Juan Valdez Написано Април 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Vidis, to nije korektno i to bi trebalo promeniti. Zbilja, zasto se ne mogu vratiti programi sa kojima nismo zadovoljni ili nam se ne svidjaju? To bi bilo zanimljivo pitanje. Зато што је такве услове поставио Apple, који је измислио продавницу, а купци (и продавци) се сложили кад су кликнули на "I Agree". Ко то жели да промени, слободан је да не користи њихов производ или да направи свој на коме ће да понуди другачије услове (као што је урадио Google). Crveni Baron and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 У вези I agree, одлична епизода South Park http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s15e01-humancentipad Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 U pravu si, niko nije nikoga edukovao o tome. Vidis, to nije korektno i to bi trebalo promeniti. Zbilja, zasto se ne mogu vratiti programi sa kojima nismo zadovoljni ili nam se ne svidjaju? To bi bilo zanimljivo pitanje. Pitanja vracanja kupljenog proizvoda zbog ne svidjanja krojem, bojom, velicinom itd...to ima veze sa prodavcem, i to rijesavas sa prodavcem. Zasto PayPal povezujes sa tim? Prodavac postavlja uslove kako se kupljena roba moze vratiti i ti samom kupovinom ili klikom na 'Agree" slazes sa tim uslovima, i zasto bi sad neko radio nesto sto bi prisiljavalo prodavce da imaju polisu vracanja. Prije kupovine provjeris sa prodavcem jel on vraca ili ne i ako ti se ne svidja trazis drugog koji ce to raditi, PayPal nikakve veze s tim nema, niti treba da ima. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Pitanja vracanja kupljenog proizvoda zbog ne svidjanja krojem, bojom, velicinom itd...to ima veze sa prodavcem, i to rijesavas sa prodavcem. Zasto PayPal povezujes sa tim? Prodavac postavlja uslove kako se kupljena roba moze vratiti i ti samom kupovinom ili klikom na 'Agree" slazes sa tim uslovima, i zasto bi sad neko radio nesto sto bi prisiljavalo prodavce da imaju polisu vracanja. Prije kupovine provjeris sa prodavcem jel on vraca ili ne i ako ti se ne svidja trazis drugog koji ce to radi, PayPal nikakve s tim nema, niti treba da ima. Imam ja za komsiju finansijskog policajca ovde u Italiji ... ne bi se on bas slozio sa tobom .. to sa vracanjem robe, garancijama, obavezama prodavca ... ima toga ihahaj .. i ne zavisi od prodavca. Ako ono "Agree" nije u skladu sa zakonom ne vredi po lule duvana .. Pokvarila se nama pegla, po zakonu un Italiji 2 godine ima prodavnica obavezu da u slucaju kvara primi proizvod nazad i posalje u servis na popravku jer je garancija u EU minimum 2 godine. I nemam sta ja da trazim servis vec je to obaveza prodavca. Otisli ja i zena, onaj u prodavnici nesto nas izmuljao, kao ne rade to oni, a mene mrzelo da se petljam sa tim mada znam za te 2 godine i kazem zeni, daj sta da se natezemo sa niim kupi novu peglu, nije skupa, vise nas kosta dolazak u prodavnicu itd. Ne secam se sta smo na kraju uradili ali peglu nije primio prodavac. I mi sa komsijama uz kafu ispricamo taj dogadjaj , a komsija kada je cuo kaze, Sta? Dajte vi meni tu peglu odnecu je ja ... i odnese je. I poprave je. I vrate nam peglu. I zatvore prodavnicu. I sada je tu neka druga prodavnica. Sada se zezam, prodavnica je zbilja zatvorena ali ko zna zbog cega, zena i ja se zezamo da je komsija zatvorio .. ali ko zna ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Pitanja vracanja kupljenog proizvoda zbog ne svidjanja krojem, bojom, velicinom itd...to ima veze sa prodavcem, i to rijesavas sa prodavcem. Zasto PayPal povezujes sa tim? Prodavac postavlja uslove kako se kupljena roba moze vratiti i ti samom kupovinom ili klikom na 'Agree" slazes sa tim uslovima, i zasto bi sad neko radio nesto sto bi prisiljavalo prodavce da imaju polisu vracanja. Prije kupovine provjeris sa prodavcem jel on vraca ili ne i ako ti se ne svidja trazis drugog koji ce to raditi, PayPal nikakve veze s tim nema, niti treba da ima. I jos pride i prodavac prilikom otvaranja prodavnice klikne na "Agree" dugme, odnosno da ce raditi po zakonu. A ako zeli da bude konkurentniji onda ce dodati jos toga ali da klijent bude zadovoljniji... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Ма да Билбија, код тебе се све може решити пендреком. Што лепо не одеш у политику и узмеш више тај пендрек у руке него стално причаш шта са њим треба да се ради? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Ма да Билбија, код тебе се све може решити пендреком. Што лепо не одеш у политику и узмеш више тај пендрек у руке него стално причаш шта са њим треба да се ради? Ne pendrekom vec zakonom kako i prilici civilizovanom coveku. Kao sto se ulica prelazi na zeleno a ne crveno , tako je regulisana i trgovina, gradjevinarstvo, novinarstvo.... Zna se red i zakon i pristojan svet to postuje. Pendrek treba, na zalost, onima koji misle da mogu biti iznad zakona i da su oni u stvari zakon i njihova zelja da je vrhunski princio koji trebaju ostali da postuju kao zakon. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Нисам мислио на то него на ситуацију у којој се ти и ја договоримо нешто и обојица пристанемо на то, а онда дође неко са пендреком и спречи нас да договор спроведемо у дело. Поента је да када је ствар добровољна заиста нема потребе за "законом" који ће то да решава (уколико, наравно, у процесу не повредимо никог другог). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Нисам мислио на то него на ситуацију у којој се ти и ја договоримо нешто и обојица пристанемо на то, а онда дође неко са пендреком и спречи нас да договор спроведемо у дело. Поента је да када је ствар добровољна заиста нема потребе за "законом" који ће то да решава (уколико, наравно, у процесу не повредимо никог другог). Naravno da ne bi bilo potrebe za zakonom i pendrekom kada bi covek postovao onaj iskonski, moralni zakon. Medjutim covek ga ne postuje, pa vrlo cesto pozeli nesto sto je tudje, recimo kada prodaje nesto po jednoj ceni a to vredi manje i kroz trgovinu prisvaja tudje. Za takve treba zakon. Jer njihova pohlepa je krsenje Bozije zapovesti i pristojan svet se mora nekako zastititi a to cini zakonom. Neko drugi bi to resavao batinom... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Imam ja za komsiju finansijskog policajca ovde u Italiji ... ne bi se on bas slozio sa tobom .. to sa vracanjem robe, garancijama, obavezama prodavca ... ima toga ihahaj .. i ne zavisi od prodavca. Ako ono "Agree" nije u skladu sa zakonom ne vredi po lule duvana .. Pokvarila se nama pegla, po zakonu un Italiji 2 godine ima prodavnica obavezu da u slucaju kvara primi proizvod nazad i posalje u servis na popravku jer je garancija u EU minimum 2 godine. I nemam sta ja da trazim servis vec je to obaveza prodavca. Otisli ja i zena, onaj u prodavnici nesto nas izmuljao, kao ne rade to oni, a mene mrzelo da se petljam sa tim mada znam za te 2 godine i kazem zeni, daj sta da se natezemo sa niim kupi novu peglu, nije skupa, vise nas kosta dolazak u prodavnicu itd. Ne secam se sta smo na kraju uradili ali peglu nije primio prodavac. I mi sa komsijama uz kafu ispricamo taj dogadjaj , a komsija kada je cuo kaze, Sta? Dajte vi meni tu peglu odnecu je ja ... i odnese je. I poprave je. I vrate nam peglu. I zatvore prodavnicu. I sada je tu neka druga prodavnica. Sada se zezam, prodavnica je zbilja zatvorena ali ko zna zbog cega, zena i ja se zezamo da je komsija zatvorio .. ali ko zna ... Medjutim nemoj da zaboravis da ne podlezu sve prodavnice pod isti pravni sistem. Naruci peglu sledeci put iz neke zemlje koja nema zakon od dve godine garancije na tehnicku robu, i neka ti se pokvari za godinu dana - italijanski zakon ti ne znaci nista. Ne zaboravi da kupovima preko interneta najvise zavisi od toga od koje zemlje kupujes. Medjutim covek ga ne postuje, pa vrlo cesto pozeli nesto sto je tudje, recimo kada prodaje nesto po jednoj ceni a to vredi manje i kroz trgovinu prisvaja tudje. Sve vredi onoliko koliko imas ponude i traznje t.j onoliko koliko je kupac spreman da pruzi za tu robu. Ne postoji neka "Univerzalna vrednost" ne znam odakle ti to, drugim recima, cenu formira trziste. Niko ne moze da prodaje mnogo skuplje nego sto trziste diktira jer onaj ko je kupio to kod njega, sutra dan ima da vidi to isto kod drugog za manje pare i da predje da kupuje kod drugog jer je jeftiniji. Onaj ko to radi bi na slobodnom trzistu - propao. Jedino sto zakon moze da radi i sto treba da radi jeste da zastiti od monopola i monopolista, jer oni mogu da "diktiraju" cenu. Drugim recima moze da te ucenjuje, jer on jedini ima ono sto ti treba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Medjutim nemoj da zaboravis da ne podlezu sve prodavnice pod isti pravni sistem. Naruci peglu sledeci put iz neke zemlje koja nema zakon od dve godine garancije na tehnicku robu, i neka ti se pokvari za godinu dana - italijanski zakon ti ne znaci nista. Ne zaboravi da kupovima preko interneta najvise zavisi od toga od koje zemlje kupujes. Sve vredi onoliko koliko imas ponude i traznje t.j onoliko koliko je kupac spreman da pruzi za tu robu. Ne postoji neka "Univerzalna vrednost" ne znam odakle ti to, drugim recima, cenu formira trziste. Niko ne moze da prodaje mnogo skuplje nego sto trziste diktira jer onaj ko je kupio to kod njega, sutra dan ima da vidi to isto kod drugog za manje pare i da predje da kupuje kod drugog jer je jeftiniji. Onaj ko to radi bi na slobodnom trzistu - propao. Jedino sto zakon moze da radi i sto treba da radi jeste da zastiti od monopola i monopolista, jer oni mogu da "diktiraju" cenu. Drugim recima moze da te ucenjuje, jer on jedini ima ono sto ti treba. Zato i svaka drzava i treba pazljivo da bira i Akome ce dozvoliti internet trgovinu na svojoj teritoriji jer nisu svi Bicvana. To sto bocvana ima Paypal mene u Srbiji ne zanima. Mene zanima da ja budem zasticen i da se postuje domace zakonodavstvo kada nesto kupujem a ne da moram da proucavam zakonodavstvo Filipina da bih znao koja preva imam a koja nemam. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Zato i svaka drzava i treba pazljivo da bira i Akome ce dozvoliti internet trgovinu na svojoj teritoriji jer nisu svi Bicvana.Mene zanima da ja budem zasticen i da se postuje domace zakonodavstvo kada nesto kupujem a ne da moram da proucavam zakonodavstvo Filipina da bih znao koja preva imam a koja nemam. Zato i postoje udruzenja kao eu, i generalno medjunarodni ugovori. Upravo da bi ozvanicili to trgovanje izmedju lica u razlicitim drzavama i da bi se znalo kako se regulisu ti odnosi. Razumem te totalno. Ako te vise zanima o toj temi medjunarodno trgovinsko pravo i ostala medjunarodna privatna prava. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%92%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Zato i postoje udruzenja kao eu, i generalno medjunarodni ugovori. Upravo da bi ozvanicili to trgovanje izmedju lica u razlicitim drzavama i da bi se znalo kako se regulisu ti odnosi. Razumem te totalno. Ako te vise zanima o toj temi medjunarodno trgovinsko pravo i ostala medjunarodna privatna prava. https://sr.wikipedia.org/wiki/Међународно_приватно_право Isto tako postoje i pravila koja regulisu odnose, obaveze i prava medju ucesnicima u trgovini kada udjes u samoposlugu na primer Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Isto tako postoje i pravila koja regulisu odnose, obaveze i prava medju ucesnicima u trgovini kada udjes u samoposlugu na primer Naravno, bez toga trziste ne bi postojalo. Neka stite potrosace, neka prodavce. Naprimer potrosac moze da tuzi prodavca ako mu cena nije pristojno izlozena, ukoliko ne prihvata garanciju, ukoliko mu usluga nije "na nivou", ukoliko uslovi nisu higijenski. Treba ih stiti od medjusobnih dela prevare i slicno. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Ima drzava u kojima su posebno istaknuti cena bez poreza i porez. Tako ka musterija tacno vidi koliko para odlazi drzavi .... Medjutim ... Ja bih voleo da vidim i koliko je trgovac platio nesto a koliko se "ugradio" .... Da znam i koliko odlazi u njegov dzep ... Pa na osnovu toga da biram kome cu stavljati pare u dzep i koliko ... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука