poništava našu aktivnu ulogu. Ukoliko možeš, molim te, obrazloži!

U svakom slučaju sestro Dragana, nemaš razloga da preuzimaš breme koje nije tvoje. Kako je već Željko rekao, ne djeluje molitva po automatizmu. Volio bih da djeluje, pa onda ja sam ne bih brinuo oko nečega. Ovako ostaje da se pouzdamo u Božiju ljubav i milost, a ukoliko ishod nije onakav kakav priželjkujemo da preispitamo sebe, da nije nešto do nas. Pa, praštajte...

Подели на овим сајтовима

Sve ostalo je kao Njegoševo, ali sa ovim se ne slažem! Da li bi ili ne bi mi to ne možemo znati... Pitanje je vrlo kompleksno, ali ovako rečeno mi zvuči suviše kalvinistički i kao da poništava našu aktivnu ulogu. Ukoliko možeš, molim te, obrazloži!

U svakom slučaju sestro Dragana, nemaš razloga da preuzimaš breme koje nije tvoje. Kako je već Željko rekao, ne djeluje molitva po automatizmu. Volio bih da djeluje, pa onda ja sam ne bih brinuo oko nečega. Ovako ostaje da se pouzdamo u Božiju ljubav i milost, a ukoliko ishod nije onakav kakav priželjkujemo da preispitamo sebe, da nije nešto do nas. Pa, praštajte...

Тешко је то вако на форуму, мислио сам искључиво на особу коју је поменула. Не мислим на предодређеност, не верујем у тако нешто.

Заиста не могу да објасним баш све речи које кажем.

Ово је пре свега одговор сестри Драгани, није баш за општу употребу и боље би било да сам то написао на пп .

Извињавам се.

Подели на овим сајтовима

Nema zašto Željko! Ja bih prvi volio da imam više vjere i da sve moje molitve budu uslišene. Nadam se da će Dragana ovo pravilno shvatiti tj da nisam rekao da je ona odgovorna za tako nešto (Bože sačuvjaj!) nego kao potrebu da uzrastamo u vjeri i ljubavi, te da se ukoliko smo bliže Hristu - to će on "lakše" čuti naše molitve. Samo to i ništa više, a ovo oko predodređenosti je stvarno kompikovano. Još jednom praštajte..

Подели на овим сајтовима

@@Жељко,

Desilo se da smo bili saucesnici u istom grehu,medjutim on se u datom trenutku krivo zakleo i negirao.

Подели на овим сајтовима

@@horatio,

Zeljko me razaume jer zna cime se bavim.A temu sam pokrenula jer se to desava verovatno mnogima. Sve u svemu trebamo biti obazriviji kada se molimo za bliznje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...