Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Онај ко не студира, има здравствене услуге, има путеве, полицију и судство, има још много тога. А онај који заврши студије, плаћаће већи порез, тако да неће много бити закинут онај ко није студирао. Па видим што има... Дај ми ОПРОБАНУ алтерантиву, не неке непроверене ствари које би представљале експерименте. Дај ми пример функционалног друштва, које је постојало у било ком тренутку историје, које је засновано на систему за који се ти залажеш, а у ком се живело боље него у оваквом систему (опет, није Србија репер, Србија је у проблемима због хиљаду и једног разлога). Наравно да су опробане алтернативе. Примера имаш колико хоћеш. Ено на пијаци у Суботици пример како без државе цене падају саме од себе. Или цене рачунара, мобилних телефона, уопште електронике... Свуда тамо где се држава није мешала, напредовали смо муњевитом брзином. Исто би било и са здравством и школством. Државе су у ствари одговорне за милионе и милионе људи који умиру од разних болести за које би данас био пронађен лек да оне не коче напредак. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 А где то? Ја сам поднео захтев пре месец дана и још га нисам добио... То је зато што не питаш некога ко зна. Имаш портал, одавно. Уместо да закажу и зачас заврше, људи воле да се праве паметни и гужвају се као стока. Па питање је погрешно постављено, пошто овај систем не омогућава онима који немају новца да се школују.Па ни овај систем не омогућава лечење онима који немају новца. О чему ти причаш, где ти живиш човече?! У каквој имагинарној комунистичкој утопији? Овај систем не функционише не због тога што номинално обезбеђује бесплатно школство и бесплатно здравство, него због хиљаду других разлога. Овај систем постоји и у скандинавским земљама, рецимо, које немају наше проблеме, не видим да је њима лоше. Дакле, да питам и тебе: Дај ми опробану алтернативу, која ће да обезбеди макар приближно оно што постоји у другим земљама, које нису Србија, које имају и школство и здравство доступно свима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па видим што има... У земљи Србији нема. Наравно да су опробане алтернативе. Примера имаш колико хоћеш. Ено на пијаци у Суботици пример како без државе цене падају саме од себе. Или цене рачунара, мобилних телефона, уопште електронике... Свуда тамо где се држава није мешала, напредовали смо муњевитом брзином. Исто би било и са здравством и школством. Државе су у ствари одговорне за милионе и милионе људи који умиру од разних болести за које би данас био пронађен лек да оне не коче напредак. То су глупости и демагогија. Ко би пијачарима у Суботици обезбедио заштиту од лопова или одржавање пијаце, или одржавање путева који из Мађарске воде до Суботице? Они не плаћају оно што користе, то није памет, него безобразлук. Хајде да сви престанемо све да плаћамо, супер ће да нам буде. Од кад постоји бесплатна здравствена заштита, умногоме је смањена смртност људи. Немојмо да измишљамо када знамо нешто што је свима познато. Још увек ми ниси дао функционалну алтернативу, са заокруженим системом, избегаваш одговоре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Овај систем не функционише не због тога што номинално обезбеђује бесплатно школство и бесплатно здравство, него због хиљаду других разлога. Овај систем постоји и у скандинавским земљама, рецимо, које немају наше проблеме, не видим да је њима лоше.Дакле, да питам и тебе: Дај ми опробану алтернативу, која ће да обезбеди макар приближно оно што постоји у другим земљама, које нису Србија, које имају и школство и здравство доступно свима? Па јеси ли ти свестан колико је здравство у нпр. Шведској лоше?"I first went to the health clinic, but it was closed. So I rang the medical help line and they told me that it shouldn't be closed, so I went to emergency and sat there," the man named only as Jonas told the newspaper. After an hour-long wait in a treatment room, he lost patience and proceeded to sew up his own wound. "They had set out a needle and thread and so I decided to take the matter into my hands," he said. But hospital staff were not as impressed by his initiative and have reported the man on suspicion of criminal dispossession (egenmäktigt förfarande) for having used hospital equipment without authorization. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 evo najnovije vesti ..... Ginekolozi moraju da prime pacijentkinje bez obzira na novi pravilnik "jednom u tri godine" Sonja Todorović | 10. 10. 2012. - 19:02h | Foto: N. Marković | Komentara: 57 Lekari u domovima zdravlja ne smeju da vrate nijednu ženu koja dođe kod ginekologa na pregled, tvrde u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Na taj način RFZO svaljuje krivicu na lekare koji, prema njihovim rečima, ne tumače dobro pravilnik o preventivnim ginekološkim pregledima. Vraćanje pacijentkinja ne dolazi u obzir Lekari napominju da ne mogu da rade mimo pravila i normi jer Fond takve stvari kažnjava neplaćanjem. Pročitajte još i... Skandal: O trošku države kod ginekologa samo jednom u tri godine! Zabunu pravi i koncepcija samog pravilnika, tačnije napisan je tako da se može tumačiti samo onako kako to rade lekari u domovima zdravlja. A to je da ginekološki pregledi o trošku države mogu da se obavljaju samo jednom u tri godine. U RFZO kažu da su u izradi pravilnika učestvovali članovi Republičke stručne komisije, koju čine stručnjaci Ministarstva zdravlja, Batuta i RFZO-a. Ističu i da su oni definisali kriterijume, da žene treba da idu na preglede jednom u tri godine, a da se Ministarstvo zdravlja saglasilo sa tim. - Jasno se zna, i to svi lekari u domovima zdravlja, da RFZO plaća ginekološke preglede za žene jednom godišnje. I on obuhvata kompletan ginekološki pregled, uzimanje brisa, Papanikolau test, kolposkopiju i pregled dojke. Isto tako ginekolog određuje vrstu i učestalost dijagnostičke usluge u skladu sa zdravstvenim stanjem pacijentkinje. Niko mu se tu ne meša u posao - tvrde u Fondu. Objašnjavaju i da nikada nisu odbili nijednu fakturu doma zdravlja za ovakve preglede, ali napominju da žene same ne mogu da insistiraju i da traže da im se pregled obavlja onda kada one hoće ili u kraćem periodu od godinu dana. Međutim, situacija u domovima zdravlja je potpuno drugačija. Ginekolozi odbijaju da pregledaju žene, pozivajući se na novi pravilnik. To potvrđuje i dr Božica Novaković, direktorka Doma zdravlja Novi Beograd, koja pojašnjava da zdrave žene ove preglede besplatno mogzu da urade isključivo jednom u tri godine. Klikni za uvećanje (+) - Ovo pravilo je od skoro, jer je struka rekla da nema potrebe češće. A mi moramo da se ophodimo kako je napisano u tom pravilniku. Mi možemo žene da pregledamo i češće, ali se na kraju ispostavi da Fond te fakture ospori. To se i dešavalo. Međutim, ni Fond ne može da fakturiše takve usluge jer nisu onako kako je to precizirano pravilnikom. Mimo pravilnika ne možemo da radimo - ističe dr Novaković. Izvor није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Смртност људи смањена је због напретка медицине као науке, а не због "бесплатне заштите". Да неко није пронашао пеницилин, вакцине итд. могао си да уводиш "бесплатно" колико хоћеш и људи би умирали. За ово остало, шта вреди да ти наводим аргументе када не користиш логику него демагогију... Јасно је као дан да би медицина напредовала брже од компјутера јер је људима потребније лечење него видео игрице. Само што нека тајанствена сила успорава развој медицине. Ко зна шта би то могло да буде... ego and Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па јеси ли ти свестан колико је здравство у нпр. Шведској лоше? "I first went to the health clinic, but it was closed. So I rang the medical help line and they told me that it shouldn't be closed, so I went to emergency and sat there," the man named only as Jonas told the newspaper. After an hour-long wait in a treatment room, he lost patience and proceeded to sew up his own wound. "They had set out a needle and thread and so I decided to take the matter into my hands," he said. But hospital staff were not as impressed by his initiative and have reported the man on suspicion of criminal dispossession (egenmäktigt förfarande) for having used hospital equipment without authorization. Да немам куму која тамо живи, па да ми проспеш те глупости. Овако, глупост најобичнија. Евентуално нешто што се може свуда десити. Да чујем алтернативу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 evo najnovije vesti ..... Ginekolozi moraju da prime pacijentkinje bez obzira na novi pravilnik "jednom u tri godine" Ма нема ништа од тога. Ја вам препоручујем да у току године одвојите колико можете са стране, па платите преглед код приватника. Ко може, наравно... Од тих лезилебовића нема вајде. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 То су глупости и демагогија. Ко би пијачарима у Суботици обезбедио заштиту од лопова или одржавање пијаце, или одржавање путева који из Мађарске воде до Суботице? Они не плаћају оно што користе, то није памет, него безобразлук. Хајде да сви престанемо све да плаћамо, супер ће да нам буде.Па полиција им и не обезбеђује, јер не патролира по пијаци, па да се може рећи да обезбеђује. А за путеве, па не знам да ли си некада видео путеве у Србији, али отприлике преко 90% саобраћајних знакова у држави законски не важи, а квалитет самих путева је посебна тема... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Смртност људи смањена је због напретка медицине као науке, а не због "бесплатне заштите". Да неко није пронашао пеницилин, вакцине итд. могао си да уводиш "бесплатно" колико хоћеш и људи би умирали. За ово остало, шта вреди да ти наводим аргументе када не користиш логику него демагогију... Јасно је као дан да би медицина напредовала брже од компјутера јер је људима потребније лечење него видео игрице. Само што нека тајанствена сила успорава развој медицине. Ко зна шта би то могло да буде... Африканцима је скроз супер. Не вреди да ми наводиш неке глупости попут пијаце у Суботици, па да испадне да су људи паметни јер живе на рачун оних који плаћају све то што ови користе. Наведи ми неко друштво, неку државу, неки заокружен систем, који је постојао било када, где су ти ваши идеали спроведени у дело. Ако нема, онда је прича на нивоу руских комуниста из осамдесетих година деветнаестог века. Могу и књигу да ти препоручим, па да видиш колико су вам приче о светлој будућности скроз исте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Ne vidim nista neobicno u ovome. Hteli ste Evropu u Srbiji i polako je imate. I u Italiji su ovakve vrste pregleda besplatne ali jedan pregled, ranije u dve, a sada u tri godine u drzavnim ustanovama; posalju vam poziv i sa tim pismom je besplatan u suprotnom placate. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Да чујем алтернативу?Приватно све и без регулација и пореза... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Па полиција им и не обезбеђује, јер не патролира по пијаци, па да се може рећи да обезбеђује. А за путеве, па не знам да ли си некада видео путеве у Србији, али отприлике преко 90% саобраћајних знакова у држави законски не важи, а квалитет самих путева је посебна тема... И не бисмо имали ни то да се сви понашају као пијачари из Суботице и не плаћају ништа. А ко хапси лопове једном када се позове полиција? Ко им суди? Ружичасти једнорози? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Приватно све и без регулација и пореза... Немој тако... Дај ми пример друштва у ком нико не плаћа било какве порезе, а где постоји квалитетно и свима доступно школство, здравство, полиција, судски систем, одбрана, инфрструктура, и тако даље. Када је то и где постојало? Постоји ли негде данас? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 И не бисмо имали ни то да се сви понашају као пијачари из Суботице и не плаћају ништа.Али путеви се ни не одржавају, како не разумеш. То што ти причаш да одлази на путеве не одлази... Да нико не плаћа порез исто би било, јер се путевима нико ни не бави иако ови што би требало да се баве имају више радника него у доба СФРЈ...А ко хапси лопове једном када се позове полиција? Ко им суди? Ружичасти једнорози?Поприлично очигледно нико не хапси лопове, нити им суди... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука