Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Al si ti neki flaficast ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Da li će nauka poništiti Boga? Nece Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Al si ti neki flaficast ! Већ сам раније споменуо, данас сам гледао неке емисије о креационистима у САД-у. Ваљда сам под утиском од њихове реторике Или то, или сам као Шелдон...не контам сарказам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Da li će nauka poništiti Boga? Nece Тема закључена Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Мене забрињава спекулација о Књизи постања, коју износи Александар Милојков. То су све опасности. Треба мало спустити лопту, јер је велико заношење ,,потврдити'' ствари из оног доба. Мојсије је конкретна личност - и вера у Духа Светога који ,,говори кроз пророке'', је у суштини наше вере. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 mislio sam da je nauka već poništila Boga... da li vas je ova vest potresla... nije?!!! Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 “Veliki prasak mogao je da se desi samo zato što su u tom trenutku postojali zakoni fizike. Zakoni fizike mogu da stvore univerzum”, izjavio je Aleks FIlipenko, astrofizičar sa Univerziteta u Kaliforniji. Мене је ово сазнање обрадовало као ретко које. Али се чудим како неком теологу може бити то саблазан. Стивен Хокинг је недвосмислено потврдио да у сингуларности могу постојати информације, па тако и сами закони. Према томе, сингуларност која претходи Великом праску садржи творевину, ма како је ми замишљали - тако да нема говора о стварању ,,из небића'' (у теолошком смислу) ни о Творцу. Ако се неко због тога саблажњава, то је исто као када су се саблажњавали заступници геоцентризма, када је Коперник потрдио да то није истина. Такво апсолутизовање научних концепта у теолошкој примени, увек доноси (отвара) проблеме. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 nauka ne moze ni da pridje Bogu..a kamoli da ga...ponisti.... gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 moze da pridje, al samo da pridje sto se tice izuma u materiji, jer je i receno posle kusanja ploda sa drveta, parafraziram "Sad ste kao Bogovi..." Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Знимљиво је чути како ће то наука - ако је могуће - поништити Бога? Да ли ће то бити у виду некакве једначине, или у експериманталном смислу? Како то замишља један атеиста који верује у такву могућност? Има оних који сматрају да ће откриће биолошког живота на другим планетама поништити постојање Бога. Да ли се можда у томе крије главна нада за атеисте да ће се доказати непостојање Бога? Приметио сам неке атеисте (на једном научном форуму) који са некаквом страшћу очекују резултат потраге за животом на Марсу, као да ће такав доказ бити против постојања Бога. Разуме се да је то потпуно бесмислено (чак и да се открије живот на Марсу), али сматрам да бисмо могли и о томе овде разговарати. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 tema je apsolutno besmislena, sta tu ima da se diskutuje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Знимљиво је чути како ће то наука - ако је могуће - поништити Бога? Да ли ће то бити у виду некакве једначине, или у експериманталном смислу? Како то замишља један атеиста који верује у такву могућност? Има оних који сматрају да ће откриће биолошког живота на другим планетама поништити постојање Бога. Да ли се можда у томе крије главна нада за атеисте да ће се доказати непостојање Бога? Приметио сам неке атеисте (на једном научном форуму) који са некаквом страшћу очекују резултат потраге за животом на Марсу, као да ће такав доказ бити против постојања Бога. Разуме се да је то потпуно бесмислено (чак и да се открије живот на Марсу), али сматрам да бисмо могли и о томе овде разговарати. Different religions have all these different theories and you begin to wonder. You start doubting just like you’re supposed to doubt. You ask me if the science is true and we say ‘No, no, we don’t know what’s true, we’re trying to find out, everything is possibly wrong’. Start out understanding religion by saying ‘everything is possibly wrong, let us see.’ As soon as you do that you start sliding down an edge which is hard to recover from… When you doubt and ask it gets a little harder to believe. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Да ли ће наука поништити Бога...не неће, наука ће поништити сујверје. Већ јесте...али фали још мало да се сујверје потпуно искоријени. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Да ли ће наука поништити Бога...не неће, наука ће поништити сујверје. Већ јесте...али фали још мало да се сујверје потпуно искоријени. Pu, pu, pu, da ne cuje zlo, bozedaj! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука