Jump to content

Теологија светог Августина - камен спотицања?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo ova pesma daje vise odgovora nego bilo kakva naucna trabunjanja

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 123
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Off on Kale nije nista gori od tebe ili mene, eventualno ima dublje razumevanje, ali mnogima je sablaznjiv ili ga zale, a nisu svesni uopste sta zale, a zale po sopstvenoj slici zamisljene realnosti, to budisti zovu maya ili obmana. A pritom jos lazu sami sebe, misle isto sto i on al ne smeju da kazu javno.

Indusi imaju veliki problem egomanije iako su paradoxalno protiv toga, tj. nisu protiv nego navodno prevazilaze, aha malo sutra, postanu najveci egomani na planeti Zemlji. Nema veceg samoobozavanja nego u gurua. Dovoljno ti je da ih pogledas ili eventualno da ih poslusas par sekundi. A neki i dobiju moci obmane, pa ih tek onda krenu obozavati.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Значи, на оном камењу у Црној Гори не могу да посаде коку, али их повукла зарада на компјутере, шта ћеш... :D

U Crnoj Gori bi mogli da posade milion maslina umesto onih pet demonskih obeliska (primopredajnici) sto je Milo posadio, pa da vidis kolko bi maslina i lekovitog ulja bilo, mogli bi da napajaju pola planete sa time. Ali to ce i biti ako stignu pre kraja, ako ne nema veze, bitna je zelja.

Подели на овим сајтовима

Iluzornost slobode potvrdjuje i celokupna asketska praksa, ne samo hriscansnkih podviznika. Askete su se veoma cesto sklanjale od raznih situacija za koje su znali da nece moci izabrati pravu stvar.

Зар ниси сам изабрао да прочитав ову поруку? И читаш даље својом слободном вољом, зар не? То је нешто унапред одрећено, присиљен си? Ти си сам изабрао, или? Како ћеш бити свој, ако немаш контролу или свест шта ћеш да урадиш? И ја, јесам ли уопште одговорна за „ово“ што пишем? Свест слободе избора за мене је могућа. Све остало је тешка глупост људска. Нема бежања од одговорности.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Iluzornost slobode potvrdjuje i celokupna asketska praksa, ne samo hriscansnkih podviznika. Askete su se veoma cesto sklanjale od raznih situacija za koje su znali da nece moci izabrati pravu stvar.

Pa to je sloboda, izabrali su da se sklone, pa i Hristos se sklanjao, uvek postoji izbor. Ali sad su tu kao nesto uleteli naucnici sa merenjima pa su provalili da mozak reaguje sporije, iako jos nisu svesni toga, a to je zato sto sustina nije u mozgu, ali oni to jos nisu naucno izmerili. Oni su ubedjeni da je mozak centar bica, sto je potpuni promasaj. Pa svetitelji prosto (najblize istini) kazu da je srce centar covekovog bica. To Hristos kaze, a koga cemo da slusamo, naucnike ili Boga ovaplocenog u coveka?

Sve je vrlo prosto, a naucnici komplikuju, a tek Indusi sto komplikuju :))

Brate cakre, nivoi, pa kad krenu sa tripovima, citao sam vise Induskih knjiga pa to moze samo na LSD-u da se "razume", a u pitanju je obicna obmana u sarenoj ambalazi.

Подели на овим сајтовима

Pa to je sloboda, izabrali su da se sklone, pa i Hristos se sklanjao, uvek postoji izbor. Ali sad su tu kao nesto uleteli naucnici sa merenjima pa su provalili da mozak reaguje sporije, iako jos nisu svesni toga, a to je zato sto sustina nije u mozgu, ali oni to jos nisu naucno izmerili. Oni su ubedjeni da je mozak centar bica, sto je potpuni promasaj. Pa svetitelji prosto (najblize istini) kazu da je srce centar covekovog bica. To Hristos kaze, a koga cemo da slusamo, naucnike ili Boga ovaplocenog u coveka?

Дуна, свест има физичку основу, и избори који следе су засновани на активности у мозгу, не у срцу. Толико. Сва ова заврзлама је да жене не би размишљале главом! :D:))

Не замери, досадан си са постављањем видео спотова, ја их и не гледам.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Pa sto sam dosadan ako ih ne gledas?! Ima kome nisam dosadan i voli da cuje muziku.

Srce je centar, sve ostalo je periferija, citaj svetitelje ako ti nije jasno, nemoj meni da drzis predavanja iz fizike jer me to ne interesuje, niti treba ikog da interesuje osim naucnika koji se bave kiborzima, ali oni ce imati veliki problem, zato sto ne shvataju kako to sve funkcionise.

Sve zavisi o kojim odlukama se radi, sad se pokusava trivijalizovati tema, kao samo mozak i nista vise, e pa nije tako.

Подели на овим сајтовима

Pa sto sam dosadan ako ih ne gledas?! Ima kome nisam dosadan i voli da cuje muziku.

Добро, ниси досадан, али радиш то на скоро свакој теми (обавезан додатак), брате, сабери се мало.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Savrseno sam sabran, ti ako me ne razumes to nema veze sa mnom. I sta sad ti pokusavas da budes moj pretpostavljeni i da me ucis tvom vidjenju sveta sta ja treba a sta ne treba da radim, pa to je smesno. Znaci tebi ako se ne svidja muzika koju stavljam, to je istina? hahaha pa ovo je smejurija da ne kazem nesto drugo.

Ako se samo jednom coveku koji cita forum svidi muzika koju sam stavio ja sam srecan, i tu srecu ne moze niko i nista da pokvari, eventualno moze da me razocara sebicnost drugih koji oce da pokvare tudju radost. Ne diraj ono sto nije tvoje!

A sad se na samozadovoljstvo mnogih odjavljujem iz ove teme, jer nema nista novo da se kaze sto vec nije odavno receno.

Подели на овим сајтовима

Savrseno sam sabran, ti ako me ne razumes to nema veze sa mnom. I sta sad ti pokusavas da budes moj pretpostavljeni i da me ucis tvom vidjenju sveta sta ja treba a sta ne treba da radim, pa to je smesno. Znaci tebi ako se ne svidja muzika koju stavljam, to je istina? hahaha pa ovo je smejurija da ne kazem nesto drugo.

Ako se samo jednom coveku koji cita forum svidi muzika koju sam stavio ja sam srecan, i tu srecu ne moze niko i nista da pokvari, eventualno moze da me razocara sebicnost drugih koji oce da pokvare tudju radost. Ne diraj ono sto nije tvoje!

A sad se na samozadovoljstvo mnogih odjavljujem iz ove teme, jer nema nista novo da se kaze sto vec nije odavno receno.

Дуна, не сумњам да сам на јавном месту. Форум дефинишем као јавни простор, иако он је заиста у приватном власништву. У принципу доступан свима.   Па нисам ја кући код тебе дошла да те учим шта треба а шта не треба да радиш. Него, као шири, отворенији концепт, често се користи „тематика“ – неколико карактеристичних тема. У реду, сам кажеш да не поштујеш „форумског бонтона матрикс“, да тема не може да се промаши јер све је тема. Онда, требали би имати форум као Мирољуб Петровић „Тема – почетак форума“, и  то је то.  Наравно да не дирам оно што је твоје! Уживај. Евентуално ако можеш без видео додатака у одговирма мени, јер управо мислим да ти мене хоћеш учити твом виђењу света кроз те видео-додатке.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Дуна, не сумњам да сам на јавном месту. Форум дефинишем као јавни простор, иако он је заиста у приватном власништву. У принципу доступан свима.   Па нисам ја кући код тебе дошла да те учим шта треба а шта не треба да радиш. Него, као шири, отворенији концепт, често се користи „тематика“ – неколико карактеристичних тема. У реду, сам кажеш да не поштујеш „форумског бонтона матрикс“, да тема не може да се промаши јер све је тема. Онда, требали би имати форум као Мирољуб Петровић „Тема – почетак форума“, и  то је то.  Наравно да не дирам оно што је твоје! Уживај. Евентуално ако можеш без видео додатака у одговирма мени, јер управо мислим да ти мене хоћеш учити твом виђењу света кроз те видео-додатке.

Mislim da bi ti trebala da se opustis malo. ;)

Подели на овим сајтовима

ovo je još jedna stvar koju sam prvi put čuo na forumu i malo listao o ovome... iskreno, meni je mnogo zanimljivije to - kako se u sve ovo uklapa umetnost tj. stvaralaštvo (muzika, slikanje itd)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...