RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па ево имаш "бесплатно" школство и здравство и видимо резултате. Резултати су онакви какво је цело друштво. Када је целом друштву било боље, и школство и здравство нам је било далеко боље. И ти си се школовао на тим школама. И ја исто. Само је разлика у менталитету данашњих клинаца који би све и одмах, па онда полажу испите на бубицу, или иду на разне приватне факултете који им омогућавају брзо напредовање без икаквих стварних квалитета, зато што је систем тако постављен. Нема све то било какве везе са системом школства или здравства. А можемо да се правимо овде паметни и теоретишемо до сутра, али бесплатно здравство и бесплатно школство су цивилизацијска достигнућа. Или би било боље да смо неписмени или да немамо приступа основним здравственим услугама, па да умиремо као пси? Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 А коме се не свиђа, широко му поље.Знам ја зашто се ви правници буните против либерализма. Плашите се за своје позиције у друштву, плашите се за своје паразитске фотеље... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Знам ја зашто се ви правници буните против либерализма. Плашите се за своје позиције у друштву, плашите се за своје паразитске фотеље... Тачно, само "ми паразити" успостављамо друштво у ком је владавина права. Да није "нас паразита", ти би данас можда био роб. Или радио за локалног феудалца. А пошто сте ви "непаразити" толико морални, можемо о свему овоме да поразговарамо када будеш почео да плаћаш пуну цену, економску цену, свог школовања. За то се залажеш, јел тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Резултати су онакви какво је цело друштво. Када је целом друштву било боље, и школство и здравство нам је било далеко боље. И ти си се школовао на тим школама. И ја исто. Да ли сам имао избора? За све што сам имао избора држао сам се што даље од њих - никада нисам радио у државној фирми и увек сам користио приватне услуге за све што ми је требало. А нисам рођен у благостању, било је дана када нисам имао динар у џепу и носио пробушене ципеле. А можемо да се правимо овде паметни и теоретишемо до сутра, али бесплатно здравство и бесплатно школство су цивилизацијска достигнућа. Или би било боље да смо неписмени или да немамо приступа основним здравственим услугама, па да умиремо као пси? Па зар ти не видиш да је наш народ све више неписмен и нема приступ основним здравственим услугама? Ако је ово "цивилизацијско достигнуће" онда сам поносан дивљак. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 А можемо да се правимо овде паметни и теоретишемо до сутра, али бесплатно здравство и бесплатно школство су цивилизацијска достигнућа. Или би било боље да смо неписмени или да немамо приступа основним здравственим услугама, па да умиремо као пси? To je tek privid dostignuća. Ili možda anti-dostignuće. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Тачно, само "ми паразити" успостављамо друштво у ком је владавина права. Да није "нас паразита", ти би данас можда био роб. Или радио за локалног феудалца. Многи адвокати су само "препродавци" којима је држава бесмисленим и компликованим прописима направила посао. Част изузецима. А пошто сте ви "непаразити" толико морални, можемо о свему овоме да поразговарамо када будеш почео да плаћаш пуну цену, економску цену, свог школовања. За то се залажеш, јел тако? Апсолутно. Ја и плаћам пуну "економску" (ма шта то значило) цену за образовање свог детета и плус морам да плаћам порез за државно образовање од ког немам никакве користи нити желим да у томе учествујем. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Тачно, само "ми паразити" успостављамо друштво у ком је владавина права. Да није "нас паразита", ти би данас можда био роб. Или радио за локалног феудалца.Па ви паразити сте и држали феудалце и апсолутисте на власти вашом владавином права, а пре тога исто тако владавином права сте држали робове. Тек су просветитељски либерали срушили ваше феудалце, аристократе и робовласнике...А пошто сте ви "непаразити" толико морални, можемо о свему овоме да поразговарамо када будеш почео да плаћаш пуну цену, економску цену, свог школовања. За то се залажеш, јел тако?Јесте, за то се залажем. А ја сам своје школе и преплатио, само да си ти мени жив и здрав... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Да ли сам имао избора? За све што сам имао избора држао сам се што даље од њих - никада нисам радио у државној фирми и увек сам користио приватне услуге за све што ми је требало. А нисам рођен у благостању, било је дана када нисам имао динар у џепу и носио пробушене ципеле. Да, имао си. Могао си да кажеш "ја сам морални либерал, нећу ове тековине комунизма!", и да пљунеш на све то, платиш пуну, економску цену, свог образовања (то је она цена коју плаћају страни студенти). Нисам ни ја радио у државној фирми, нити имам намеру, али о томе овде није ни прича, нема потребе да скрећемо тамо. Па зар ти не видиш да је наш народ све више неписмен и нема приступ основним здравственим услугама? Ако је ово "цивилизацијско достигнуће" онда сам поносан дивљак. Тачно, ако гледаш само Србију. Али за то није крив "социјализам", онако како ти видиш ствари. није чак ни комунизам крив, јер ово што је код нас нема везе ни са једним ни са другим. Крива је енормна корупција, која је већ постала систем сам за себе, на жалост. И ствари никада нису толико црно - беле, да имаш један узрок и једну последицу. Да немамо такав систем, накарадно постављен, без проблема бисмо могли да имамо и школство и здравство за које плаћамо само незнатни делић цене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па ви паразити сте и држали феудалце и апсолутисте на власти вашом владавином права, а пре тога исто тако владавином права сте држали робове. Тек су просветитељски либерали срушили ваше феудалце, аристократе и робовласнике... Ето, сад почињеш да лупаш и постајеш безобразан, а да појма немаш о чему говориш. Не знаш ни за тековине римског права, ни за византијску рецепцију римског права, ни за борбу против католичке рецепције права, ни за успостављање владавине права, него само испалиш неку бомбастичну глупост и мислиш да си рекао нешто епохално. Јесте, за то се залажем. Ако се залажеш за то, онда ћеш одмах сутра да се испишеш и да плаћаш пуну економску цену свог образовања, које плаћају страни студенти, јел тако? Јер ако то не урадиш, онда си најобичнији лицемер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 А нисам рођен у благостању, било је дана када нисам имао динар у џепу и носио пробушене ципеле. Koliko god da imaš novca, više ćeš dobiti u privatnoj medicinskoj praksi/privatnom obrazovanju za svoj novac, nego preko poreza da plaćaš i posle da dobiješ besplatno. To važi za prosečnog čoveka. Dakle neefikasno je. A država treba da prestane da subvencioniše viktimizaciju, nerad i neodgovornost. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Ако се залажеш за то, онда ћеш одмах сутра да се испишеш и да плаћаш пуну економску цену свог образовања, које плаћају страни студенти, јел тако? Јер ако то не урадиш, онда си најобичнији лицемер. Па није тако. Прво да његовим родитељима врате све паре које су им узели за школство, па онда можеш да кажеш да је неморално да користи државно школство. Ако је већ (вољно или невољно) платио, на основу чега му онда приговараш? Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Ако се залажеш за то, онда ћеш одмах сутра да се испишеш и да плаћаш пуну економску цену свог образовања, које плаћају страни студенти, јел тако? Јер ако то не урадиш, онда си најобичнији лицемер. To bi imalo smisla možda tek nakon što bi mu se vratilo ono što mu je oteto za obrazovanje preko poreza, i da bude oslobođen poreza pri plaćanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па није тако. Прво да његовим родитељима врате све паре које су им узели за школство, па онда можеш да кажеш да је неморално да користи државно школство. Ако је већ (вољно или невољно) платио, на основу чега му онда приговараш? Не, није тако. Јер су му преко пореза "узели" само један део за школство. И један део тога је отишао на здравство, један део на школство, један део на одржавање улица и путева, локалних, регионалних или осталих, и тако даље. Дакле, онај део који су им "узимали" за школство би опет био само фрагмент онога колико његова школа заиста кошта. И све се на крају сведе на то да ћу да користим оне услуге које ми одговарају и да гледам своје ду.е, али ћу зато да кукам кад нешто треба и да дам, да би тај ниво услуга опстао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Zalosno je sto idemo unazad na ustrb zdravlja fmqmtx fmqmtx fmqmtx Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Не, није тако. Јер су му преко пореза "узели" само један део за школство. И један део тога је отишао на здравство, један део на школство, један део на одржавање улица и путева, локалних, регионалних или осталих, и тако даље. Дакле, онај део који су им "узимали" за школство би опет био само фрагмент онога колико његова школа заиста кошта. Pa nije samo fragment. Kroz dugi niz godina, može se nakupiti školarina za 4 godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука