Jump to content

Krunski dokaz o paljenju Bajrakli džamije: Sve kolovođe na snimku

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svako ko ruši vjerske objekte zaslužuje enormno visoke kazne.Rušenjem nečijeg vjerskog objekta ne ruši se samo građevina.time se ostavlja poruka onima koji u taj vjerski objeat ulaze i Bogu se mole da njima tu nije mjesto.Ponosan sam što u centru moga grada nalazi se jedna prelijepa pravoslavna crkva.Kada pravoslavni dođe u moj grad vidjet će da je dobro došao.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Prijatelju vjerujem da si krajnije iskreno napisao komentar vezano za paljenje džamije u Beogradu i dodao si da nije lijepo paliti crkve po Kosovu.(ne da nije lijepo nego je gnusno)

Slažemo se obojica po tom pitanju.Ali kada sam rekao ovo se može dvojako shvatiti i da je ovo pogrešan pristup .Mislio sam na ovo da je se moglo iz napisanog razumjeti: "Ovo je odgovor za paljenje crkava po Kosovu"(Ne,mislim da si to namjeravao reči svojim komentarom) Po meni je jedino ispravno sljedeće:Najoštrije osuditi i kazniti one koji takva djela rade.Ograditi se od počinioca i zalagati se da se uvedu zakoni kojima će se to spriječiti.

Подели на овим сајтовима

Prijatelju vjerujem da si krajnije iskreno napisao komentar vezano za paljenje džamije u Beogradu i dodao si da nije lijepo paliti crkve po Kosovu.(ne da nije lijepo nego je gnusno)

Slažemo se obojica po tom pitanju.Ali kada sam rekao ovo se može dvojako shvatiti i da je ovo pogrešan pristup .Mislio sam na ovo da je se moglo iz napisanog razumjeti: "Ovo je odgovor za paljenje crkava po Kosovu"(Ne,mislim da si to namjeravao reči svojim komentarom) Po meni je jedino ispravno sljedeće:Najoštrije osuditi i kazniti one koji takva djela rade.Ograditi se od počinioca i zalagati se da se uvedu zakoni kojima će se to spriječiti.

Најискреније сам мислио...

Овај зарез је дао сасвим другачији смисао реченици, тако да испада да мислиш да сам то хтео рећи коментаром... :)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

I opet-navijači.

Kažu da su navijači i vodje navijača bile u gomili koja je zapalila džamiju.

Opet je problem u zakonu.Neznam ali ovi naši vlastodršci uzimaju plate koje nezaslužuju a morali bi ih opravdati.Najobičniji čovjek vidi odlakle dolazi problem samo izgleda da oni to ne vide.Uvesti jake zakone kojima će se rigorozno sankcionisati svaka ovakava pojava.Zamisli da se zakonom odredi da koju čovjek štetu vjerskom objektu učini sam će je sanirati makar ga to koštalo gubljenjem svega onoga što je stekao.Vjeruj kada bi nešto slično ovome bilo nikada niko od tih huligana ne bi uradio.bili bi oni uzoriti građani.

Подели на овим сајтовима

Најискреније сам мислио...

Овај зарез је дао сасвим другачији смисао реченици, тако да испада да мислиш да сам то хтео рећи коментаром... :)

Greška u pisanju, nisam to namjeravao reći.Sory molimoli

Подели на овим сајтовима

(Greška Ne, mislim-ispravno:Ne mislim)

Подели на овим сајтовима

Opet je problem u zakonu.Neznam ali ovi naši vlastodršci uzimaju plate koje nezaslužuju a morali bi ih opravdati.Najobičniji čovjek vidi odlakle dolazi problem samo izgleda da oni to ne vide.Uvesti jake zakone kojima će se rigorozno sankcionisati svaka ovakava pojava.Zamisli da se zakonom odredi da koju čovjek štetu vjerskom objektu učini sam će je sanirati makar ga to koštalo gubljenjem svega onoga što je stekao.Vjeruj kada bi nešto slično ovome bilo nikada niko od tih huligana ne bi uradio.bili bi oni uzoriti građani.

Закон може бити ригорозан, и мање ригирозан. Није толико проблем у закону, проблем је што нема политичке воље да се он спроводи, тако ма какав закон добар и ефикасан да постоји, док год је политички корпус такакв какав јесте, труо и корумпиран, остаје само мртво слово на папиру.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Закон може бити ригорозан, и мање ригирозан. Није толико проблем у закону, проблем је што нема политичке воље да се он спроводи, тако ма какав закон добар и ефикасан да постоји, док год је политички корпус такакв какав јесте, труо и корумпиран, остаје само мртво слово на папиру.

Slažem se u potpunosti.

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да је накео написао, ако није опростите... Енглеска је решила питање својих хулигана (не баш скроз, али бар их нема на трибинама) а не навијача... Навијаче и даље имају... Код нас чини ми се да држава хоће да укине навијаче (мислим на оне који свој тим прате мало другачије него да само седе и гледају: Певају, праве кореографије и сл.) јер јој се понекад не свиђа шта се чује са тих трибина...

Сетите се после 5. октобра група Делије Север је добила награду Б92 за развој демократије (чувена скандирања против Милошевића и премлаћивања од стране полиције и обрнуто) да би само после пар година били непожељни јер су и демократама указивали на неке њихове "грехе"...

А када би држава применила исти аршин за све хулигане, било да они "припадају" спортским клубовима, удружењима разних боја, "сектама" и све потрпала у бувару, онда би нам и стадиони били пунији... Није проблем у навијачима већ у хулиганима који се вешто крију иза обележја навијача.

.

..

...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

31/10/2012 18:54 | Beograd

Odloženo suđenje za paljenje Bajrakli džamije

Autor: D. D.

Beograd - Suđenje okrivljenima za paljenje Bajrakli džamije 2004. odloženo je juče zbog toga što okrivljeni Miloš Radisavljević, zvani Kimi, nije izveden pred sud.

Kako je naveo njegov advokat, Radisavljević nije svojevoljno izostao sa pretresa u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, već procedura za njegovo izvođenje iz Centralnog zatvora, u kom trenutno služi kaznu, nije odobrena. Ispitivanje svedoka odloženo je za 5. decembar, dok će dokazni video-materijal biti pregledan 29. januara.

http://www.danas.rs/danasrs/hronika/odlozeno_sudjenje_za_paljenje_bajrakli_dzamije.3.html?news_id=250263

------------------------------------------------------------------------------------------

Izgleda nije bilo sudjenja ni 5.12...nema nista na internetu i u medijima...

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

12. 03. 2013. 09:24h | Danas

Slučaj Bajrakli džamije "ne mrda" već 9 godina

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je da glavni pretres u slučaju paljenja Bajrakli džamije, opet nije održan zbog nepojavljivanja svedoka, a sledeći je zakazan za 15. april.

Bajrakli džamija

Inicijativa upozorava da je slučaj paljenja Bajrakli džamije, jedan od najboljih primera predugačkih sudskih procesa, kojim se pokazuje da u pravosudnom sistemu u Srbiji i dalje izostaje primena standarda pravičnog suđenja.

Sudski postupak koji se vodi pred Prvim osnovnim sudom je tako ušao u svoju šestu godinu, dok se punih devet godina od incidenta koji se dogodio 17. marta 2004. godine, ne može naslutiti kada će on dobiti svoj sudski epilog.

Postupak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu pokrenut 24. septembra 2007. protiv 20 okrivljenih, koji se terete za učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo, član 349 Krivičnog zakonika, za šta je zaprećena kazna od tri do pet godina zatvora, a organizatorima od jedne do osam godina.

U dosadašnjem toku postupka zakazano je 26 glavnih pretresa od kojih je šest odloženo.

Saslušanje okrivljenih je trajalo od 11. jula do 3. novembra 2010. godine, a dokazni postupak je počeo 3. decembra 2010. godine i još je u toku. Svi optuženi se brane sa slobode, osim Miloša Radisavljevića zvanog Kimi.

U trenutku vršenja krivičnog dela, šesnaestorica optuženih imali su između 19 i 23 godine starosti, a četvorica više od 30 godina, podseća se usaopštenju.

Подели на овим сајтовима

Izgleda nije bilo sudjenja ni 5.12...nema nista na internetu i u medijima...

Bilo je... evo ti link da mozes da pratis:

http://tpson.portal.sud.rs/libra_portal_full/pregled_docket.cfm?q=D17CF0AB540FF32DF531D3D35E49AB09

(ako se ovaj link 'pokvari' traži po broju predmeta: К-1474/2010)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Nisam uspeo...Prvo mi kaze doslo je do greske...onda mi trazi da odredim sud...onda mi izbacuje druge predmete...

Број предмета  Датум пријема  Судија    Ток предмета    И-1474/2010  25/12/2007  КОВАЧЕВИЋ ЉУБИВОЈЕ
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...