Душко Дугоушко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 I meni je ova vest totalno bzvz. ali sam u poslednje vreme poduzeo jedan autosocijalni eksperiment i mnogo stvari mi je postalo jasnije. Naime, svaki put kada cujem neku vest koja me uznemiri ja je okrenem i probam da proverim svoju reakciju na takvu izvrnutu vest. Npr. Ako me povredi recenica patrijarha "nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima" Ja je obrnem u "nema mira kod onih koji nisu ateisti. Ateizam je uslov za mir s drugima" i shavtim da bi takva izjava povredila nekog vernika. Bilo bi dobro kada bi i vernici i ateisti pristupili ovakvoj metodologiji... puno manje sukoba bi bilo u Srbiji... Vama je normalno da patrijarh izgovori takvu recenicu... ali kako bi ste se osecali da onu obrnutu izgovori npr. predsednik drzave? Samo zamisliste... Само још нешто, патријарх није рекао као што си ти обрнуо, није рекао нема мира код оних који нису православци, Православље је услов за мир с другима, нити је био злонамеран као што га ви тумачите. А што се тиче председника комунисти су владали последњих пола века, не знам што мислиш да би нам било чудно да председник буде антитеиста? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 I meni je ova vest totalno bzvz. ali sam u poslednje vreme poduzeo jedan autosocijalni eksperiment i mnogo stvari mi je postalo jasnije. Naime, svaki put kada cujem neku vest koja me uznemiri ja je okrenem i probam da proverim svoju reakciju na takvu izvrnutu vest. Npr. Ako me povredi recenica patrijarha "nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima" Ja je obrnem u "nema mira kod onih koji nisu ateisti. Ateizam je uslov za mir s drugima" i shavtim da bi takva izjava povredila nekog vernika. Bilo bi dobro kada bi i vernici i ateisti pristupili ovakvoj metodologiji... puno manje sukoba bi bilo u Srbiji... Vama je normalno da patrijarh izgovori takvu recenicu... ali kako bi ste se osecali da onu obrnutu izgovori npr. predsednik drzave? Samo zamisliste... Само још нешто, патријарх није рекао као што си ти обрнуо, није рекао нема мира код оних који нису православци, Православље је услов за мир с другима, нити је био злонамеран као што га ви тумачите. А што се тиче председника комунисти су владали последњих пола века, не знам што мислиш да би нам било чудно да председник буде антитеиста? Александар Милојков and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 I meni je ova vest totalno bzvz. ali sam u poslednje vreme poduzeo jedan autosocijalni eksperiment i mnogo stvari mi je postalo jasnije. Naime, svaki put kada cujem neku vest koja me uznemiri ja je okrenem i probam da proverim svoju reakciju na takvu izvrnutu vest. Npr. Ako me povredi recenica patrijarha "nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima" Ja je obrnem u "nema mira kod onih koji nisu ateisti. Ateizam je uslov za mir s drugima" i shavtim da bi takva izjava povredila nekog vernika. Bilo bi dobro kada bi i vernici i ateisti pristupili ovakvoj metodologiji... puno manje sukoba bi bilo u Srbiji... Vama je normalno da patrijarh izgovori takvu recenicu... ali kako bi ste se osecali da onu obrnutu izgovori npr. predsednik drzave? Samo zamisliste... Само још нешто, патријарх није рекао као што си ти обрнуо, није рекао нема мира код оних који нису православци, Православље је услов за мир с другима, нити је био злонамеран као што га ви тумачите. А што се тиче председника комунисти су владали последњих пола века, не знам што мислиш да би нам било чудно да председник буде антитеиста? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Само још нешто, патријарх није рекао као што си ти обрнуо, није рекао нема мира код оних који нису православци, Православље је услов за мир с другима, нити је био злонамеран као што га ви тумачите. А што се тиче председника комунисти су владали последњих пола века, не знам што мислиш да би нам било чудно да председник буде антитеиста? Kako kaze ruska poslovica "Svako stvaro procenjuje po meri sopstvene pokvarenosti" pa tako i nasi ateisti sve sto nije po njihovom ukusu i ne uklapa se u njihove arsine je upereno protvi njih a uz put je i retrogradno, odlika primitivzma , odsustva obrazovanja ... znamo kako to vec ide Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Što se bontona tiče, najpristojnije je da se čoveku obraćaš onako kako mu piše u ličnoj karti. Дакле, руско-бољшевичка школа...(шала)((или не?)) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 E, vidiš - nije! Vrlo je odgovoran pred zakonima ove države, dokle god ima pasoš iste. I SPC ga ne može spasiti od zakona RS. Ili da uprostim: zamisli izađe na TV onaj muftija dole iz Pazara, i kaže: "samo muslimanke nisu kurve, i samo muslimani su pošteni". Pa ja bih vas zastupao gospodo da ga tužite! A i mi bi ga tužili Е, видиш, у томе и јесте проблем, што се трпате свуда, а везе немате. Није прекршио ниједан закон РС и због тога је одговоран само СПЦ, а ви се бламирате. Или да упростим: Не подносите тужбе које се плаћају и које носе одређени ризик зато што и сами знате да сте шарлатани. Врло просто. zuti car, N.Petrovic and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ateista Kristijan Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 ја још нисам видео ниједан поднесак суду где седи судија и где се плаћа такса за тужбу и накнада адвокату супротне стране у случају да изгубиш спор. Sudija Bošnjak, koji je sudio Petakovu je pokazao i dokazao da u pravosuđe Srbije ne možemo imati poverenja. A nije usamljen slučaj. Optužbe nisu jače ili slabije ako se za njih plati ili ne plati. Sud ne bi trebalo da se rukovodi novcem, nego pravdom. Za šta, na primer, služi apelacioni sud? Jedino što čujemo je da je neki kriminalac oslobođen, nekom drugom prepolovljena kazna i sl. I pravosudni sistem i apelacioni sud rade u korist kriminalaca. I sad neko treba da im plati za njihov uvrnuti kriterijum (ne)pravde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Šta tačno fali poređenju? Tvrdim da je problem u toj rečenici, koju je dotični izjavio u Sarajevu. Ja vidiš nisam u miru ni sa bogom ni sa hristom, niti sam sledbenik hristove filozofije - i ja sam samo zbog toga loš čovek? Svašta, kakav uvredljiv aršin. Uostalom, evo lepog citata sa B92 komentara ispod vesti o tužbi: "Patrijah nije obican covek ,on ima snagu da upravlja masama i zato treba da pazi sta govori. " Pazi šta govori - sve ok; ne pazi - opomena. Jednostavno. Par opomena ništa - tužba. Opet dolazimo do toga da nemas pojma o cemu covek prica vec proizvoljno dajes znacenje njegovim recima vec u skladu sa svojim pogresnim predubedjenjima i neznanjem. To sto vi nemate mere u proceni sopstvene vrednosti i znacaja pa mislite da svi moraju da komuniciraju na nacin an koji vi smatrate isrpavnim je vas i samo vas problem . Mozda ne bi bilo lose da zaista povedete racuna sta radite i sta pricate jer jednom toliko baljezganje i bezobrazluk mogu da se okrenu protiv vas u meri koju ne mozete ni da zamislite . Ne kaze narod dzabe "ispeci pa reci" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Sudija Bošnjak, koji je sudio Petakovu je pokazao i dokazao da u pravosuđe Srbije ne možemo imati poverenja. A nije usamljen slučaj. Optužbe nisu jače ili slabije ako se za njih plati ili ne plati. Sud ne bi trebalo da se rukovodi novcem, nego pravdom. Za šta, na primer, služi apelacioni sud? Jedino što čujemo je da je neki kriminalac oslobođen, nekom drugom prepolovljena kazna i sl. I pravosudni sistem i apelacioni sud rade u korist kriminalaca. I sad neko treba da im plati za njihov uvrnuti kriterijum (ne)pravde. Добро, колико има вас, репера за правду и тумача закона "како нам одговара" ? RYLAH and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ateista Kristijan Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 комунисти су владали последњих пола века i za tih pedeset godina su se odškovali svi iz Sinoda SPC, patrijarh, sve vladike i mitropoliti. Zato mi nije jasno zašto kukate na komunizam. karabanana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 i za tih pedeset godina su se odškovali svi iz Sinoda SPC, patrijarh, sve vladike i mitropoliti. Zato mi nije jasno zašto kukate na komunizam. Meni nije jasno kako mozete da se lozite na tipove poput ovog Predraga iz AS ili kako se vec zove? Racunam da su ateisti ljudi koji pokusavaju razumom da objasne svet oko sebe pa mi nije jasno zasto ga ne upotrebite i za odabir "autoriteta"? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ateista Kristijan Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Добро, колико има вас, репера за правду и тумача закона "како нам одговара" ? Nije bitno koliko nas ima. Istinitost neke tvrdnje ne zavisi od broja ljudi koji su za ili protiv te tvrdnje. Drugim rečima, ako nešto misli, zalaže se ili smatra većina (šta god da je u pitanju), to ne znači nužno da je većina u pravu. karabanana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 i za tih pedeset godina su se odškovali svi iz Sinoda SPC, patrijarh, sve vladike i mitropoliti. Zato mi nije jasno zašto kukate na komunizam. Е па видиш, нису се одшколовали на секуларним, већ теолошким школама, а кукање је због покушаја (и делимичних успеха) озне и удбе да тамо имају свој утицај. Чисто да се разумемо, учење о вери није гарант правилног одгоја, и Тито је ишао на веронауку, а Слобу тата био свештеник, Маркс је из рабинске породице... Свет није црно-бели, више у нијансама сивог Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Не знам, мени би било ок да је ово речено у оквиру Литургије, или неког конкретног скупа верујућих, значи унутар скупа (мада се и тада не бих сложио у потпуности са тим), али овако... karabanana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Nije bitno koliko nas ima. Istinitost neke tvrdnje ne zavisi od broja ljudi koji su za ili protiv te tvrdnje. Drugim rečima, ako nešto misli, zalaže se ili smatra većina (šta god da je u pitanju), to ne znači nužno da je većina u pravu. А још мање значи да је мањина нужно у праву. А ви се баш тако понашате - као да сте нужно у праву. Појединци међу вама су утриповали да је њихов став не њихова субјективност, већ објективна истина. Зато о не видите своје грешке. Слепи сте код очију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука