Огњен Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Ево оче, покажи где је о. Љуба поменуо Архиепископа Јована који труне у затвору на правди Бога? Нисам ни рекао да га је поменуо поименице. Поменуо је затварања верника који су држављани Македоније као и малтретирања које доживљавају свештеници који пролазе кроз Македонију. Као што рекох, он се није бавио страдањима Архиепископа Јована него указао на етнофилитизам као главни проблем. То не значи да за њега Археп. Јован не постоји. Сигуран сам да би сам Археп. Јован поздравио овај текст. PetarP је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Sveštenik Ljubo M. iz RZPC je verovatno uvređen pa neće ovde ni odgovoriti, a da ne bi ipak ostali bez njegove replike, preneću odgovor u vezi ovog topika, koji je napisao na Svetosavlju... O.Ljubo je opširan kao i uvek. --------------- Понављам: Ми смо признали народ, изгубивши српско име и територију на тим просторима, нашу славну историју, манистире и споменике, гробља, а зарад осигуравања територијалних интереса трећег народа ми то не чинимо, т.ј. не признајмео лаос у форми аутокефалије, аутономије, чак и епархије. Ништа не сме "македонско", јер тако браћа грци кажу! А Србину може "македнско"? Барем да се то ради зарад српских интереса па бих разумео? оЉуба У најмању руку је катастрофа, ово што горњи (цитирани) пост доноси...КАТАСТРОФА... Невероватно колико је напојен комуњарским односом ка Македонији.. Што није ни чудо јер је иста у овој погани и формирана .. А опет реакције на њега оне позитивне уствари показују колико смо ми још под утицајем чипова из СФРЈ а колико је Црјва и православље далеко ..јако далеко од нас.. Ужас... Поставите себи питање.. ШТА ЈЕ ОНДА И КО ЈЕ АРХИЕПИСКОП ЈОВАН ..КОЈИ ЈЕ И САМ АМКЕДОНАЦ,, Који он ''народ '' претставља и за шта с ебори ..ако ствари стоје овако како от. Љуба говори... АМАН... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Dobro je dok se bavimo jedni drugima. Bolje nego da se nama bave neki treći. Očigledno je ova forumaška retorika otvorila neke potoke koji napajaju i Svetosavlje, pa se samo na naslovnoj strani može čitati mal te ne isključivo o ŽRU. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Као и увек добри брат Тома Toma Dackovic 15.11.2012 11:06:02 Бог ти помогао сејо! Немој се узнемиравати овим разликама међу нашим архијерејима и свештеницима. Као што су њихове спољашње разлике видне свима нама и као такве прихваћене, тако можемо и ове мисаоне разлике међу њима прихватити без узнемиравања. АКо ће овакви дијалози, који колико видим нису неумесни нити увређивачки, довести до разговора о и са самопрокланованом МПЦ, и до ослобођења утамниченог владике Јована, онда .... нека буде тако. А док се то не догоди, имај Христом мир у срцу, јер Црква Православна је Његова невеста и наша заједница са Њим, и једних са другима, и као таква је - реално неуништива! И зато ти понављам - молим те немој се узнемиравати! брат Тома ---- Због оваквих људи као што је Тома нас Бог још трпи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Ух колико гнева о. Љубе... мада није први пут. Ове изливе гнева је имао и док је постојао Верујем.орг. Видм да помиње стајање банера утамњиченог Архиепископа Јована годинама уназад. А где је сада тај банер? Појела маца? Шта се десило па су се ствари промениле? Нагло преумљење па због тога НИ ЈЕДНИМ словом да се у тексту који btw се бави и Владикама и патрикама да се не помене Архиепископ? Можда није у контексту читаве приче? И на крају одакле баш овакви текстови који Оче, уместо да оволико тешких речи користите које не доликују једном човеку као што сте Ви (а кажем није Вам први пут и ако Вас и даље ценим као великог трудбеника), боље би било да се сконцетришете на постављена питања. Да не питам наново зашто су се на Вашем сајту налазили (а још увек се налазе по неки), линкови ка расколничким сајтовима? Какве то везе има са светосављем? Немојмо да се правимо много наивни. Разумем ја Вас да вам ретко ко сме у брк рећи оно што мисли, и да нисте навикли да вам неко одговори на ваша писања. Ево, овог пута имате (не)прилику да се суочите и са другачијим мишљењима од оних које износите на Вашем сајту. И када би се лично видели исто би вам рекао, немојте мислити да не бих. Видим и да на вашем сајту дозвољавате да расколници који уништавају Тело Христово коло воде, док са друге стране Ви ту исту Цркву браните. Нешто ту не штима, јасно је зар не? Не морате да одговорите, разумећу... не позивам Вас на никакве интернт преписке и дуеле. Мени је одавно јасно шта се ради на светосављу, јасно је многима. Видим и неке "изгнанике" са Поука којима Ви дајете простора да исказују своја квазитеолошка мишљења која су одавно показана као "лака". Но, нека вас, ваша ствар, ваш посао... али да знате да ће увек бити оних који неће на то ћутати. Христос посредје нас, јесте и биће у векове векова. Фарисеј, Банатски деран and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Нисам ни рекао да га је поменуо поименице. Поменуо је затварања верника који су држављани Македоније као и малтретирања које доживљавају свештеници који пролазе кроз Македонију. Као што рекох, он се није бавио страдањима Архиепископа Јована него указао на етнофилитизам као главни проблем. То не значи да за њега Археп. Јован не постоји. Сигуран сам да би сам Археп. Јован поздравио овај текст. Искрено Оче нешто не верујем у све то... могао је да помене и поименце БАР Архиепископа Јована, зар не? Могао је, а да ли је хтео? Ајде да се не правимо много наивни... а сам о. Љуба би могао да нам каже разлоге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Sveštenik Ljubo M. iz RZPC je verovatno uvređen pa neće ovde ni odgovoriti, a da ne bi ipak ostali bez njegove replike, preneću odgovor u vezi ovog topika, koji je napisao na Svetosavlju... O.Ljubo je opširan kao i uvek. --------------- Нека нападају, јер напад је одсуство благодати као благородне словесности, а то није од Бога. Ако нападају да би само нападали а тешко убеђујем себе да није баш то ?! Додуше, нападају мене сваки дан и знам ко су ти нападачи, а пре свега ко их хушка и шапуће им на ухо, и ко им је отац тог шаптања. То су људи који стално говоре о љубави а ње нигде немају. Форумашење већ одавно постаје озбиљана духовна болест када у одсуству ипостасности људи развијају свој однос, ни мање ни више у име Цркве. Без крштеног имена и презимена као обавезе пред Заједницом толико се пресипа из шупљег у празно и тако понижавају и вређају људи који мало другачије мисле. Завладало је потуно отсутво етике и морала, то старо чак номолошко распознавање добра од зла. То је колотечина свих проблема са којима са данас суочава СПЦ када сви углас говоре: Ђути, све је уреду! А шта је то уреду? Ако се о македонском расколу говори мало другачије, тај није добар, тај нема добре намере, минира, подрива? Методика менталне дисциплине ранијег "УДБА" - не искачи из шина; не мисли својом главом осим ако не мислиш да ти она оде. У страху су велике очи, а посебно у стихији да су са свих страна злонамерници само зато што другачије "граде кућу која чврсто стоји на темељу и не прокишњава, зими топла а лети прохладна", аналогно описивању раја оној у молитви јектеније парастоса. Дал може да се мисли исто али на други начин, браћо? Таквом типу људи одавно је недоступно реално образовање које треба да их образује = исклеше, изваја, формира у човека (направи Човека) којег не можеш никада да урамиш у стриктно задате оквире (стереотип), него су увек спремни да сви до једног ставе своје главе у клечеке, да ван директиве не прођу кроз ограду другачијих мисли и задати им међа.То кажем јер се ради о људима који сами кажу да уче, да студирају и све око себе називају незналицама. Још таквима да говориш о слободи? Налазим и ову мутаву мисао која је ван сваког здравог смисла: "отац Љуба нема појма о теологији.... И то је све? То је аргумент са којима и оИван општи на свом форуму, размењује своје дубоке мисли и онако за своју СПЦ одговрно љага оЉубу и "његово" светосавље.орг, а којег, како много пута раније рече, цени и поштује као свештеника и старог труженика на православном интернету? Напокон, хвала ти оче Иване за искреност и твој реални однос. Христос по среди нас - ако знаш шта то још увек значи? На твом форуму су ме звали јеретиком оче, па сам морао да те опоменем да бих их ти опоменуо, и још личностно сочно и другим епитетима ме код тебе тако китили. Ви се тамо бојите другачије мисли али исте суштине, па вичите када треба и када не треба. Дакле, бојите се и сами себе на том форуму. Онај мој чланак написан је одговорно и са молитвом, пре свега еклисиолошки правилно и необориво, да раскол постоји али да не постији жеља да се он реши (таквих раскола има на десетине у историји наше Цркве). Чега се бојите да признате? Раскол се нерешава због македноског и грчког питања а не еклисиолошких , и о томе сав Правослвни свет зна, само не чланови ЖРУ изван својих задатих међа елоквентних гркофилетствујућих "не-етнофилетиста". Сваки архијееј СПЦ годинама зна за то што сам написао у чланку, а посебно они други ван Сабора наших архијреја. Али ти не смеш да кажеш, оче. А и не тера те нико, него хоћеш да се докажеш како ревнујеш опанкавајући мене. Треба рећи истину да у парадоксу живимо док говроимо у име Цкрве, јер сваким даном продужавњем овог раскола радимо против ње и тако крваримо Христа. Московска Патријаршија већ неколико година говори да је време да се овај раскол реши, и исто говори да је он нееклисијалне природе (или можда не читате?), али када неки тамо оЉубо, њен мањи клирик каже исто, онда се јављају јунаци "теологчићи" да гласно кажу да он подржава расколнике. (А што не каже неко то м. Илариону (Алфејеву), на било којем нивоу?). Наравно, лицемера и лицемерија ће увек бити. Ви тамо само знате да се тужибабате и плачете, едали би вас ко чуо како сте добри и лојални људима , док душу смртном творите у грубој нелојалности Цркви, док у њој парадоксално у тропару лицемрно певате је бесмртном. Само да некако изопачите доксолошке мисли (богословље), а да изопачене представите као праве и чисте. Па и моје у том духу изокрећете и фабрикујете, за сламку осуде се хватате еда ли би ми некако главе дошли. Одмах је почео лов на вештице наших врлих "теологчића" правосалвно-језуитске курије, онако удбашки и са мирисом крви: "а којој епархији он припада"; можда источно-америчка, ааа..., да..., и еп. Митрофан је ту, он је његов, дакле и Митрофана треба прочешљати, ставити му главу на пањ ..., држ га. Претења и линч је све више наша црквена свакодневница а кукавичлук и страх њој служе. Јад и беда нашег богословског образовања да ништа друго немају да кажу. ЖРУ-овци су врло активни, организовани, да оно што нема у мом чланку да се оспори онда да му се нађе нешто и прилепи, придода. Отац Љуба није поменуо исповедника Архиепископа Јована? Ето, он има лоше намере, љигавац са љигавог светосвље.орг. Да би његов чланак био цркенополитички коректан а зарад осигурања правоте његових мисли који је он написао у њему, морао је да помене заточеног вл. Јована? Тако мисли српски академац са БФ. Шта је са овим људима? Коју реч они не разумеју у упитном наслову: "Раскол у слободи или поробољености"? Ово је терор над здравим хришћанским размишљем када у разговоу са расколничким свештеником човек каже: "Све док малтретирате Архииепископа кога ваша Држава и МПЦ лажно оптужују и држе га у затвору 11. месеци, не видим разлог да би о ичему причали. Добро размислите шта радите брате Ивице". И тако још 10., 15., 30.... 100 година? Саговорник очекује да овај Ивица, или расколнички Архиепископ оду и голим прсима отворе тамницу и ослободе Архиепископа Јована? О чему човек прича, још наизвајући га братом? Ти исти епископи који су преко ноћи морали да погазе свој потпис пред претњом да ослободе утамниченог вл. Јована? Овим мислима, "Држава и МПЦ", управо се поистовећује македонска држава и црква што је поробљенсот те јерархије, а то значи та поробљеност Цркве ради стратешких интереса нације која се бори за своје име, о којој ја пишем. И да од ових људи очекујем да разумеју појам: "Раскол у слободи или поробљености" и чланак који је написан у тој задатој мисли? Да ли је силовање блуд у отсуству слободе а у поробљености, или је пак једна врста мучеништва, које је вековима носила српска жена од пропасти државе Немањића ? И превише за брижнике о Цркви и њеном лаосу ван канонске Орхидске Архиепископије. Неколико година је на првој страници светосавље.орг стајао банер "Утамничени архиепископ Јован". И писао сам против тог зла и лудила македонских власти или пак безвласти, јер тај народ одавно НЕМА своју власт. Господо академски не-етнофилци, ради се о прогону Цркве на просторима данашње Македније, прво од комуниста а данас и од оних који су нам тај комунизам дарежљиво некада подарили. Ви се одричете тог народа; вашим школским уџбеницима и гумицама бришете један народ из Тела. Када будем писао о истинитом исповедништву и подвизима Архиеискиопа Јована нећу то мешати са овим елементима који остварују раскол и одавно штете народу као Цркви. Овај пут је, у задатој темтици требало рећи оно чега се многи боје да кажу, па и ви тамо увек коректне формалности. Буди знано добрим срцима и душама ово: Ниједном нисам рекао да је Охридска Архиепископија у неком свом расколу. Не можете ви мени да намећете тему, ван оне како сам је замислио. Фабрикујете мисли и подмећете, нешто што сам и раније доживео у на вашем форуму и тако ми ускртили ваше гостопимство, јер је немогуће код вас заштитити достојанство човека а камо ли свештеника. Ми заиста имамо расцепљене (шизофрене) мисли: Служимо грчким политичким интерсима а одрекли смо се српских, признавши некадашње јужне србе и престоницу цара Душана да су Македонци, и македноско, а зарад грчких хипотетичких територијалних осигурања ми не признајемо да постоји "македноско" у том народу. Није битна аутокеалија, нити аутономија, него у овом апсурду не би могли назвати ни једну епархију "македноском". И неки чудак тамо каже да ја не познајем каноне? Овде је проблем префикс "македонско", а не канони, које је одавно српски теолшки либерализам окачио "мачку о реп" који се сјурио низ сокак својевољија билатерлне елите, која је одавно заборавила кога представља и у чије име говори. Ако овај свештеник предлаже као платформу за разговор онај мој чланак, онда он предлаже и ту мисао да се пође од Македноске митрополије која би била аутономна у епископату СПЦ. Шта је ту за оИвана неприхватљиво, ако он толико воли Цркву и њу штити од мене? Где је ту раскол? Како га то ја штитим?! Или не схвата да је раскол само "МАКЕДОНСКО" и благе везе нема са еклисиологијом. И превише моје пажње за творце бајки о етнофилетизму коју они тамо певуше и самоусапвљују се управо утрвђујући грчки етнофилетизам. Док осуђују наш српски у њима нејасним појмовима а шта је то патриотизам и појам Отаџбине, и наше моралне дужности према њој? За последењих 20 година изгубисмо основне појмове државности да изгледа да ћемо кроз следећих 100 овако расправљати о "Војвођанској аутономној или атукофеланој цркви"? Понављам: Ми смо признали народ, изгубивши српско име и територију на тим просторима, нашу славну историју, манистире и споменике, гробља, а зарад осигуравања територијалних интереса трећег народа ми то не чинимо, т.ј. не признајмео лаос у форми аутокефалије, аутономије, чак и епархије. Ништа не сме "македонско", јер тако браћа грци кажу! А Србину може "македнско"? Барем да се то ради зарад српских интереса па бих разумео? оЉуба Па, да то је тај патетични стил по коме је познат о Љубо, пун расколничког духа и као што исправно рече о. Иван "квази-теологије" ... а није ни чудно, ако знамо да је русо-носталгично обојена сва та идеологија. Много језуистко-схоластичке (-шупље) аргументације у његовом писању. Типа : "ја сам много паметан, зато што нисам, јер ме они нападају, а екуменски дух влада у Београдској патријаршији"... Трус-трас-труц... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 „Нека вам речи буду благе, а аргументи јаки“ Блаженопочивши Патријарх Српски Павле Фарисеј and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Па, да то је тај патетични стил по коме је познат о Љубо, пун расколничког духа и као што исправно рече о. Иван "квази-теологије" ... а није ни чудно, ако знамо да је русо-носталгично обојена сва та идеологија. Много језуистко-схоластичке (-шупље) аргументације у његовом писању. Типа : "ја сам много паметан, зато што нисам, јер ме они нападају, а екуменски дух влада у Београдској патријаршији"... Трус-трас-труц... i pored toga i "правосалвно-језуитске курије, онако удбашки и са мирисом крви"... hehehehe kuj me vukao za jejezici, a ja taman da se pohvalim eto išao sam kod Pape da mu se poklonim i poljubim burmu, ka ono baš proročki, pre mene odgovotio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Ево још једног линка на сајту Светосавље који води директно ка онима који су својом вољом отпали од православне Цркве: РУСКА ЗАГРАНИЧНА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА Русская Православная Церковь заграницей (РПЦЗ) ORTHODOX AMERICA - Мисионарски часопис на енглеском језику ORTHODOX ENGLANDПравославни часопис на енглеском језику посвећен историји нераздјељене Цркве на Западу, древним светитељима, и вјерским питањима.. ORTHODOX IRELAND ВЛАДИКА АЛЕКСАНДАР: МИСИОНАРСКЕ СВЕСКЕ (Епархија Јужноамеричка)[на енглеском, руском, шпанском и португалском] Library: On Orthodox Faith and Life THE SELECTED LIVES OF SAINTS IN ALPHABETICAL ORDER(Collected by Bishop Alexander Mileant ) [*]ЕПАРХИЈА КРИМСКА [рус.] - ОВАЈ ЛИНК Иначе то је епископ РПЦЗ који је одбио да ступи у јединство са Руском Православном Црквом. На његовом сајту има текстова из којих се види да он комуницира са расколницима старокалендарцима у Грчкој, Бугарској, Румунији... А са њима заједно је "хиротонисао" нове "епископе" и прогласио се поглаваром своје дружине. Иначе Синод РПЦЗ МП лишио га је сваког чина и вратио у ред лаика. Надам се да је ово пропуст администрације сајта Светосавље. И било би добро да прегледају мало линкове које постављају. Јер отац Љуба је клирик РПЦЗ и он је боље упознат са случајем о коме говорим. Уредништво сајта Светосавље исправило је пропуст. Свака похвала за ово. svetosavlje.org - urednistvo 16.11.2012 05:53:54 Помаже Бог браћо и сестре. У адресару нашег сајта се налазила и веза за „Епархију кримску“ која припада расколничкој групи. Линк на њихов сајт је уклоњен. Призивајући на све вас благослов и молитве светог Саве, Уредништво Светосавља Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 a jesu uklonili i link ka sajtu obraza? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Оче Љубо,треба да загрејете столицу и мало да се удубите у богословље,веома лоше знате Предање Цркве о Цркви,што се види у Вашим текстовима. Фарисеј and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Уредништво сајта Светосавље исправило је пропуст. Свака похвала за ово. svetosavlje.org - urednistvo 16.11.2012 05:53:54 Помаже Бог браћо и сестре. У адресару нашег сајта се налазила и веза за „Епархију кримску“ која припада расколничкој групи. Линк на њихов сајт је уклоњен. Призивајући на све вас благослов и молитве светог Саве, Уредништво Светосавља А без Светога Саве ништа ... 301 Можда када би бише помињали Христа не би били расколници и расколничког менталитеа ?! (Празнославље.орг) Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Opet ponavljam, tekst o.Ljube je odlican, na prvu loptu mi se svideo drugaciji pristup od ovdasnjeg glavnog pravca koji vlada, naravno reci nesto "negativno" o grcima je ovde postalo jeres, ali kao sto neko veli tekst je pre svega kritika tzv. tudje etnofilije a za svoju ko te pita. Ne vidim u tom tekstu nikakav razlog za bilo kakvu nervozu i histeriju vec upravo za dalje razmisljanje i jedan novi pogled na ovaj problem. Cak pozivam o.ljubu da se ovde javi i pojasni neke kljucne navode iz njegovog pisanija. PetarP је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Opet ponavljam, tekst o.Ljube je odlican, na prvu loptu mi se svideo drugaciji pristup od ovdasnjeg glavnog pravca koji vlada, naravno reci nesto "negativno" o grcima je ovde postalo jeres, ali kao sto neko veli tekst je pre svega kritika tzv. tudje etnofilije a za svoju ko te pita. Ne vidim u tom tekstu nikakav razlog za bilo kakvu nervozu i histeriju vec upravo za dalje razmisljanje i jedan novi pogled na ovaj problem. Cak pozivam o.ljubu da se ovde javi i pojasni neke kljucne navode iz njegovog pisanija. Tek sam sad video ovo tvoje ..nesuvislo pojednosatvljivanje problema... Ti svodi$ problem na nekakvu ideolo$ku zavrzlami izmedju Grka i Grkofila te Rusofila kao i Srbifila u SPC... I Toma Fila uzgred... trice i kuchine brate... Lupa$ jache no onaj Divizijski Maxim... Je l s ti razumeo $ta Ljuba i o chemu pricha... ..izgleda da nisi..tio si samo vido fanariotske opaske i toliko.. ..Bre , bre..Aj leba ti reci kakav novi pristup..kom problemu..o chemu si to uop$te govorio... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука