Natasa. Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ово мора да тролујеш... Kakvo trolovanje, tek si dosao, a vec iznosis neku demokratiju...cuj inkvizicija treba da ostane u proslosti...BATINA JE IZ RAJA IZASLA! Ignjatije and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Немогуће је те "дане" (јевр. "јом") разумевати као 24 сата. Сам текст то онемогућава. Да би "дан" значио 24 сата мораш да имаш Сунце и Земљу која ротира. Сам текст то ставља, ако се добро сећам, тек у четврти "дан" (настанак Сунца, Месеца,...). Ако нема Сунца, како онда имамо "дане" до њега? А Библија говори о "данима" и пре тог "четвртог дана". Пре ће бити да јеврејско "јом" ту значи етапу, период. Без обзира што постоји покушај алегоријског тумачења дана као периода, проблематично је и постојање примодријалног океана, вода над којима се Дух дизаше, а што се не спомиње како су настале. Питање вода изнад свода такођер је проблематично, јер никад никакве воде не би могле постојати на скоро апсолутној нули колико влада на граници атмосфере. Проблематично је и сам опис свода као таквог, за кога се касније испоставља према помињању у другим књигама, као чврсту границу између неба и земље. Проблематично је наравно и стварање биљног свијета прије сунца ако су поврх тога дани дугачки периоди. Аутору постања сигурно није било до знања да живот биљног свијета такођер зависи од сунца. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Вердикт: Јеретиче враћаш се својој јереси као што се пас враћа својој бљувотини, е па пламен прочишћења ће те очистити - боље да сада умреш у мукама, него целу вечност да проведеш у паклу где огањ гори, и зли црв не мирује. bliss jeeee JASTA MORE 301 !Mi mu cinimo uslugu ! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ово мора да тролујеш... Ne troluje nisi znao ovde imas ogroman broj ljudi koji veruje da je zemlja nastala pre 6000 godina i da treba spaljivati ljude na lomace, da veruju i da vestice treba spaljivati itd. NISI ZNAO? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Kakvo trolovanje, tek si dosao, a vec iznosis neku demokratiju...cuj inkvizicija treba da ostane u proslosti...BATINA JE IZ RAJA IZASLA! Vaistinuu. ! Kao i vatra ociscenja. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ne troluje nisi znao ovde imas ogroman broj ljudi koji veruje da je zemlja nastala pre 6000 godina i da treba spaljivati ljude na lomace, da veruju i da vestice treba spaljivati itd. NISI ZNAO? I TO DOBRO OBOJICA DA ZAPAMTITE gringrin ! -Владимир- and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Без обзира што постоји покушај алегоријског тумачења дана као периода, проблематично је и потање примодријалног океана, вода над којима се Дух дизаше, а што се не спомиње како су настале. Питање вода изнад свода такођер је проблематично, јер никад никакве воде не би могле постојати на скоро апсолутној нули колико влада на граници атмосфере. Проблематично је и сам опис свода као таквог, за кога се касније испоставља према помињању у другим књигама, као чврсту границу између неба и земље. Проблематично је наравно и стварање биљног свијета прије сунца ако су поврх тога дани дугачки периоди. Аутору постања сигурно није било до знања да живот биљног свијета такођер зависи од сунца. Što se biljaka tiče ok ali ovo drugo. OMG ne mogu da verujem da pomašem idejama hrišćanstva i pokušavanju objašnjenja biblkiskog teksta koji ustvari moše da ima smisao, ali neka. Postoji teorija da je voda došla na zemlju u velikim kometama i sada zamisli kako kometa ledena pada i donosi vodu. Voda iznad svoda. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 JASTA MORE 301 !Mi mu cinimo uslugu ! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Kakvo trolovanje, tek si dosao, a vec iznosis neku demokratiju...cuj inkvizicija treba da ostane u proslosti...BATINA JE IZ RAJA IZASLA! Сунце ти пољубим, навео сам ријечи из Библије, износио сам цитате Светога Писма, а не демократију ( и због тога сам заслужио ломачу? ). А иначе, јел' знаш шта значи демократија? Владавина народа ( то јест већине... ). Колико видим, овдје не припадам већини Извините, морам се уштинути јер ово не може бити...горјећу у Паклу јер сам цитириао Исуса када је рекао "Љуби лижњега свога". Џизус Крајст... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Без обзира што постоји покушај алегоријског тумачења дана као периода, проблематично је и постојање примодријалног океана, вода над којима се Дух дизаше, а што се не спомиње како су настале. Питање вода изнад свода такођер је проблематично, јер никад никакве воде не би могле постојати на скоро апсолутној нули колико влада на граници атмосфере. Проблематично је и сам опис свода као таквог, за кога се касније испоставља према помињању у другим књигама, као чврсту границу између неба и земље. Проблематично је наравно и стварање биљног свијета прије сунца ако су поврх тога дани дугачки периоди. Аутору постања сигурно није било до знања да живот биљног свијета такођер зависи од сунца. Проблематично је кад човек помисли да је Постање научни извештај (а не окривење Бога Творца, обезбожење творевине (Сунца, Месеца, Звезда,..) и рушење ондашњих митова). Веруј ми, више је то проблематично него тврдити да је Свети Сава беседио о штетности зрачења мобилних телефона. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ne troluje nisi znao ovde imas ogroman broj ljudi koji veruje da je zemlja nastala pre 6000 godina i da treba spaljivati ljude na lomace, da veruju i da vestice treba spaljivati itd. NISI ZNAO? Као што рече колегиница, тек сам дошао Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Сунце ти пољубим, навео сам ријечи из Библије, износио сам цитате Светога Писма, а не демократију ( и због тога сам заслужио ломачу? ). А иначе, јел' знаш шта значи демократија? Владавина народа ( то јест већине... ). Колико видим, овдје не припадам већини Извините, морам се уштинути јер ово не може бити...горјећу у Паклу јер сам цитириао Исуса када је рекао "Љуби лижњега свога". Џизус Крајст... Нема те демократије која ће ме убедити да је спаљивање јеретика лоше. То је за твоје добро. А ти цитате о љубави не разумеш, очигледно, чим си против спаљивања јеретика за њихово добро. drvce and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Као што рече колегиница, тек сам дошао Ма тролују... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 А ти цитате о љубави не разумеш, очигледно, чим си против спаљивања јеретика за њихово добро. Nece da im pomogne da se ociste u ovom zivotu, a zna da posle smrti nema oprostaja. Sta ima efikasnije od vatre ociscenja, svi demoni pobegnu i dusa se ocisti. drvce and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 А ти цитате о љубави не разумеш, очигледно, чим си против спаљивања јеретика за њихово добро. Nece da im pomogne da se ociste u ovom zivotu, a zna da posle smrti nema oprostaja. Sta ima efikasnije od vatre ociscenja, svi demoni pobegnu i dusa se ocisti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука