Aristotel Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 A zašto ovo (i ovakve stvari) nitko ne komentira? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 A zašto ovo (i ovakve stvari) nitko ne komentira? Рекло би се.. да се одговор сам намеће ..'м? .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 28, 2012 A zašto ovo (i ovakve stvari) nitko ne komentira? Pa vidiš brate, većini zanimljivije su teme svetske , svetovne , političke ... , tamatike nego ovakve stvari pa čak i ni duhovne ( tako stičem utisak ) nisu to toliko praćene ako ima nešto da se prozbori tipa "rekla kazala pa namazala" i takve teme su po "slađe". Žalosno i lepo si primetio. Kada prelistam nake teme da vidim koliko su bile posećene , za neke teme me tuga uhvati kada vidim koliko je bila slabo posećena , malte ne neprimetna . Svi jurimo za nečim - neko za ovo , neko za ono i tako ti to bratac.... Александрида, Јанко, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 divna tema.Volim ovakve teme na zru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 A zašto ovo (i ovakve stvari) nitko ne komentira? Pa vidiš brate, većini zanimljivije su teme svetske , svetovne , političke ... , tamatike nego ovakve stvari pa čak i ni duhovne ( tako stičem utisak ) nisu to toliko praćene ako ima nešto da se prozbori tipa "rekla kazala pa namazala" i takve teme su po "slađe". Žalosno i lepo si primetio. Kada prelistam nake teme da vidim koliko su bile posećene , za neke teme me tuga uhvati kada vidim koliko je bila slabo posećena , malte ne neprimetna . Svi jurimo za nečim - neko za ovo , neko za ono i tako ti to bratac.... Pa eto, idem ja malo komentirati. Na prvoj stranici (!) Biblije piše: " И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их. И благослови их Бог, и рече им Бог: рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свега звјериња што се миче по земљи." (post 1,27-28) Ovo je, dakle zapovijed Božja. A zapovijedi Božje nisu dane ljudima na im kompliciraju život, nego - da budu sretni. Kaže sveti Jovan Bogoslov u svojoj prvoj poslanici: " Јер љубав према Богу ово значи: да држимо његове заповести; а његове заповести нису тешке. Јер све што је од Бога рођено побеђује свет; и ово је победа која је победила свет: наша вера. " (1 Iv 5,3-4) Treba imati barem želju, ili bar "želju za željom", kako je rekao jedan naš duhovnik... A onda će Bog pomoći. Treba biti velikodušan, jer "Bog se ne da nadmašiti u velikodušnosti", kako je rekao sveti Josemaria Escriva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Сама тема је предивна, али у тексту старца Пајсија има, по мом мишљењу, неколико више него проблематичних ставова (кажњавање деце због грехова родитеља, пуштање болесне деце да умру и сл)... Својевремено смо на форуму Верујем водили баш огорчену расправу око тога... Не бих да будем партибрејкер, али са таквим стварима просто не могу да се сложим, нити да их прећутим... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 [..] али у тексту старца Пајсија има, по мом мишљењу, неколико више него проблематичних ставова (кажњавање деце због грехова родитеља, пуштање болесне деце да умру и сл)... Tekst stvarno jest pomalo nejasan, ali ne mora se tako shvatiti. Sigurno ga Bog ne kažnjava djecu zbog grijeha roditelja, ali je isto tako sigurno da djeca imaju posljedice zbog grijeha roditelja. A uzrok tih posljedica nije Bog nego su to njihovi roditelji. Ne vjerujem da je starac mislio da bolesnu djecu treba ostaviti da umru. On govori kako je bilo "prije", tj. u vrijeme kad mnoge bolesti nije bilo moguće liječiti. Сама тема је предивна ... pa se mi lijepo koncentrirajmo na samu temu ("Porodica s mnogo dece"), a ne na "egzegezu" teksta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Сама тема је предивна, али у тексту старца Пајсија има, по мом мишљењу, неколико више него проблематичних ставова (кажњавање деце због грехова родитеља, пуштање болесне деце да умру и сл)... Својевремено смо на форуму Верујем водили баш огорчену расправу око тога... Не бих да будем партибрејкер, али са таквим стварима просто не могу да се сложим, нити да их прећутим... Ако се добро сећам, из књиге, исправи ме ако грешим, сам старац Пајсије је наглашавао да се оно што некоме каже не преноси увек, јер што је корисно за једног није за другог. Такође је и сам старац причао о томе како су неки лажући злоупотребили његово име за своје себичне секташке циљеве. Треба бити веома опрезан, о томе шта се чита, како се схвата, шта се прихвата, шта се оставља за касније, а о чему се не размишља. Зато се и саветујемо са ближњима или свештеником. И сам старац Пајсије је говорио да увек пита некога за мишљење. Невезано за старца Пајсија, ја сам, када сам се крстио, од другара добио на поклон неку црквену књигу (коју је и он сам добио на Богојављење када је ишао на Аду да плива за крст). Не улазећи у то да ли је књига добра или не, из садашње перспективе, мислим да ми је читање те књиге нанело много штете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Ако се добро сећам, из књиге, исправи ме ако грешим, сам старац Пајсије је наглашавао да се оно што некоме каже не преноси увек, јер што је корисно за једног није за другог. Такође је и сам старац причао о томе како су неки лажући злоупотребили његово име за своје себичне секташке циљеве. Треба бити веома опрезан, о томе шта се чита, како се схвата, шта се прихвата, шта се оставља за касније, а о чему се не размишља. Зато се и саветујемо са ближњима или свештеником. И сам старац Пајсије је говорио да увек пита некога за мишљење. Немам ја ништа против старца Пајсија, и мој коментар није ни био усмерен против њега лично. Међутим - овако нешто А сада се здрава деца убијају абортусима, а болесна се /на силу/ одржавају у животу. Родитељи јуре у Енглеску и Америку, не би ли их како излечили. А после, из поколења у поколење рађају се све болеснија деца, јер ако болесна деца преживе и заснују породице, то и њихова деца могу да буду болесна. И чему то води? А када би родитељи рађали више деце, не би се толико окретали око тог једног, болесног. Оно би умрло и постало анђелчић. може да каже само неко ко никада није био родитељ, ко не схвата баш најбоље хришћанство, и ко, реално, нема везе са животом и здравим разумом и расуђивањем. Па био то старац Пајсије, или било ко други. Ленка* and sqny је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Немам ја ништа против старца Пајсија, и мој коментар није ни био усмерен против њега лично. ... Наравно, нисам то ни рекао. Моја поента је да треба бити обазрив код оваквих ствари Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Абортус је страшан грех - Старче, једна четрдесетогодишња госпођа која има поодраслу децу, сада је у трећем месецу трудноће. Муж јој прети да ће је оставити ако не абортира. - Ако изврши абортус, за то ће платити њихова деца - болестима и разним невољама. Данас родитељи убијају децу абортусима и тако се лишавају Божијег благослова. У старо време, када би се родило неко болесно детенце, крстили би га и оно би се упокојило као анђелчић. Његов удео у загробном животу тиме је био осигуран. Родитељима би остала друга, здрава деца, али и благослов Божији. А сада се здрава деца убијају абортусима, а болесна се /на силу/ одржавају у животу. Родитељи јуре у Енглеску и Америку, не би ли их како излечили. А после, из поколења у поколење рађају се све болеснија деца, јер ако болесна деца преживе и заснују породице, то и њихова деца могу да буду болесна. И чему то води? А када би родитељи рађали више деце, не би се толико окретали око тог једног, болесног. Оно би умрло и постало анђелчић. Jezivo :291291291: GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Niceg tu nema jezivog. Kada neko ubije 10oro svoje dece abortusima a onda toliko "voli" to jedno, zeljeno i rodjeno dete, pa kad se ono razboli cini sve da ga spasi, to je licemerje. To je smisao starcevih reci. Ubica ne zna da voli, on i kad voli mrzi i unistava Иван Недић and Apis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Niceg tu nema jezivog. Kada neko ubije 10oro svoje dece abortusima a onda toliko "voli" to jedno, zeljeno i rodjeno dete, pa kad se ono razboli cini sve da ga spasi, to je licemerje. To je smisao starcevih reci. Ubica ne zna da voli, on i kad voli mrzi i unistava Не бих се сложио. То што неко уради абортус јесте свакако страшна ствар, али никако се из тога не може извући закључак да је такав човек неспособан да воли своју децу, да се његова љубав према деци може тако олако стављати под наводнике, и да је та љубав лицемерје. ВИЛМА and Boba је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Svaka dobra tema skrene i krivom pravcu... (skrenu i loše teme, ali za njih nije šteta...). Dakle, tema je: "Porodica s mnogo dece" Za abortus ima druga tema... Hoće li netko napisati nešto o temi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Niceg tu nema jezivog. Kada neko ubije 10oro svoje dece abortusima a onda toliko "voli" to jedno, zeljeno i rodjeno dete, pa kad se ono razboli cini sve da ga spasi, to je licemerje. To je smisao starcevih reci. Ubica ne zna da voli, on i kad voli mrzi i unistava Pasus je jeziv na toliko nivoa. Bolestan, umobolan cak. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука