bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Погледај сад уводну поруку и реци како би се провео православац да на муслиманском сајту покрене тему да је Куран лажна књига? Ти постављаш као тему тврдњу да нешто наше није истина а не да је нешто твоје истина. И то наравно од некога ко се на јутјубу потписује као "ЛаводСанџака" а има срце величине митисера. Говориш ли ти о веровању муслимана? Ти провоцираш и некоме то одговара за сада. Можда због дизања тензије или нечег сличног. То одржава форум активним. Mi muslimani znamo da vi smatrate Kur'an lažnom knjigom. to nam je jasno i zbog toga se nećemo ubiti. isto tako vi morate znati da mi vjerujemo u Stari i Novi zavjet.Vjerujemo da su one iskrivljene. Da li je to tebi krivo ili pravo to je tvoj brate problem.ali moraš opraviti razliku između stava vjere po jednom pitanju i poštivanja čovjeka kao vjernika. Ja vas poštujem i cjenim kao vjernike ali se ne slažem sa vašom vjerom i to je to. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ма кога муслиман може да подбада!? Он може само да живи у заблуди не прихватајући спасоносну поруку Јеванђеља и чињеницу да је Бог Света Тројица, а да је Христос Спаситељ Син Божији. Marko da ti nama budeš zdrav i živ. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Богами ја сам добила ручно прављен ...есктра је. Znači ima još poštenih trgovaca.ali sarajlije trgovci prefarbani su u hiljade boja.Kako god sa njima trguješ kratak si. Макрина је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Nema Boga osim Jednog Jedinog koji nema Sebi ravnog.A ovo tvoje vjerovanje je tvoje i vjerovanje ljudi koji vjeruju kao ti.Ja odbijam takvo vjerovanje i pred Boga smirenog srca ću izaći i reči: "Bože ja vjerujem u Tebe.Ja vjerujem da je Isus Tvoj poslanik, da je njegova majka najbolja žena svih svjetova.Bože ja vjerujem da je neistina na Tebe onih koji su vjerovali u sveto trojstvo. Bože ja sam čisti monoteista.Pesudi između mene i njih." "[...]Нас називају двобошцима, јер кажу да уводимо другог Бога говорећи да је [Христос] Син Божји и Бог. А ми им кажемо да су то предали пророци и Писмо, а ви тврдите да прихватате пророке. Ако, дакле, погрешно Христа називамо Сином Божјим – то [они учише и предадоше нам]. Неки од њих кажу да ми, преиначујући пророке, додасмо такве ствари, а други веле: ‘Јевреји који вас мрзе преварише вас да је [тако] од пророка написано, да бисте пропали‘. Ми им опет кажемо: Пошто ви говорите да је Христ Реч Божја и Дух, како нас онда клеветате да смо двобошци, јер је Слово, и Дух, неразлучан од Њега у коме јесте? Ако је, дакле, у Богу као Његова Реч – јасно је да је Бог, а ако је изван Бога, по вашој речи Бог је без разума и без живота. Нисте ли Га, дакле, бежећи од другог Бога, пресекли? Боље би вам било да говорите да имате другог неголи да Га пресецате и као камен или дрво или нешто од нечулних [бића] уводите. Док ви, дакле, лажно клевећући, нас називате двобошцима, ми вас пресекатељима Бога именујемо.[...]" marko_13 and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Mi muslimani znamo da vi smatrate Kur'an lažnom knjigom. to nam je jasno i zbog toga se nećemo ubiti. isto tako vi morate znati da mi vjerujemo u Stari i Novi zavjet.Vjerujemo da su one iskrivljene. Da li je to tebi krivo ili pravo to je tvoj brate problem.ali moraš opraviti razliku između stava vjere po jednom pitanju i poštivanja čovjeka kao vjernika. Ja vas poštujem i cjenim kao vjernike ali se ne slažem sa vašom vjerom i to je to. Не знам ко те је овластио да говориш у име свих муслимана, код нас је гордост порок, али твој образ, твоја ствар. Ја лично не сматрам Куран лажном књигом. Сматрам је књигом која је истинита за муслимане. Ако не схваташ разлику, питај неког старијег. Хоћеш ли ти смоћи снаге да одговориш на питање шта би се десило са хришћанином (неким ко се тако декларише) да отвори овакву тему на муслиманском форуму и са тврдњом да је Куран лажан? Или је мигољење такође одлика свих муслимана у чије име говориш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ok, samo jel koristite ove ajete samo da potvrdite da su vaše knjige originalne cak i danas? Ako su originalne i ako se vec pozivate na citirane ajete onda vam oni kažu da poverujete u Posljednjeg poslanika a.s. A ako vi onda tvrdite da u vašim "originalnim" knjigama nema toga onda su te knjige "plod ljudske fantazije i mašte". Naveo sam ove ajete, prvo iz poštovanja prema Muhammedu (mir neka je na njega) za koga smatram da je učinio mnogo dobra paganima arabijskim prvevevši ih bliže Bogu nego što su bili. Svakako, obdacujem kao zlobnu propagandu optužbe koje neki ljudi zaslijepljeni mržnjom iznose protiv Muhammedovog intimnog života itd. Dakle, u nekoj ne baš maloj mjeri cijenim njegovu ličnost (iako ga ne mogu prihvatiti za proroka Božjeg iz raznoraznih razloga). Čitajući neke kuranske ajete i hadise, pomislio sam da je to mogla napisati samo osoba kojoj je srce na pravom mjestu. (Ne govorim naravno za sve, jer ima nekih zastranjenja). Pošto sam razotkrio da nemam podmukle namjere - evo, da kažem da je moj naum da navođenjem kuranskih ajeta potkrijepim prijašnje objave, prije svega izraz benevolentnosti prema samom Muhammedu. Jer zaista nijedan (reći ću ponovo: nijedan) prorok od svih starozavjetnih proroka koje Ku ran navodi, i sam Isa nikada ( opet ću reći: nikada) nisu tvrdili da su knjige prije njih eto bile ispravne i govorile isto što i oni govore, ali su ih ljudi iskvarili. Zašto je to izraz benevolentnosti? Pogledajmo Isusa šta On govori, kako navodi Zebur, Isaiju, Mojsija, Jonu i druge i vrlo eksplicitno govori - ove riječi se odnose na mene. To daje veliku težinu njegovim riječima, jer On ne govori o nekakvim teorijama zavjere već daje konkretne reference svima dostupne i kaže : Istraži, pogledaj - ove riječi su o meni. Da će biti 'proboden zbog opačina naših' kako govori Isaija, da se njegov rod, njegovo porijeklo 'ne može iskazati', David jasno govori da će biti proboden i da će se bacati kocka za njegove haljine, Mihej govori da će se roditi u Vitlejemu, da će biti iz korjena Avramovog preko Isaka i Jakova, kako govori Mojsije, da će se desiti masovno ubistvo djece za vrijeme njegovog najranije djetinjstva, kako govori Jeremija, itd, itd, da ne nabrajamo sve. Upućivanje na konkretna mjesta data vijekovima ranije - daje svakako izvjesnu kredibilnost Njegovim riječima. No što reći o nekome ko bi kazao - eto sva pisma govore o meni- ali ona su nestala i izgubljena a ova za koja vi držite da su autentična u stvari su iskvarena. Vjerujem da bi se neko zlonamjerniji nasmijao na te tvrdnje, a manje zlonamjeran samo odmahnuo rukom. Gospodine Euthyphro, Jevreji su menjali kao i oni pre njih i posle njih. Istina, vi imate isti Tevrat i Zebur kao i Jevreji. Ali prvobitni nemate ni vi ni oni. Koliko sam ja citao, neki hrišcani su optuživali Jevreje da su namerno i menjali prorocanstva kako bi imali opravdanje (argument) reci pred narodom da odbacuju Yešua jer nije Mesija tj. prorocanstva se ne odnose na njega. Isa a.s. nije optuživao, koliko sada znam, Jevreje da su menjali Objavu u današnjoj verziji Biblije. Ali ova današnja verzija nije Isaova a.s. verzija. Ako su Jevreji bili toliko tvrdoglavi te isplanirali i realizovali složenu operaciju likvidacije Isaa a.s. onda postoji osnovana pretpostavka da su i menjali Objavu što im je bilo najlakše. Želio bih da razmotrim samo ponešto od ovoga što ste rekli. Ako se kaže da je Tevrat u Isusovo vrijeme bio neiskvaren a poslije je iskvaren - to je već zaplet dostojan Dena Brauna i Agate Kristi. Po odvajanju jevreja od hrišćana ( a u početku ta razlika nije bila jasna, jer su hrišćani molili u jerusalimskom hramu i nisu smatrali da je njihova vjera različita od vjere njihovih predaka), a to je odvajanje, mislim, uzrokovao jevrejski nacionalizam, koji sam Isus i Jovan Krstitelj, kritikuju u više navrata, u trernutku kada je Riječ Gospodnja počela da se propovijeda po naredbi Isusovoj i ovcama iz drugih stada - tj, paganima. Rani Hrišćani su u početku u svom bogosluženju koristili samo starozavjetne tekstove, jer Jevanđelja još nisu bila napisana. Ako su jevreji tada počeli da mjenjaju Toru, onda to upućuje na jednu opštu teoriju zavjere u kojoj su učestvovali jevreji koji su se protivili hrišćanstvu i sami hrišćani, sa ciljem da? Da izbrišu reference na Muhammeda u Pismima. Primjećujem i kod sebe ponekad, a vjerovatno kod većine vjernika tendenciju da ne tražimo dokaze nego uvjeravanja da smo u pravu..te stoga su religiozni ljudi ponekad spremni prihvatiti 'argumente' u prilog svojim stajalištima koje nikada inače ne bi prihvatili za bilo šta drugo. Ideja da je postojala kolektivna zavjera ( i od hrišćana i jevreja) da se izmjene djelovi riječi Božje samo da se ne bi otkrilo da postoji još neki prorok poslije Mesije zvani Muhammed ili Ahmet - po meni ima vrlo malo smisla. Valjda bi jevreji prvo pohitali da izmjene ona svjedočanstva na koja se hrišćani pozivaju kada tvrde da je Isus Bog - npr. kada Isaija Mesiju naziva Moćnim Bogom, kada ga Jeremija naziva- Jahve, pravednost naša, kada Isaija detaljno opisuje Hristovu muku koju je vidio u duhu, itd. Ali ne..to nisu dirali, samo su se koncentisali oko proročanstva za nekoga ko još nije došao. Sve je to vrlo neubjedljivo. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Не знам ко те је овластио да говориш у име свих муслимана, код нас је гордост порок, али твој образ, твоја ствар. To je stav islama. Ја лично не сматрам Куран лажном књигом. Сматрам је књигом која је истинита за муслимане. Ако не схваташ разлику, питај неког старијег. Ti si samim time rekao nije ovo uho na desnoj strani glave ovo je na lijevoj.Kur'an je istinita knjiga za muslimane to i ja znam a šta je za vas?tu se traži odgovor.Ja neću pitati nekoga starijeg ja pitam tebe prijatelju. Хоћеш ли ти смоћи снаге да одговориш на питање шта би се десило са хришћанином (неким ко се тако декларише) да отвори овакву тему на муслиманском форуму и са тврдњом да је Куран лажан? Или је мигољење такође одлика свих муслимана у чије име говориш? Hoću, idi i otvori temu i napiši da to pišeš iz ugla vjerovanja jednog hriščanina, mislim da kada bih ja uređivao jedan takav forum ja te nebih banovao.Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Takođe Stari zavjet spominje Boga kao Jahvu a ne kao Svetu trojicu. Netacna tvrdnja. U SZ se koriste vise imena za Boga. Prilikom stvaranja sveta se koristi imenica Elohim koja predstavlja mnozinu. SZ predstavlja senku onoga sto ce doci, ali i u njemu imamo nagovestaje o Svetoj Trojici. Evo nekih stihova : Na samom pocetku Biblije pise : " U početku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom. I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost. " Rec za Boga ovde je Elohim koja predstavlja mnozinu, znaci, ne jedno, ne dva, nego vise od dva. Imamo i duha Bozijeg, i rec Boziju, za koju u NZ saznajemo da je ustvari Isus Hristos. U Prvoj Mojsijevoj 1:26 pise : “Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji. “ “Pristupite k meni, čujte ovo: od početka nisam govorio tajno; otkako to bi, bejah onde; a sada Gospod Gospod posla me i Duh Njegov. “ Isaija 48:16 “Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica. “ Isaija 61:1 “Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li? Sve su reči Božije čiste; On je štit onima koji se uzdaju u Nj. “Priče Solomonove 30:2-4 " Presto je Tvoj, Bože, večan i nepokolebljiv; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice. Ljubiš pravdu i mrziš na bezakonje; toga radi radosti više nego drugove Tvoje. " Zapazi ti Boske ove prorocke reci " pomaza te, Bože, Bog Tvoj uljem... " Psalam 45:6-7 " Duhom je svojim ukrasio nebesa, i ruka je Njegova stvorila prugu zmiju. " Jov 26:13 Kao sto vidis tvoje tvrdnje nisu tacne, i nemoj ubuduce siriti lazi i obmane kao ostali islamski propovednici. Problem sa vama po ovom pitanje je, kao sto sam ranije vec rekao, neverovatno licemerje i dvolicnost kada je tumacenje Biblije u pitanju. Uzimate samo ono sto je u skladu sa Kuranom za istinu, a ostalo odbacujete kao izmisljotinu, ali vam ne smeta da lazete kako u Bibliji ne pise ovo ili ono. To najvise mrzim kod islamskih propovednika. Rekao sam ti vec ranije : Ili prihvati celu Bibliju kao originalni tekst ili nemoj da je uzimas uopste kao dokaz za bilo sta, a pogotovu protiv ucenja Hriscanstva. Sve van toga je obmanjivanje kao i ovo da se u SZ ne spominje Sveto Trojstvo, vec Bog samo kao Jahve i jedan, U Bibliji postoje vise imena za Boga, nije samo Jahve ( kao i u Kuranu ). Zato budimo posteni i realni. zuti car је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Problem sa vama po ovom pitanje je, kao sto sam ranije vec rekao, neverovatno licemerje i dvolicnost kada je tumacenje Biblije u pitanju. Uzimate samo ono sto je u skladu sa Kuranom za istinu, a ostalo odbacujete kao izmisljotinu, ali vam ne smeta da lazete kako u Bibliji ne pise ovo ili ono. To najvise mrzim kod islamskih propovednika. Rekao sam ti vec ranije : Ili prihvati celu Bibliju kao originalni tekst ili nemoj da je uzimas uopste kao dokaz za bilo sta, a pogotovu protiv ucenja Hriscanstva. Sve van toga je obmanjivanje kao i ovo da se u SZ ne spominje Sveto Trojstvo, vec Bog samo kao Jahve i jedan, U Bibliji postoje vise imena za Boga, nije samo Jahve ( kao i u Kuranu ). Zato budimo posteni i realni. Pravi problem sa njima je odakle uopste potreba za tolikim dokazivanjem da je bas njihova vera ispravna, da je bas njihova sveta knjiga istinita (jedina ) i odakle bas potreba da se bas toliko bave bas hriscanstvom ? Ako neko veruje , onako bas veruje ,"iz duse " sto bi se reklo kod nas u selu , sta ima da se bavi drugim religijama i verama .Imao sam prilike da pricam sa nekim budistima , onako bas ubedjenim budistima . I sasvim smo normalno pricali o razlikama u veri i nekim interesantnim stvarima vezanim za budizam i hriscanstvo i ni jenad jedini put ti ljudi nisu pokusali da ospore moju veru niti je bilo naznake da zele da me "konvertuju" . Niti je meni palo na pamet da njima naturam kako je moja vera jedina ispravna . Ko veruje , ko je sebe nasao nema potrebe da se bavi drugima niti da bilo sta dokazuje . Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Netacna tvrdnja. U SZ se koriste vise imena za Boga. Prilikom stvaranja sveta se koristi imenica Elohim koja predstavlja mnozinu. SZ predstavlja senku onoga sto ce doci, ali i u njemu imamo nagovestaje o Svetoj Trojici. Evo nekih stihova : Na samom pocetku Biblije pise : " U početku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom. I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost. " Rec za Boga ovde je Elohim koja predstavlja mnozinu, znaci, ne jedno, ne dva, nego vise od dva. Imamo i duha Bozijeg, i rec Boziju, za koju u NZ saznajemo da je ustvari Isus Hristos. U Prvoj Mojsijevoj 1:26 pise : “Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji. “ “Pristupite k meni, čujte ovo: od početka nisam govorio tajno; otkako to bi, bejah onde; a sada Gospod Gospod posla me i Duh Njegov. “ Isaija 48:16 “Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica. “ Isaija 61:1 “Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li? Sve su reči Božije čiste; On je štit onima koji se uzdaju u Nj. “Priče Solomonove 30:2-4 " Presto je Tvoj, Bože, večan i nepokolebljiv; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice. Ljubiš pravdu i mrziš na bezakonje; toga radi radosti više nego drugove Tvoje. " Zapazi ti Boske ove prorocke reci " pomaza te, Bože, Bog Tvoj uljem... " Psalam 45:6-7 " Duhom je svojim ukrasio nebesa, i ruka je Njegova stvorila prugu zmiju. " Jov 26:13 Kao sto vidis tvoje tvrdnje nisu tacne, i nemoj ubuduce siriti lazi i obmane kao ostali islamski propovednici. Ako elohim predstavlja množinu zašto to onda ne bi moglo biti četiri, pet ili šest jer je i to množina? Drugo Stari zavjet je objavljen jevrejima i oni ga ne razumiju tako kako ga vi razumijete. Ono govore o jednom Bogu.Sada je drugo pitanje kako su tog Boga prikazali ali to nije predmetom ove naše diskusije. Problem sa vama po ovom pitanje je, kao sto sam ranije vec rekao, neverovatno licemerje i dvolicnost kada je tumacenje Biblije u pitanju. Uzimate samo ono sto je u skladu sa Kuranom za istinu, a ostalo odbacujete kao izmisljotinu, ali vam ne smeta da lazete kako u Bibliji ne pise ovo ili ono. To najvise mrzim kod islamskih propovednika. Rekao sam ti vec ranije : Ili prihvati celu Bibliju kao originalni tekst ili nemoj da je uzimas uopste kao dokaz za bilo sta, a pogotovu protiv ucenja Hriscanstva. Sve van toga je obmanjivanje kao i ovo da se u SZ ne spominje Sveto Trojstvo, vec Bog samo kao Jahve i jedan, U Bibliji postoje vise imena za Boga, nije samo Jahve ( kao i u Kuranu ). Zato budimo posteni i realni. A što se tiče našeg tumačenja biblije, poštovani ono nije licemjerno ono je krajnije iskreno. Mi sve što pročitamo vagamo sa Kur'anom pa ako se slaže prihvatamo a ako ne to odbacujemo. Kod nas je stvar jasna po tom pitanju i nemate se razloga zbog toga ljutiti.To je tako i tu nema rasprave. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Pravi problem sa njima je odakle uopste potreba za tolikim dokazivanjem da je bas njihova vera ispravna, da je bas njihova sveta knjiga istinita (jedina ) i odakle bas potreba da se bas toliko bave bas hriscanstvom ? Ako neko veruje , onako bas veruje ,"iz duse " sto bi se reklo kod nas u selu , sta ima da se bavi drugim religijama i verama .Imao sam prilike da pricam sa nekim budistima , onako bas ubedjenim budistima . I sasvim smo normalno pricali o razlikama u veri i nekim interesantnim stvarima vezanim za budizam i hriscanstvo i ni jenad jedini put ti ljudi nisu pokusali da ospore moju veru niti je bilo naznake da zele da me "konvertuju" . Niti je meni palo na pamet da njima naturam kako je moja vera jedina ispravna . Ko veruje , ko je sebe nasao nema potrebe da se bavi drugima niti da bilo sta dokazuje . Prijatelju ja ovdje ne namećem svoje vjerovanje niti vi svoje (mada je ne rijetko bilo i toga, ali ovo je hriščanski forum i on je sam po sebi misionarski zato ne uzimam to za zlo nikome), mi ovdje razgovaramo.Ja vjeruj mi opušteno sa vama a i vi tako bi trebali sa mnom.da se ne ponavljam, ja vam ovdje nisam neprijatelj.Ja sam ovdje musliman koji govori iz ugla svoje vjere.Dok većinu od vas bih volio za svoje komšije više nego pojedine koji sa mnom žive u okruženju.Stoga nema razloga za upotrebljavanje teških riječi.Svako bdije nad granicama svoje vjere. ako vam smetam ja kao musliman onaj koji kaže ono što misli i vjeruje bez dlake na jeziku otkažite mi gostoprimstvo i ja ću otići.Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 A što se tiče našeg tumačenja biblije, poštovani ono nije licemjerno ono je krajnije iskreno. Mi sve što pročitamo vagamo sa Kur'anom pa ako se slaže prihvatamo a ako ne to odbacujemo. Kod nas je stvar jasna po tom pitanju i nemate se razloga zbog toga ljutiti.To je tako i tu nema rasprave. Ali ti si rekao da u Bibliji ne postoji Sveto Trojstvo, nego da je tu Bog Jehova koji je samo jedan, ne u Kuranu, nego u Bibliji. Zato to nije posteno. Ja sam ti naveo stihove koji ukazuju na sva tri lica Svete Trojice i to bas u Starom Zavetu, da ne spominjem prorocanstva o Isusu Hristu, ili Novi Zavet. Znaci da si ti svojim pisanjem pocinio obmanu jer si rekao nesto sto nije istina. Nisi ni spomenuo Kuransko vidjenje Biblije. Kada kazes da u Bibliji ne postoji dokaz za to i to, tvoje pisanje se tada odnosi na celu Bibliju onakvu kakvu je imamo, bez ikakve veze sa Kuranom. Zato mozes govoriti samo o Islamskom vidjenju Biblije, ali ne i o Bibliji samoj po sebi ako je ne uzimas celu kao original. Ostavimo po strani Hriscansko tumacenje i vidjenje Starog Zaveta koje je tema sama za sebe. Da u Bibliji nemamo dokaza za Svetu Trojicu i Bozansvo Isusa Hrista nebi smo imali ni protestante ili adventiste koji se vezuju samo za Bibliju i nista van nje. Opet kazem : Ne zloupotrebljavajte Bibliju vadjenjem recenica iz konteksta i izmisljanjem da u njoj nema dokaza za Sveto Trojstvo i Bozansku prirodu Isusa Hrista. Bozanska priroda Isusa Hrista je prorecena i u Starom Zavetu : " Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. " Isaija 9:6 Ps. Citiraj lepo poruke da se jasno moze citati. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ali ti si rekao da u Bibliji ne postoji Sveto Trojstvo, nego da je tu Bog Jehova koji je samo jedan, ne u Kuranu, nego u Bibliji. Zato to nije posteno. Ja sam ti naveo stihove koji ukazuju na sva tri lica Svete Trojice i to bas u Starom Zavetu, da ne spominjem prorocanstva o Isusu Hristu, ili Novi Zavet. Znaci da si ti svojim pisanjem pocinio obmanu jer si rekao nesto sto nije istina. Nisi ni spomenuo Kuransko vidjenje Biblije. Kada kazes da u Bibliji ne postoji dokaz za to i to, tvoje pisanje se tada odnosi na celu Bibliju onakvu kakvu je imamo, bez ikakve veze sa Kuranom. Zato mozes govoriti samo o Islamskom vidjenju Biblije, ali ne i o Bibliji samoj po sebi ako je ne uzimas celu kao original. Ostavimo po strani Hriscansko tumacenje i vidjenje Starog Zaveta koje je tema sama za sebe. Da u Bibliji nemamo dokaza za Svetu Trojicu i Bozansvo Isusa Hrista nebi smo imali ni protestante ili adventiste koji se vezuju samo za Bibliju i nista van nje. Opet kazem : Ne zloupotrebljavajte Bibliju vadjenjem recenica iz konteksta i izmisljanjem da u njoj nema dokaza za Sveto Trojstvo i Bozansku prirodu Isusa Hrista. Bozanska priroda Isusa Hrista je prorecena i u Starom Zavetu : " Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. " Isaija 9:6 Odoh brate na posao.Noćas ću ti na ovo odgovoriti. Samo opušteno. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Prijatelju ja ovdje ne namećem svoje vjerovanje niti vi svoje (mada je ne rijetko bilo i toga, ali ovo je hriščanski forum i on je sam po sebi misionarski zato ne uzimam to za zlo nikome), mi ovdje razgovaramo.Ja vjeruj mi opušteno sa vama a i vi tako bi trebali sa mnom.da se ne ponavljam, ja vam ovdje nisam neprijatelj.Ja sam ovdje musliman koji govori iz ugla svoje vjere.Dok većinu od vas bih volio za svoje komšije više nego pojedine koji sa mnom žive u okruženju.Stoga nema razloga za upotrebljavanje teških riječi.Svako bdije nad granicama svoje vjere. ako vam smetam ja kao musliman onaj koji kaže ono što misli i vjeruje bez dlake na jeziku otkažite mi gostoprimstvo i ja ću otići.Svako dobro. N e vidim da sam rekao bilo kakve teske reci , niti mi ti smetas u bilo kom pogledu . Ipak , ima nesto o cemu bi mogao da razmislis , ti dodjes na pravoslavni forum i napdnes samu srz nase vere . Bez obzira jeste li to vidjenje hriscanstva iz tvog ugla ili sta drugo to nije u redu . Ja nikada ne bih sebi dozvolio da tvoju veru nazovem laznom jer postujem pravo svakog coveka da veruja kako mu savest i dusa nalazu i znam koliko su ovakva pitanja osetljiva . Sa druge strane ti ides linijom da si samo ti u pravu i ne zanima kako ce bilo ko da se oseca i dodjes ovde sa pricom koja mnogima smeta ili ih vredja. To nikako nije u redu a ako si vec ovde kao gost mislim da ima mnogo drugih tema o kojima se moze raspravljati ili se eventualno neke stvari mogu reci na drugaciji nacin . Sto se mene tice , pisi sta hoces i kako hoces , niti je moj posao da brinem o tome (postoji moderacija) niti mene pogadja bilo kakav napad na moju veru . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 ti dodjes na pravoslavni forum i napdnes samu srz nase vere . Bez obzira jeste li to vidjenje hriscanstva iz tvog ugla ili sta drugo to nije u redu . a što nije u redu.., Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука