Juan Valdez Написано Април 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Шта је потребно да би се направио PayPal налог и како фукционише? Нпр. желим да купим нешто преко Ebay-a? Treba ti debitna ili kreditna kartica, banka koja radi poslovanje sa pay palom i zahtjev od banke da hoces koristiti usluge pay pal. Potom ti banka aktivira tu uslugu na zahtjev i onda se registrujes na paypalovom sajtu. Tamo ostavis licne podatke i podatke o kartici i onda si spreman da kupujes preko ebaya ili bilo kog drugog sajta koji nudi placanje putem pay pala. Zahtev od banke? Ja se registrovah bez ikakvog zahteva, sa viza electron karticom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Zahtev od banke? Ja se registrovah bez ikakvog zahteva, sa viza electron karticom. Registracija se moze uraditi cisto online sa karitcom, ali kad budes htjeo nesto kupiti ne znam hoce li ti moci skinuti sa racuna. Potrebna je validacija. Ne znam mozda su drugacija iskustva u drugim zemljama. Za Bosnu sam morao ici u banku u kojoj imam racun da kazem da hocu paypal, pa su mi onda dali neki kod kojim sam aktivirao nalog na paypalovom sajtu. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ima nesto sa nekakvim kodom, ako hoces da vezes paypal za karticu oni ti skinu 1-2 evra pa kada stigne izvestaj iz banbke imas neki kod za to skidanje sa racuna, pa opet ides na sajt paypala i uneses taj kod pa posle mozes da placas i bez limita (uslovno receno ) i valjda ne moras svaki put nanovo da ukucavas podatke sa kartice ili nesto tako .. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Registracija se moze uraditi cisto online sa karitcom, ali kad budes htjeo nesto kupiti ne znam hoce li ti moci skinuti sa racuna. Potrebna je validacija. Ne znam mozda su drugacija iskustva u drugim zemljama. Za Bosnu sam morao ici u banku u kojoj imam racun da kazem da hocu paypal, pa su mi onda dali neki kod kojim sam aktivirao nalog na paypalovom sajtu. Tako neklako ... Meni stize mesecni izvestaj iz banke io u njemu je pisao taj kod, kao sto pise za svaki transakciju sa karticom, gde i koliko i kada si platio ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ima nesto sa nekakvim kodom, ako hoces da vezes paypal za karticu oni ti skinu 1-2 evra pa kada stigne izvestaj iz banbke imas neki kod za to skidanje sa racuna, pa opet ides na sajt paypala i uneses taj kod pa posle mozes da placas i bez limita (uslovno receno ) i valjda ne moras svaki put nanovo da ukucavas podatke sa kartice ili nesto tako .. Da s tim kodom vezes karitcu sa peypal nalogom, i zato ti ne treba stalno unositi podatke sa kartive prilikom novih transakcija. Poslijem, tj u pocetku imas limit koliko mozes potrositi negdje oko 300 evra cini mi se, i onda ti se racun blokira i onda moras ponovo u banku da ti daju kod da ga otkucas, cime je postupak validacije utvrdjen, a sve radi slucaja da neko drugi trosi tvoje pare, a ne ti i onda imas neogranicno da trosis. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Изгледа да се десило немогуће, али за сада само може да се шаље новац. greška, prvi april je bio pre 9 dana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 e, sad baš neću da ga koristim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ево, купих једну електронску књигу. Никакав код ми није био потребан. Можда кад се досегне тај лимит... А можда наше банке још не знају, па нису стиле да блокирају шта треба. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 10, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/25787-paypal-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BE-%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D1%83/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2013 OK, сад сам сконтао. У банку мора да се оде да би се узео извештај да се види код са те ”тест” трансакције. Није у питању добијање неке дозволе из банке. Ту проверу користи Paypal да би био сигуран да је картица власништво оног ко је користи. Ако неко украде картицу, он не може да добије извештај из банке и не може да доврши верификацију. А ко користи електронско банкарство, не мора уопште да иде у банку, може све да заврши из фотеље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 OK, сад сам сконтао. У банку мора да се оде да би се узео извештај да се види код са те ”тест” трансакције. Није у питању добијање неке дозволе из банке. Ту проверу користи Paypal да би био сигуран да је картица власништво оног ко је користи. Ако неко украде картицу, он не може да добије извештај из банке и не може да доврши верификацију. А ко користи електронско банкарство, не мора уопште да иде у банку, може све да заврши из фотеље. Ja sam davno otvorio paypal pa se i ne sjecam zbog cega sam otisao u banku. Sjecam se da sam isao da kazem da hocu paypal i da mi je ona dala neki kod. Poslije se ne sjecam jel to bio kod za provjeru kartice ili sta drugo. Internet bankarstvo nisam imao, a skoro kada sam zatrazio, ostao sam ukopan u mjestu cuvsi da ne moze van zemlje da se koristi internet bankarstvo. Radi samo za bosanske IP adrese. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ja sam davno otvorio paypal pa se i ne sjecam zbog cega sam otisao u banku. Sjecam se da sam isao da kazem da hocu paypal i da mi je ona dala neki kod. Poslije se ne sjecam jel to bio kod za provjeru kartice ili sta drugo. Тај код је део назива трансакције. Када одлучиш да верификујеш картицу, Paypal ти скине 1.50 евро. Та трансакција се појави у изводу и њено име је нешто као ”blablabla1234CODE” (као што је име неке друге трансакције ”Restoran Zapata Beograd”). Онда на свом Paypal профилу унесеш она четири броја (овде 1234) и тиме си верификовао картицу и повећао лимит (после тога враћају оних 1.50 евра). Извод можеш да видиш онлајн или да одеш у банку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2013 PayPal stigao, uplate još neće IZVOR: B92 Beograd -- Sve koji su nestrpljivo čekali PayPal jutros je obradovala vest da je ovaj sistem stigao u Srbiju. Ali zasada još nema zakonskh mogućnosti za primanje novca. Za privrednike koji bi želeeli da svoju robu plasiraju u inostranstviu i dalje se čeka. Da bi se omogućila i druga faza potrebna je izmena Zakona o deviznom poslovanju, kaže za B92 Savetnik ministra finansija Jasna Matić. Prema njenim rečima, Narodna banka radi na stvaranju tih uslova i da "očekuje da će se to završiti pre letnje pauze Skupštine Srbije". "Jednostavno rečeno, zakonska prepreka je da naši građani ne mogu da imaju račune u inostrnastvu i stavovi su da bi se koristili usluge PayPala za naplatu od strane naših privrednika to bi se tretiralo kao imanje računa u inostranstvu", kaže Matićeva . U prvoj fazi građanima omogućena kupovina i slanje novca i da je to praksa koja važi za sve zemlje u kojima ta kompanija posluje. Kako kaže Matićeva, sve zakonske prepreke za taj prvi deo uklonjene su poslednjim izmenama poreskih propisa još prošle godine. Prema njenim rečima, takvo trgovanje donosi poboljšanje kupovine preko interneta, omugućava građanaima da vrlo jednotavno i bezbedno kupuju. Dosada je, kako kaže, velika prepreka bila i ta što kod našeg naroda postoji stah koji se odnosi na stepen bezbednosti da bi građani kupovali preko interneta. "Internet se sada postao dostupan, mnogo se koristi, očekujem da će se sada još više koristiti i za kupovinu različitih usluga", kaže Matićeva. Svaka dodatna mogućnost elektronskih plaćanja, pogotovo dolazak ove kompanije koja je najzastupljenija u svetu kad se radi o plaćanjima na Internetu, izvanredna je za klijente banke. "Sve ono što je dobro za naše klijente, dobro je i za Banku. Očekujemo da će se povećati obim Internet plaćanja", kažu za B92 iz Erste banke. Na pitanje da li će i dalje biti potrebne e-kartice, stručnjaci iz Erste odgovaraju da su kartice i PayPal su više komplementarni, nego konkurentski proizvodi. Pored toga, ima trgovaca na Internetu koji ne prihvataju PayPal uplate, već samo platne kartice. PayPal postoji u gotovo svim zemljama na svetu, ali obim Internet plaćanja platnim karticama je u konstantnom porastu. Bankari kažu da su klijenti su nestrpljivo čekali PayPal i veliki broj njih im se danas javio radi verifikacije platne kartice. Dolazak PayPal-a odličan je za razvoj e-trgovine u Srbiji, ali pravi napredak očekuje se sa omogućavanjem naplate putem ovog servisa. Pored toga, PayPal je aktivan i u drugim oblastima, kao što su mobilna plaćanja u prodavnicama i sa nestrpljenjem čekamo dolazak ovih rešenja. Izvor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Dolazak PayPal-a odličan je za razvoj e-trgovine u Srbiji, ali pravi napredak očekuje se sa omogućavanjem naplate putem ovog servisa. Pored toga, PayPal je aktivan i u drugim oblastima, kao što su mobilna plaćanja u prodavnicama i sa nestrpljenjem čekamo dolazak ovih rešenja. E sada, ti si Ivice nesumnjivo obrazovana osoba, koliko znanje treba iz ekonomije ili bankarstva coveku da vidi da ova recenica nema smisla. Kako da se razvija e-trgovina i kako je ovo izuzetno povoljno za razvoj iste u Srbiji kada ti ili ja ne mozemo da napravimo sajt za trgovinu i naplacujemo robu preko Paypala posto ta opcija jos nije dostupna gradjanima Srbije. Znaci, ovo sada je izuzetno povoljno za inostrane sajtove odnosno povoljno je za razvoj "e-kupovine" medju Srbima a ne necega drugog. Ako nisam nesto preskocio ili pogresno razumeo. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 E sada, ti si Ivice nesumnjivo obrazovana osoba, koliko znanje treba iz ekonomije ili bankarstva coveku da vidi da ova recenica nema smisla. Kako da se razvija e-trgovina i kako je ovo izuzetno povoljno za razvoj iste u Srbiji kada ti ili ja ne mozemo da napravimo sajt za trgovinu i naplacujemo robu preko Paypala posto ta opcija jos nije dostupna gradjanima Srbije. Znaci, ovo sada je izuzetno povoljno za inostrane sajtove odnosno povoljno je za razvoj "e-kupovine" medju Srbima a ne necega drugog. Ako nisam nesto preskocio ili pogresno razumeo. Dolazak PayPal-a odličan je za razvoj e-trgovine u Srbiji, ali pravi napredak očekuje se sa omogućavanjem naplate putem ovog servisa. Pored toga, PayPal je aktivan i u drugim oblastima, kao što su mobilna plaćanja u prodavnicama i sa nestrpljenjem čekamo dolazak ovih rešenja. Trgovina nije samo prodaja robe već i kupovina...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука