Jump to content

Sličnosti i razlike između psevdozilota i sponzoruša

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не готивим овај начин опхођења.

Међу њима има много људи који су стварно добри и поштени и труде се, али су једноставно из једног или другог разлога заведени. Неки су заведени од стране својих духовника, неки су поверовали агресивној пропаганди на коју Црква није дала било какав одговор, неки су из ко зна којих разлога тамо...

Овако сигурно никоме нећемо помоћи да спозна истину, називајући га спонзорушом. Многи од тих људи се пресаберу када се са њима искрено поразговара о свим тим стварима, или када сазнају неке ствари које до тада нису знали. Ово ми делује као када са Борбе за веру узму да измишљају погрдна имена за Патријарха и Епископе и да распредају свакакве глупости. Ако су они такви, ми не морамо да будемо. И то је један од начина да ти јадни људи виде где је Истина.

Заиста се надам да ћеш преиспитати оправданост постојања ове теме, овако постављене, јер мислим да јој није место на овом форуму.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ustvari sam hteo da napišem većina, ali sam napisao svi. Ima izuzetaka, ali moraš priznati da ogroman broj vernika poštuje pravila samo iz straha od kazne ili zbog želje za nagradom.

Parafraziraću jer ne mogu tačno da se setim kako ide, ali suština je kako postoje tri nivoa odnosa čoveka prema Bogu: odnos roba prema gospodaru (strahujem i zato radim kako mi je rečeno), odnos najamnik - vlasnik (radim kako bih dobio nagradu) i odnos sina prema ocu (suština je u ljubavi).

Nadam se da je jasno ka čemu se teži...

Подели на овим сајтовима

Овако сигурно никоме нећемо помоћи да спозна истину, називајући га спонзорушом.

Заиста се надам да ћеш преиспитати оправданост постојања ове теме, овако постављене, јер мислим да јој није место на овом форуму.

Slazem se. Ekstremno neumesno i cak ne narocito inteligentno.

Подели на овим сајтовима

Овако сигурно никоме нећемо помоћи да спозна истину, називајући га спонзорушом.

To je tvoje mišljenje a šta ako grešiš?

Mislim,nikog mo ovde direktno ne nazivamo sponzorušom,već pokušavamo da uporedjujemo materiajlni i duhovni interes.

Možda baš nekom otvorimo oči

Подели на овим сајтовима

Ekstremno neumesno i cak ne narocito inteligentno.

I u najvećoj gluposti,inteligentan čovek nađe smisao,razloži je ,objasni ...oplemeni...

Ajde da vidimo da li si ti na nivou zadatka,obzirom kako si ocenio ovu temu ,zaključujem da se smatraš intelektualcem..

Tema je tvoja,da vidimo možeš li da opravdaš temelj na osnovu kog donosiš sud :)

Подели на овим сајтовима

Evidentno je da psevdoziloti forsiraju u svojoj duhovnosti paklene muke i strah od istih,što je i osnovna motivacija za njihovu borbu da zadobiju večno blaženstvo

Слажем се да су многи такви, али то су углавном почетници у вери. А да ли је тебе страх да не оствариш заједницу са Богом? Приметио сам да је многе страх и да причају о паклу, ваљда због тога што имају велики страх од не ступања у заједницу са Богом. Па су почели да верују да душе одлазе у небиће, па опет у биће, па опет у небиће.

Nema kod njih svetootačke molitve :"Ako ne spasiš sve ljude ,nemoj ni mene spasiti"

Колико се сећам да је апостол Павле навео "спасеш јеврејски народ", али не могу да се тачно сетим. Али ми се овај цитат коси са Христовим речима (Mt. 10, 37). А Можда си мислио на цитат вл. Николаја из песме "Молитва за српски народ".

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

To je tvoje mišljenje a šta ako grešiš?

Mislim,nikog mo ovde direktno ne nazivamo sponzorušom,već pokušavamo da uporedjujemo materiajlni i duhovni interes.

Možda baš nekom otvorimo oči

Моје је мишљење да, уколико би ме неко назвао спонзорушом, могао би да добије по носу или по сујети, али у сваком случају, осећао би и једно и друго метар дана, и врата би му заувек била затворена код мене, што се тиче било чега што је хтео да ми саопшти. а ми њима желимо да саопштимо да греше. На начин на који они пшишу на Борби за веру, Ихтусу и слилчним умоболним сајтовима.

А ти сад упореди то са тим када би неко тебе назвао спонзорушом у лице, или некако слично, како би ти реаговао, па види колико је продуктивна ова тема.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Pocinjemo svi od odnosa rob - gospodar pa se penjemo neko brze neko sporije. Zar himna ljubavi u apostolskoj poslanici ne govori bas o ovome?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Моје је мишљење да, уколико би ме неко назвао спонзорушом, могао би да добије по носу или по сујети, али у сваком случају, осећао би и једно и друго метар дана, и врата би му заувек била затворена код мене, што се тиче било чега што је хтео да ми саопшти. а ми њима желимо да саопштимо да греше. На начин на који они пшишу на Борби за веру, Ихтусу и слилчним умоболним сајтовима.

А ти сад упореди то са тим када би неко тебе назвао спонзорушом у лице, или некако слично, како би ти реаговао, па види колико је продуктивна ова тема.

Kad već spomenu sujetu,onda prvo svojoj daj po nosu , pa nećeš zanavek zatvarati vrata ljudima a i bićeš manje uvredljiv i uvrede će biti "uvrede" :)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...