Marjanovic Написано Октобар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Хехехе... Кирил, пискара свашта, а у пракси "незванични дистрибутер марлбора". Ко о чему... Без обзира на примедбе, мислим да није у реду да на такав начин и увредљивим речима квалификујеш патријарха. Некад је на форуму верујем једно од правила било да се не пише увредљиво о епископима Православне цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Ne znam zašto jeovo vređanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Добро, ја тебе онда питам да ми даш економски оправдано решење за ову ситуацију, немојмо да се гађамо великим паролама. И нисам приметио да су земље склизнуле у фашизам због таквих ствари, фашизам је одавно мртав, а експропријације постоје вековима. Значи да фашизам није мртав, само је смањен домен на који се примењује. Дакле, дај ми конкретно решење: Како саградити аутопут, али да то буде економски одрживо решење, да не причамо сада бајке? На пример, понудиш људима преко чије њиве треба да прође аутопут удео у власништву фирме. Ако Путеви Србије праве 100 милиона евра годишње (а прилично сам сигуран да праве више) онда 0.1% има вредност 100,000 евра годишње. Не верујем да би и један власник њиве одбио такву понуду. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 "Пискара свашта", "дистрибутер малбора",а последња реченица није завршена али знамо како се завршава и шта значи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Zvonko jbg ovo nije praktično rešenje za 1000 njiva već si dao nekome celu kompaniju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Zvonko jbg ovo nije praktično rešenje za 1000 njiva već si dao nekome celu kompaniju. Бројке су само илустрација. У сваком случају постоји тржишно решење за то. Ако се моје имање налази на јединој могућој, најидеалнијој локацији за аутопут, онда му вредност скаче. Исто као што је стан у центру више пута скупљи од стана у предграђу. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Zašto je vređanje ako neko nekome kaše da piskara svašta moraš razlikovati sledeće: 1. Vređati čoveka, a ovo to nije 2. Podsmevati se njegovom radu iskreno ne volim to, ukoliko nije argumentovano, ali nikako NE SME biti kažnjivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Evo ih zvanični podaci o eksproprijaciji kod nas. U zadnje 4 godine plaćeno je ukupno 8,7 milijardi dinara za eksp. nekretnina, i time omogućena izgradnja 378 km autoputeva... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Значи да фашизам није мртав, само је смањен домен на који се примењује. На пример, понудиш људима преко чије њиве треба да прође аутопут удео у власништву фирме. Ако Путеви Србије праве 100 милиона евра годишње (а прилично сам сигуран да праве више) онда 0.1% има вредност 100,000 евра годишње. Не верујем да би и један власник њиве одбио такву понуду. А ја теби кажем да се увек ради о две - три будале које не размишљају на тај начин, него хоће да терају неки инат и доказују неком нешто. Али буквално увек, и тога ниједан велики инфраструктурни пројекат није поштеђен. Онда, ту су ликови који су веровали да ће да добију иљаду евра по акцији лане, а после опет гласали Динкића, који мисле да можеш преко ноћи да постанеш милионер, и којима је све мало. Са друге стране, где би ту био подстицај инвеститора? Знаш, аутопут је јако скупа играчка и људи очекују велике профите, а поделити све то неким задрибандама би било поприлично ненормално. Због чега? Проста логика: Даш некоме стоти део од један посто. Одмах ће сви да конвертују своје њиве које не вреде ништа у проценте кад се прерачунају. Успут имаш једно пет хиљада таквих њива, па ти сконтај колико би тако нешто било исплативо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Без обзира на примедбе, мислим да није у реду да на такав начин и увредљивим речима квалификујеш патријарха. Некад је на форуму верујем једно од правила било да се не пише увредљиво о епископима Православне цркве. Наравно, чим ти се нешто не свиђа, крене примена силе (било да је пендрек на великој скали или бан на малој) и позивање на опште интересе (било државне, било црквене) и на јавни морал (вређа епископе, превише се разголићује, пева непристојне песме...). Што се мене тиче, том човеку и њему сличнима не одричем благодат, јер то није мој посао. Тиме поштујем то што је он епископ. А за остало ћеш да ме извинеш. Поштовање се заслужује, не пада с неба. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Брате Ацо, за примену силе не постоји никакво оправдање. И ту расправа може да се заврши. Моја њива. Кошта милион евра. Хоћеш, нећеш. Само покушавам да ти објасним да примена силе уопште није потребна пре свега. За све то постоји лепо тржишно решење као и за све остало. Приватни предузетник би лепо сео па размотрио све опције, прорачунао колико му се шта исплати и направио ствари десет пута боље него што имамо сада. Проблем је што када држава једном нешто "преузме" људи потпуно изгубе појам о томе да то може да се реши без државе, чак пуно боље. Има онај виц када су у СССР двојица стојала у реду за хлеб и један почео да псује државу што нема хлеба, а други му каже - "ћути, замисли тек како је у Америци, тамо држава људима не обезбеђује хлеб". Са друге стране, где би ту био подстицај инвеститора? Знаш, аутопут је јако скупа играчка и људи очекују велике профите, а поделити све то неким задрибандама би било поприлично ненормално. Због чега? Проста логика: Даш некоме стоти део од сто посто. Одмах ће сви да конвертују своје њиве које не вреде ништа у проценте кад се прерачунају. Успут имаш једно пет хиљада таквих њива, па ти сконтај колико би тако нешто било исплативо. Па то је сасвим нормално тржишно размишљање. Са друге стране, приватник то разуме и он би за почетак испитао све могуће трасе и направио више различитих варијанти пројекта - тиме би направио конкуренцију међу продавцима њива. Онда би прорачунао колика је очекивана зарада у наредних десет година и колико може да подели као акције власницима земље. Све то може да се уради лепо и да се свима исплати. Ево један леп пример како то може да функционише: http://mises.org/daily/2317#1 Душко Дугоушко and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Наравно, чим ти се нешто не свиђа, крене примена силе (било да је пендрек на великој скали или бан на малој) и позивање на опште интересе (било државне, било црквене) и на јавни морал (вређа епископе, превише се разголићује, пева непристојне песме...). Што се мене тиче, том човеку и њему сличнима не одричем благодат, јер то није мој посао. Тиме поштујем то што је он епископ. А за остало ћеш да ме извинеш. Поштовање се заслужује, не пада с неба. Па ето, не свиђа ми се кад се увредљиво говори о било коме па и о епикопима. Али нико ти не брани ако инсистираш на томе. А то за насиље ћеш да ме извинеш, бар ти који си до јуче хвалио Путина и говорио да баш такав човек треба Србији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Opet kažem ne vređa čoveka već njegov rad a to su dve različite stvari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 На пример, понудиш људима преко чије њиве треба да прође аутопут удео у власништву фирме. Ако Путеви Србије праве 100 милиона евра годишње (а прилично сам сигуран да праве више) онда 0.1% има вредност 100,000 евра годишње. Не верујем да би и један власник њиве одбио такву понуду. То је сасвим уреду понуда од неког приватника коме треба парче земље да напрљви неку фабрику. То уствари представља више вид изнајмљивања. Међутим са аутопутем не може, јер државна агенција је власник аутопута. Аутопут је од сувише велике важности, и то земљиште мора бити трајно откупљено. За случај неке компикације, рецимо да му држава не измири oбавезу, шта ако власник затражи опет своју земљу, а у том случају то значи обуставу саобраћаја? Или шта ако он одлучи раскинути уговор... Неће више те паре, хоће више или никако, а и затражи обуставу саобраћаја јер се користи његова њива? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Ок немојте поштовати патријарха вређајте га, ко вам брани? Имам ваљда права да се са тим не сложим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука