Jump to content

Zašto Bocvana ima PayPal a Srbija nema

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Pa zbog utaje poreza prijatelju, sve drzave hapse zbog toga i Srbija odlicno zna da ce >Srbi bas zbog toga da otvaraju racune, alo!!!!

Porez se placa prema prebivalistu ma gde stekao zaradu, makar i na Antartiku, porez placas u Srbiji ako zivis u njoj.

Kada Srbija potpise sporazum o ne-tajnosti bankarskih racuna sa doticnom zemljom opnda ces moci u toj zemlji i da otvaras racune. Do tada- dovidjenja ...

То се зове обична бандитска пљачка. Ако сам паре зарадио у иностранству и уплаћивано ми је у иностранству на тај рачун, држава може само да ме пољуби у д...што се тиче те ствари. Шта са људима који имај пријављену адресу боравка у страној држави, имају њене папире, али и даље су задржали држављанство, они треба да плаћају порез јел?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 154
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То се зове обична бандитска пљачка. Ако сам паре зарадио у иностранству и уплаћивано ми је у иностранству на тај рачун, држава може само да ме пољуби у д...што се тиче те ствари. Шта са људима који имај пријављену адресу боравка у страној држави, имају њене папире, али и даље су задржали држављанство, они треба да плаћају порез јел?

A sta mislis zasto postoje "poreski rajevi" ovde-onde ... izgleda da je srpsko resenje univerzalno ---

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa zato sto pristojne drzave razvijaju privredu a ne pranje novca.

Невероватно. Значи нису криве државе које бесомучно отимају новац од сопствених и страних грађана него су криве оне које то не чине јер, забога, оне се баве "прањем новца".

Подели на овим сајтовима

Значи Новак Ђоковић "пере новац" зато што неће да га да ЈАГЊЕЋИМ БРИГАДАМА да га оне проћердају на своје виле на Дедињу, јахте, певаљке на Ибарској магистрали, итд?

Подели на овим сајтовима

Требало би да га ухапсе следећи пут кад дође у Србију... ;)

Шалу на страну, када би Србија смањила порезе на минимум народу би било пуно боље. Само што њихов циљ није да народу буде боље, него да њима буде боље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Значи Новак Ђоковић "пере новац" зато што неће да га да ЈАГЊЕЋИМ БРИГАДАМА да га оне проћердају на своје виле на Дедињу, јахте, певаљке на Ибарској магистрали, итд?

U Italiji pre neku godinu, moto trkac Valentino Ross nacionalna moto legendai, placao porez u Londonu, tu mu bilo "jeftinije" dok mu finanza nije zakucala u Riminiju na vrata ... posle je platio zaostatke sa kamatama i jos se javno izvinjavao sunarodnicima zbog pokusaja utaje poreza ...

Подели на овим сајтовима

Па ако је имао боравиште у Лондону зашто би плаћао порез у Италији?

То је чист безобразлук италијанске власти... Класична отимачина.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ако је имао боравиште у Лондону зашто би плаћао порез у Италији?

То је чист безобразлук италијанске власти... Класична отимачина.

Imao je on boraviste u Londonu ali je ziveo u Italiji.Samo je bio prijavljen u Londonu. A izlazio po Riminiju sa ortacima ...

Подели на овим сајтовима

Па шта, долазио ту на одмор. Боравиште му је било пријављено у Лондону.

Видиш колико је бесмислена та прича... Сада треба да уђемо у расправу о томе шта је "боравиште" и колико времене треба да проводиш негде. А шта ћемо са неким ко пола године живи у једној држави, а пола у другој?

(Није хипотетички пример, имам пријатеља који тако живи.)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Видиш колико је бесмислена та прича... Сада треба да уђемо у расправу о томе шта је "боравиште" и колико времене треба да проводиш негде. А шта ћемо са неким ко пола године живи у једној држави, а пола у другој?

Valjda ako provedeš u nekoj zemlji duže od 180 dana odjednom, bez izlaska, znači 180+1 dan, u obavezi si da plaćaš porez u toj zemlji. Zato i ona famozna odredba kad su nam ukinuli vize za EU, da možeš da ostaneš 180 dana unutar 360 dana koji ti se broje od trenutka ulaska u šengen zonu, ta odredba je baš zbog tog pravila. Nisam 100% siguran da je sve ovo tačno, ali nalazio sam po netu ovakva tumačenja...

Подели на овим сајтовима

A pa Zvonko ovi ovde nisu ovce. Samo u Srbiji si mogao da vozis kola na punomoc i da auto promeni 15 vlasnika a da drzava ne uzme ni dinar, a da pravi "vlasnik" bude baba u nekoj zabiti koja ni ne zna da ima kola ...

Ovi ovde imaju razradjen sistem do detalja .

A sa Rossijem je bilo nesto kao 2-3 meseca u Londonu a ostatak godine u Italiji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...