Jump to content

Uhapšen zbog vređanja starca Pajsija Svetogorca na Fejsbuku

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Grčka policija je uhapsila 27-godišnjeg muškarca zbog toga što je na Fejsbuku ismevao mrtvog pravoslavnog monaha.

Policija je saopštila da je muškarca uhapsila u petak na ostrvu Evia nakon što je Odeljenje za internet kriminal dobilo na hiljade žalbi iz raznih zemalja širom sveta.

Fejsbuk stranica na kojoj je ismevan otac Paisios bila je posvećena "ocu Pasticiosu", što je aluzija na popularno grčko jelo od testa i mlevene govedine - pasticio. Na njemu je monah prikazan sa licem prelivenim pasticiom.

Policija je rekla da je internet stranica, koja je skinuta sa mreže, sadržala "bogohuljenje i uvrede na račun oca Paisiosa i pravoslavnog hrišćanstva u celini".

Otac Paisios, monah koji je živeo na planini Atos, na severu Grčke, i umro je 1994. u 70. godini, ima veliki broj sledbenika u Grčkoj zbog njegovih navodnih proročanskih moći i učenja.

Njegovi sledbenici tvrde da je prorekao raspad Sovjetskog Saveza, tursku invaziju Kipra i aktuelnu ekonomsku krizu u Grčkoj.

Blic

Подели на овим сајтовима

Ако је то криминалац, термин је потпуно бесмислен.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ако је то највећи криминалац у Грчкој онда је то рај на Земљи...

Откуд то да је он највећи криминалац? Откуд то да је уопште криминалац?

Да ли мора да буде кримос да би био ухапшен? Ко зна колико је трајало и, колико је, то његово исмејавање будући да је послато толико жалби.

Сигурно га неће дуго задржавати, али сигурно и да ће то ђубре од странице бити затворено.

Подели на овим сајтовима

Ако је то криминалац, термин је потпуно бесмислен.

Заслужили су да им држава пропадне...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Otac Paisios, monah koji je živeo na planini Atos, na severu Grčke, i umro je 1994. u 70. godini, ima veliki broj sledbenika u Grčkoj zbog njegovih navodnih proročanskih moći i učenja.

Njegovi sledbenici tvrde da je prorekao raspad Sovjetskog Saveza, tursku invaziju Kipra i aktuelnu ekonomsku krizu u Grčkoj.

Blic

Какви су ликови ови из Цабли.

Следбеници, пророчанске моћи... не, па они једноставно не познају духовност осим из Трећег Ока.

Па зар немају неко одељење тамо у Цубли које иоле познаје терен о коме је овде реч. Зар је могуће да им је Деда Милоје и даље критеријум духовности?

Ало, Блицеви, шта радите ви тамо?!

Подели на овим сајтовима

Ускоро ћемо имати законе против бласфемије, па ви видите. Ено, шушка се у УН. :) Леле, једва чекам. :)

Подели на овим сајтовима

Ускоро ћемо имати законе против бласфемије, па ви видите. Ено, шушка се у УН. :) Леле, једва чекам. :)

То би било ужасно! Укинути још један степен слободе говора је корак напред ка тоталитаризму...

Ако тако наставе са увођењем политичке коректности ускоро ћемо имати Hовоговор, к'о у Орвеловој Осамдесетчетвртој...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

То би било ужасно! Укинути још један степен слободе говора је корак напред ка тоталитаризму...

Ако тако наставе са увођењем политичке коректности ускоро ћемо имати Hовоговор, к'о у Орвеловој Осамдесетчетвртој...

Или јасно разграничити слободу говора од вређања и понижавања других? Ако је ово у питању, ја сам ЗА.

Подели на овим сајтовима

Или јасно разграничити слободу говора од вређања и понижавања других? Ако је ово у питању, ја сам ЗА.
Али шта је вређање Александре, шта? Свакога може нешто да увреди, па би испало да нико не сме ништа да прича. Ено АС су се нашли увређени патријарховом изјавом, феминисткиње се увреде ако кажеш психолог, а не псхиолошкиња, хомићи ако их назовеш настранима, транџе што себи одсеку ону ствар ако их назовеш мушкарцима итд.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ako ćete sad da mi zamerite na izrazu, mogu samo da kažem da neka bića nužno moraju biti izmišljena, jer tačnost jedne religije negira sve ostale.
Не нужно, зависи кога питаш...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Али шта је вређање Александре, шта? Свакога може нешто да увреди, па би испало да нико не сме ништа да прича. Ено АС су се нашли увређени патријарховом изјавом...

Око тога се треба сложити, дефинисати бласфемију. Свакако, називање верника болесницима, вирусима, и сл. не би смело бити нешто што се правда "слободом говора". Исмевање нечијег идентитета, па и верксог, не би смело да се брани "слободом говора". Ако је називање хомосексулаца болесницима дискриминација, онда је и ово друго дискриминација. Мора се повући граница слободе говора и одговорности према другим људима. То шта ја мислим о Мухамеду задржаћу за себе, нећу са тиме испред муслиманских верника. Они који би да се баве хумором, нека га праве на свој рачун. Против сам исмевања било кога.

Подели на овим сајтовима

Око тога се треба сложити, дефинисати бласфемију. Свакако, називање верника болесницима, вирусима, и сл. не би смело бити нешто што се правда "слободом говора". Исмевање нечијег идентитета, па и верксог, не би смело да се брани "слободом говора". Ако је називање хомосексулаца болесницима дискриминација, онда је и ово друго дискриминација. Мора се повући граница слободе говора и одговорности према другим људима. То шта ја мислим о Мухамеду задржаћу за себе, нећу са тиме испред муслиманских верника. Они који би да се баве хумором, нека га праве на свој рачун. Против сам исмевања било кога.

Значи Монти Пајтона забранити, а творце и глумце у затвор?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...