marko_13 Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Нема горег него кад неразуман човек одбаци Бога и себи пресуди, а још умишља да је верник. То је твој случај Босанац. Један је Бог, Света Тројица, а Христос је Син Божији који је умро и васкрсао. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ne radi se o tome jeli se meni dopalo ili nije? Ja vjerujem da je Isus božiji rob i Poslanik. To je u mome srcu i hvala Allahu koji me je učinio muslimanom. Međutim to što ti vjeruješ da je Isus bog to je tvoj problem i vjeruj to me se tiče kao što me se tiče kakva je bila zima prije sto godina... Треба да те буде срамота да овако збориш као гост међу добрим домаћинима.Показао си да баш и ниси добар верник,јер не поштујеш туђе пошто те се не тиче... Ја теби никад у твоме посту не бих досађивала оваквим глупостима... marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 a ja mislim da je reći nekom da je loš vernik apsurdno... ako je na pravoslavnom forumu šta sad-treba da predje u pravoslavlje da bi bio učtiv i pristojan-čovek ispoveda svoju veru-ako je potrebno admini će da reaguju a to što neki od nas težnju da drugima pomognu u nalaženju istinitog Boga ne umeju da uobliče ..... setimo se Ajnštajnovih reči- problem se ne rešava ako razmišljate na istom nivou kao i onaj koji je problem stvorio a čini mi se da neki upravo to rade... gadjaju se bogovima Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Isto tako mogao bih da kažem da zašto je Bog čekao do 7. veka n.e. da pošalje Muhameda? I zašto je morao da bude jedan mali trgovac u pustinji arapskoj i ne grčki heroj, indijski brahman ili kineski filozof? Nakon što su ljudi zastranili u vjerovanju bog je intervenisao kao što je intervenisao mnogo puta kroz historiju ljudskog roda. Nemožemo mi pitati zašto si Bože arapa učinio poslanikom a ne nekog grka ili balkanca.To je božija blagodat koju On daje onome kome On hoće. Takođe sam naveo u jednom od prethodnih poruka da koncept jedne "trojice" nije poznat samo Hrišćanstvu, nego se otkrivao u manje više, osim Islama, svim monoteističkim i panteističkim religijama. Babilonci su vjerovali u Trojstvo već odčetvrtog milenija p.n.e. Oni su svoja mnogobrojna božanstva svrstavali u dvije grupe,od kojih svaka za sebe predstavlja jedan vid Trojstva. Sistem njihovih božanstava je izgledao ovako:Prva grupa:- Bog neba, Bog zemlje i Bog mora. Druga grupa:- Bog Mjeseca, Bog Sunca i Bog pravde.su Egipćani su poznavali Trojstvo predstavljeno u Izidi, Ozirisu i Horusu. Hindusi od davnina poznaju učenje o Trojstvu. Ono je po njima predstavljeno u Brahmi, Višnu iŠivi. Ova tri božanstva, iako zasebna, ipak predstavljaju jednu cjelinu; Trojstvo u jednom.Stari Egipćani su također, kako izjavljuje kralj Ahnaton, poznavali sjedinjavanje božanstava u Amonu, kralju bogova i Atonu, bogu Sunca. Ptolomej Prvi je u Aleksandriji podigao veličanstvenihram Serabijum u kome se obraćalo ranije pomenutom Trojstvu predstavljenom, kao što smo rekli u Ozirisu, Izidi i Horusu. Tako su ova tri božanstva, makar i u molitvi, bila prisutna na jednom te istom mjestu. Odavde je vjerovanje u trojstvo uvuklo se u hriščanstvo preko onih koji su s namjerom predstavili se hriščanima da uvuko pagansko vjerovanje u vaše. Svuda gde su ljudi ulazili u dubinu svoje religije, dolazili su do neke svoje trojice. Mi Hrišćani kažemo da su dobijali jedno svoje predznanje, ali konačno znanje otkrilo nam se kroz Hrista Isusa. Da, po nama konačno iskrivljenje monoteističkog vjerovanja je se desili ubacivanjem paganskog vjerovanja u vaše. Ovo je stav nas muslimana o ovom dijelu vašeg vjerovanja bez moje namjere lične da vas uvrijedim. -Ne zamjerite- I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Није проблем уопште у томе већ у константном иритирајућем подбадању.Свако је лош верник и човек на крају крајева ко не поштује туђе јер и сам Апостол Павле каже,Људи Атињани,видим да сте побожан народ....тако започиње беседу међу паганима,значи поштовањем човека,молим лепо. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Нема горег него кад неразуман човек одбаци Бога и себи пресуди, а још умишља да је верник. То је твој случај Босанац. Један је Бог, Света Тројица, а Христос је Син Божији који је умро и васкрсао. Brate vidim da si se uvrijedio ali nemaš razloga za to.I mene boli to što ti ne vjeruješ u Muhammeda kao poslanika ali mi to ne smeta da te prihvatim takvog kakav jesi. A što se tiče vjerovanja u boga ja i ti se slažemo u zadnoj tvojopj rečenici do prvog zareza. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ма кога муслиман може да подбада!? Он може само да живи у заблуди не прихватајући спасоносну поруку Јеванђеља и чињеницу да је Бог Света Тројица, а да је Христос Спаситељ Син Божији. Euthyphro је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Треба да те буде срамота да овако збориш као гост међу добрим домаћинима.Показао си да баш и ниси добар верник,јер не поштујеш туђе пошто те се не тиче... Ја теби никад у твоме посту не бих досађивала оваквим глупостима... Poštovana moje najdublje poštovanje tebi 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 .Nemoj se ljutiti što ovako pišem.Ja sam musliman i ja govorim ovdje o vjerovanju muslimana. Što se tiče vas kao domačina, svaka čast administraciji i najvećem broju mojih sagovornika. Poštujem svačiju vjeru ali mi ovdje govorimo svako iz ugla svoga vjerovanja.Sa svakim od vas da se poznajemo bio bih sigurno dobar prijatelj i dobar komšija.I ovo nema veze sa našim odnosima.Ovo su pitanja vjerovanja i vaši teolozi ne vjeruju u ono što ja vjerujem niti ja vjerujem u mnoge stvari u koje vi vjerujete.Tako da tu nema i ne smije biti ljutnje.Moj respekt prema vama je neupitan. Svako dobro od Boga ti želim. 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 Trinaesti učenik and Макрина је реаговао/ла на ово 2 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Мислим да босанац треба лепо да скува себи каву из оних предивних бакарних лончића са Баш-чаршије(имам и ја једно и редовно кувамо кафу из њега) и да пусти да поново одгледа филм"Пет минарета у Њујорку" уместо што се смара са исламским фундаментализмом... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Не треба компликовати веома једноставну ствар. Наиме, говорити о Библији ван Цркве (о некаквој другачијој Библији у односу на Библију у Цркви) је оксиморон, потпуна бесмислица на коју се могу пецати само људи са слабим знањем. Наиме, то је толико бесмислено као када бисте рекли: пронађен је Александров син коме Александар није отац. Јанко and Макрина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ja sam musliman i ja govorim ovdje o vjerovanju muslimana. Погледај сад уводну поруку и реци како би се провео православац да на муслиманском сајту покрене тему да је Куран лажна књига? Ти постављаш као тему тврдњу да нешто наше није истина а не да је нешто твоје истина. И то наравно од некога ко се на јутјубу потписује као "ЛаводСанџака" а има срце величине митисера. Говориш ли ти о веровању муслимана? Ти провоцираш и некоме то одговара за сада. Можда због дизања тензије или нечег сличног. То одржава форум активним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Kur'an:...i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji koji govore: "Mi smo kršćani" Razmisli! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Мислим да босанац треба лепо да скува себи каву из оних предивних бакарних лончића са Баш-чаршије(имам и ја једно и редовно кувамо кафу из њега) и да пусти да поново одгледа филм"Пет минарета у Њујорку" уместо што се смара са исламским фундаментализмом... Gledao sam film.Film je dobar. U islamu ima extrema i normalnih kao i u svakoj drugoj vjeri. A ne kupujem one bakarne jer to nisu više ručni radovi .Bavim se trgovinom i znam odakle to šibicari kupuju .mislise. Ja kupujem one što ih romi prave.Dosta su kvalitetnije džezvice a i ručni su rad.a ono je sve made in China I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Срце величине митисера...хахахаха..дерматолошки феноменално хахаха Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Gledao sam film.Film je dobar. U islamu ima extrema i normalnih kao i u svakoj drugoj vjeri. A ne kupujem one bakarne jer to nisu više ručni radovi .Bavim se trgovinom i znam odakle to šibicari kupuju .mislise. Ja kupujem one što ih romi prave.Dosta su kvalitetnije džezvice a i ručni su rad.a ono je sve made in China Богами ја сам добила ручно прављен ...есктра је. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука