RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 И још мало демагогије... Алтернатива није уопште средњи век, како не схваташ? Па средњи век је био скроз антилибералан... Одлично. Шта је алтернатива, да чујем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Питао сам те ко плаћа остатак цене. Рекао си да грађани плаћају само "фрагмент" (мали део?) онога колико школовање заиста кошта. Логично питање је - ко онда плаћа остатак цене? Већ сам горе рекао, држава, из пореза који једним делом плаћају и ти грађани који студирају. Али ја не платим ЦЕЛОКУПНУ цену свог студирања, као што ни онај други не плати целокупну цену свог лечења. Када сви плате по мало, лако се распореди на све. Ја питам и тебе: Дај ми алтернативу? Хајде, стално причамо како ништа не ваља. Дај ми опробану алтернативу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Што онда не одеш у иностранство? Што толики геније труне овде? Тржиште постоји, имаш "алтернативу" у приватним факултетима. Иди тамо, ако је све државно катастрофа. Уколико си толико добар и паметан, можеш и у иностранство, и то ти је алтернатива.Па и хоћу, али на докторске. Када сам овде кретао на факултет био сам млад и зелен, и нисам знао ово што сада знам у супротном би одмах на основне отишао у иностранство... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па и хоћу, али на докторске. Када сам овде кретао на факултет био сам млад и зелен, и нисам знао ово што сада знам у супротном би одмах на основне отишао у иностранство... Шта те сада спречава? Не разумем. То је демагогија најгоре врсте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Ti hoćeš hipi komunu u kojoj je sve besplatno, mi razumemo da toga nema. Ti ako misliš da možeš više preko države da dobiješ nego ne , onda je to... blesavo. Ali kako god hoćeš, ako ti ne smeta ovo ovako. Оснујте онда капиталистичку комуну, где свако плаћа само оно своје. Колико дуго ће таква комуна да опстане? Да се кладимо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Шта те сада спречава? Не разумем. То је демагогија најгоре врсте.Спречава ме то што немам пасош (дивна државна администрација). Када га добијем, идем... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Ако си прошао факултет, знаш и сам колико је то неистинито. За свој факултет знам да јесте, а верујем и да у осталим наукама не можеш да нађеш квалитетну алтернативу систематском образовању. Да ли ће се нешто појавити, не знам, али за сада је то још једна фантазија. A privatno obrazovanje je nesistematsko? Nisi bacio pogled na Šangajsku listu (to prave braća Kinezi, nije mogao zli Zapad da podmetne valjda)? Ti si neka neobaveštena persona. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Спречава ме то што немам пасош. Када га добијем, идем... Извади пасош, ево рећи ћу ти процедуру, траје седам дана највише. У чему је проблем? И да, замолио сам те горе да ми даш алтернативу постојећем систему школства, која би омогућила и онима који немају за економску цену школовања да се школују. После можемо да причамо и о алтернативи за постојећи здравствени систем, која би омогућила лечење и онима који немају пара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 A privatno obrazovanje je nesistematsko? Nisi bacio pogled na Šangajsku listu (to prave braća Kinezi, nije mogao zli Zapad da podmetne valjda)? Ti si neka neobaveštena persona. Причао је о образовању преко Интернета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Већ сам горе рекао, држава, из пореза који једним делом плаћају и ти грађани који студирају. Али ја не платим ЦЕЛОКУПНУ цену свог студирања, као што ни онај други не плати целокупну цену свог лечења. Када сви плате по мало, лако се распореди на све. Значи онај који не студира, него је одлучио да уместо тога ради треба да плаћа неком другом студирање? И то је "праведно"? Тиме у ствари ствараш окружење у коме се никоме не исплати да ради, већ се свима исплати да "студирају" и то што дуже то боље... Sounds familiar? Ја питам и тебе: Дај ми алтернативу? Хајде, стално причамо како ништа не ваља. Дај ми опробану алтернативу? Па дајем алтернативу - слободно друштво. Дамо људима потпуну слободу да задрже плодове свог рада и употребљавају их најбоље што знају и могу. Можда постоји систем у коме нам "услуге" Дачића и Мркоњића нису потребне... Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Значи онај који не студира, него је одлучио да уместо тога ради треба да плаћа неком другом студирање? И то је "праведно"? Тиме у ствари ствараш окружење у коме се никоме не исплати да ради, већ се свима исплати да "студирају" и то што дуже то боље... Sounds familiar? Онај ко не студира, има здравствене услуге, има путеве, полицију и судство, има још много тога. А онај који заврши студије, плаћаће већи порез, тако да неће много бити закинут онај ко није студирао. Па дајем алтернативу - слободно друштво. Дамо људима потпуну слободу да задрже плодове свог рада и употребљавају их најбоље што знају и могу. Можда постоји систем у коме нам "услуге" Дачића и Мркоњића нису потребне... Дај ми ОПРОБАНУ алтерантиву, не неке непроверене ствари које би представљале експерименте. Дај ми пример функционалног друштва, које је постојало у било ком тренутку историје, које је засновано на систему за који се ти залажеш, а у ком се живело боље него у оваквом систему (опет, није Србија репер, Србија је у проблемима због хиљаду и једног разлога). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 И да, замолио сам те горе да ми даш алтернативу постојећем систему школства, која би омогућила и онима који немају за економску цену школовања да се школују. После можемо да причамо и о алтернативи за постојећи здравствени систем, која би омогућила лечење и онима који немају пара. Имаш погрешан приступ. Поента је направити систем у коме ће цене тих услуга пасти на ниво да практично свако може да их приушти. Ако покушаваш да "омогућиш лечење онима који немају пара" то ће само дизати цене лечења и оно ће људима бити све мање доступно. Ево мој предлог - укинути сва државна ограничења и приватизовати здравство потпуно. Гинеколошки преглед је довољно једноставна процедура да би лекар могао да научи помоћнике да их обављају рутински и цена би пала на десети део колико кошта данас. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 И да, замолио сам те горе да ми даш алтернативу постојећем систему школства, која би омогућила и онима који немају за економску цену школовања да се школују. После можемо да причамо и о алтернативи за постојећи здравствени систем, која би омогућила лечење и онима који немају пара. Sistem privatnog školstva u kom će ljudi imati više para, jer su porezi mali i gde će školovanje biti jeftinije jer će se škole takmičiti između sebe (postoji konkurencija). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Sistem privatnog školstva u kom će ljudi imati više para, jer su porezi mali i gde će školovanje biti jeftinije jer će se škole takmičiti između sebe (postoji konkurencija). А то је постојало када и где? Дајте ми нешто опробано, почињете већ да личите на руске комунисте из осамдесетих година деветнаестог века, који су исто тако причали о комунизму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Извади пасош, ево рећи ћу ти процедуру, траје седам дана највише. У чему је проблем?А где то? Ја сам поднео захтев пре месец дана и још га нисам добио...И да, замолио сам те горе да ми даш алтернативу постојећем систему школства, која би омогућила и онима који немају за економску цену школовања да се школују.Па питање је погрешно постављено, пошто овај систем не омогућава онима који немају новца да се школују. После можемо да причамо и о алтернативи за постојећи здравствени систем, која би омогућила лечење и онима који немају пара.Па ни овај систем не омогућава лечење онима који немају новца. О чему ти причаш, где ти живиш човече?! У каквој имагинарној комунистичкој утопији? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука