Jump to content

ЖРУ анкета: Шта највише волите да читате?

Оцени ову тему

Balthasar

ЖРУ анкета: Шта највише волите да читате?  

79 члановâ је гласало

1. 1. Шта највише волите да читате?

• Свето Писмо
    • Житија Светих
    • Руску књижевност
    • Француску књижевност
    • Енглеску књижевност
    • Поезију
    • Строго теолошке студије
    • Подвижничку литературу
    • Дела философа
    • Новине
    • Форум ЖРУ
    • Фејсбук статусе
    • Све што ми падне шака
    • Не читам ништа

Препоручена порука

Ко жели, може да образложи свој глас, наравно, што краће и што прецизније .smesko..

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 62
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sve što mi padne šaka, ali od gorenavedenog...

Nisam kriva, jednostavno sam isuviše radoznala :)

Nekad čitam knjigu čisto da bih se obavestila o čemu to svi pričaju; tako sam npr. pročitala Da Vinčijev kod i Hari Potera.

Sad, doduše, nemam više vremena, ali sam na faksu čitala bašbaš mnogo: i stručne literature, i lepe književnosti.

Moram reći da su mi posebno zanimljiva žitija svetih; mislim da nema ništa fantastičnije od realnog života...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Sve što mi padne šaka, ali od gorenavedenog...

Nisam kriva, jednostavno sam isuviše radoznala :)

Nekad čitam knjigu čisto da bih se obavestila o čemu to svi pričaju; tako sam npr. pročitala Da Vinčijev kod i Hari Potera.

Sad, doduše, nemam više vremena, ali sam na faksu čitala bašbaš mnogo: i stručne literature, i lepe književnosti.

Moram reći da su mi posebno zanimljiva žitija svetih; mislim da nema ništa fantastičnije od realnog života...

Јао јао јао, много пишеш, не могу да се покупим бре :0104cheesy:

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Па гласај онда за опцију ,,све што ми падне шака" :)

:D

Videla sam da, od silne želje da podelim svoje mišljenje, zaboravila da glasam.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Неспретна анкета ал покушаћу да одговорим.

Генерално волим да читам све од наведеног и штошта од ненаведеног.

Шта највише волим? Не знам.

Шта највише читам? Философска дјела. Мало више поезију него прозу, по националним књижевностима највише српску, руску, њемачку, француску и рецимо латиноамеричку. Свето писмо, ту највише пута ишчитане посланице ап. Павла. И, рецимо, да томе придодам нешто општију варијанту, као нпр. вјерска литература, што значи ( житија светих, строго теолошке студије и подвижничка литература)

Тако да глас дајем овом неадекватном - све што ми падне шака.

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Ево и образложење;

Новине: on-line, али кад стигнем! Нпр. јутос нисам!

ЖРУ форум: свакодневно!

И гласала сам за опцију "све што ми падне шака", али за то ћу дати мало дуже образложење!

Наиме, није баш све што ми падне шака, али већину тога! Нпр. својевремено сам за лектиру требала прочитати књигу "Животињска фарма" (Џорџ Орвел) и добила ту књигу на поклон, али никад је, па ни дан данас, нисам прочитала! И има још таквих примјера!

Е сада у последње вријеме читам "стручну" литературу, тј. литературу која ми је потребна за студије и то ми се јако свиђа!

Ево једног наслова који ме оставио без даха; "Православни пут" Епископ Калистос Вер

И сад кад сам се подсјетила, узећу је поново прочитати :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Неспретна анкета ал покушаћу да одговорим.

Генерално волим да читам све од наведеног и штошта од ненаведеног.

Шта највише волим? Не знам.

Шта највише читам? Философска дјела. Мало више поезију него прозу, по националним књижевностима највише српску, руску, њемачку, француску и рецимо латиноамеричку. Свето писмо, ту највише пута ишчитане посланице ап. Павла. И, рецимо, да томе придодам нешто општију варијанту, као нпр. вјерска литература, што значи ( житија светих, строго теолошке студије и подвижничка литература)

Тако да глас дајем овом неадекватном - све што ми падне шака.

Е па Ваки брате, шта да ти кажем, ти знаш да сам ја увек патолошки несносан са овим анкетама :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Pa nije bas sve sto mi padne. Izbegavam lake romane, novine citam ofrlje , e u poslednje vreme citam romane Ljiljane Habjanovic. Nema se puno vremena .smesko. .smesko. .smesko.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Подвижничку литературу,јер у последње време настојим да чак и оно што читам буде нешто што могу да "постварим".

Наравно,у том "постварењу" ретко кад одем даље од увода,иако прочитам целу књигу. 11122

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Гости

теолошка литература, дела философа и zru . Читам и подвижничку литературу, углчавном стараца који су се бавили и богсловљем. Додао бих да пратим доста сајтова који се баве технологијом :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...