Manolis Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 У Аустрији је сваки становник највећи инспектор и полицијац. Много заебано. Вуко ја неку робу из Вијене, и пријави ме баба на улици полицији и да се дерња на мене као да је видела Бин Ладена. Почео сам да се крстим и и на православном и на католичком и помислих се "види луде бабе?!" али није штос био у томе што ја пакујем робу у аутомобил и никако да се спакујем, него је проблем што сам из Сербије. Вукла ме полиција за нос док ми нису објаснили да је забрањено, замисли молим те, паковање кабастих ствари на јавном месту?!!! И после ми ти исти Аустријанци соле о правима педера и дискриминацији у нашој држави. Ма море гони те се бре и далеко вам ваша болесна и капиталистичка унија! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 У Аустрији је сваки становник највећи инспектор и полицијац. Много заебано. Вуко ја неку робу из Вијене, и пријави ме баба на улици полицији и да се дерња на мене као да је видела Бин Ладена. Почео сам да се крстим и и на православном и на католичком и помислих се "види луде бабе?!" али није штос био у томе што ја пакујем робу у аутомобил и никако да се спакујем, него је проблем што сам из Сербије. Вукла ме полиција за нос док ми нису објаснили да је забрањено, замисли молим те, паковање кабастих ствари на јавном месту?!!! И после ми ти исти Аустријанци соле о правима педера и дискриминацији у нашој држави. Ма море гони те се бре и далеко вам ваша болесна и капиталистичка унија! Ма и то није страшно. Да видиш ти ове наше Потурице како се понашају. Ревноснији су него домороци, бране аустријско уређење, штите монетарни фонд, брину се за социјално осигурање итд итд... Зато кад год неки јадник наш дође одоздоле они га мрзе као кад је дошао њима лично од уста да узима. А Аустријанци мрзе досељенике (то су потомци нациста) и то што се праве мало фини према нашима то ти је зато што још увек перу савест од Хитлера. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Машала, само нам још то фали... А што не укину подстицај који азилантима дају да то раде? Кажу једноставно - азиланти из Србије и Македоније неће добити 700 евра и решен проблем. I ovde postoji jedan problem. Da nije socijalizma, imigracioni zakoni ne bi imali nikakvog smisla. Ovako kada svi raspolažu kolačom određene veličine (koji se uzima od produktivnih nemačkih državljana), ima smisla tražiti da se deli na što manje ljudi. Tako npr. dvadesetih u SAD nije bilo nikakvih imigracionih zakona, ko god je hteo mogao je da dođe tamo, živi, radi, stvara i molim lepo. Kad imaš robinhudovska davanja u vidu kojekakvih ispomoći za nezaposlene i slično, socijalizovano zdravstvo, socijalizovano obrazovanje i još neke stvari, situacija se drastično menja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Nije tačno. Jeste tačno, to je jedini razuman argument za takvu vrstu ograničenja/zabrana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Nije tačno. Ameri su uvek toliko doseljenika dozvoljavali koliko im je trebalo. A odmah je vršena asimilacija. Legendarne su scene gde su doseljenici npr. u 19. veku odmah još u imigracionim centru na State Island u NY dobijali engleska imena i prezimena.. Био сам тамо, зове се Ellis Island. Пре Првог светског рата могао је да дође ко год жели без икаквих услова, само да је здрав. Нису мењали имена, нити је вршена било каква асимилација. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Banović: Situacija nije alarmantna Načelnik Uprave granične policije Srbije Nenad Banović kaže da režim putovanja državljana Srbije u zemlje Evropske unije bez viza nije ugrožen. “Podaci koje smo dobili od naših nemačkih kolega jesu ozbiljni, međutim sam izveštaj Evropske komisije koji je juče stigao govori da je Srbija na polju smanjanja lažnih azilanata imala umereni napredak, što znaci da situacija nije tako alarmanta kao što naše nemačke kolege žele to da predstave. Što se konkretno Bavarske tiče u toku avgusta i septembra zajedno Srbi i Makedonci su imali su, prema njihovim izveštajima, samo 303 naša državljana koji su tamo bili u funkciji tkzv. lažnih azilana. Brojke pokazuju da je broj lažnih azilanata u padu u odnosu na prošlu godinu kada smo imali izuzetan pad u odnosu na 2010,” kaže za B92 Banović. “Mi sva upozorenja koja dobijamo od naših nemačkih kolega zaista najozbiljnije razmatramo i preduzećemo određene mere…Već u utorak ćemo imati jedan ozbiljan sastanak u Ministarstvu spoljnih poslova kada ćemo razmotriti koje ćemo naredne korake preduzeti za smanjenje broja tih lica,” rekao je Banović za B92 i dodao da je u stalnom kontaktu sa oficirom za vezu ambasade Nemačke u Beogradu i da će uspostaviti kontakte sa kolegama iz Nemačke. Na osnovu dokumenta MUP-a Srbije u koji je B92 imao uvid, primetan je trend pada broja državljana koji su podneli zahtev za azil u tradicionalno “najpopularnijim” evropskim zemljama. Na osnovu podataka u prvih šest meseci, manje zahteva u odnosu na prethodne dve godine upućeno je Nemačkoj, Švedskoj, Luksemburgu, Belgiji. Jedino je povećan broj zahteva za azil u Švajcarsku. U Nemačakoj je , na primer, u prvih šest meseci ove godine manje tražioca azila, a Srbija se na lazi na šestom mestu po broju podnetih zahteva u ovoj zemlji. U septembru je porastao broj zahteva, posle odluke nemačkog Ustavnog suda da se povećaju novčana davanja tražiocima azila. B92 Crveno je suština problema. A biće ipak da je cela ova priča politički pritisak... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ништа још није одлучено. Питање укидања виза још је на тапету. Њемачка не може издејствовати укидање виза док не добије сагласност свих земаља чланица шенген зоне. Они можда сада притискају Брисел да утиче и на остале земље да се усагласе да Србији и Македонији треба да се врати безвизни режим, али мислим да је то све политичка игра и да би процедура враћња безвизниг режима била много скупља него што их коштју ти азиланти који су похрлили због социјалне помоћи. Овдје се ради о обичном политичком притиску н Србију, због чега трпи и Македонија, а због односа Србије према Косову. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Da, mrze doseljenike, zato su primili oko 200.000 Srba i isto toliko Nemaca i Turaka, i druge narode.. Mogu da zamislim šta bi bilo kad bi u Srbiju došlo 200.000 Nemaca, i 200.000 Turaka, i 200.000 Kineza..)) Nego ljudi ovde imaju svoju kulturu, svoje običaje, to morate da poštujete. Kome se ne sviđa, što bi rekao Zvonko za radnike, slobodno mu je da ide. Austrija je zemlja Austrijanaca, ako hoćete da Austrija bude i vaša zemlja morate da postanete Austrijanci, dotad vi ste gosti. Isto će da čuje doseljenik u Srbiji: Srbija je zemlja Srba, ako hoćete da Srbija bude i vaša zemlja morate da postanete Srbi! I to je svuda tako, da li otišli u Nemačku, Englesku, Ameriku, Rusiju, bilo gde. Ali ovo je lepa lekcija za nas Srbe da naučimo koliko vredi imati svoju zemlju, svoj dom, gde nisi gost i moljac. Ništa ne pomaže da kukamo i jadikujemo kako u Srbiji ništa ne valja, ovo je svima drugima na svetu svejedno. То што они мрзе досљељенике могу да разумем знајући чији су потомци. И њихов вековни сан "Дранг нах остен" се срушио када су зашли у руску интересну зону и на, тад, слободољубиве Србе. Њихова досељеничка политика и потреба за радном снагом је допринела да им се населе имигранти. А кад видеше да се то отргнуло контроли почеше законе своје да мењају. Осетивши велику конкуренцију у досељеницима који су раднији, маштовитији и талентованији почеше да уводе, штавише, дискриминаторске законе. Но добро, они тако бране свој народ и није им за замерити али зар то није нека "Божја казна" за њихово вишевековно владање и експлоатацију околних народа ("Тамница народа")? Њихова асимилаторска политика и извршавање "ватиканских циљева" се прожима кроз историју тако да је ово сам наставак те исте политике под плаштом заштите свог народа. (то је широка тема и захтева озбиљну студију људи од струке). Понављам, нека се и њима деси Косово!!! Дај Боже!!! Лично поштујем Аустријанце али не и њихове власти из било ког периода. Ти си, видим, постао ревноснији Аустријанац од њих самих. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Овдје се ради о обичном политичком притиску на Србију, због чега трпи и Македонија, а због односа Србије према Косову. Ово је кључно. То се ради да би се Срби научили на памет и да кад уђемо у ЕУ то не буде поносно и као поштован члан него да уђемо са смакнутим гаћама и панталонама па да се по потреби према нама предузимају непристојне радње. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Понављам, нека се и њима деси Косово!!! Дај Боже!!! Њемци су имали конингсберг, кога су им Руси отели на сличан начин, можда и гори начин него Албанци Косово. Они су се помирили са тим иако им је Конигсберг био престоница краљева кроз вјекове и једно значајно мјесто на коме је формиран њемачки идентитет. То их није омело да изгубе идентитет и заглаве се у времену, и без Конгисберга су опет постали јаки и економски и политички. Тако да са те стране гледај зашто они неће да схвате зашто се Србија толико не мири са губитком Косова. Њихов примјер им говори да је чиста илизија да парче неке земље формира твој идентитет и одређује твоју судбину у овом свијету. Дакле њима се десило Косово и нису ни близу, не ни близу него уопште нису изгубили главу због тога. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Њемци су имали конингсберг, кога су им Руси отели на сличан начин, можда и гори начин него Албанци Косово. Они су се помирили са тим иако им је Конигсберг био престоница краљева кроз вјекове и једно значајно мјесто на коме је формиран њемачки идентитет. То их није омело да изгубе идентитет и заглаве се у времену, и без Конгисберга су опет постали јаки и економски и политички. Тако да са те стране гледај зашто они неће да схвате зашто се Србија толико не мири са губитком Косова. Њихов примјер им говори да је чиста илизија да парче неке земље формира твој идентитет и одређује твоју судбину у овом свијету. Дакле њима се десило Косово и нису ни близу, не ни близу него уопште нису изгубили главу због тога. Па сад о отимању да ли може да се прича имајући у виду немачку агресију на Совјетски савез? Ко је коме шта и колико хтео да отме је ствар озбиљне научне студије која можда може да објасни и овај неоколонијални однос великих сила према малим народима. Питање је како би се сад понашали немци да им неко узме 15 посто територије данашње Немачке??? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Па сад о отимању да ли може да се прича имајући у виду немачку агресију на Совјетски савез? Ко је коме шта и колико хтео да отме је ствар озбиљне научне студије која можда може да објасни и овај неоколонијални однос великих сила према малим народима. Питање је како би се сад понашали немци да им неко узме 15 посто територије данашње Немачке??? Њемачка агресија на СССР не оправдава одузимање територије коју су до упада Руса насељавали 100% Њемци. Практички преко њоћи сво домицилно становништво њемачког поријекла је протјерано и доведени су Руси. Наравно да одузимање Конигсберга и претварање у Калињинград има везе са излазом на море и да је ратни вихор искориштен да се отме територија. Но није битно сад да ли је отимање Конигсберга оправдано или не, битно је да Њемци нису оштећени због тога и да их то није спречило да се по окончању рата за само 20 година дигну поново до економске силе (западни дио). И то су успијели и поред тога што је не 15 него и више од 15% титорије било окупирано од стране бољшевика који су источни дио Њемачке начинили бастионом сиромаштва и заосталости. Добро је и позната чињеница да ниједан град у Њемачкој након завршетка другог свејтског рата није остао камен на камену. Економија је била тотално руинирана и сви ресурси били истрошени на ратне циљеве за рат који је био изгубљен. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Њемачка агресија на СССР не оправдава одузимање територије коју су до упада Руса насељавали 100% Њемци. Практички преко њоћи сво домицилно становништво њемачког поријекла је протјерано и доведени су Руси. Наравно да одузимање Конигсберга и претварање у Калињинград има везе са излазом на море и да је ратни вихор искориштен да се отме територија. Но није битно сад да ли је отимање Конигсберга оправдано или не, битно је да Њемци нису оштећени због тога и да их то није спречило да се по окончању рата за само 20 година дигну поново до економске силе (западни дио). И то су успијели и поред тога што је не 15 него и више од 15% титорије било окупирано од стране бољшевика који су источни дио Њемачке начинили бастионом сиромаштва и заосталости. Добро је и позната чињеница да ниједан град у Њемачкој након завршетка другог свејтског рата није остао камен на камену. Економија је била тотално руинирана и сви ресурси били истрошени на ратне циљеве за рат који је био изгубљен. Па то је можда цена за 20 милиона Руса који су страдали због немачке агресије. А где су други народи који су, такође, милионски страдали? А што се тиче обнове Немачке, сигуран сам да су они опљачкавши поробљене народе нешто и уштекали за времена која су неминовно долазила. Осетили су они још 43. да су кренула кола низбрдо тако да су већ тада почели да се организују и да велика богатства и научно техничка достигнућа склањају. Постоје бројни докази о томе како су још тада увећавали немачку колонију у Јужној Америци, чак су и базу направили на Јужном полу где ће да наставе са "радом". Хапшења бивших нациста су довођена до фарсе а преко 60 посто државног апарата послератне Немачке су чинили нацистички кадрови. На јеном споменику у Поморављу пише: "Никад не веруј Немцу и туђинцу". Опрости брате Јустинијане БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 А што се тиче обнове Немачке, сигуран сам да су они опљачкавши поробљене народе нешто и уштекали за времена која су неминовно долазила. Осетили су они још 43. да су кренула кола низбрдо тако да су већ тада почели да се организују и да велика богатства и научно техничка достигнућа склањају. Постоје бројни докази о томе како су још тада увећавали немачку колонију у Јужној Америци, чак су и базу направили на Јужном полу где ће да наставе са "радом". Ma da, kad god se neka civilizacija razvija veoma uspešno, i iz naše perspektive nezamislivo, onda to nije jer su genijalni, jer su produktivni, vredni, sa dobrim idejama i sa dobrim sistemom, nego zato što su negde nešto ukrali, podvalili, oteli, opljačkali, ugnjetavali... Tako su i SAD bogate jer ugnjetavaju, pljačkaju, vrše invazije a ne zato što su imali slobodno tržište, demokratiju i toleranciju decenijama, a mi smo tobož pošteni i čestiti, i imamo obraz za razliku od njih. Teške gluposti. Овдје се ради о обичном политичком притиску н Србију, због чега трпи и Македонија, а због односа Србије према Косову. Lepo je Zvone rekao - mi tu vršimo pritisak, mi hoćemo da uđemo u njihov klub, a oni tu kažu "ako hoćete da uđete, uslovi su ti i ti". Oni nikakav pritisak ne vrše na nas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 zato što su negde nešto ukrali, podvalili, oteli, opljačkali, ugnjetavali... Tako su i SAD bogate jer ugnjetavaju, pljačkaju, vrše invazije Lepo je Zvone rekao - mi tu vršimo pritisak, mi hoćemo da uđemo u njihov klub, a oni tu kažu "ako hoćete da uđete, uslovi su ti i ti". Oni nikakav pritisak ne vrše na nas. Да, да... Толико су генијални да су тај ген хтели, и хоће, да изолују од осталих "штетних". Ово затамњено је круцијално. То је аксиом. Ово што Звоне каже је сасвим обрнуто. Ми вршимо притисак? Ха ха... Кога ти и Звоне фолирате? КОМЕ ЗАКОН У ТОПУЗУ ЛЕЖИ, ТРАГОВИ МУ СМРДЕ НЕЧОВЕШТВОМ БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука