marko_13 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Текст је најблаже речено кретенски. Мада од Б92 ништа више нисам очекивао, јер се полако претварају у електорнску верзију Гранд ревије, као и Блиц. Александар Милојков and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Можда неког другог, библијског (хришћанског) Бога није. Стварање свијета за шест дана, на примјер ( гледао сам неке видео снимке везане за креационизам, па ми то прво паде на памет. Схватио сам из тога да су Амери..."невјероватан" народ...у најмању руку ). А остале богове засигурно јесте. Када се попне или прелети преко Олимпа, тамо нема Зевса да махне људима 4869 ...или их спуца громом...а нема ни вила по облацима, у горама и шумама, и у ријекама што се мијешају у људске судбине. Ууу, нашао сам Астерикса. Морам га поставити, једноставно морам asteriks RYLAH, Ignjatije and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Стварање свијета за шест дана, на примјер Немогуће је те "дане" (јевр. "јом") разумевати као 24 сата. Сам текст то онемогућава. Да би "дан" значио 24 сата мораш да имаш Сунце и Земљу која ротира. Сам текст то ставља, ако се добро сећам, тек у четврти "дан" (настанак Сунца, Месеца,...). Ако нема Сунца, како онда имамо "дане" до њега? А Библија говори о "данима" и пре тог "четвртог дана". Пре ће бити да јеврејско "јом" ту значи етапу, период. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Bogdanovicu, moze li ovo malo sazetije, ko ce to da cita... ? Ја прочитах Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Немогуће је те "дане" (јевр. "јом") разумевати као 24 сата. Сам текст то онемогућава. Да би "дан" значио 24 сата мораш да имаш Сунце и Земљу која ротира. Сам текст то ставља, ако се добро сећам, тек у четврти "дан" (настанак Сунца, Месеца,...). Ако нема Сунца, како онда имамо "дане" до њега? А Библија говори о "данима" и пре тог "четвртог дана". Пре ће бити да јеврејско "јом" ту значи етапу, период. A imamo i tekstove koji lepo kazu da je jedan pred Bogom kao hiljadu godina. Sve ovo govori da nismo kontradiktorni. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Dan je jedan krug oko ose tako da može postojati i bez sunca Mada lično smatram kreacionizam kao glupost, za religiju i veru to nakažem, ali kreacionizam i 6 dana. Jedino što ostavljam otvorenim pitanjem je tvorac univerzuma, ali ne i života na zemlji i upravljanjem sudbinom istog. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Dan je jedan krug oko ose tako da može postojati i bez sunca Mada lično smatram kreacionizam kao glupost, za religiju i veru to nakažem, ali kreacionizam i 6 dana. Jedino što ostavljam otvorenim pitanjem je tvorac univerzuma, ali ne i života na zemlji i upravljanjem sudbinom istog. Треба те спалити за пример осталима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Немогуће је те "дане" (јевр. "јом") разумевати као 24 сата. Сам текст то онемогућава. Да би "дан" значио 24 сата мораш да имаш Сунце и Земљу која ротира. Сам текст то ставља, ако се добро сећам, тек у четврти "дан" (настанак Сунца, Месеца,...). Ако нема Сунца, како онда имамо "дане" до њега? А Библија говори о "данима" и пре тог "четвртог дана". Пре ће бити да јеврејско "јом" ту значи етапу, период. Да, али објасни то реднек Америма који само енглески знају. Многи буквално тумаче и Библију и сада би те чак прозвали:"Blasphemer!". На то се односи "побијање Библије науком", на букве буквалисте fmqmtx Они и задају много проблема хришћанству на Западу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 A imamo i tekstove koji lepo kazu da je jedan pred Bogom kao hiljadu godina. Sve ovo govori da nismo kontradiktorni. Сад си ме подсјетио: Мујо: Боже, шта је за тебе вјечност? Бог: За мене, то је као секунда за вас. Мујо: А шта ти значе земаљска богатства која ми цијенимо? Бог: Па, милијарду долара ми је исто као и један долар. Није ми важно. Мујо: Боже, може један долар? Бог: Може, само секунд. Justin Waters, Марјанн, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Сад си ме подсјетио: Мујо: Боже, шта је за тебе вјечност? Бог: За мене, то је као секунда за вас. Мујо: А шта ти значе земаљска богатства која ми цијенимо? Бог: Па, милијарду долара ми је исто као и један долар. Није ми важно. Мујо: Боже, може један долар? Бог: Може, само секунд. Dobar :laugh: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Треба те спалити за пример осталима. По Матеју 5: 22 и 43-48 Инквизицијски начин изражавања-најбоље да остане у прошлости, гдје му је и мјесто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 По Матеју 5: 22 и 43-48 Инквизицијски начин изражавања-најбоље да остане у прошлости, гдје му је и мјесто. И тебе треба спалити. Ти дајеш још гори пример, против спаљивања си. Срђан Шијакињић, -Владимир-, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 И тебе треба спалити. Ти дајеш још гори пример, против спаљивања си. Ово мора да тролујеш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 И тебе треба спалити. Ти дајеш још гори пример, против спаљивања си. greengrin greengrin greengrin RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ово мора да тролујеш... Вердикт: Јеретиче враћаш се својој јереси као што се пас враћа својој бљувотини, е па пламен прочишћења ће те очистити - боље да сада умреш у мукама, него целу вечност да проведеш у паклу, где огањ гори и зли црв не мирује. Не плаши се Инквизиције дете, она само обавља своју дужност, да је се плашиш више од тога је редудантно, да је мрзиш - јерес! bliss jeeee RYLAH and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука