Милан Б Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 БЕОГРАД - Дан примирја у Првом светском рату, у складу са предлогом председника Србије који је прихватила Влада, треба да се обележава на видљивији и масовнији начин, као и да се у седмици пре Дана примирја и на сам празник носи одређени беџ, саопштила је данас председникова Прес служба. У саопштењу се наводи да би било оправдано да се Дан примирја, 11. новембар обележи на пригодан начин имајући у виду значај Првог светског рата у историји Србије. Тај празник први пут се у Србији обележава ове године. "Свечаности на којима би државни званичници и представници удружења ратника и њихових потомака полагали венце на споменике требало би да буду само део ширег оквира за прославу", пише у саопштењу. Као се наводи, Република Србија могла би да, користећи и упоредна искуства, али, пре свега, поштујући домаће обичаје и традицију, пронађе нови, видљивији, упечатљивији и масовнији начин за обележавање Дана примирја. Предложено је да амблем (беџ) и постер за обележавање Дана примирја а буде комбинација цвета Наталијина рамонда и Албанске споменице, с тим да на постеру буде објашњење симболике оба знака. Наталијина рамонда (Ramonda nathaliae) је биљка која расте како у Србији, углавном на истоку, тако и на планини Ниџе, чији је највиши врх Кајмакчалан. "Његова симболика је вишеструка како због станишта, тако и због имена - цвет назван по краљици Наталији Обреновић, познат је и као цвет феникс - чак и када се потпуно осуши, ако се залије, Наталијина рамонда може оживети, што указује на васкрс српске државе из пепела после Првог светског рата", пише у саопштењу. Љубичаста и жута боја колачића, како се, такође, назива Наталијина рамонда, могу бити искоришћене самостално или у комбинацији са неким другим бојама или могу бити замењене неким другим симболичним дизајном и бојама. Како велику симболичну вредност када је у питању сећање на Први светски рат у Србији има Медаља за спомен на повлачење српске војске преко Албаније (Албанска споменица), могуће је да боје заменице за то одликовање - зелена и црна - нађу место у дизајну амблема који би био коришћен за обележавање Дана примирја. Република Србија могла би да започне обичај ношења цвета у недељи која претходи Дану примирја. У тим данима, а на основу препоруке Владе, државни функционери и запослени у државној управи, ученици, студенти, спортисти, као и јавне и медијске личности, могли би да на реверима и другим прикладним местима, носе одговарајући симбол", пише у саопштењу. http://www.rtv.rs/sr...eru_352183.html Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Драшко and Jecić је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Još mi nije stigla Naručio sam prekjuce Hteo sam da je nosim danas i ovih dana Ali dobro Šteta što se kod nas ne prodaje masovno po gradu U Londonu se uoči ovog datuma na svakom koraku prodaju poppies i lepo je to videti i svi nose Treba i mi tu praksu da uvedemo i da sredstva idu za nasu decu na Kosovu na primer Volim_Sina_Bozjeg, Božena and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Trebalo bi, ali zaboravimo..... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Пре сат времена, Драшко рече Naručio sam prekjuce Где си наручивао? Ја сам своју поклонио али сам заборавио да набавим нову. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 11, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2020 Управо сада, Вилер Текс рече Где си наручивао? Ја сам своју поклонио али сам заборавио да набавим нову. Ček momenat Eve ga Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 18, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2020 @Božena eve stigla mi je prekjuče Nosim je malo danas Bar da je probam Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Новембар 18, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2020 Nadam se da ću je i ja nabaviti Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука