Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Шта би ми без Мрке градитеља путева... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ma jok more. Taj put što koristi firma je platila baš ta firma kroz porez na promet. Ja koristim onaj drugi put koji sam platio kroz porez na materijal za gradnju kuće A pa to koriscenje si platio ali nisi prestao da ga koristis pa moras i dalje da placas. Kako bi to bilo da platis jednom pivo u kafani a ides svaki dan da pijes ... ne moze, moras stalno da placas .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 A pa to koriscenje si platio ali nisi prestao da ga koristis pa moras i dalje da placas. Kako bi to bilo da platis jednom pivo u kafani a ides svaki dan da pijes ... ne moze, moras stalno da placas .... Pa i materijal za kuću nije večan nego se vremenom troši i moram da kupujem novi. Ja pivo trošim a put koristim, ne jedem asfalt http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 А свега овога не би било када би пут био у приватном власништву као кафана... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Pokusaj sutra da udaris pored puta kada krenes na posao .... dogovori se sa vlasnicima zemlje za prolaz ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ма људи се све договоре. Питање би било да ли више волиш да возиш преко Жикиног имања које има са стране цвеће и четинаре или преко Периног које има језеро и лабудове. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Mislim da bi zemlja trebala biti kolektivno-drzavno vlasnistvo i da bi trebala biti iznajmljivana a ne prodavana. Претворићу се да не препознајем троловање.. Да ли знаш да се ова "генијална" идеја заправо остварила више пута у историји? Јел знаш какав је био епилог? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 19, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2012 Претворићу се да не препознајем троловање.. Да ли знаш да се ова "генијална" идеја заправо остварила више пута у историји? Јел знаш какав је био епилог? Znam. Prvi put se pominje kao Eden. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Ovde nije baš primer da li država usmerava fiskalnom politikom da li će da proizvodi krompir ili nešto drugo, već da li će određeni resurs (njive) biti u upotrebi ili neće biti u upotrebi. Takođe, suprotan stav od vašeg podrazumeva da su birokrate racionalne i da donose dobre odluke u interesu privrede, a svi znamo da to često nije tako... Drzava mozda ne usmerava uvek direktno i vidljivo na proizvodnju kromira, ali se svodi na to. Npr. Ako je tvojoj majci skuplje da ono sto je proizvela odveze do pijace tj. ako je prevoz dodje skuplje od cene proizvoda, naravno da nece obradjivati zemlju. Secam se bas da je jedan privrednik pricao bas ovakav primer pre par godina. Covek je zatrpao vecinu kupusa koji je proizveo jer mu je bilo skuplje gorivo da ga odveze do pijace nego sto je vredeo sam kupus. Ali nije to poenta. Poenta je da ne moze jedan birokrata znati sta je bolje za mene od mene same i ne sme mu se dozvoliti da njegovo racionalno rasudjivanje koliko god bilo mudro provlada moje racionalno razmisljanje i odluke o mom zivotu. Mozda ce tvoja majka gledajuci neobradjene njive dobiti inspiraciju za divnu poeziju koja ce posle nadahnjivati generacije. Ko je kompetentan i ko ima prava da sudi o tome osim same nje koja je vlasnik te imovine...Po meni, sve drugo je nasilje nad njom, njenom slobodom i njenom imovinom.... Juan Valdez and Avocado је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Znam. Prvi put se pominje kao Eden. Je li se ti salis ili ovo zaista mislis? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Ali nije to poenta. Poenta je da ne moze jedan birokrata znati sta je bolje za mene od mene same i ne sme mu se dozvoliti da njegovo racionalno rasudjivanje koliko god bilo mudro provlada moje racionalno razmisljanje i odluke o mom zivotu. Mozda ce tvoja majka gledajuci neobradjene njive dobiti inspiraciju za divnu poeziju koja ce posle nadahnjivati generacije. Ko je kompetentan i ko ima prava da sudi o tome osim same nje koja je vlasnik te imovine...Po meni, sve drugo je nasilje nad njom, njenom slobodom i njenom imovinom... То је то! Ово треба снимити на диск, купити разглас, накачити на ауто и као што онај цига иде и виче ”сааакупљамо старе ствари, машине и акумулатоорееее” тако ми да пуштамо снимљену поруку следеће садржине: Ali nije to poenta. Poenta je da ne moze jedan birokrata znati sta je bolje za mene od mene same i ne sme mu se dozvoliti da njegovo racionalno rasudjivanje koliko god bilo mudro provlada moje racionalno razmisljanje i odluke o mom zivotu. Mozda ce tvoja majka gledajuci neobradjene njive dobiti inspiraciju za divnu poeziju koja ce posle nadahnjivati generacije. Ko je kompetentan i ko ima prava da sudi o tome osim same nje koja je vlasnik te imovine...Po meni, sve drugo je nasilje nad njom, njenom slobodom i njenom imovinom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Ali nije to poenta. Poenta je da ne moze jedan birokrata znati sta je bolje za mene od mene same i ne sme mu se dozvoliti da njegovo racionalno rasudjivanje koliko god bilo mudro provlada moje racionalno razmisljanje i odluke o mom zivotu. Mozda ce tvoja majka gledajuci neobradjene njive dobiti inspiraciju za divnu poeziju koja ce posle nadahnjivati generacije. Ko je kompetentan i ko ima prava da sudi o tome osim same nje koja je vlasnik te imovine...Po meni, sve drugo je nasilje nad njom, njenom slobodom i njenom imovinom.... Zemlja sluzi da radja hranu i prehranjuje stanovnistvo a ne da bude inspiracija za poeziju. Ko je koristi na pogresan nacin trebalo bi mu je oduzeti ( a drzava ce to uciniti oporezivanjem neobradjene zemlje ) kao sto je maloletnicima oduzeto poravo da upravljaju kolima na primer. Takvi su opasni po zajednicu i treba ih nekako obuzdati i smanijti opasnost od njihovog delovanja. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Zemlja sluzi da radja hranu i prehranjuje stanovnistvo a ne da bude inspiracija za poeziju. Ko je koristi na pogresan nacin trebalo bi mu je oduzeti ( a drzava ce to uciniti oporezivanjem neobradjene zemlje ) kao sto je maloletnicima oduzeto poravo da upravljaju kolima na primer. Takvi su opasni po zajednicu i treba ih nekako obuzdati i smanijti opasnost od njihovog delovanja. Pa znas kako...Neki zive da bi jeli a drugi jedu da bi ziveli. I jedni i drugi su potrebni zajednici, tako da bilo kakvo promovisanje prava prvih u ime opsteg interesa nije nista drugo nego nasilje nad pravima drugih. Ako se rukovodimo tvojom logikom, onda bi trebalo oporezovati i sve one koji imaju sivace masine kuci a ne siju ili stapove za ribolov a ne love ribu ili koji imaju knjige a ne umeju da citaju i pisu... Razmisli malo, je li to bolje ili da ljudima dozvolis da se bave onim sto zele i sto smatraju da im je najkorisnije. Trziste ce ih samo pre ili posle smestiti "tamo gde im je mesto". Ako npr odaberu da rade nesto u cemu nisu dobri, to ce biti skupo i niko nece hteti kupiti njihov proizvod sto ce ih prirodno dovesti do preusmeravanja prema zanimanjima koja su za njih profitabilna i u kojima su dobri. Tako cemo mnogo brze, prirodnim putem, bez nasilja doci do ravnoteze o kojoj pricas https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Pa znas kako...Neki zive da bi jeli a drugi jedu da bi ziveli. I jedni i drugi su potrebni zajednici, tako da bilo kakvo promovisanje prava prvih u ime opsteg interesa nije nista drugo nego nasilje nad pravima drugih. Ako se rukovodimo tvojom logikom, onda bi trebalo oporezovati i sve one koji imaju sivace masine kuci a ne siju ili stapove za ribolov a ne love ribu ili koji imaju knjige a ne umeju da citaju i pisu... Razmisli malo, je li to bolje ili da ljudima dozvolis da se bave onim sto zele i sto smatraju da im je najkorisnije. Trziste ce ih samo pre ili posle smestiti "tamo gde im je mesto". Ako npr odaberu da rade nesto u cemu nisu dobri, to ce biti skupo i niko nece hteti kupiti njihov proizvod sto ce ih prirodno dovesti do preusmeravanja prema zanimanjima koja su za njih profitabilna i u kojima su dobri. Tako cemo mnogo brze, prirodnim putem, bez nasilja doci do ravnoteze o kojoj pricas Pa jeste slicno ali nije isto. Sivaca masina nije neophodan uslov za opstanak u zivotu coveka. A hrana, voda, vazduh jesu. A hranu imamo zahvaljujuci obradjivanju zemlje. Ako nekome zemlja ne treba za obradjivanje u cemu je onda svrha njegovog posedovanja iste? Za sta me treba ? Ako je slikar moze bez problema da oslikava pejzase sirom sveta a da ne poseduje ni pedalj. Ili pesnik itd. Za to mu posed nije potreban. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Pa znas kako...Neki zive da bi jeli a drugi jedu da bi ziveli. I jedni i drugi su potrebni zajednici, tako da bilo kakvo promovisanje prava prvih u ime opsteg interesa nije nista drugo nego nasilje nad pravima drugih. Ovde si pogresno protumacila, ja sam za promovisanje prava drugih, onih kojima je potrebna hrana da bi ziveli a na stetu prvih koji zive da bi posedovali. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука